Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/08/Νέα-Σελήνη-Λέοντα-Λέων-Φαίδρα-Θεολόγη-αυτοπεποίθηση-Αύγουστος-αρχέτυπο-Φως-αλήθεια-αυθεντικότητα-προβλέψεις.jpg

Η φετινή νέα Σελήνη στον Λέοντα συμβαίνει την Τετάρτη τα χαράματα και είναι εντυπωσιακή! Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακή εμφανισιακά (δεν είναι Πανσέληνος άλλωστε, το φεγγάρι είναι εντελώς σκοτεινό) αλλά ότι χάνει από εμφάνιση, το αναπληρώνει σε ενέργεια. Ήλιος και Σελήνη συναντιούνται στην 26η μοίρα του Λέοντα, ενώ σχηματίζουν σύνοδο με τον Ερμή, τρίγωνο με τον Άρη από τον Κριό, μισό τετράγωνο με την Αφροδίτη και όψη χιαστί με τον Κρόνο.

 

Σημείωση: Ξέρω πως τελευταία δεν γράφω τόσα άρθρα, αλλά αντίθετα προτιμώ να κάνω βίντεο. Ο λόγος είναι πως τα χέρια μου με ενοχλούν πολύ όταν γράφω στο πληκτρολόγιο (όπως έχω αναφέρει κι ΕΔΩ) αλλά ξέρω πως υπάρχουν και άνθρωποι που αποθηκεύουν ευκολότερα πληροφορίες μέσω του γραπτού, παρά του προφορικού λόγου.

 

Η νέα Σελήνη στον Λέοντα είναι ευκαιρία για γέννηση νέου τρόπου αυτοέκφρασης. Να βρούμε δηλαδή τρόπους μέσα από τους οποίους θα ακτινοβολούμε την εσωτερική μας ουσία προς τα έξω. Είναι ένας τρόπος να μας δουν και να μας γνωρίσουν για την αυθεντικότητά μας. Το να ακτινοβολεί κάποιος το προσωπικό του Φως, είναι επίσης μια κατεύθυνση προς την έκφραση της γενναιοδωρίας και της εκτίμησης του Φωτός των άλλων ανθρώπων, χωρίς ίχνος ζήλιας. Όταν εκφράζω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, είμαι τόσο καλά με τον εαυτό μου που δεν αισθάνομαι πως με μειώνει η επιτυχία των άλλων. Αντίθετα, χαίρομαι κι εγώ μαζί τους! Τώρα λοιπόν εμφανίζονται ευκαιρίες στον δρόμο μας να ανοιχτούμε, να επιτρέψουμε την μοναδική μας αυτοέκφραση. Είτε μέσω της τέχνης, της δουλειάς, της διακόσμησης του χώρου, του στυλ που επιλέγουμε κλπ.

 

Οπότε ας αναρωτηθούμε: Τι μας κρατά από το να εκδηλώσουμε τον εαυτό μας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του; Συχνά έχω παρατηρήσει πως υπάρχει ντροπή ή φόβος (εξού και το χιαστί με Κρόνο από τον Αιγόκερω). Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι μας που είναι επιφυλακτικό να δοκιμάσει να εκφράσει πραγματικά αυτό που έχει μέσα του, αυτό συχνά συμβαίνει λόγω ντροπής ή φόβου για το τι θα πουν οι άλλοι (κάτι που επίσης σχετίζεται με το αρχέτυπο του Αιγόκερου). Νομίζω πως το όλο θέμα τελικά καταλήγει στο κατά πόσο εμπιστεύομαι τον ίδιο μου τον εαυτό ή όχι. Στο πόσο εμπιστεύομαι πως αυτό το οποίο θέλω να εκφράσω είναι πραγματικά δικό μου, αληθινά Φωτεινό ή ειλικρινά ενδιαφέρει τους άλλους να δουν τον αληθινό μου εαυτό.

 

Ο Λέων είναι ζώδιο της Φωτιάς και ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του Λέοντα. Οπότε αξίζει κανείς να αναρωτηθεί κατά πόσο η όποια ντροπή ή η αμφισβήτηση στις ικανότητές του εαυτού, κάθονται σαν μια βαριά κουβέρτα από πάνω μου, που με πλακώνει και τελικά σβήνει σιγά σιγά την Φωτιά. Το θέμα είναι τώρα η φλόγα της αυτοέκφρασης να ανάψει και συνειδητά να καλλιεργήσουμε αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Η ζωή είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική και πιο ευχάριστη όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε αυτοί ακριβώς που είμαστε και να νιώθουμε δύναμη/αυτοπεποίθηση λόγω της αυθεντικότητάς μας!

Υπάρχει ενεργό επίσης εδώ το αρχέτυπο της υπερηφάνειας. Η υπερηφάνεια θεωρείτε συνήθως κάτι αρνητικό (είναι και ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Αλλά η περηφάνια έχει την ικανότητα να καταστρέψει την θλίψη και την ντροπή. Είναι η περηφάνια που μου φωνάζει: “είμαι καλύτερος από αυτό… Αξίζω πολλά περισσότερα”. Δεν λέω πως μέχρι εκεί φτάνει ή πως δεν έχει αρνητικά – λέω απλώς πως συχνά οι άνθρωποι βιάζονται να απορρίψουν την ενέργεια της υπερηφάνειας, ενώ έχει την ικανότητα να είναι χρήσιμη. Σίγουρα πολύ πιο χρήσιμη από το να αισθανθεί κανείς πως δεν θα βιώσει χαρά ή πως αξίζει τις δυσκολίες, την καταπίεση και όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Η υπερηφάνεια μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με την αξιοπρέπεια και αυτός είναι κι ο βασικός της ορισμός στο λεξικό. Δείχνει πως δεν επιτρέπουμε να μας υποτιμούν και να μας μειώνουν.

