Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/12/Νέα-Σελήνη-Τοξότης-Συστάδα-Αχελώος-Ερμής-Κρόνος-προβλέψεις-Ζώδια-Αστρολόγος.jpg

18 Δεκεμβρίου και ώρα 08:30π.μ. συμβαίνει η φετινή Νέα Σελήνη στο Ζώδιο του Τοξότη, συγκεκριμένα στην 26η μοίρα. Το αξιοσημείωτο της Νέας αυτής Σελήνης δεν είναι πως πρόκειται για την τελευταία του 2017, ούτε πως συμβαίνει πάνω στον σταθερό αστέρα Aculeus (αν και είχε καταγραφεί ως απλανής αστέρας, πλέον γνωρίζουμε πως στην πραγματικότητα πρόκειται για σύμπλεγμα αστέρων). Το ξεχωριστό είναι πως αποτελεί μέρος μιας τεράστιας πλανητικής συστάδας (stellium) που περιλαμβάνει τον ⏩ανάδρομο Ερμή, την Αφροδίτη και τον Κρόνο από τον Τοξότη εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη. Η πλανητική αυτή συστάδα σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Χείρωνα από τους Ιχθύες.

 

Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, η Νέα Σελήνη στου Δεκεμβρίου μας επηρεάζει ιδιαίτερα, ανεξαρτήτως ζωδίου, αφού καλύπτει ένα φάσμα μοιρών από την 15η έως και την 30η του Τοξότη. Οπότε ένα είναι σίγουρο, το 2017 κάνει εντυπωσιακό φινάλε, αφού επιστρατεύει όλες αυτές τις πλανητικές δυνάμεις ώστε να αποχωρήσει με «στυλ».

 

Μπορεί το 2017 να ήταν χρονιά νέων ξεκινημάτων, αλλά αρκετοί δυσκολεύονται να αφήσουν πίσω το παρελθόν, διατηρώντας μια άσκοπη ελπίδα η οποία με τη σειρά της τους αναγκάζει να βιώνουν ξανά και ξανά τα ίδια μοτίβα, καταλήγοντας με μια αίσθηση εγκλωβισμού. Το παρελθόν τώρα εξυπηρετεί μόνο ως εμπειρία. Οτιδήποτε άλλο γίνεται αλυσίδα που μας κρατά δέσμιους στην ίδια θέση. Και όσο περισσότερο περνά ο καιρός, τόσο δυσκολότερο είναι κανείς να απεγκλωβιστεί. Όμως όπως το 2017 ξεκίνησε με έκρηξη νέων ξεκινημάτων, έτσι εξακολουθεί μέχρι τέλους να προσφέρει ευκαιρίες. Ακόμα και με ανάδρομο τον Ερμή (ή μάλλον ακριβώς λόγω αυτού), οι τελευταίες μέρες του έτους δίνουν μια ώθηση να ξεκολλήσουμε από όσα μας αποτρέπουν να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Αξίζει να θυμόμαστε πως ο Τοξότης του οποίου η ενέργεια τώρα πρωτοστατεί δεν είναι ζώδιο «λογικό» με τον τρόπο που λειτουργεί για παράδειγμα το ακριβώς αντίθετό του, οι Δίδυμοι. Ο Τοξότης είναι οραματιστής. Αφού λοιπόν η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί ⏩το τετράγωνο του Κρόνου με τον Χείρωνα, με προδιαθέτει να σκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους βάζουμε οι ίδιοι τρικλοποδιά σε εμάς τους ίδιους, περιορίζοντας τις δυνατότητές μας.

Διάβασε περισσότερα για το τετράγωνο του Κρόνου με τον Χείρωνα

Αξίζει να θυμόμαστε πως προκειμένου τώρα να ελευθερωθούμε είτε από το παρελθόν, είτε από τα σίδερα που εμείς χτίσαμε γύρω μας, βοηθά ένας υψηλός στόχος αφού αυτός έχει τη δύναμη να μας «τραβήξει» προς το μέρος του. Αν επιθυμούμε πραγματικά να φτάσουμε προς μια κατεύθυνση, η «κατεύθυνση» θα προσπαθήσει επίσης να μας πλησιάζει. Αυτό συμβαίνει εν μέρει καθώς μια προσωπική δέσμευση για βελτίωση του τρόπου ζωής έχει την δυνατότητα όχι να σωπάσει τον εσωτερικό κριτή, αλλά να τον στρέψει στις υπηρεσίες μας. Αυτός ο εσωτερικός κριτής συμβολίζεται από τον Κρόνο ο οποίος σχηματίζει άμεση σύνοδο με την Νέα Σελήνη, αλλά είναι επίσης κυβερνήτης του Ωροσκόπου της από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου. Αντί λοιπόν να τον πολεμήσουμε – ας προσπαθήσουμε να τον κάνουμε σύμμαχο. Το να αγνοήσουμε τις συμβουλές του είναι αδύνατον. Αντί να τον κατηγορούμε για τη στασιμότητά μας, ας τον αξιοποιήσουμε προκειμένου να διαφύγουμε από αυτήν.

 

Άλλος ένας λόγος που η Νέα Σελήνη της Δευτέρας είναι τόσο σημαντική είναι γιατί βρίσκεται σχεδόν ακριβώς στην κατεύθυνση του κέντρου του Γαλαξία. Αστρολογικά, το μέρος εκείνο στον ζωδιακό το οποίο στην προέκτασή του καθώς κοιτάζουμε από τη Γη βρίσκεται το Γαλαξιακό κέντρο πιστεύεται πως συγκρατεί μεγάλη ενέργεια και επισπεύδει πνευματικές αφυπνίσεις.

Διάβασε εδώ το άρθρο για τον Κρόνο στο κέντρο του γαλαξία που είχα γράψει 12/06 και στον οποίο αναφέρεται και η Νέα Σελήνη του Δεκέμβρη

Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή από τα μάτια του Τοξότη, το ζώδιο που θα βρίσκεται ο Ήλιος μέχρι και 21/12, είναι μια περιπέτεια! Αξιοποιούμε πλήρως τις ημέρες και ειδικότερα αυτές τώρα της Νέας Σελήνης με το να υμνούμε τις εμπειρίες που έρχονται προς το μέρος μας. Όσο περισσότερο κυριαρχεί ο ενθουσιασμός, η ελπίδα και η αισιοδοξία, τόσο περισσότερο τα χαρακτηριστικά αυτά θα προσδιορίζουν το 2018!

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.