Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Σούπερ Πανσέληνος στον Σκορπιό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/05/σούπερ-Πανσέληνος-Σκορπιός-ζώδια-προβλέψεις-αστρολογία-Φαίδρα-Θεολόγη-sabian-συναίσθημα-Άνοιξη-2020.jpg

Η ετήσια Πανσέληνος στον Σκορπιό πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης 07 Μαίου 2020. Μα πανσέληνος μεσημεριάτικα; Ναι, συγκεκριμένα η Πανσέληνος βρίσκεται στο αποκορύφωμα στις 13:45μ.μ. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι τόσο το βράδυ της Τετάρτης, όσο και της Πέμπτης.

Αυτή η Πανσέληνος είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Αρχικά η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό, εκεί που λέγεται πως είναι στην “πτώση” της. Δεύτερον, η Σελήνη σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες και αντίθεση με τον Ερμή. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Άρης ως συγκυβερνήτης του Σκορπιού, που τον βρίσκουμε στην δύση του χάρτη από την οπτική της Ελλάδος. Από την οπτική της Κύπρου η ενέργεια της πανσελήνου είναι πιο ήπια.

Το γεγονός πως λέμε ότι η Πανσέληνος είναι “σούπερ” δεν σημαίνει τίποτα πέραν του ότι φαίνεται μεγαλύτερη γιατί είναι πιο κοντά στην Γη. Ορισμένοι αστρολόγοι θεωρούν πως επειδή είναι πιο κοντά μας επηρεάζει περισσότερο. Ίσως, αλλά μια Πανσέληνος στον Σκορπιό έχει ούτως ή άλλως άλλη δυναμική. Μα πάντα ας θυμόμαστε πως εξαρτάται από το ποια πλανητικά σώματα ενεργοποιεί η Πανσέληνος στον γενέθλιο του καθενός. Αν κάποιος έχει π.χ. Μεσουράνημα στην 17η μοίρα του Σκορπιού (εκεί που πραγματοποιείται η Πανσέληνος) θα τον επηρεάζει περισσότερο από το να είναι απλά κάποιος Σκορπιός.

 

Ας δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά για την ενέργεια της Πανσελήνου και το πως εκδηλώνεται:

Το πρώτο πράγμα που αξίζει να θυμόμαστε είναι πως γινόμαστε υπερ-συναισθηματικοί και υπερ-ευαίσθητοι. Κάθε πανσέληνος έχει την τάση να μας το βγάλει αυτό (σεληνιαζόμαστε όπως λέγεται) όμως τώρα μέσα στην εβδομάδα αυτό είναι εντονότερο καθώς πληγωνόμαστε ευκολότερα ακόμα και με πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μας ενοχλούσαν, θα τα προσπερνούσαμε. Με τι τίμημα όμως; να καταπιούμε την στεναχώρια. Τώρα υπάρχει εκτόνωση. Κλάμα, φωνές, λύτρωση. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό, ας το ξεκαθαρίσουμε. Ίσως διαβάσω ένα συγκινητικό βιβλίο ή παρακολουθήσω μια συγκινητική ταινία. Μάλιστα, η συγκίνηση που μας προσφέρει η τέχνη είναι εξαιρετικά λυτρωτική γιατί επιτρέπει σε δικά μας συναισθήματα να εκδηλωθούν και να υπάρξει μια εν μέρη κάθαρση.

Αυτό μας επηρεάζει όλους μας και ιδιαίτερα όσους έχουν ήλιο (ζώδιο) στο δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Επηρεάζει ακόμα όσους έχουν και Σελήνη στις μοίρες 14-19 των ζωδίων αυτών. Επίσης επηρεάζει ευκολότερα τα άτομα υψηλής ευαισθησίας. Τι είναι αυτό; Δες το σύντομο βιντεάκι ΕΔΩ ώστε να δεις αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

 

Ξέρετε πως πάντα αναζητώ στα άρθρα νέας Σελήνης ή Πανσελήνου την sabian ερμηνεία της μοίρας στην οποία πραγματοποιείται το φαινόμενο κάθε φορά; Τώρα η Πανσέληνος γίνεται στην 17η μοίρα του Σκορπιού που έχει την ερμηνεία (σας το μεταφράζω απευθείας από τα Αγγλικά) “Ένα μονοπάτι μέσα ατο πολύχρωμο μεγαλειώδες δάσος”.