Η περηφάνια συχνά είναι ο τρόπος που εκφράζεται το ταλέντο. Η περηφάνια δηλαδή είναι το συναίσθημα εκείνο που βιώνουμε τις στιγμές που πραγματικά αισθανόμαστε δυνατοί μέσα από την προσωπική μας έκφραση. Και έχει την ικανότητα η υπερηφάνεια να καταστρέψει τα βαριά συναισθήματα της χαμηλής αυτοπεποίθησης που όλοι λίγο – πολύ κουβαλάμε. Έτσι, όταν καταφέρουμε να νιώσουμε πιο δυνατοί και συνειδητοί μέσα μας, μπορούμε επίσης να ακτινοβολήσουμε περισσότερο Φως, καλοσύνη και συγχώρεση.

 

Φυσικά υπάρχει και η σκιά της περηφάνιας, που δείχνει πως αν κάποιος έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και δεν είναι ανοιχτός στην κριτική και μένει δηλαδή κολλημένος στις απόψεις του, τότε η περηφάνια σταματά να γίνεται φλόγα δημιουργίας, δύναμης, αυτοπεποίθησης και γίνεται κανείς άκαμπτος, δεν προσαρμόζεται και έτσι χάνει ευκαιρίες για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Το να κάνουμε ένα λάθος είναι απόλυτα φυσικό, όσο κι αν μας ενοχλεί. Το καλύτερο είναι να σπεύσουμε να το διορθώσουμε άμεσα αν γίνεται. Αλλά το να κάνουμε λάθος ή το να δεχόμαστε αρνητική κριτική, δεν σημαίνει πως ξαφνικά δεν αξίζουμε ή πως δεν είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε. Κι όμως συχνά αφήνουμε τα λάθη μας να μας καθορίζουν περισσότερο από το σύνολο των πράξεών μας. Ας θυμόμαστε πως το χιαστί μεταξύ του Λέοντα και του Αιγόκερου, σχετίζεται επίσης με την τέχνη της απολογίας. Ένας τρόπος να ζητάμε συγχώρεση, ενώ ταυτόχρονα με χάρη προσπαθούμε ειλικρινά να διορθώσουμε το οποιοδήποτε λάθος.

Συνοψίζοντας: Τις επόμενες μέρες η αυτοέκφραση βρίσκεται στο αποκορύφωμα! Ας μην αφήσουμε οποιαδήποτε ντροπή ή τον φόβο της ντροπής να σταθούν εμπόδιο στο δημιουργικό μας μονοπάτι. Και ακόμα κι αν φοβόμαστε λίγο, δεν περιμένει κανείς πως θα ξεπεράσουμε τους φόβους μας έτσι ξαφνικά! Συγχωρούμε τον εαυτό μας αλλά προσπαθούμε παρόλα αυτά να θεραπευτούμε από τα αρνητικά συναισθήματα της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Και ξεκινά με να το κάνουμε πιστεύοντας στις ικανότητές μας. Τρέφοντας την εσωτερική μας αξιοπρέπεια, την περηφάνια μας.

 

Τέλος να αναφέρω ότι λόγω της όλης ανάμειξης των πλανητικών σωμάτων αλλά και επειδή η νέα Σελήνη πραγματοποιείται από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου στον 1ο οίκο του Εγώ, είναι τώρα αυτές οι μέρες μια πολύ καλή ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας και του προορισμού μας στην ζωή. Σε αντίθεση με άλλες φορές που είχαμε νέα Σελήνη στον Λέοντα, τώρα μπορούμε ευκολότερα να συνδεθούμε δηλαδή με τον εαυτό μας, να αποκτήσουμε καλύτερη αίσθηση του ανώτερου, ακόμα και του κατώτερου εαυτού σε αυτή την ενσάρκωση. Πρόκειται για μια ευκαιρία να συνδεθούμε πραγματικά με αυτό που είμαστε και έτσι να καταφέρουμε να ακτινοβολήσουμε ακόμα περισσότερο το προσωπικό μας εσωτερικό Φως.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

ΥΓ. Η πλήρης απουσία του Αέρα στον χάρτη και η υπεροχή της Φωτιάς, μας δείχνει πως ο τρόπος έκφρασης εκκινεί κυρίως από την διαίσθηση, από την διδασκαλία, από την διασκέδαση, παιχνίδι, χορός, καλοσύνη προς αδύναμους (και μικρά ζώα), διαλογισμός, γυμναστική μέσω της ευχάριστης κίνησης (π.χ. Zumba) κλπ. Φυσικά χρειάζεται να δούμε σε ποιόν οίκο συναντάμε την νέα Σελήνη στον κάθε γενέθλιο χάρτη, έτσι ώστε να συνδυάσουμε και τα νοήματα του οίκου με τον τρόπο της αυτοέκφρασης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.