Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Συχνές Ερωτήσεις

...ερωτήσεις που δέχομαι συχνά!

…και οι απαντήσεις που δίνω!

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_top-3.png
Γιατί Αστρολογικό καπέλο;

Γιατί ενώ ορισμένα καπέλα μπαίνουν εμπόδιο και φράζουν την επικοινωνία ανάμεσα στο Σαχασράρα, το τσάκρα στην κορυφή της κεφαλής, και τη θεϊκή ενέργεια, υπάρχουν και ορισμένα, όπως αυτό της Αστρολογίας, το οποίο αν «φορεθεί» σωστά, βοηθά την ένωση κι ενισχύει τη δυναμική του σήματος. Γίνεται έτσι το καπέλο κανάλι κοσμικών σημάτων και η Αστρολογία το μέσο που χρησιμοποιούμε για να μεταφράσουμε αυτά.

Αληθεύει πως μετά τα 30 γίνομαι ο Ωροσκόπος μου;

ΟΧΙ, ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Αυτό είναι ένας μύθος που περνά από στόμα σε στόμα και διαδίδεται για πάρα πολλά χρόνια. Αυτή η μεγάλη παρεξήγηση της Αστρολογίας μπερδεύει το άτομο και τον κάνει να αποκλίνει από τον στόχο του. Είμαστε ο Ήλιος μας, κοινώς, το Ζώδιό μας. Από εκεί ξεκινάμε και αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας, να εκφράσουμε τις ποιότητες του Ήλιου μας. Ο Ωροσκόπος είναι (ανεξαρτήτως ηλικίας) ο τρόπος μέσα από τον οποίον θα μπορέσουμε καλύτερα να εκφράσουμε το Ζώδιό μας. Για παράδειγμα, ένας Ταύρος με Ωροσκόπο Υδροχόο (που έτυχε και μου έκανε πρόσφατα την ερώτηση), θα προσπαθήσει μέσα από τις κοινωνικές του σχέσεις και τη φιλία (Υδροχόος) να  εκδηλώσει και να αναπτύξει τα θετικά χαρακτηριστικά του Ταύρου, όπως η αρμονία, η γοητεία, η αυτοσυγκράτηση, η αποδοχή και η ικανοποίηση των αναγκών του. Δε θα γίνει ποτέ Υδροχόος. Θα διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά μόνο ως προς τον τρόπο που εκφράζει την αληθινή του ύπαρξη, τον Ήλιο.

Εγώ πότε θα βρω την αγάπη;

Αυτή είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που ρωτάνε εμάς τους αστρολόγους. Απολύτως λογικό – οι κινήσεις των πλανητών έδιναν ανέκαθεν απαντήσεις και οδηγίες στα μυστήρια των σχέσεων. Και ναι, η αστρολογία μπορεί να εντοπίσει την κατάλληλη περίοδο, την ιδανική επιρροή που θα συμβεί στον αστρολογικό μας χάρτη και που θα έλξει την αγάπη. Πώς; Με δυο τρόπους!

 • Με την μέθοδο της Ωριαίας. Το έχω πει πολλές φορές και το λέω πάντα στους πελάτες μου. Εάν ζητάτε πρόβλεψη που αφορά το άμεσο μέλλον, η Ωριαία είναι ο πιο οικονομικός και πιο ακριβής τρόπος! Φυσικά, αφού εντοπίζει μόνο το άμεσο μέλλον, θα δει εάν θα βρεθεί κάποιος στον δρόμο σας το επόμενο διάστημα. Θα βρει τον επόμενο κατάλληλο υποψήφιο ο οποίος σίγουρα – μπορεί να μην είναι όλα όσα ζητάτε, αλλά χρειάζεται τις περισσότερες φορές να περάσουμε από διάφορες τέτοιες ατελής σχέσεις που θα μας προετοιμάσουν για τη σχέση εκείνη που ο αστρολόγος θα πει: «Τέλεια! Θα γνωρίσεις κάποιον που θα ταιριάζετε πάρα πολύ!»
 • Με την πρόβλεψη μέσω διελεύσεων στον γενέθλιο χάρτη. Ο πιο κλασσικός τρόπος προβλέψεων δείχνει εκείνες τις αρκετές συγκεκριμένες στιγμές στη ζωή, στις οποίες ο πλανήτης της αγάπης και του ρομαντισμού ενεργοποιείται και το σύμπαν ετοιμάζεται να μας φέρει ενώπιον του πεπρωμένου, προσφέρει ευκαιρίες δηλαδή ώστε να σχηματίσουμε μια τρυφερή σχέση αγάπης. Λέξη κλειδί οι ευκαιρίες. Εάν κάποιος έχει αποφασίσει πως αποκλείεται να βρει την αγάπη, εάν όσα σκέφτεται για τις σχέσεις ταυτίζονται με την αποτυχία και δεν πιστεύει τελικά πως αξίζει ή πρόκειται να βρει έναν σύντροφο, τότε αυτή η στάση θα σταθεί εμπόδιο ακόμα και την κατάλληλη εκείνη ώρα.

