Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/07/νεα-Σελήνη-στον-Καρκίνο-Ιούλιος-2021-ποβλέψεις-Αστρολογικό-Καπέλο-Φαίδρα-άρθρο-ζώδια-ωροσκόπος-Πλούτωνας-1280x800.jpg

Νέα Σελήνη, η πρώτη νέα Σελήνη μάλιστα μετά από την πρόσφατη εποχή των εκλείψεων. Οι εποχές των εκλείψεων φέρνουν έναν βαθμό χάους, ένα ανακάτεμα της τράπουλας αλλά επίσης, όταν συνδεόμαστε με την ενέργεια, δίνουν και μια κατεύθυνση, ένα όραμα ανοίγεται μπροστά μας.

Τώρα που επιστρέφουμε σε μια “φυσιολογική” νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου, οι ευκαιρίες του να θέτουμε στόχους και να ξεκινάμε καταστάσεις ανοίγεται πάλι μπροστά μας. Η νέα Σελήνη ταυτίζεται συμβολικά με τα νέα ξεκινήματα, αλλά είναι επίσης και η μηνιαία ένωση του Ήλιου με την Σελήνη.

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει μια σταθερή πηγή ακτινοβολούσας ενέργειας. Φέρει το Φως με το οποίο διακρίνουμε τα αντικείμενα και τις καταστάσεις. Είναι η δημιουργικότητα. Η θερμότητα του Ήλιου είναι το συστατικό που κάνει την ζωή δυνατή.

Η Σελήνη μεταβάλλεται, αυξάνεται και φθίνει σε μέγεθος, αντικατοπτρίζει το Φως του Ήλιου. Είναι σαν ένα φανάρι που προσδίδει μια μαγική χροιά σε όσα φωτίζει. Σχετίζεται με τον εσωτερικό κόσμο, το ασυνείδητο, τις σκέψεις που κάνουμε τις νύχτες (είναι η ποίηση ή και οποιαδήποτε μορφή τέχνης, είναι και οι ανασφάλειες). Σχετίζεται επίσης με όσα υποστηρίζουν την ζωή – όπως ένα πλούσιο έδαφος στον κήπο, ένα υποστηρικτικό σπίτι ή μια υγιής προσωπικότητα.

Ας θυμόμαστε: Σε κάθε νέα Σελήνη βιώνουμε το ξεκίνημα ενός κύκλου που είναι πιο ουσιαστικό από την πρώτη μέρα ενός ημερολογιακού μήνα. Μια νέα Σελήνη στον Καρκίνο, πόσο τώρα που την βλέπουμε σε τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα και αντίθεση με τον Πλούτωνα, είναι η κατάλληλη στιγμή να παρατηρήσουμε που νιώθουμε ευάλωτοι, σε ποιες καταστάσεις αισθανόμαστε πως ζητάμε συναισθηματική στήριξη ή ακόμα και αν υπάρχει κάποιο κομμάτι μας που νιώθει πως δεν εκτιμάται/παραμελημένο.

Όλοι έχουμε ορισμένες ανασφάλειες, η νέα αυτή Σελήνη μας τις δείχνει καθαρότερα. Όχι για να νιώσουμε άσχημα, αλλά για να ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο θεραπείας, να εξετάσουμε τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε τα άσχημα συναισθήματα που μας εγκλωβίζουν. Όπως βλέπω και τον χάρτη, περιμένω να εκφραστεί και στις σχέσεις αυτές τις μέρες, επειδή συχνά ο ένας εκ των δύο νιώθει πως χρειάζεται περισσότερο αγάπη ή φροντίδα. Κάτι που εκπέμπεται από τα συναισθήματα, αλλά συχνά ο άλλος δεν το καταλαβαίνει.

 

Ένας απλός τρόπος να αξιοποιήσουμε την νέα Σελήνη είναι να αναρωτηθούμε “τι είναι αυτό μέσα μου που θέλει περισσότερο ενέργεια;” Ο Καρκίνος δίνει Ζωή. Δίνει Αγάπη, δίνει Ενέργεια. Έχουμε ανάγκη από όλα αυτά στην ζωή μας συνεχώς. Απλά μεγαλώνοντας μαθαίνουμε να τα τροφοδοτούμε κυρίως μόνοι μας, παρά να βασιζόμαστε σε κάποιον γονέα/σύντροφο. Φυσικά το κάνουμε, περιμένουμε συχνά από άλλους να μας φροντίσουν. Είμαστε πλάσματα κοινωνικά, και δεν το κατακρίνω. Το θέμα είναι νομίζω κατά πόσο εξαρτόμαστε από την επιβεβαίωση των Άλλων. Το να δημιουργούμε σχέσεις είναι απολύτως φυσικό. Το να βασιζόμαστε σε εκείνες, αγγίζει την εξάρτηση.

Για παράδειγμα: Κάποιος μακιγιάρεται και αυτό του προσφέρει αυτοπεποίθηση (με τον ίδιο τρόπο που ίσως μπορεί να μας προσφέρει κι ένας άλλος άνθρωπος). Αν όμως αυτός ο κάποιος δυσκολεύεται να βγει έξω χωρίς μακιγιάζ, αν κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει τους άλλους να τον δουν χωρίς, τότε το βάψιμο σταματά να τροφοδοτεί όμορφα συναισθήματα, παρά γίνεται μια μορφή εξάρτησης.

 

Έτσι, απλώς με το να είμαστε συνειδητοί με τα πιο ευαίσθητα κομμάτι μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε να τα φροντίζουμε μόνοι μας. Έτσι, όταν βρεθούμε σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα νιώθουμε άνετα (συμβαίνει συχνά), να μην νιώσουμε αυτή την ανασφάλεια. Ακόμα και στις άβολες στιγμές, ακόμα κι όταν δεν έχουμε ανθρώπους να μας υποστηρίξουν, ας θυμόμαστε πως έχουμε οι ίδιοι την ενέργεια, το εσωτερικό απόθεμα να τροφοδοτήσουμε με αυτοπεποίθηση και ενθάρρυνση τον εαυτό μας.

Ακόμα κι αν κάποιο κομμάτι μας δεν εκτιμάται από άλλους, ακόμα κι αν δεν παίρνουμε όλα όσα θέλουμε, ακόμα κι αν ζητάμε “παραπάνω”, ας θυμόμαστε πως εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να τα παρέχουμε στον εαυτό μας. Κανένας άνθρωπος και καμία κατάσταση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την Αγάπη και την υποστήριξη που προσφέρουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, δίνεται η δυνατότητα για εβδομαδιαία ραντεβού προκειμένου να δυναμώσει κάποιος συναισθηματικά σε βαθμό που να νιώθει πως μπορεί να πάρει την ζωή στα χέρια του. Σκοπός μου είναι ένας κύκλος συμβουλευτικών ραντεβού που πραγματικά δυναμώνουν. Απόδειξη πως τώρα ελευθερώθηκαν θέσεις και δέχομαι ξανά νέους πελάτες με αυτόν τον σκοπό. Είμαι ενάντια της εξάρτησης που συχνά δημιουργείται μεταξύ του θεραπευόμενου και του οποιονδήποτε θεραπευτή. Αν σας ενδιαφέρει να δουλέψουμε σε αυτό το πλαίσιο, επικοινωνήστε μαζί μου ΕΔΩ.

Δες επίσης:

«ο Αστρολόγος ο σωστός»

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.