Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ωροσκόπος: Καρκίνος ♋

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/11/ωροσκόπος-Καρκίνος-αστρορολογικό-Καπέλο-Σελήνη-Φαίδρα-Θεολόγη-ζώδια-wrokopos-karkinos-astrologia-zwdia-1280x800.jpg

Ο ωροσκόπος σαν έννοια είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει, γνωρίζουμε ίσως και σε ποιο ζώδιο ανήκει ο δικός μας. Όμως τι είναι πραγματικά;

O ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει την στιγμή της γέννησής μας. Όταν δηλαδή ανατέλλουμε κι εμείς. Είναι το σημείο που αν μπορούσαμε να δούμε παντού γύρω μας ανενόχλητοι κατά την στιγμή της γέννησης, το σημείο που βρίσκεται εντελώς ανατολικά, στον ορίζοντα.

Έτσι, το ζώδιο που ανατέλλει, το σημείο εκείνο, μας βοηθά κι εμάς να ανατείλουμε και μας χρωματίζει. Δεν μας καθορίζει (όπως ΤΙΠΟΤΑ δεν μας καθορίζει) αλλά επηρεαζόμαστε ευκολότερα ως προς την εμφάνισή μας, ως προς το πως εμφανιζόμαστε στον κόσμο. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες εμφανίζονται στην ανατολή και ξεκινούν να ανεβαίνουν, έτσι κι εμείς, εμφανιζόμαστε από την μήτρα της Γης και εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Είναι ο ωροσκόπος εκείνο το σημείο που μαρκάρει ολόκληρο τον χάρτη, που του δίνει προσανατολισμό. Είναι η λεγόμενη οικοθεσία, οι οίκοι που λέμε του χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι η ακμή (το ξεκίνημα) του 1ου οίκου (υπάρχουν σύνολο σε όλους τους χάρτες 12 οίκοι, όσα και τα ζώδια).

 

Ο Καρκίνος είναι το μόνο ζώδιο που κυβερνάται από την Σελήνη. Αν έχεις ωροσκόπο Καρκίνο δεν σημαίνει πως είσαι Καρκίνος, αλλά είσαι παιδί της Σελήνης. Και πάντα συμβουλεύω να διαβάζεις τις προβλέψεις για τον ωροσκόπο καθώς συνήθως έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια από το ζώδιό σου (αυτό ισχύει γενικά, όχι μόνο για τον Καρκίνο). Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία να κοιτάξεις που βρίσκεται η Σελήνη (κυβερνήτης του Καρκίνου) στον γενέθλιο χάρτη σου. Σε ποιο ζώδιο; Τι όψεις σχηματίζει;

Αληθεύει πως γίνομαι ο ωροσκόπος μου μετά τα 30;

Γενικά ο ωροσκόπος Καρκίνος προδιαθέτει τους άλλους να νιώσουν οικεία μαζί σου. Υπάρχει η λεγόμενη ευαισθησία του Καρκίνου, αλλά εδώ υπάρχει ως προς το περιβάλλον. Ως προς αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Αυτός είναι κι ο λόγος που συχνά αν νιώσεις πως απειλείσαι ή πως βρίσκεσαι σε ξένα νερά, το ένστικτο φωνάζει να προστατευτείς.

Ο ωροσκόπος Καρκίνος δίνει ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για τους άλλους, νοιάζονται, είναι περιποιητικοί. Μάλιστα υπάρχει μια γλυκύτητα που κάποιος μπορεί να τη μεταφράσει σε αθωότητα ή – ακόμα χειρότερα- σε αφέλεια. Σίγουρα μόνο αφελή δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον ωροσκόπο σου. Πάντως αυτή η απόκριση από τους άλλους είναι που οδηγεί αρκετούς στο να κλειστούν στον εαυτό τους και να βγάλουν προς τα έξω το σκληρό κέλυφος του καβουριού προκειμένου να προστατευτούν.

Γιατί ναι, ωραία η ευαισθησία και μακάρι να μπορούσαμε όλοι να την εκφράσουμε ανενόχλητοι νιώθοντας ασφάλεια, αλλά όταν οι γύρω σου είναι επιθετικοί, τότε ο κάβουρας βγάζει προς τα έξω τις δαγκάνες και δεν τον βλέπουν και τόσο “γλυκούλη” πλέον.

