Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Οι 12 μέρες των Χριστουγέννων

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/12/Magic_Deer_Hair_Little_girls_Horns-Χρτιστούγεννα-Εσωτερική-Αστρολογία-Θεοφάνεια.jpg

και η αντιστοιχία τους με τα 12 ζώδια

 

Στις πολλές αστρολογικές σημειώσεις που έχω σε γραπτή και ηλεκτρονική μορφή, βρήκα τις αντιστοιχίες των 12 ημερών των Χριστουγέννων με τα αρχέτυπα των 12 ζωδίων σε μια πιο εσωτερική αστρολογική προσέγγιση.

 

Υπάρχει η πεποίθηση πως η 25η Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, αναδεικνύει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (φέτος 21/12), την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου! Πολύ σημαντική ημερομηνία, ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Αιγόκερου εκκινώντας το 4ο και τελευταίο τεταρτημόριο του ζωδιακού. Κι όμως, η 25η Δεκεμβρίου συγκεκριμένα είναι μια ακόμα έναρξη, η αρχή των 12 ημερών που εγκαινιάζουν ένα διαφορετικό έτος, του πνευματικού.

 

Κάθε μια από τις 12 αυτές ημέρες βρίσκεται υπό την άμεση επίβλεψη μια εκ των δώδεκα ζωδιακών Ιεραρχιών, κάθε μια από τις οποίες προβάλλει πάνω στον πλανήτη μας το κοσμικό πρότυπο του κόσμου όταν έχει ολοκληρωθεί το συνδυασμένο έργο των 12 Ιεραρχιών.

 

Κριός

Η 26η Δεκεμβρίου αφιερώνεται στην Ιεραρχία του Κριού, την Ιεραρχία εκείνη που φέρει το κοσμικό πρότυπο στη ζωή όταν ο Ήλιος βρίσκεται πάνω από τον αστερισμό του Κριού (20/03-21/04). Ο Κριός είναι το αρχέτυπο μιας τελειοποιημένης νέας Γης μέσα στον Κόσμο. Σύμφωνα με όλα τα ιερά ημερολόγια, ο Κριός είναι η έναρξη του νέου Ηλιακού έτους. Είναι το σημάδι της αναγεννημένης συνείδησης. Είναι αυτός που, εσωτερικά, βλέπει και αναγνωρίζει το θεϊκό σε όλα τα πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και γεγονότα. Το να βλέπει τον Θεό στα πάντα είναι η αφιέρωση που κάνει ο Κριός κατά την 26η ημέρα και κατά τη περίοδο κυριαρχίας του.

 

Ταύρος

Η 27η Δεκεμβρίου και ο ηλιακός μήνας από τις 21/04 έως 22/05 ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου. Η Ιεραρχία των τελειοποιημένων μορφών. Είναι η Αγάπη και η Αρμονία, οι δυνάμεις που εκπέμπονται συνεχώς πάνω στον πλανήτη μας. Έτσι και η μέρα εκείνη όπως και η διάρκεια του Ταύρου, συνίσταται στην λήψη και διάδοση της Αγάπης και της Αρμονίας μέσα από τις γήινες εμπειρίες της ζωής. Από τις πιο θλιβερές μέχρι τις πιο χαρούμενες, η ταπεινοφροσύνη και η μετάδοση της θεϊκής αρμονίας ανήκουν σε αυτή τη θέση.

 

Δίδυμοι

Η 28η Δεκεμβρίου και ο Ηλιακός μήνας των Διδύμων ανήκει στην Ιεραρχία της Ειρήνης. Συχνά συμβολίζεται από ένα περιστέρι, το στοιχείο του Αέρα πάντα παρόν, η ειρήνη είναι στο χέρι μας κι εξαρτάται από την κατανόηση της κληρονομιάς μας. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το Άγιο Πνεύμα το οποίο συμβολίζεται επίσης από ένα κατάλευκο περιστέρι. Έτσι, κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας αλλά και κατά τη περίοδο της εποχής των Διδύμων πραγματοποιείται πνευματική συνειδητοποίηση τους θεϊκού μεγαλείου αλλά και διάδοση Αυτού. Γιατί ο ζωοφόρος Αέρας πηγαίνει παντού – δεν εμποδίζεται.

 

Καρκίνος

Ο Κριός επικεντρώνεται στη ζωή. Ο Ταύρος στη μορφή της και ο Δίδυμος στο πνεύμα. Ο Καρκίνος λοιπόν επικεντρώνεται στη ψυχή. Τη ψυχή ως ανάδειξη της Αλήθειας. Κατά συνέπεια, κατά τον μήνα που ο Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο και την 29η Δεκεμβρίου, αφιερωνόμαστε στην αναζήτηση του Φωτός – εκείνο το οποίο ακόμα δεν είναι ορατό κι όμως τόσο έντονα γίνεται αντιληπτό από όσους το αναγνωρίζουν.

