Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/νέα-Σελήνη-στον-Υδροχόο-Φεβρουάριος-2021-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη-ανάδρομος-Ερμής-Κρόνος-Δίας-Αθηνά-1014x487-1.jpg

Η νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου συμβαίνει την Πέμπτη 11.02 στις 09:05μμ ώρα Ελλάδος. Νομίζω το πιο σημαντικό για τη νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου είναι πως συμβαίνει στον Υδροχόο! Και θα σας πω γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό. Κάθε φορά σε κάποιο ζώδιο συμβαίνει η νέα Σελήνη – γιατί αυτή τη φορά είναι τόσο σημαντικό λοιπόν;

Για να έχουμε το φαινόμενο της Νέας Σελήνης, συναντιούνται η Σελήνη με τον Ήλιο στην ίδια μοίρα του ζωδιακού κύκλου. Δηλαδή από την οπτική της Γης βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Και εκείνη την ημέρα που αυτό συμβαίνει, το φεγγάρι είναι εντελώς σκοτεινό, δεν λαμβάνει δηλαδή Φως από τον Ήλιο, παρά ξεκινά σιγά σιγά από την επόμενη κιόλας μέρα να γεμίζει.

Οπότε ο Ήλιος με τη Σελήνη είναι στον Υδροχόο μαζί, στην ίδια μοίρα, την 23η. Στον Υδροχόο όμως τώρα έχουμε τη λεγόμενη πλανητική συστάδα ή πολυαστρία ή stellium. Δηλαδή έχουμε πολλά πλανητικά σώματα στο ίδιο ζώδιο και σε σύνοδο μεταξύ τους. Έτσι σχηματίζεται σαν ένας υπερπλανήτης, ο οποίος έχει χαρακτηριστικά από όλα τα πλανητικά σώματα. Άρα τώρα εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη έχουμε επίσης εδώ τον αστεροειδή της Αθηνάς, τον ανάδρομο Ερμή, την Αφροδίτη, τον Δία και τον Κρόνο. 6 από τα 7 βασικά – παραδοσιακά πλανητικά σώματα (τα ορατά με γυμνό μάτι) βρίσκονται εδώ! Και το μόνο που περισσεύει είναι ο Άρης, ο οποίος μπαίνει επίσης όμως στο παιχνίδι, καθώς σχηματίζει τετράγωνο με τη νέα Σελήνη και άρα θα έλεγα με την πλανητική συστάδα γενικότερα. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνουν στην πράξη όλα αυτά.

Αρχικά το γεγονός πως έχουμε τόσους πολλούς πλανήτες σε ένα μόνο σημείο, σημαίνει πως κάπου επικεντρώνεται η ενέργεια σε κάποιον οίκο του καθένα στον γενέθλιο χάρτη. Που σημαίνει πως στρέφεται όλη η προσοχή μας σε κάτι συγκεκριμένο στη ζωή μας. Για παράδειγμα μπορεί η προσοχή να στρέφεται προς τις σχέσεις (αν το ζώδιο του Υδροχόου συναντάται στον 7ο οίκο), αυτές μας απασχολούν κυρίως αυτές τις μέρες. Ή ίσως επικεντρωνόμαστε κυρίως στα οικονομικά και την προσωπική μας αξία (2ος ή 8ος οίκος). Το κύριο χαρακτηριστικό λοιπόν είναι πως μεγεθύνεται η προσοχή μας και στρέφεται προς κάπου συγκεκριμένα. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε έρμαια του που στρέφεται η προσοχή μας όμως.  Θεωρώ πως είναι σημαντικό το που εμείς επιλέγουμε να τη στρέψουμε. Εδώ υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπλέκονται, και άρα πολλά πράγματα από τον δικό μας γενέθλιο. Και θέλω να το αναφέρω – όπως συχνά το λέω – δεν είμαστε έρμαια των ενεργειών. Εμείς έχουμε τον λόγο με τις επιλογές μας στο τι τελικά αποτελέσματα θα υπάρξει. Οπότε ας αναρωτηθεί ο καθένας μόνος του: “που επιλέγω να δίνω την προσοχή μου;” και “πως αυτό με βοηθάει;”

Ας ξέρουμε πως εκεί που τώρα επιλέγουμε να συγκεντρώσουμε την ενέργειά μας, εκεί το όραμα θα επεκταθεί και μπορεί να αποδώσει καρπούς. Είναι σαν να καλωσορίζουμε την ροή της αλλαγής κατά κάποιο τρόπο. Ιδανικά, και ταιριαστό με τον Υδροχόο, θα ήθελα να δω στόχους έτσι μεγάλους, που σχετίζονται με την ζωή μας. Φυσικά μπορεί κάποιος να επικεντρωθεί και σε πιο καθημερινά, αλλά νομίζω πως ιδανικά, με τέτοια υπέροχη πολυαστρία τώρα εκεί και τη νέα Σελήνη να την ενεργοποιεί, θα ήθελα να βγει κάτι νέο, να εδραιωθεί κάτι που πραγματικά επιθυμούμε. Ίσως ένα νέο σπίτι στο οποίο βιώνουμε ασφάλεια ή μια καλύτερη δουλειά πιο κοντά σε αυτό που μας ταιριάζει.

