Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Σύνοδος Δία – Πλούτωνα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/04/Joel-Porto-σύνοδος-Δία-Πλούτωνα-Αιγόκερως-αφθονία-αυτογνωσία-αστρολογία-ζώδια-προβλέψεις.jpg

Πολύ σπάνια σύνοδος αυτή του Δία με τον Πλούτωνα καθώς τα δύο αυτά πλανητικά σώματα κινούνται πολύ αργά και άρα συμβαίνει περίπου κάθε 13 χρόνια. Φέτος η σύνοδος αυτή, λόγω και της αναδρόμησης κίνησης του Δία, θα γίνει ακριβείας 3 φορές!

  • 05 Απριλίου 2020
  • 30 Ιουνίου 2020
  • 12 Νοεμβρίου 2020

 

Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στον Αιγόκερω και στον Αιγόκερω τελευταία φορά ο Δίας με τον Πλούτωνα ενώθηκαν το 1771. Αυτό έτσι απλά για να καταλάβουμε λίγο το πόσο σπάνια σύνοδος είναι αυτή που τώρα βιώνουμε.

 

Ο Δίας έχει την τάση να επεκτείνεται, να εξαπλώνεται και να επηρεάζει με αυτή την ενέργεια οτιδήποτε με το οποίο έρχεται σε επαφή. Αν και ο Δίας είναι πλανήτης της τύχης, φέρνει τύχη ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται κάθε φορά. Και στον Αιγόκερω, αυτό εκφράζεται μέσα από περιορισμούς, όρια, συχνά θλίψη και την αίσθηση θνητότητας.

Συγκεκριμένα στο άρθρο που είχα γράψει τον Νοέμβρη του 2019 για τον Δία στον Αιγόκερω αναφέρω:

Τώρα που ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος, τον Αιγόκερω,  οι κλασσικές ενέργειες του Δία, όπως η τύχη, η επέκταση, η μάθηση και η  γενναιοδωρία (για να αναφέρω μερικές), γίνονται αντιληπτές και  συμβαίνουν μέσα από το πρίσμα του Κρόνου και μόνο όταν εκείνος τις  εγκρίνει.

Κι όμως, μπορεί αυτή η ενέργεια του Δία να μας ωφελήσει ιδιαίτερα αν βγούμε μπροστά. Για παράδειγμα, όταν αναγνωρίζουμε πως κάτι είναι δύσκολο να γίνει, χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια, τότε μπορούμε να προετοιμαστούμε εξ’αρχής πως έρχεται μια δύσκολη περίοδος. Αν είμαστε προετοιμασμένοι ψυχικά και πνευματικά για τις προκλήσεις, τότε καταφέρνουμε τελικά περισσότερα. Το έχουμε πάρει απόφαση πως έτσι θα είναι και οι δυσκολίες δεν μας παραλύουν. Οι δυσκολίες είναι το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να ανεβάσουμε ταχύτητα. Μπορώ να φανταστώ τον Δία στον Αιγόκερω σαν έναν ισχυρό μέντορα ο οποίος δεν μας χρυσώνει το χάπι, αντίθετα βγάζει λόγο και μας μιλά για όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε και το πως οι πιθανότητες νίκης δεν είναι με το μέρος μας. Αυτό συμβαίνει με όλους τους ήρωες όμως. Δεν έχουν κάτι εύκολο να αντιμετωπίσουν. Η ωμή πραγματικότητα είναι αυτή που είναι και όσο καλύτερα την γνωρίζουμε, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι θα φανούμε.

 

Ο Πλούτωνας είναι μυθολογικά ο κυβερνήτης του κάτω κόσμου. Είναι αδελφός του Δία αλλά εκεί που ο Δίας συμβολίζει την αφθονία, ο Πλούτωνας συμβολίζει την δύναμη, τον θάνατο και την αναγέννηση. Ο Πλούτωνας καταστρέφει για να χτίσει κάτι άλλο μετά. Και η ενέργεια του Δία είναι παρούσα ώστε να βεβαιωθεί πως ότι χτιστεί θα είναι πιο λαμπρό και δίκαιο από εκείνο που καταστράφηκε.

Η σύνοδος Δία Πλούτωνα στον Αιγόκερω δεν είναι κάτι απλό, είναι μια ενέργεια η οποία θα μας απασχολήσει ολόκληρο το 2020 και θα έχει άμεση επίπτωση σε οτιδήποτε δεν στεκόταν αρκετά ισχυρό. Ο Πλούτωνας καταστρέφει τα αδύναμα, όσα ψευτοστεκόντουσαν. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Πλούτωνας θα παρασύρει τα πάντα στον διάβα του. Αλλά όταν κοιτάζουμε το πως αυτό θα επηρεάσει τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε σίγουρα παρατηρούμε μια καταστροφή στην δομή της κοινωνίας, του οικονομικούς συστήματος και μια αναγέννηση μετά.

