Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2021

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/08/Πανσέληνος-Αυγούστου-2021-Αστρολογία-ζώδια-Υδροχόος-Λέων-ωροσκόπος-Φαίδρα-αστρολογικό-Καπέλο-Ελλάδα-1280x800.jpg

Την Κυριακή 22 Αυγούστου πραγματοποιείται φέτος η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, η οποία συμβαίνει στην αναιρετική μοίρα του Υδροχόου.

Τι είναι η αναιρετική μοίρα;
Είναι η τελευταία (η 29η) κάθε ζωδίου. Συγκεκριμένα η πανσέληνος τώρα συμβαίνει στις 29º και 36’ του Υδροχόου, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται αντίστοιχα ακριβώς απέναντι, στις 29º 36’ του Λέοντα. Λίγο πριν αφήσουν τα αντίστοιχα ζώδια λοιπόν έχουμε την πανσέληνο.

Τι δείχνει η αναιρετική μοίρα;
Πως το πλανητικό σώμα που βρίσκεται εκεί (τώρα Ήλιος και Σελήνη) θέλουν να εκφραστούν έντονα, να κάνουν όσα ενδεχομένως αμέλησαν όσο η διέλευση κράτησε. Άρα μιλάμε για μία δυνατή πανσέληνο.

Περισσότερα για την Αναιρετική Μοίρα (στον γενέθλιο χάρτη) στο βίντεο ΕΔΩ.

 

Όταν παρατηρούμε τους Σεληνιακούς κύκλους, βλέπουμε ένα μοτίβο 28 ημερών. Η αστρολογία είναι γεμάτη από τέτοιους κύκλους, περιόδους από ημέρες μέχρι εκατοντάδες χρόνια. Όμως η Σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στην Γη, κοντά σε εμάς. Και άρα μπορούμε ευκολότερα να αντιληφθούμε την ενέργεια του κύκλου της, μας επηρεάζει εντονότερα. Τώρα ειδικά, που ενεργοποιείται ο άξονας Λέων – Υδροχόου, δείχνει μια αύξηση της δημιουργικότητας και της αντίληψης των πραγμάτων.

 

Η πανσέληνος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία που ως ανάδρομος μόλις επέστρεψε στον Υδροχόο. Τώρα λοιπόν, καθώς τελειώνει η φετινή εποχή του Λέοντα, βλέπουμε το πως έχουμε ανάγκη από γιορτή, χαρά, ευχάριστες στιγμές με φίλους! Αν και η πανσέληνος συμβαίνει Κυριακή, μπορώ να δω έναν παλμό ήδη από Πέμπτη βράδυ που μας παρακινεί να γιορτάσουμε! Η ενέργεια είναι παντού γύρω μας, χτίζεται μέχρι την πανσέληνο. Παραμένει και λίγο την Δευτέρα παρά που πλέον ο Ήλιος θα έχει περάσει στην Παρθένο.

 

Βασικά, συνδυάζοντας την ενέργεια του Λέοντα με εκείνη της αναιρετικής μοίρας και τον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, μου δημιουργείται αυτή η αίσθηση ενός ανθρώπου που πλέον έχει ζήσει αρκετά χρόνια, κι όμως εξακολουθεί να θέλει να αποκτήσει εμπειρίες, να ζήσει! Δεν το βάζει κάτω. Θέλει να βιώσει χαρά, να δημιουργήσει. Έτσι κι εμείς αυτά θέλουμε περισσότερο. Να απολαύσουμε. Να εκφραστούμε. Όταν κάτι τελειώνει, επιλέγουμε να κάνουμε εκείνα που ξέρουμε πως μας ευχαριστούν. Είναι το μπαρ που μας άρεσε περισσότερο στις διακοπές και επισκεπτόμαστε ξανά την τελευταία μας μέρα. Είναι η νοστιμότερη μπουκιά που αφήνουμε για το τέλος να μας μείνει η γεύση. Είναι αυτή η τελευταία απόλαυση πριν προσγειωθούμε ξανά στην πραγματικότητα.

