Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Λέων – Γυναίκα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/06/fedra-astrology-αστρολογία-ζώδια-συναστρίες-synastria-Λέων-Γυναίκα-1.jpg

Η γυναίκα Λέων είναι η κινητήρια δύναμη του Ζωδιακού. Κανένα άλλο άτομο, άνδρας ή γυναίκα, δε διαθέτει τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της σχετικά με την επίτευξη στόχων. Φλεγόμενη από την επιθυμία, επιτίθεται στη ζωή, δίχως να αφήνει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο κυνήγι της για την ολοκλήρωση. Είναι ανίκανη να απελευθερωθεί από τα πάθη της, ενσαρκώνει όλες τις ορμές εκείνες που την οδηγούν προς την εξέλιξη, σε μια μόνιμη αναζήτηση να ικανοποιήσει τη λαχτάρα της για αγάπη, έρωτα και δημιουργία. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την Αρχή την οποία είναι αναγκασμένη να ακολουθεί. Γιατί είναι η μόνη γυναίκα γεννημένη σε Ζώδιο πατριαρχικής κυριαρχίας. Έτσι η Λιονταρίνα κάθε άλλο παρά παθητική ή υποχωρητική είναι στο πρόσωπο οποιασδήποτε εξουσίας. Οι πιο παλιές μητριαρχικές θεότητες, η Άρτεμη και η Εστία (Ντιάνα και Βέστα στους Ρωμαίους), είναι τα κατεξοχήν αρχέτυπα της γυναίκας Λέων. Ως θεές του κυνηγιού και της οικογενειακής εστίας αντίστοιχα, αντιπροσωπεύουν την ίδια διττή ενέργεια – του προμηθευτή και του προστάτη – που τόσο η αληθινή λέαινα όσο και η αστρολογική προσωποποιούν. Και οι δυο θεότητες αποτελούν τις ψύχραιμες, «παρθένες» θεές που αρνούνται να παντρευτούν και να υποδουλωθούν από τον κόσμο των ανδρών. Η παρθενικότητα που τους αποδίδεται δε συμβολίζει την αγνότητα, αλλά την άρνηση να υποταχτούν στα αρσενικά. Μιλώντας μεταφορικά, το κυνήγι συμβολίζει την ελευθερία στην έκφραση των δημιουργικών ή αναπαραγωγικών ορμών. Σύμβολα της Άρτεμις, απόδειξη πως η παρθενία που συσχετιζόταν μαζί της δεν ερμηνευόταν ποτέ κυριολεκτικά. Αυτή η ανάγκη για δημιουργία και γέννηση τη κάνει να μη παρασύρεται ποτέ ούτε να αισθάνεται χαμένη – το μονοπάτι της ως κυνηγός είναι πάντα ανοιχτό.

 

Περισσότερα για τον Λέοντα στο video ΕΔΩ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.