 

Σε προσωπικό επίπεδο, εξαρτάται το που στέκεται η σύνοδος στον γενέθλιο χάρτη του καθένα αλλά και τι αυτά τα πλανητικά σώματα συμβολίζουν στον κάθε γενέθλιο. Αλλά είναι γεγονός πως οι πιθανότητες φαίνεται πως να είναι εναντίον μας. Οι επιτυχίες που σχετίζονται με τον Αιγόκερω δεν έρχονται δίχως έλεγχο και εμπόδια. Και πολλοί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πρωτοφανείς προκλήσεις αυτό το διάστημα οι οποίες μοιράζουν όπως το φαντάζομαι σαν να έχουμε εγκλωβιστεί σε έναν λαβύρινθο από σκοτεινά τούνελ. Κανείς δεν λέει πως είναι εύκολο και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το που βρισκόμαστε.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε την σύνοδο Δία – Πλούτωνα έτσι ώστε να παρατηρήσουμε την κατάσταση πιο αντικειμενικά, πιο ρεαλιστικά. Αλλά να μην ξεχνάμε πως εμείς είμαστε οι ήρωες της δική μας ιστορίας. Ο κάθε ήρωας αρχετυπικά, αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη που κυβερνάται από τον Δία. Είσαι ο ήρωας αυτός που έχει να αντιμετωπίσει τους άθλους της πραγματικότητας. Ποιες δοκιμασίες είναι αυτές για εσένα; Πως μπορείς να βγεις νικητής;

Έτσι είναι η κατάλληλη στιγμή να αναρωτηθούμε: Όταν όλα αυτά τελειώσουν και βγεις νικητής, πως φαντάζεσαι πως θα είσαι; Είσαι περήφανος για αυτό που έγινες; Άλλαξες κάτι; Αυτό έχει σημασία. Η προσωπική μεταμόρφωση του καθένα. Με πυξίδα την ηθική αλλά και την προσωπική κατεύθυνση της ψυχής.

Με άλλα λόγια, η μεταμορφωτική ενέργεια του Πλούτωνα θέλει να αλλάξουμε. Ο Δίας επιθυμεί προσωπική επέκταση. Μαζί, Δίας – Πλούτωνας μιλούν για εξέλιξη. Κοινωνική και προσωπική. Και στον Αιγόκερω, φαίνεται πως ο προετοιμασμένος, ο αποφασισμένος, μπορεί να μετακινήσει ακόμα και βουνά, να είναι τόσο ηρωική η συμπεριφορά του ώστε να ταράξει οτιδήποτε θεωρούσαμε δεδομένο.

 

Μελετάω τους τελευταίους μήνες με όσους κάνουμε προσωπικές προβλέψεις τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει στο μέγιστο αυτή την ενέργεια. Γιατί σίγουρα μπορεί. Υπάρχουν ορισμένες απλές ασκήσεις που κανείς μπορεί να κάνει, ανάλογα όπως είπα τον γενέθλιο χάρτη και θα χαρώ να δούμε αυτούς τους τρόπους που αντιστοιχούν στον δικό σου!

Κάτι γενικό πάντως – δεν είναι κάτι από αυτά που προτείνω μιας που είναι αρκετά γενικό – είναι να συνδεθούμε μέσω διαλογισμού με το κέντρο μας, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε σε ποιο σημείο αναζητούμε αφθονία. Δίνω παρακάτω ορισμένα απλά βήματα αν θέλετε να ακολουθήσετε:

  1. Βρείτε να καθίσετε κάπου άνετα δίχως να σας ενοχλούν. Σας προτείνω να μην το κάνετε πριν κοιμηθείτε το βράδυ διότι δεν θα έχετε την ίδια άνεση να συγκεντρωθείτε μιας που είμαστε κουρασμένοι.
  2. Μπορείτε να βάλετε μουσική αν θέλετε, αν και θεωρώ πως το ιδανικό είναι χωρίς καθώς συχνά ο ανώτερος εαυτός θέλει να μας μεταφέρει ένα μήνυμα ήχου και η εξωτερική μουσική μας εμποδίζει να το ακούσουμε.
  3. Κλείστε τα μάτια.
  4. Επικεντρωθείτε στο υλικό σας σώμα. Νιώστε όσο περισσότερο μπορείτε τις αισθήσεις του σώματος.
  5. Ψάξτε μέσα σας τι είναι αυτό που εσείς και το σώμα σας επιθυμείτε σε αφθονία. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Υγεία, Ιδέες, Αγάπη, Χρήματα. Μην κρίνετε την σκέψη σας για οτιδήποτε επιθυμεί σε αφθονία.
  6. Αναλογιστείτε τι χρειάζεται να κάνετε έτσι ώστε να ελευθερώσετε χώρο στην ζωή σας για να έρθει αυτό που επιθυμείτε. Αυτά είναι απλά πράγματα που η λογική συνήθως υποδεικνύει όπως για παράδειγμα, να πουλήσω ένα ακίνητο που δεν χρησιμοποιώ, ή να καθαρίσω την κουζίνα πετώντας οτιδήποτε άχρηστο.
  7. Οραματιστείτε τον εαυτό σας μετά, όταν έχει ήδη λάβει αυτό που θέλει σε ΑΦΘΟΝΙΑ, αφού έχετε δημιουργήσει κι εσείς ήδη τις κατάλληλες συνθήκες.

Συνήθως αυτό αξίζει να το επαναλαμβάνουμε συχνά. Μπορεί στην αρχή να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε μόνο για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια για 5’ ή ίσως να μπορούμε για μισή ώρα. Σημασία έχει να αξιοποιήσουμε όσο χρόνο μπορούμε ώστε να συνδεθούμε με ότι πραγματικά χρειάζεται ενδυνάμωση. Και να μην ξεχνάμε πως αυτό μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή. Οι επιθυμίες μας δεν είναι κάτι σταθερό. Ειδικά τώρα που μιλάμε για ενέργειες στο ζώδιο του Παρορμητικού Αιγόκερου.

Δες και το άρθρο για τον Δία στον Αιγόκερω ΕΔΩ.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

 

Η βασική εικόνα του άρθρου είναι του Joel Porto

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και με στηρίζετε! Αν αισθάνεστε πως θέλετε να στείλετε σε κάποιον αυτό το άρθρο, σας παρακαλώ να το κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας, βοηθάτε εμένα και ίσως βρει ο παραλήπτης ένα μήνυμα που χρειαζόταν.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.