Οπότε να είστε ανοικτοί! Αν κάποιος θέλει έναν σύντροφο, ας δημιουργήσουμε την πεποίθηση πρώτα, ας οραματιστεί το πώς τον θέλει. Τα κύματα που στέλνουμε προς το Σύμπαν είναι αυτά που επιστρέφονται σε εμάς και υλοποιούνται. Κανένας άλλος εκτός του ίδιου μας τον εαυτού δε μπορεί να μας στερήσει την συντροφικότητα και την Αγάπη.

Αγάπη και Φως,

Φαίδρα

ΥΓ. Αρκετά συχνά η δημιουργία της σωστής πεποίθησης είναι εύκολη, άλλες φορές χρειαζόμαστε βοήθεια. Μέσα από την αστρολογία και άλλων μεθόδων αυτογνωσίας, θα χαρώ να σας βοηθήσω να οραματιστείτε και τελικά να έλξετε την αγάπη έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για όταν εμφανιστεί εκείνη η κατάλληλη στιγμή!

Χρειάζεται να διαβάζουμε και τον ωροσκόπο μας εκτός από το ζώδιό μας στις προβλέψεις;

Στην αστρολογία υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι πρόβλεψης ανάλογα με τους τομείς που επιθυμούμε να συμπεριλάβουμε αλλά και το χρονικό διάστημα το οποίο εξετάζουμε. Στις προβλέψεις που γράφω στο astrologyhat.gr χρησιμοποιώ κυρίως τη μέθοδο των διελεύσεων, που συνδυάζει τις κινήσεις των πλανητών μέσα στους οίκους και τις όψεις που σχηματίζουν το συγκεκριμένο διάστημα. Οι οίκοι ορίζονται από τον Ωροσκόπο, που είναι ο 1ος οίκος. Ενώ στις όψεις, λαμβάνεται υπ’ όψη και ο Ήλιος, δηλαδή το Ζώδιο. Γι’ αυτό χρειάζεται να διαβάζετε και τα δυο για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Εάν ο Ωροσκόπος σας βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου όμως, σοφότερο θα ήταν να διαβάζετε το ακριβώς επόμενο ζώδιο. Για παράδειγμα, εάν έχετε Ωροσκόπο στις 29ο του Κριού, διαβάστε εκτός από το ζώδιό σας και το ζώδιο του Ταύρου που βρίσκεται αμέσως μετά τον Κριό.

Σίγουρα για προσωπικές, άρα και ακριβής προβλέψεις, χρειάζεται ο αστρολόγος να βασιστεί στον γενέθλιο χάρτη σας και όχι μόνο στο Ζώδιο και στον Ωροσκόπο. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιώ συνδυαστικά διάφορες μεθόδους πρόβλεψης, ανάλογα και το διάστημα (ετήσια, μηνιαία κ.ο.κ.)

Αν έχω γεννηθεί την ημέρα που αλλάζει το Ζώδιο, είμαι και τα δυο;

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα πριν λίγες ημέρες, θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό το αρκετά παρεξηγημένο αστρολογικό ζήτημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 18 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, ο Ήλιος πέρασε από το Ζώδιο του Υδροχόου στο Ζώδιο των Ιχθύων. Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι, αν κάποιος γεννήθηκε στις 18/02, τι Ζώδιο είναι τελικά;

Για να μείνω στο παράδειγμά μας, αν κάποιος μου πει πως γεννήθηκε στις 18/02/2017, δεν θα αρκεί η ημερομηνία για να του πω τι Ζώδιο είναι. Θα πρέπει να τον ρωτήσω επίσης και την ώρα αλλά και τον τόπο γέννησης. Αν μου πει πως γεννήθηκε στις 13:30 στην Αθήνα, θα του απαντήσω πως είναι Υδροχόος, αν όμως γεννήθηκε 13:32, θα ανήκει στο Ζώδιο των Ιχθύων.

