Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομη Αφροδίτη 2018

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/10/MargaritaRedRoses-anaromi-afroditi-astrologia-zwdia-skorpios-zugos-provlepseis-sxeseis.jpg

Ήρθε ο καιρός της αναδρόμισης της Αφροδίτης. Ο πλανήτης Αφροδίτη κινείται (φαινομενικά) ανάδρομος πιο σπάνια απ’ όλους τους υπόλοιπους πλανήτες. Αλλά όταν το κάνει, η αλλαγή αυτή της κίνησης γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, φορτίζει την ατμόσφαιρα σε όλα όσα το αρχέτυπό της συμβολίζει. Και τι συμβολίζει η Αφροδίτη; συνήθως σκεφτόμαστε ως απάντηση την ομορφιά, την πολυτέλεια, την αρμονία κλπ… Όλα αυτά σωστά αλλά η Αφροδίτη κυβερνά επίσης τα εκρηκτικά πάθη. Για να κατανοήσει κανείς την Αφροδίτη και πως αυτή εκφράζεται μέσα του, χρειάζεται να αναγνωρίσει την αυτοεκτίμηση που τρέφει για τον εαυτό του. Η ανάδρομη Αφροδίτη τώρα θα διανύσει τμήματα του Σκορπιού και του Ζυγού, οπότε φέρνει μεταμορφώσεις στις σχέσεις μας με τους άλλους και με εμάς τους ίδιους.

 

Όσο η ανάδρομη Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Σκορπιό (έως 31.10) καλούμαστε να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να χάσουμε όσα αγαπάμε και το πώς έχουμε τόσο έντονη επιθυμία για τις εφήμερες απολαύσεις. Ιστορικά η ανθρωπότητα διαθέτει μεγάλη ποικιλία σχέσεων που αφορούν τη σεξουαλικότητα και την δύναμη κυριαρχίας (δύο θέματα τα οποία ο Σκορπιός κυβερνά). Πως συνδέονται αυτά με εμάς; Μπορείς να αναγνωρίσεις Σκορπίσια χαρακτηριστικά στη σχέση σου; Ακόμα κι αν κάποιος δε μπορεί να τα δει, αυτά είναι σίγουρα εκεί και βοηθούν στο να μεταμορφώσουν τα πάθη σε μια σχέση οικειότητας. Είναι η ίδια η αγάπη για την επιθυμία, την ένταση, ακόμα και τον κίνδυνο.

 

Όταν η Αφροδίτη επιστρέψει πίσω στον Ζυγό (31.10-02.12) αλλάζει λίγο η ενέργειά της. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό έχει μια ενέργεια «όλα ή τίποτα», μια έκφραση που τη βοηθά στο να συγκεντρωθεί και να επιτύχει τον σκοπό της. Η Αφροδίτη στον Ζυγό αντίθετα μελετά, μεσολαβεί, λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες και τις αξίες των Άλλων. Ας το πούμε πιο απλά: Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σχετίζεται με την βαθιά επικοινωνία του πάθους και των συναισθημάτων, γίνεται μια συγχώνευσης της ενέργειας σε μία. Η Αφροδίτη στον Ζυγό μας καλεί να έρθουμε σε επαφή μέσω της ενσυναίσθησης, της κατανόησης τους άλλου.

 

Ας δούμε τις βασικές ημερομηνίες της ανάδρομης Αφροδίτης:

Η ανάδρομη Αφροδίτη εισέρχεται στη σκιά της: 02.09.18
Αφροδίτη στάσιμη προς ανάδρομη: 05.09.18
Αφροδίτη στον Σκορπιό σύνοδος με Ήλιο: 26.10.18
Ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό: 31.10.18
Αφροδίτη στάσιμη προς ορθόδρομη: 16.11.18
Αφροδίτη επανέρχεται στον Σκορπιό: 02.12.18
Η Αφροδίτη εξέρχεται από τη σκιά της: 17.12.18

 

Τι να περιμένουμε το διάστημα της ανάδρομης Αφροδίτης;

