Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στους Ιχθύες

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/03/nea-selini-ixthues-νέα-Σελήνη-Ιχθύες-Ιχθυς-όνειρα-Κάρμα-ψυχή-εφιάλτες-έλεγχος-τεχνικές-1014x487-1.jpg

Ο Ήλιος με τη Σελήνη «ενώνονται» στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων σχηματίζοντας το φαινόμενο της Νέας Σελήνης, ενώ ο Χείρωνας βρίσκεται πολύ κοντά στο ίδιο ζώδιο. Και όχι μόνο αυτό! Ο Ήλιος ετοιμάζεται μόλις μετά από 2 ημέρες να σχηματίσει σύνοδο ακριβείας με τον αστεροειδή και Κένταυρο Χείρωνα. Οπότε ολόκληρη η εβδομάδα διαθέτει έντονη την ενέργειά του.

 

Ο Χείρωνας βρίσκεται στο μεταίχμιο της πληγής και της θεραπείας με τον τρόπο που ο ίδιος ο πόνος αποτελεί συχνά το κλειδί της ίασης, όταν γίνεται το ίδιο το ιατρικό που αναζητούμε. Τώρα με τη νέα αυτή Σελήνη να φωτίζει τον αστεροειδή, η συνειδητότητά μας μπορεί ευκολότερα να αναγνωρίσει τα τραύματα που μαίνονται μέσα μας. Αξίζει να αναφέρω πως η νέα Σελήνη μπορεί φέρνει στην επιφάνεια πληγές, δεν τις δημιουργεί. Το να πυροδοτηθούν όμως με κάποιο τρόπο είναι όντως πιθανό σενάριο και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι. Οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να μοιάζει σα να ρίχνουμε αλάτι στην πληγή.

 

Αυτή η τριπλή σύνοδος στους Ιχθύες φυσικά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική και να καταλήξει να μας απαλύνει από βαθύτερα τραύματα. Κι εξηγώ: Καθώς οι Ιχθύες κυβερνάνε έναν ονειρικό, ρευστό κόσμο, αξίζει να παρατηρήσουμε τώρα τα γεγονότα μέσα από τη δική τους οπτική. Όταν βλέπουμε έναν εφιάλτη για παράδειγμα και ξυπνάμε, σίγουρα είμαστε τρομαγμένοι αλλά αμέσως σκεφτόμαστε: «γιατί το είδα; Τι μου προκάλεσε την αγωνία; ποιό είναι το νόημα, ο συμβολισμός που κρύβει το όνειρο;» Στο όνειρο είμαστε διατεθειμένη να αναλάβουμε την ευθύνη για ό,τι εμφανίζεται πως κρύβει ένα βαθύτερο νόημα. Όμως στην ζωή που ζούμε όταν βρισκόμαστε ξύπνιοι δεχόμαστε συχνά την τυχαιότητα ή το χάος ως κάτι εκτός του ελέγχου μας και άρα τα εξωτερικά γεγονότα και τα βιώματα δεν αντικατοπτρίζουν όσα εσωτερικά είμαστε. Αν όμως κάποιος αντιμετωπίσει την ζωή ενώ είναι ξύπνιος ω σαν ονειρικά σύμβολα, θα καταλάβει πως διαθέτει την ικανότητα να ερμηνεύσει πιο ξεκάθαρα το ψυχικό του μονοπάτι και να αντιμετωπίσει τα καρμικά μαθήματα πάνω στα οποία ο ψυχή του εργάζεται. Και φυσικά όλοι έχουμε την ικανότητα να πορευθούμε με αυτό το σκεπτικό. Ειδικά αυτό το διάστημα με ➡τον Ήλιο στους Ιχθύες.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Μαρτίου το μεσημέρι και σχηματίζει επίσης μια όψη τετραγώνου με τον Άρη από τον Τοξότη και μια όψη τριγώνου με τον ➡ανάδρομο Δία από τον Σκορπιό. Έτσι τις ημέρες γύρω από τη νέα Σελήνη αναζητούμε να μας αγαπήσουν, να νιώσουμε όμορφα και ιδανικά να ζούμε σε ένα προσωπικό όνειρο το οποίο πραγματοποιήσαμε. Δίχως αυτά τα κύρια στοιχεία είναι εύκολο να βιώσουμε ψευδαισθήσεις ή μια απόδραση από το Tώρα. Και ναι – είναι αλήθεια πως τα όνειρα κάνουν συχνά ακριβώς αυτό, όμως τα όνειρα είναι ένα τόσο μεγάλο κεφάλαιο. Όπως με έχουν ακούσει σίγουρα να λέω όσοι με γνωρίζουν, έστω κι αν δε θυμόμαστε τι συμβαίνει, περνάμε στη χώρα των ονείρων ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας καθημερινά. Χρόνο που η ψυχή μας αξιοποιεί προκειμένου να μας διδάξει καρμικά μαθήματα τα οποία δε θα μπορούσε ποτέ να στήσει τις κατάλληλες συνθήκες στο Τώρα. Ακόμα κι αν βλέπεις απλώς όνειρα ρουτίνας, καθημερινές δουλειές ή ανησυχίες, σκέψου: όλα αυτά αποσπούν έναν αξιοσημείωτο χρόνο από την σημαντική πραγματικότητα. Τόσο που σταματάνε να είναι απλώς φαντασία. Είναι προετοιμασία να δεχθείς όσα σε ενοχλούν. Ο ύπνος δεν είναι «χάσιμο χρόνου» όπως πολλοί επιμένουν να λένε. Μπορούμε να επωφεληθούμε από τα όνειρα, όπως ακριβώς και από τη ζωή. Αρκεί να δώσουμε και στα δύο την πρέπουσα σημασία.

