Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Γιατί οι άνθρωποι χωρίζουν με ανάδρομο Άρη;

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/05/ο-Ωροσκόπος-μου-2.jpg

Θα το έχεις παρατηρήσει… Όταν ο Άρης κινείται ανάδρομα, ακούς συνέχεια για ανθρώπους οι οποίοι χωρίζουν, θέλουν διαζύγιο, ζευγάρια τσακώνονται και γενικά ένας εκνευρισμός επικρατεί στην ατμόσφαιρα… Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Ο Άρης συμβολίζει το Εγώ, είναι η δράση, η κίνηση, η αποφασιστικότητα. Είναι αυτή η ακαταμάχητη ορμή που φλέγεται μέσα μου. Είναι αυτό που με κάνει θαρραλέο και δυνατό σε μια προσπάθεια να μιμηθώ τη θετική πλευρά του θεού του πολέμου. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Άρης μέσα μας είναι σπουδαίο όπλο αφού δίνει σκοπό, ζωτικότητα, ενέργεια!! Δε παύει όμως να είναι θεός του πολέμου, και άρα λειτουργεί με τα ένστικτα. Θέλει να ηγείται, έχοντας πάντα το «πάνω χέρι» και εύκολα θα μπερδέψει το θάρρος με την απερισκεψία.

 

Ο ισορροπημένος Άρης μέσα σε μια σχέση προσφέρει την φλόγα του πάθους, ξέρει να «ανάβει τα αίματα» και να την εξελίσσει. Και ανάδρομος το ίδιο κάνει, αλλά τα αίματα ανάβουν κυρίως λόγω της αυξημένης πίεσης παρά της λίμπιντο. Γιατί βλέπεις, αυτό το πάνω χέρι που ο Άρης θέλει να έχει…. ε, ανάδρομος το θέλει ακόμα περισσότερο και προσπαθεί συνεχώς να το κατακτήσει.

 

Η ενέργεια του ανάδρομου Άρη στρέφεται εσωτερικά κι εκφράζεται περισσότερο η έννοια του εαυτού, του ανταγωνισμού και ο εγωισμός φουντώνει. Ο Άρης ανάδρομος κυνηγά να βρει το δίκιο του εις βάρος ενός άλλου και εκνευρίζεται εύκολα όταν δεν λαμβάνει την επιβεβαίωση που έχει ανάγκη. Φυσικά όλα αυτά είναι τα ίδια που σκοτώνουν τις σχέσεις που χρειάζεται να βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη, στις παραχωρήσεις, στη συνεργασία, στην από κοινού τρυφερότητα. Και πολλές σχέσεις όντως φαίνεται να διαθέτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά είναι ευαίσθητες στην αναδρόμηση του εν λόγω πλανήτη η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ευκαιρία!

 

Μάλιστα, ευκαιρία είναι, έστω κι αν αυτή η περίοδος μοιάζει με δοκιμασία της υπομονής και της καλής μου θέλησης. Γιατί Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΆΡΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, απλώς ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. Με αναγκάζει να τα κοιτάξω κατάματα και να τα αντιμετωπίσω πριν πάρουν (ακόμα πιο) τεράστιες διαστάσεις.

 

Ναι, αυτό ενδέχεται να σημαίνει πως χρειάζεται να διαλύσω μια σχέση όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, όταν βλέπω πως οι ανάγκες μου συνεχώς καταπιέζονται. Αλλά να είσαι σίγουρος πως ο πρωταρχικός στόχος είναι να αναλογιστώ το πώς μπορώ να βελτιωθώ ώστε να βελτιώσω μετέπειτα τις σχέσεις μου. Να μάθω να αναγνωρίζω τη λύπη πίσω από τον θυμό του άλλου και την χαμηλή αυτοπεποίθηση πίσω από τη δική μου καχυποψία. Να εξερευνήσω βαθύτερα το δικό μου εγώ, ώστε να λειτουργώ αρμονικότερα στο δικό μας εμείς.

 

Είθε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία που προσφέρει..

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.