Προβλήματα στις σχέσεις προκύπτουν αυτό το διάστημα αλλά όχι με τον τρόπο που παρατηρήθηκαν το Καλοκαίρι. Τότε ήταν ο Άρης ανάδρομος και βοήθησε στο να βάλουμε σε μια καλύτερη προοπτική τον ρόλο που διαδραματίζει ο εγωισμός στις σχέσεις, πόσο καλύπτονται οι ανάγκες μας και πόσο παραμελημένοι αισθανόμαστε μέσα σε αυτές. Τώρα οι σχέσεις κινδυνεύουν και πάλι να τερματίσουν, όταν πλέον όσα κρύβαμε και μένανε ανείπωτα φτάνουν να μας πνίγουν. Είναι όλα αυτά που ενώ ξέραμε πως ήταν αταίριαστα, εμείς επιλέγαμε να αγνοήσουμε με την ελπίδα πως θα διορθωθούν ή θα φύγουν. Σκοπός της ανάδρομης Αφροδίτης φυσικά δεν είναι να έρθει ο χωρισμός αλλά να μας «αναγκάσει» να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές προκειμένου να επιτευχθεί αρμονία και οικειότητα. Για να ανθίσει η σχέση και να ισχυροποιηθεί χρειάζεται να περάσει από πολλά στάδια και αρκετά κύματα. Η ανάδρομη Αφροδίτη δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο, όσο έχουμε τη διάθεση της συνεργασίας και της κατανόησης. Ακόμα κι αν αισθανόμαστε συχνά πως το πάθος απουσιάζει εντελώς, υπάρχουν τακτικές ώστε να το επαναφέρουμε στην ερωτική μας ζωή (π.χ. η συγγραφέας και youtuber Layla Martin εκφράζει μια πολύ έντονη Σκορπίσια ενέργεια ταιριαστή με τις πλανητικές τάσεις που επικρατούν).

Με την ίδια λογική της επαναφοράς αρμονίας στις σχέσεις, η ανάδρομη Αφροδίτη ενθαρρύνει επανασύνδεση με παλαιότερες επιτυχημένες συνεργασίες ή συντροφικές επαφές. Όταν κάτι “τελείωσε” δίχως να έχει πραγματικά τελειώσει, η ανάδρομη Αφροδίτη το φέρει και πάλι στην επιφάνεια, συχνά ακόμα συνοδευόμενο με ευκαιρίες για προσέγγιση κι επικοινωνία. Ορισμένοι γενέθλιοι διαθέτουν το στοιχείο της επανασύνδεσης πολύ έντονο αυτό το διάστημα! Για να μάθεις αν επηρεάζει και την δική σου σχέση και πως μπορείς να το εκμεταλλευτείς, θα χαρώ να μου στείλεις μήνυμα ώστε να κανονίσουμε Skype ραντεβού ΕΔΩ.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Πως μπορούμε καλύτερα να αξιοποιήσουμε την ενέργεια αυτής της ανάδρομης Αφροδίτης;

  • Με το να ξεκαθαρίσουμε που στέκεται η κάθε σχέση
  • Μέσω της αυτογνωσίας να ανακαλύψουμε τι αξίζει στη ζωή μας κι αν οι σχέσεις μας αντικατοπτρίζουν της αξίες αυτές
  • Σε ακόμα βαθύτερο επίπεδο, όταν ένας πλανήτης στρέφει εσωτερικά την ενέργειά του (κινείται ανάδρομα) στον Σκορπιό, είναι καλή εποχή ώστε να εξετάσουμε καρμικά τι ο ανώτερος εαυτός μας έχει ανάγκη να πράξει. Πως ο κατώτερος εαυτός, η προσωπικότητα και η ίδια η ζωή μας βρίσκονται σε συγχρονισμό με το μονοπάτι της ψυχής;
  • Η ανάδρομη Αφροδίτη βοηθά στο να ευθυγραμμίσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες με την πραγματικότητα. Τις αξίες με τις περιστάσεις που επικρατούν γύρω μας. Αρκεί να βάλουμε προτεραιότητες και να είμαστε αποφασισμένοι στο να τις επιτύχουμε.

 

Είθε να έχουμε μια καρποφόρα περίοδο ανάδρομης Αφροδίτης, γεμάτη πάθος, έρωτα, αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση και αγάπη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.