Όταν λοιπόν μέσα στην ίδια μέρα, επικρατεί η ενέργεια δυο Ζωδίων, υπάρχει μια σύγχυση και είναι δύσκολο να πει κανείς χωρίς κάποιο αξιόπιστο αστρολογικό πρόγραμμα, το ακριβές Ζώδιό του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί στο παράδειγμά μας η αλλαγή να συνέβη στα μισά περίπου της ημέρας, αλλά έναν χρόνο πριν, το 2016, η αλλαγή δε συνέβη καν την ίδια μέρα. Αντίθετα, ο Ήλιος πέρασε στο Ζώδιο των Ιχθύων στις 19/02 στις 7:34 το απόγευμα. Οπότε ορισμένοι που έχουν γεννηθεί τις ημέρες αλλαγής (1 ή 2 μέρες πριν και μετά), εκεί στο μεταίχμιο, μπορεί να μη γνωρίζουν καν το πραγματικό τους Ζώδιο.

Αλλά ανήκουν όντως μόνο σε ένα ή παίρνουν χαρακτηριστικά και από τα δυο;

Αν και ορισμένοι Αστρολόγοι διαφωνούν πάνω σε αυτό, τα όρια μεταξύ των Ζωδίων είναι διακριτά και υπάρχουν για κάποιο λόγο. Έστω κι αν κάποιος έχει γεννηθεί στο τελευταίο λεπτό, της τελευταίας μοίρας του Υδροχόου (29° 59’), είναι Υδροχόος. Τυχόν χαρακτηριστικά των Ιχθύων που διαθέτει τα έχει λόγω άλλων παραγόντων και όχι του Ζωδίου, αφού ο Ήλιος, δεν πέρασε ακόμα στο επόμενο Ζώδιο. Εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την επιρροή αυτού, και είναι η δική του ενέργεια που αποτυπώνεται πάνω στο άτομο. Οι προσωπικότητές μας είναι ήδη αρκετά πολύπλοκες, κι ας ανήκουμε μόνο σε ένα από τα 12 Ζώδια.

Αν δεν είσαι σίγουρος για το Ζώδιό σου, μπορείς να μου στείλεις mail στο fedra@astrologyhat.gr με θέμα «Τι Ζώδιο είμαι» μαζί με τα στοιχεία σου (ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία) και θα χαρώ να σου απαντήσω ! Εναλλακτικά, στείλε μου μήνυμα μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείς εδώ.

Αγάπη και Φως,

Φαίδρα

Τι είναι η «Ωριαία Αστρολογία»;
 • Θα κερδίσω στο δικαστήριο;
 • Θα χωρίσω με τον σύντροφό μου;
 • Θα με προσλάβουν στην δουλειά;
 • Είναι αυτή η πληροφορία αλήθεια ή ψέμα;
 • Θα γίνει καλά η μητέρα μου;
 • Να μείνω ή να φύγω;
 • Έχασα την ταυτότητά μου. Πού είναι; Θα τη βρω;

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ερωτήσεις στις οποίες δίνει απάντηση η Ωριαία Αστρολογία! Αλλά μπορείτε να λάβετε απάντηση σχεδόν σε ότι ερώτηση μπορεί κάποιος να σκεφτεί! H Ωριαία Αστρολογία είναι μια μέθοδος να παίρνουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις από έναν αστρολογικό χάρτη, σχεδιασμένο την ώρα που γίνεται η ερώτηση. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, αφού δίνει αρκετά οικονομικά, γρήγορες, ακριβείς και αξιόπιστες απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση!

Η στιγμή που εκφράζετε την ερώτηση στον Αστρολόγο είναι φορτισμένη συναισθηματικά με το ερώτημα αυτό. Έτσι, δεν υπάρχουν σοβαρές ή μη σοβαρές ερωτήσεις. Τα πάντα έχουν απάντηση με τη μέθοδο της Ωριαίας, εφόσον τη στιγμή εκείνη είναι «σοβαρό» για εμάς να λάβουμε μια απάντηση. Οι απαντήσεις χρειάζεται να είναι απλές, να αφορούν το παρόν ή το άμεσο παρελθόν ή μέλλον και να διατυπώνονται ξεκάθαρα.