Τα χρώματα του δάσους είναι πολλά, ανάλογα και με την εποχή. Τώρα που έχουμε Άνοιξη η φύση μας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά και τα δώρα της. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι η φύση δεν είναι όμορφη για εμάς. Το γεγονός πως εμείς είμαστε εδώ για να την εκτιμήσουμε είναι απλώς κάτι που “έτυχε” και αξίζει να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη για αυτό. Με τον ίδιο τρόπο και εμείς, δεν γινόμαστε όμορφοι για κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό μας. Τώρα αν κάποιος είναι κοντά μας και μπορέσει να το εκτιμήσει, υπέροχα! Το παν είναι δηλαδή να αντιληφθούμε την αυτονομία που έχει ο καθένας, πως δεν κάνουμε δηλαδή τίποτα για να ικανοποιήσουμε τους άλλους, εκτός από το να παραμένουμε φυσικοί. Αυτό θεώρησα πως αξίζει να το αναφέρω καθώς ο Ήλιος τώρα βρίσκεται στον Ταύρο που μας ενθαρρύνει να εκφράσουμε την φυσική μας ομορφιά και επειδή λόγω των όψεων της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα, έχουμε την τάση να αλλάξουμε λίγο τον εαυτό μας για να γίνουμε πιο αρεστοί. Ας επιτρέψουμε στους άλλους να μας υμνήσουν για αυτό που είμαστε. Όπως κάνουμε κι εμείς την φύση. Ασφαλώς και είναι πιο όμορφο όταν έχουμε περιποιηθεί έναν κήπο, έχουμε κλαδέψει τα ξερά κλαδιά και έχουμε ποτίσει τα λουλούδια μας. Έτσι και με το σώμα και το πνεύμα μας, δεν το αφήνουμε απεριποίητο, φροντίζουμε να βελτιωνόμαστε, όχι αλλάζοντας αυτό που είμαστε, αλλά με το να αναδεικνύουμε τις φυσικές μας ομορφιές

Η sabian ερμηνεία έχει επίσης την έννοια του μονοπατιού, πως κάπου οδεύουμε. Αυτό σχετίζεται με τον οίκο που συναντάμε την πανσέληνο στον κάθε γενέθλιο χάρτη. Αυτά τα αναφέρω σε όσους κάνουν μηνιαίες ή εβδομαδιαίες προβλέψεις μαζί μου, δίνοντας συγκεκριμένους τρόπους να αξιοποιήσει ο καθένας με μοναδικό τρόπο την ενέργεια της Πανσελήνου. Ως κάτι γενικό εδώ θα έλεγα να σκεφτούμε ποιόν τομέα της ζωής μας επιθυμούμε να μεταμορφώσουμε ολοκληρωτικά και να ξεκινήσουμε να οδεύουμε προς τα εκεί. Μπορεί για κάποιον αυτό να είναι το πως απολαμβάνει την σεξουαλική ενέργεια ή το πως αντιμετωπίζει την δουλειά του ή να θέλει να μεταμορφώσει τον τρόπο ανταπόκρισης σε ατυχίες που του συμβαίνουν, από την γκρίνια να αντιδρά με γέλιο.

 

Για όσους βιώσουν την Πανσέληνο από την Ελλάδα, δημιουργούνται εντάσεις με τις σχέσεις, χρειάζεται μια προσοχή να αντιμετωπίζουμε τα πράματα με ψυχραιμία και να μην καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα που βασίζονται περισσότερο στις δικές μας επιθυμίες, παρά σε όσα ο Άλλος έχει κατά νου. Ο εν λόγω Άλλος μπορεί να είναι σύντροφος, συνάδελφος, γονέας κ.ο.κ. Ας θυμόμαστε πως είναι εύκολο τώρα να υποθέσουμε πως κάτι ισχύει. Συχνά οι άνθρωποι δεν θέλουν να μας βλάψουν, συμπεριφέρονται κάπως άσχημα είτε επειδή έχουν κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό τους, είτε από άγνοια.

Για όσους βιώνουν την Πανσέληνο από την Κύπρο, η Πανσέληνος διαθέτει ωροσκόπο Παρθένο και μας επιτρέπει να υμνήσουμε την ομορφιά της φυσικότητας. Να βγούμε έξω να δούμε την θάλασσα, να κάνουμε μια βόλτα στην εξοχή, να απολαύσουμε την ομορφιά της Πανσελήνου.

 

Κάθε Πανσέληνος συμβολίζει το κλείσιμο ενός κύκλου. Εύχομαι να κλείσει ολοκληρωτικά ο κύκλος της απομόνωσης και κοινωνικής απομάκρυνσης όπως σταδιακά έχουν γίνει βήματα από την Δευτέρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. Στο χέρι μας είναι να προσέξουμε έτσι ώστε να χαρούμε όλοι μαζί το υπόλοιπο της Άνοιξης και το Καλοκαίρι που έρχεται. Εκτιμώντας την φυσική ομορφιά γύρω μας. Εκτονώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα που η καραντίνα μας δημιούργησε. Μεταμορφώνοντας την ζωή μας.

 

Κυβερνήτης του Σκορπιού (και άρα της Πανσελήνου) είναι ο Πλούτωνας ο οποίος μόλις ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του για φέτος και η ενέργειά του είναι αισθητή ως “οικοδεσπότης” της Πανσελήνου. Δες το βίντεο για την αναδρόμηση του Πλούτωνα 2020 ΕΔΩ.

 

Σας ευχαριστώ για την συνεχή στήριξη!! Σημαίνει πολλά για εμένα! Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη βλέποντας πως σαν εμπνέουν τα άρθρα και είτε αφήνετε ένα σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα, είτε επειδή τα μοιράζεστε με άλλους, είτε επειδή με επιλέγετε ως προσωπική σας αστρολόγο. Είστε υπέροχοι και το έχω ξαναπεί – νιώθω πραγματικά ευλογημένη για τους ανθρώπους που η ιστοσελίδα προσελκύει- εσάς 💜

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι της Susanitah

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.