 

Υπάρχει έντονη πνευματικότητα στον Υδροχόο – κάτι που μου κάνει εντύπωση πως δεν συζητιέται αρκετά. Όλοι βιάζονται να μιλήσουμε για την ανύψωση των συχνοτήτων που πετυχαίνουν π.χ. οι Ιχθύες, ενώ ουσιαστικά, ακόμα και τις ίδιες τις συχνότητες, κυβερνά ο Υδροχόος.

Έτσι δεν είναι τυχαίο που ο sabian συμβολισμός της αναιρετικής μοίρας του Υδροχόου μιλάει για Μεταμόρφωση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την πνευματική ένωση συνειδητοτήτων. Δηλαδή το πως αρκετά ξεχωριστά, μοναδικά πλάσματα, ενώνονται μέσα από το Φως της ενωμένης πνευματικότητας, της ενωμένης συνείδησης. Κι έτσι καταφέρνει ο κάθε ένας από αυτούς να μεταμορφωθεί. Να ανεγερθεί. Να εξελιχθεί.

Δείχνει το πως αυτές τις μέρες, άτομα με ανοιχτό μυαλό, μπορούν ευκολότερα να βιώσουν την ανώτερη μορφή ύπαρξης. Ακούγεται μπερδεμένο αλλά δεν είναι. Είναι αυτό που βιώνουμε μέσα από την ένωση μιας ομάδας. Η σύνδεση που συχνά έχουμε με ένα μη ανθρώπινο πλάσμα, με την φύση ή με τον ανώτερο εαυτό μας. Είναι η σύνδεση με την Πηγή από όπου η ψυχή μας προέρχεται. Και από την ίδια Πηγή εκκινούν όλα. Οπότε σίγουρα, μία έκφραση της πανσελήνου είναι να γιορτάσουμε, να απολαύσουμε, να ευχαριστηθούμε όσα ζούμε, ζητώντας περισσότερο από τα καλύτερα. Όμως μία άλλη έκφραση είναι πως αυτές τις μέρες ενεργοποιούνται οι πνευματικές μας αισθήσεις. Μπορεί κάποιος να έχει ταυτόχρονα αίσθηση της ατομικότητάς του αλλά και ολοκληρωτικά. Οι δύο πλευρές τις πραγματικότητας κατανοούνται από κοινού και η συνειδητότητα αυξάνεται.

Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί σε μαζικό διαλογισμό ή ακόμα και στην αύξηση της οικειότητας μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων (ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για δύο άτομα). Αναγνωρίζοντας τα κοινά που έχουμε με άλλα άτομα (ανθρώπινα ή μη), είναι ευκολότερο να διαλυθούν τα ψεύτικα τείχη που ορίζει ο φόβος. Να αναγνωρίσουμε πως στην βάση, εκεί που έχει σημασία, όλοι πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα.

 

Κάτι ακόμα: Από την οπτική της Ελλάδας, πάνω στον ωροσκόπο της Πανσελήνου συναντάμε τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, και έτσι μοιάζει το παρελθόν να έρχεται στην επιφάνεια και να μας αποδυναμώνει. Συχνά αυτό συμβαίνει λόγω του φόβου. Συχνά πάλι δείχνει πως απλά κάτι από το παρελθόν τώρα στέκεται εμπόδια στην χαρά. Όπως και να ‘χει, επειδή μιλάμε για τους δεσμούς της Σελήνης, είναι στο χέρι μας αν θα το επιτρέψουμε ή αν θα επιλέξουμε έναν διαφορετικό δρόμο.

 

Με πολύ Αγάπη & Φως για μια όμορφη Πανσέληνο,
Φαίδρα Θεολόγη

 

H εικόνα είναι του Aris_Tsitridis από το pixabay

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.