 

Λέων

30 Δεκεμβρίου και το διάστημα 23 Ιουλίου με 24 Αυγούστου είναι αφιερωμένα στην Ιεραρχία του Λέοντα. Το κοσμικό μοτίβο που κυριαρχεί είναι πως η Γη διαπερνάται από την δύναμη της Αγάπης. Είναι η Ιεραρχία που περισσότερο κυριαρχεί πάνω στον πλανήτη μας. Ο Λέων -καθόλου τυχαία- συμβολίζει τη καρδιά, το κεντρικό ψυχικό κέντρο (τσάκρα) της καρδιάς, και τον Ήλιο. Όπως ο Ήλιος είναι ο δημιουργός, η δύναμη που συγκρατεί το Ηλιακό μας σύστημα, έτσι είναι και ο Θεός για τους ανθρώπους. Όλες οι δραστηριότητές μας χρειάζεται να εκκινούν από την Αγάπη, κάθε σκέψη να ακτινοβολεί Αγάπη, κάθε λέξη να ζωντανεύει την Αγάπη, κάθε πράξη να γίνεται μόνο με Αγάπη.

 

Παρθένος

Αφιερωμένη στην Ιεραρχία της Παρθένου είναι η 31η Δεκεμβρίου και ο Ηλιακός μήνας που 24 Αυγούστου με 23 Σεπτέμβρη. Η Αγάπη του Λέοντα οδηγεί στην Υπηρεσία της Παρθένου. Το θεϊκό αυτό Ον το οποίο αναγνωρίζουμε ως Γήινη Μητέρα είναι το παγκόσμιο πρότυπο που υπάρχει σε κάθε θρησκεία όπως εμφανίζεται ως Παναγία στον Χριστιανισμό. Κατά τη περίοδο που η Ιεραρχία της Παρθένου κυβερνά τον πλανήτη μας, ανυψώνεται το κοσμικό πρότυπο μιας ανανεωμένης Γης. Είναι το επίπεδο εκείνο της ανθρώπινης επίτευξης το οποίο η αγνότητα (παρθενία) της Παρθένου γίνεται μια μεγαλειώδης δύναμη ψυχής. Είναι η ανιδιοτελής υπηρεσία . Είναι η καθαρότητα της καρδιάς και του χαρακτήρα.

 

Ζυγός

Η 1η Ιανουαρίου αντιστοιχεί στην Ιεραρχία του Ζυγού, όπως επίσης και ο Ηλιακός μήνας που κυβερνά. Το κοσμικό μοτίβο που διατηρεί αυτή η Ιεραρχία είναι η ομορφιά. Καθώς εκκινεί το δεύτερο μισό του ζωδιακού, καθώς δηλαδή φεύγουμε από το ατομικό και περνάμε στο συλλογικό, αναδεικνύεται η ομορφιά και η αρμονία της ζωής και της φύσης. Είναι γιορτή της Δημιουργίας και κατανόηση του Θεϊκού έργου. Τα πάντα εκπέμπουν αρμονία όταν γίνονται αντιληπτά μέσα από το πρίσμα αυτής της Ιεραρχίας. Και όταν η ανθρωπότητα δεχτεί και κατανοήσει την επιρροή της, τότε η φτώχια, οι ασθένειες, η διχόνοια και ο πόνος θα εκλείψουν.

 

Σκορπιός

Στις 2 Ιανουαρίου αφιερώνεται η Ιεραρχία του Σκορπιού, όπως συμβαίνει και τον Ηλιακό μήνα που κυβερνά, 24/10-23/11. Το κοσμικό πρότυπο το οποίο εδραιώνει η Ιεραρχία του Σκορπιού είναι να καταφέρει η ανθρωπότητα την μετουσίωση της ύλης σε πνεύμα. Καθόλου τυχαία ο Σκορπιός κυβερνά τη μεταμόρφωση προκειμένου να την επιτύχει καθώς τα εξαγνισμένα αποστάγματα του σώματος και του νου (κατώτερος εαυτός) συγχωνεύονται με τις δυνάμεις του πνεύματος (ανώτερος εαυτός).

 

Τοξότης

Αφιερωμένη στην 3η Ιανουαρίου και στον Ηλιακό μήνα 23/11-22/12, είναι η Ιεραρχία του Τοξότη. Το κοσμικό μοτίβο που κατέχει ο κέρβερος του ζωδιακού, το υπέροχο αυτό μυθολογικό πλάσμα σοφίας, ακτινοβολεί τη χρυσή αύρα του υπέρτατου Φωτός. Η Ιεραρχία προσπαθεί να μας αφυπνίσει με τρόπο άμεσο, τον δρόμο της πίστεως και της αναζήτησης του Θείου Φωτός. Έτσι και ο Τοξότης συμβολίζεται πάντα από κάτι απαστράπτων και λαμπερό, το πνευματικό Φως. Όταν οι αξίες της ψυχής παραδίνονται και μεταμορφώνονται σωστά, τότε οι καθημερινές εμπειρίες φέρνουν την κάθαρση με τον ίδιο τρόπο που η Φωτιά (Φως), το στοιχείο που κυβερνά τον Τοξότη, έχει την ικανότητα να εξαγνίζει.