 

Οπότε προτείνω να δώσουμε προσοχή στα όνειρά μας τις επόμενες ημέρες. Έχετε παρατηρήσει πως όταν περνάμε σε ένα όνειρο πραγματικά «ονειρικά» δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε; Και αλήθεια – πόσο όμορφα νιώθουμε όλη την επόμενη ημέρα στη θύμησή του! Αν κάποιος θέλει να πάει την ενέργεια των ημερών ένα βήμα παραπάνω μπορεί να δοκιμάσει τεχνικές ελέγχου των ονείρων. Μην ανησυχείτε! Δεν θα μπορείτε να ελέγχετε όλα σας τα όνειρα, αλλά πολύ συχνά θα αντιλαμβάνεστε πως ονειρεύεστε. Το κλειδί σε αυτό είναι να μην σας ξυπνήσει η συνειδητοποίηση. Το αμέσως επόμενο σκαλοπάτι είναι να αξιοποιήσετε την συνειδητότητά σας ώστε να διαμορφώσετε ένα όνειρο. Προσωπικά από μικρή εξασκώ αυτή την τεχνική αλλά σίγουρα μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο internet. Ένα κλασσικό παράδειγμα ονείρου προς αλλαγή, είναι όταν είμαστε παγιδευμένοι σε έναν εφιάλτη με το κλασσικό σενάριο ότι «με κυνηγάνε». Ενώνοντας τη συνειδητότητα με το όνειρο καταφέρνουμε να σταματήσουμε τον πανικό και να πραγματοποιήσουμε το ανέφικτο (πχ. να πετάξουμε) ώστε να απομακρυνθούμε άμεσα από τον κίνδυνο.

 

Μπορώ να σας προτείνω δύο τεχνικές που έχω δοκιμάσει ώστε να το επιτύχετε:

Η πρώτη και μάλλον πιο δημοφιλής ονομάζεται WBTB (wake back to bed) και ουσιαστικά λέει πως βάζουμε ένα ξυπνητήρι 2-3 ώρες πριν την συνηθισμένη ώρα που ξυπνάμε. Μόλις το ξυπνητήρι χτυπήσει το κλείνουμε και δίχως καν να κουνηθούμε καν, συνεχίζουμε τον ύπνο μας. Όμως τώρα πλέον έχουμε στην πραγματικότητα ξυπνήσει… σχεδόν. Μπορούμε να κατευθύνουμε συνειδητά που θα πάμε στη χώρα των ονείρων. Συμβουλή: βοηθά το να έχουμε αποφασίσει από το προηγούμενο βράδυ που θέλουμε να ταξιδέψουμε. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσουμε το μυαλό ώστε να σκεφτεί κάτι νέο – αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να ξυπνήσουμε εντελώς, κάτι που καλό είναι να αποφευχθεί. Περισσότερα για την τεχνική αυτή μπορείς να διαβάσεις ➡ΕΔΩ (στα Αγγλικά).

 

Η δεύτερη τεχνική και αυτή που από μικρή αποφάσισα μόνη μου να χρησιμοποιήσω (το έχω αναφέρει μόνο σε πολύ κοντινούς μου για να είμαι ειλικρινής), είναι να προσπαθώ ενώ είμαι ξύπνια, αρκετά συχνά να ελέγχω αν ονειρεύομαι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μου γίνει συνήθεια ο έλεγχος αυτός κι έτσι να τον προκαλώ και μέσα στο όνειρο. Μόλις καταλαβαίνω πως ονειρεύομαι (πολύ εύκολο να εντοπίσουμε μια ανωμαλία στο όνειρο), τότε συνειδητά πλέον μπορώ να το ελέγξω.

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε και τους δύο τρόπους ή να ψάξετε κάποιον 3ο που σας βοηθά περισσότερο. Όπως και να ‘χει, οι τεχνικές αυτές δεν μας αποτρέπουν από το να λαμβάνουμε καρμικά μαθήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτά θα εμφανιστούν όπως και να ‘χει. Μας βοηθούν όμως στο να ξυπνάμε το πρωί έχοντας ζήσει αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες!

 

Ευχαριστώ για την ανάγνωση,
Είθε να έχουμε μια ονειρική Νέα Σελήνη με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.