Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2022

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/02/Πανσέληνος-Φεβρουάριος-2022-Λέοντας-Λέων-Αστρολογία-1280x800.jpg

Την Τετάρτη 16.02 η Πανσέληνος του μήνα που συμβαίνει στον Λέοντα!!

Για να έχουμε πανσέληνο η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, ακριβώς απέναντί της. Τώρα λοιπόν ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο. Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης πανσελήνου είναι πως τετραγωνίζει τους δεσμούς της Σελήνης.

Άρα η Πανσέληνος σχηματίζει ένα Μεγάλο Τετράγωνο στα Σταθερά ζώδια. Δηλαδή μας επηρεάζει η πανσέληνος όλους, αλλά λίγο παραπάνω όσους έχουν Ήλιο (ζώδιο), ωροσκόπο, Σελήνη ή άλλους προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες σε Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό ή Υδροχόο.

Από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου, ο ωροσκόπος της πανσελήνου είναι η Παρθένος και όλα αυτά μαζί δείχνουν πως ενεργοποιούνται θέματα μπλοκαρίσματος, τραυμάτων που δεν ξεπεράστηκαν και όσα γενικά μας κάνουν να βάζουμε αντίσταση στην ζωή. Φυσικά όλα αυτά μπορούμε ιδανικά να τα αντιστρέψουμε και να βιώσουμε την δημιουργικότητα, τον δυναμισμό, την αφθονία και την ιδιοφυΐα που επίσης κρύβει η όλη ενέργεια.

 

Αυτά που τονίζονται όπως βλέπω τον χάρτη είναι :

1) το να ζούμε απελευθερωμένοι από εθισμούς. Εθισμός σίγουρα μπορεί να είναι το τσιγάρο, ο τζόγος ή το αλκοόλ αλλά είναι επίσης η λύπη, η γκρίνια και τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία με ύπουλο τρόπο συχνά επαναλαμβάνουμε. Αν επιλέγουμε κάτι να κάνουμε ξανά και ξανά στην υπερβολή του, τότε σίγουρα κάτι πρέπει να μας προσφέρει. Εσένα τι σου προσφέρουν οι δικοί σου εθισμοί;

2) Η πανσέληνος βοηθά στο να διώξουμε μπλοκαρίσματα που σχετίζονται με την ευημερία και τον πλούτο. Αρκετοί άνθρωποι νιώθουν τα χρήματα ως κάτι αρνητικό με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τις προσφορές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Όταν κάτι προσφέρεται στο να ικανοποιήσουμε τα πάθη μας, ή όταν μας κάνουν ένα δώρο, είναι υπέροχο το να το δεχόμαστε και να βιώνουμε χαρά. Την μεγαλύτερη ευτυχία την βιώνει εκείνος που προσφέρει το δώρο και όχι εκείνος που το λαμβάνει. Αλλά ας σκεφτούμε: πως μπορούμε να αποδεχτούμε το καλό που μας γίνεται ή μας δίνεται) και να ενθουσιαστούμε με αυτό όπως όταν ήμασταν παιδιά;

3) Το να διατηρούμε υγιή σχέση με τον ερωτισμό. Όλο τον Φεβρουάριο βλέπουμε και τη σύνοδο Αφροδίτη – Άρη, ένας επιπλέον λόγος όμως τώρα και με την πανσέληνο να υμνήσουμε τον ερωτισμό στην ζωή μας. Και όταν μιλάω για ερωτισμό δεν αναφέρομαι απλά στην σεξουαλική ενέργεια. Μιλάω για το πως μπορούμε να προσεγγίζουμε τα πάντα πιο ερωτικά. Τώρα με τους δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, αυτό δεν γίνεται απλώς με το να διατηρούμε ένα μόνιμο επίπεδο ερωτισμού σαν να γινόμαστε εμείς η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη. Γίνεται με το να ικανοποιούμε τις ανάγκες του σώματος και της ψυχής. Τις πραγματικές ανάγκες.

 

O sabian συμβολισμός της μοίρας της πανσελήνου (26η-27η Λέοντα) έχει την ερμηνεία: «Πολλά μικρά πουλάκια στο κλαδί ενός μεγάλου δέντρου.»

Τα πουλιά αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις και τις ιδέες. Το δέντρο είναι η γείωση των ιδεών στο παρόν. Όμως οι ιδέες είναι στριμωγμένες σε ένα μόνο σημείο. Και είναι πάρα πολλές. Αυτό αρχικά προκαλεί πνευματική εξάντληση. Και κατά δεύτερον μας περιορίζει πάρα πολύ. Δείχνει πως οι ιδέες δεν εξαπλώνονται αλλά είναι προσανατολισμένες όλες σε ένα μόνο πράγμα. Και ίσως γι’αυτό να νιώθουμε μπερδεμένοι. Πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό;

Όταν νιώθουμε πως έχουμε βαλτώσει, ας δοκιμάσουμε να μην επικεντρωθούμε το πρόβλημα, αλλά σε κοντινά μέρη με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε. Να μεταφέρουμε ορισμένα από τα πουλιά σε άλλα κλαδιά. Γιατί αν όλα βρίσκονται πάνω σε ένα, ακόμα και μικρά που είναι, το κλαδί κινδυνεύει να σπάσει.

 

Δύο μέρες μετά την πανσέληνο κορυφώνεται το εξάγωνο Δία – Ουρανού το οποίο είναι ενεργό ολόκληρο τον Φεβρουάριο. Κι όμως η Πανσέληνος το φέρνει εντονότερα στην επιφάνεια.

Εξάγωνο Δία – Ουρανού (βίντεο)

 

Η πανσέληνος κορυφώνεται 6:56μμ που σημαίνει πως ολόγιομο το φεγγάρι του Φλεβάρη θα το απολαύσουμε καλύτερα την Τετάρτη το βράδυ.

Με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.