Είναι γεγονός πως οι συνθήκες μας περιορίζουν αρκετά, και δεν αναφέρομαι μόνο στα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, αλλά όπως ανέφερα και στο τελευταίο βίντεο για το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, οι περιορισμοί δεν είναι εδώ ως κάτι απαραίτητα αρνητικό. Αλλά μας δείχνουν τον δρόμο για το τι έχει πραγματική αξία για εμάς. Ίσως κιόλας επειδή κάτι μας το στερούν.

Κρόνος τετράγωνο Ουρανός (βίντεο)

 

Πάντως κάθε νέα Σελήνη = νέο ξεκίνημα, είναι ένας σπόρος που φυτεύεται ώστε να ανθίσει. Είναι σκοτεινά ακόμα, μέσα στο έδαφος, αλλά ξεκινάει γρήγορα να μεγαλώνει το φυτό για να μας δώσει καρπό. Δεν είναι και τυχαίο που στη κηπουρική για να “πιάσει” κάτι το φυτεύουμε όσο το φεγγάρι είναι από τη νέα Σελήνη προς τη γέμιση πάντως. Όπως και να ‘χει, αυτό το νέο ξεκίνημα μου φαίνεται κάπως επιτακτικό να συμβεί, σαν να αισθανόμαστε, ο καθένας εκεί που του συμβαίνει και επικεντρώνεται, πως έχει ήδη αργήσει. Και έχει επίσης και μια ενέργεια αναθεώρησης ως προς κάτι που κάναμε μέχρι τώρα. Δηλαδή δεν είναι μόνο κάτι νέο, είναι κάτι νέο που όμως εμείς το αλλάζουμε. Είναι όντως ένα νέο ξεκίνημα που πατάει σε κάτι το οποίο έχει προηγηθεί κι ίσως δεν το κάναμε όπως έπρεπε την πρώτη φορά ή πως τώρα πια είμαστε όντως έτοιμοι για να κάνουμε το πρώτο βήμα, ενώ πριν τελικά δεν ήμασταν.

 

Υπάρχει και κάτι ακόμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ με τη νέα Σελήνη, τον sabian συμβολισμό της μοίρας, της 23ης προς 24ης του Υδροχόου η οποία έχει την ερμηνεία (σας τη δίνω στα Ελληνικά): “ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υπερβεί τα πάθη του, διδάσκει ουσιαστική σοφία, βασιζόμενος στην εμπειρία του”

Αυτό λοιπόν μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Υδροχόου, αυτό που μιλά για το πως καταφέρνουμε να υπερβούμε τον κατώτερο εαυτό. Όχι να τον αγνοήσουμε, γιατί χρειάζεται να τον κρατάμε ικανοποιημένο φυσικά, με αυτόν κινούμαστε, αλλά παρά που γνωρίζουμε πως είναι εκεί, ο Υδροχόος επιλέγει να συνδέεται με τον ανώτερο εαυτό του. Κι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να αφοσιωθεί σε κάτι ανώτερο από τον ίδιον, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το “καθήκον” που βρίσκει στο να καθοδηγήσει όσους δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με τον δικό τους ανώτερο εαυτό, να τους δείξει τον δρόμο.

Και αυτό μου αρέσει καθώς νομίζω πως ακόμα και όταν δεν είμαστε τέλειοι, πως ένας άνθρωπος ακόμα και με τις αδυναμίες του, μπορεί πράγματι να μεταδώσει τη σοφία του. Και ίσως να είναι αυτό που τώρα μας ωθεί η νέα Σελήνη να κάνουμε, να μιλήσουμε περισσότερο, να εκφράσουμε την άποψή μας και όχι να κλειστούμε στον εαυτό μας. Νομίζω πως μοιράζοντας το πως νιώθουμε, με σκοπό τον διάλογο φυσικά, τότε κάτι όντως μπορεί να βγει. Να δούμε πως βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο και με άλλους, να μεταδώσουμε έναν δικό μας τρόπο με το οποίον αντιμετωπίζουμε τις δικές μας δυσκολίες και ίσως να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε από τις απόψεις κάποιου άλλου.

 

Προσωπικά σας εύχομαι μια ευτυχισμένη νέα Σελήνη κι ένα ζωηρό νέο ξεκίνημα.

Περισσότερα για τον αστεροειδή της Αθηνάς

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.