 

Η σκιά του ωροσκόπου σου είναι πως επειδή η ασφάλεια είναι σημαντική για εσένα, μπορεί να φτάσεις να θυσιάσεις προσωπικές ελευθερίες προκειμένου να την λάβεις. Γι’ αυτό και βλέπουμε ανθρώπους με ωροσκόπο Καρκίνο να εγκλωβίζονται συχνότερα σε γάμους, συγκατοικήσεις ή δουλειές, απλά για να μην χάσουν την ασφάλεια. Βέβαια κάποια στιγμή δεν αντέχουν πλέον άλλο, το όνειρο της “ασφάλειας” διαλύεται και φτάνουν να υπερτερούν τα αρνητικά που υπομένουν. Δεν είναι προδιαγεγραμμένο πως θα συμβεί, απλά είναι ένα συχνό μοτίβο του συγκεκριμένου ωροσκόπου. Θυμίζω πως η σκιά είναι εκείνο που βγαίνει στην επιφάνεια αν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με την ενέργεια του ωροσκόπου του (η του εκάστοτε πλανήτη)

Μία ακόμα σκιά, είναι πως όλη αυτή η περιποίηση που δείχνεις, συχνά φτάνει να γίνει εργαλείο χειρισμού. Αυτό που εννοώ είναι το λεγόμενο “εγώ που τόσα έκανα για ‘σένα….”. Είναι κάτι το οποίο, σε περίπτωση που υπάρχει, χρειάζεται ο καθένας να δουλέψει, καθώς συχνά δεν συμβαίνει καν πως η συμπεριφορά είναι χειριστική. Όταν φροντίζουμε κάποιον θεωρούμε δίκαιο και σωστό να μας επιστραφεί η ενέργεια αγάπης που προσφέρουμε. Όμως δεν νιώθουν και οι άλλοι το ίδιο. Ίσα – ίσα, μπορούν να φτάσουν να κατηγορήσουν πως οι αγνές σου προθέσεις, έκρυβαν ιδιοτέλεια.

 

Κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει, είναι πως υπάρχει έντονη διαίσθηση με αυτόν τον ωροσκόπο. Πραγματικά σαν να πιάνεις σήματα που οι άλλοι αγνοούν, κάτι που βοηθά και την γενικότερη αντίληψη. Είναι η απόδειξη πως η συναισθηματική ευφυΐα, γίνεται τελικά ίσως και χρησιμότερη από τον υψηλό δείκτη ΙQ.

 

Επειδή το συναίσθημα (που κυβερνάται από την Σελήνη) είναι τόσο τονισμένο εδώ, υπάρχουν αρκετές αυξομοιώσεις. Δηλαδή μπορεί να ξυπνήσεις και να είσαι με νεύρα αλλά μέχρι να έχεις πάει στη δουλειά να φτιάξει η διάθεσή σου. Και αυτό συμβαίνει και με “μικρά” πράγματα. Για παράδειγμα: ακούς ένα ωραίο τραγούδι στο ραδιόφωνο. Πάντως, ακόμα τα πιο μικρά μπορούν τόσο να σου φτιάξουν, όσο και να σου χαλάσουν την διάθεση.

Η οποία διάθεση επηρεάζεται πολύ και από το περιβάλλον. Δηλαδή αν όλοι ανησυχούν, είναι πιθανότερο να σε επηρεάσει κι εσένα. Και όχι πως θα ανησυχήσεις κι εσύ τόσο (υπάρχει και το αρχηγικό στοιχείο άλλωστε που σε κάνει να παίρνεις τα ηνία αν χρειαστεί). Περισσότερο πως όταν γυρίσεις σπίτι, θα νιώθεις την ένταση της ανησυχίας. Δηλαδή με απλά λόγια, ρουφάς τις ενέργειες από το περιβάλλον με μεγάλη ευκολία.

 

Ευχάριστος άνθρωπος, οι άλλοι γενικά νιώθουν άνετα μαζί σου και σου εκμυστηρεύονται όσα νιώθουν. Εμπνέεις εμπιστοσύνη. Και βασικά είσαι άνθρωπος που όλοι χαίρονται να έχουν στην ζωή τους. Γιατί ξέρουν πως μπορούν να βασιστούν. Είτε για αν δεν είναι καλά ξέρουν πως θα λάβουν βοήθεια. Είτε αν είναι, πως κάποιος θα χαρεί ειλικρινά μαζί τους.

 

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του ωροσκόπου Καρκίνου . Η θέση της Σελήνης είναι πολύ σημαντική, όπως επίσης και οποιοσδήποτε πλανήτης πάνω στον Ωροσκόπο ή σε όψη με τον ωροσκόπο, διαμορφώνουν αντίστοιχα τα χαρακτηριστικά αυτά.

Η Σελήνη στα 12 ζώδια

 

Δες και για τους άλλους ωροσκόπους ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.