Γιατί να μην ξέρεις εκ των προτέρων εκείνα που σε ενδιαφέρουν αφού είναι εύκολο και οικονομικό;

Περισσότερα για την Ωριαία Αστρολογία μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Γιατί οι άνθρωποι χωρίζουν με ανάδρομο Άρη;

Θα το έχεις παρατηρήσει… Όταν ο Άρης κινείται ανάδρομα, ακούς συνέχεια για ανθρώπους οι οποίοι χωρίζουν, θέλουν διαζύγιο, ζευγάρια τσακώνονται και γενικά ένας εκνευρισμός επικρατεί στην ατμόσφαιρα… Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο Άρης συμβολίζει το Εγώ, είναι η δράση, η κίνηση, η αποφασιστικότητα. Είναι αυτή η ακαταμάχητη ορμή που φλέγεται μέσα μου. Είναι αυτό που με κάνει θαρραλέο και δυνατό σε μια προσπάθεια να μιμηθώ τη θετική πλευρά του θεού του πολέμου. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Άρης μέσα μας είναι σπουδαίο όπλο αφού δίνει σκοπό, ζωτικότητα, ενέργεια!! Δε παύει όμως να είναι θεός του πολέμου, και άρα λειτουργεί με τα ένστικτα. Θέλει να ηγείται, έχοντας πάντα το «πάνω χέρι» και εύκολα θα μπερδέψει το θάρρος με την απερισκεψία.

Ο ισορροπημένος Άρης μέσα σε μια σχέση προσφέρει την φλόγα του πάθους, ξέρει να «ανάβει τα αίματα» και να την εξελίσσει. Και ανάδρομος το ίδιο κάνει, αλλά τα αίματα ανάβουν κυρίως λόγω της αυξημένης πίεσης παρά της λίμπιντο. Γιατί βλέπεις, αυτό το πάνω χέρι που ο Άρης θέλει να έχει…. ε, ανάδρομος το θέλει ακόμα περισσότερο και προσπαθεί συνεχώς να το κατακτήσει.

Η ενέργεια του ανάδρομου Άρη στρέφεται εσωτερικά κι εκφράζεται περισσότερο η έννοια του εαυτού, του ανταγωνισμού και ο εγωισμός φουντώνει. Ο Άρης ανάδρομος κυνηγά να βρει το δίκιο του εις βάρος ενός άλλου και εκνευρίζεται εύκολα όταν δεν λαμβάνει την επιβεβαίωση που έχει ανάγκη. Φυσικά όλα αυτά είναι τα ίδια που σκοτώνουν τις σχέσεις που χρειάζεται να βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη, στις παραχωρήσεις, στη συνεργασία, στην από κοινού τρυφερότητα. Και πολλές σχέσεις όντως φαίνεται να διαθέτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά είναι ευαίσθητες στην αναδρόμηση του εν λόγω πλανήτη η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ευκαιρία!

Μάλιστα, ευκαιρία είναι, έστω κι αν αυτή η περίοδος μοιάζει με δοκιμασία της υπομονής και της καλής μου θέλησης. Γιατί Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, απλώς ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. Με αναγκάζει να τα κοιτάξω κατάματα και να τα αντιμετωπίσω πριν πάρουν (ακόμα πιο) τεράστιες διαστάσεις.

Ναι, αυτό ενδέχεται να σημαίνει πως χρειάζεται να διαλύσω μια σχέση όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, όταν βλέπω πως οι ανάγκες μου συνεχώς καταπιέζονται. Αλλά να είσαι σίγουρος πως ο πρωταρχικός στόχος είναι να αναλογιστώ το πώς μπορώ να βελτιωθώ ώστε να βελτιώσω μετέπειτα τις σχέσεις μου. Να μάθω να αναγνωρίζω τη λύπη πίσω από τον θυμό του άλλου και την χαμηλή αυτοπεποίθηση πίσω από τη δική μου καχυποψία. Να εξερευνήσω βαθύτερα το δικό μου εγώ, ώστε να λειτουργώ αρμονικότερα στο δικό μας εμείς.

Είθε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία που προσφέρει,

Φαίδρα

Επικοινώνησε μαζί μου

Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία, πρόταση ή θέλεις να ζητήσεις κάποια αστρολογική υπηρεσία μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας κι εγώ θα σου απαντήσω στο mail που συμπλήρωσες.

  Θέλεις να λαμβάνεις το Newsletter;

  Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

  Subscribe

  Subscribe

  * indicates required
  https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
  https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
  https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
  https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
  https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.