 

Αιγόκερως

Η 4η Ιανουαρίου καθώς επίσης και το διάστημα που όντως περιλαμβάνει όλες τις 12 ημέρες των Χριστουγέννων (22/12-20/01) ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου. Από αυτή την Ιεραρχία προέρχονται οι μεγάλοι Αρχάγγελοι που μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο να ανυψωθεί καθ’ ομοίωσίν Του. Μέσα από το κοσμικό αυτό πρότυπο εκδηλώνεται σε όλη την ανθρωπότητα το πνεύμα του Χριστού. Όπως ο Κρόνος (κυβερνήτης του Αιγόκερου) βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο των ορατών με γυμνό μάτι πλανητών και των αοράτων, έτσι οι Άγγελοι και οι Αρχάγγελοι γεφυρώνουν το χάσμα προσπαθώντας να μας φέρουν πιο κοντά στα ανώτερα πνεύματα ύπαρξης, να ανυψώσουν τη δόνησή μας για να διευρυνθεί η συνείδηση και η αντίληψή μας.

 

Υδροχόος

Η αφοσίωσή μας στις 5 Ιανουαρίου καθώς και τον Ηλιακό μήνα 20/01-19/02 βρίσκεται στην Ιεραρχία του Υδροχόου. Η Ιεραρχία αυτή σχετίζεται με την έννοια της αδελφοσύνης των ανθρώπων, το είδος εκείνο της Αγάπης το οποίο επεκτείνεται πέρα από τον ορατό κόσμο και αγκαλιάζει την ύπαρξη σε όλα τα επίπεδα. Μέσω αυτού του ιδεώδους της ενοποίησης, όταν η ανθρώπινη συνείδηση συνδέεται μέσω της Αγάπης με όλες τις ατομικές ανθρώπινες συνειδήσεις και έτσι καταφέρνει στη συνέχεια να ενσωματωθεί με τη Θεία συνείδηση, εκδηλώνεται η Ιεραρχία του Υδροχόου. Το πνεύμα  αντιπροσωπεύεται από τον αέρα – το στοιχείο του Υδροχόου – καθώς ρέει λόγω της ορμής που κατέχει το υδροφόρο σκεύος του Υδροχόου προς ένα ενιαίο ποτάμι το οποίο περιλαμβάνει όλες τις συνειδήσεις με κατεύθυνση την Θεϊκή.

 

Ιχθύες

Τα Θεοφάνεια είναι η Τρίτη και τελευταία εορτή της Δωδεκαήμερης εορτής των Χριστουγέννων, κυβερνάται από την Ιεραρχία των Ιχθύων όπως επίσης και η περίοδος που ο Ήλιος βρίσκεται στο αντίστοιχο ζώδιο. Το Θείο φανερώνεται και με τις τρεις μορφές της Αγίας Τριάδος και γιορτάζουμε επίσης την Βάπτιση του Ιησού Χριστού μέσω του Υδάτινου στοιχείου (ο Ιχθύς είναι ζώδιο του Νερού) στον Ιορδάνη ποταμό. Έτσι η Ιεραρχία αυτή συμβολίζει το σημείο πριν τη γέννηση του νέου πνευματικού έτους που εκκινεί με τον Κριό, είναι η ανατολή της νέας ζωής με τον ίδιο τρόπο που το Φως είναι ορατό κατά την αυγή πριν φανεί πραγματικά ο Ήλιος. Μπορούμε ήδη να το αισθανθούμε, γίνεται κιόλας αντιληπτό. Είναι η τελειοποίηση του ανθρώπου ώστε να γίνει τόσο κατ’ εικόνα όσο και καθ’ ομοίωσίν Του.

 

Κατά τη διάρκεια των 12 Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων ανάμεσα στα Χριστούγεννα και τη Δωδέκατη Νύχτα, η Γη περιβάλλεται από μια υπερβατική αύρα. Το Θείο Φως ακτινοβολεί κάθε χρόνο έτσι ώστε βαθμιαία κατά τη διάρκεια αυτού του ιερού διαστήματος να επιτευχθεί η ανθρώπινη αφοσίωση και αφομοίωση της ψυχής του Ιησού και του μηνύματος της Αγάπης που εκπέμπει,  μέσα μας

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.