Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/06/sky_lanterns_by_wlop-Ανάδρομος-Άρης-Υδροχόος-Αιγόκερως-Νότιος-Δεσμός-Αστρολογία.jpg

Ο Άρης κινείται (φαινομενικά) ανάδρομος κάθε 2 χρόνια για 2 μήνες και είναι ο ανάδρομος που περισσότερο απ’ όλους γίνεται σε εμάς αισθητός. Αυτό γιατί ο Άρης εξ’ ορισμού διαθέτει μια ενέργεια η οποία μας ωθεί ουσιαστικά προς μια ανεμπόδιστη ελευθερία. Την ικανότητά μας να κινηθούμε μπροστά απλώς σύμφωνα με την δική μας βούληση. Τώρα ανάδρομος όμως μέσα στο Καλοκαίρι (27.06-26.08), η έκταση και η ορμή που συνδέονται με την ενέργεια του πολεμιστή θεού συμπυκνώνονται και κινούνται προς τα μέσα.

 

Όταν κάποιος δεν είναι αρκετά συνειδητοποιημένος ή σε ευθυγράμμιση (όσο γίνεται) με τον ανώτερο εαυτό του, οι δύο αυτοί μήνες χαρακτηρίζονται από ξεσπάσματα, αμφιβολίες και περισσότερο θυμό απ’ ότι συνήθως. Εκφράζονται δηλαδή τα κατώτερα σημεία του Άρη που σχετίζονται με τα ωμά ένστικτα της επιβίωσης. Οπότε είναι πιθανό να συναντήσουμε αρκετά εμπόδια το επόμενο διάστημα τα οποία μπλοκάρουν την ελευθερία μας και μας αναγκάζουν κατά κάποιο τρόπο να περιορίσουμε την ενέργειά μας εσωτερικά. Αντίθετα, όταν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος με το δικό του κάρμα και σε αρμονία (όσο γίνεται) με τις πλανητικές ενέργειες που εκφράζει, καταφέρνει να ελέγξει τη ζωή του. Ο ανάδρομος Άρης τότε γίνεται ευκαιρία να αναπτυχθεί μεγαλύτερη οικειότητα με το προσωπικό κάρμα και με την ίδια μας την ψυχή ακόμα. Μέσα από τη μελέτη της αστρολογίας (φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα μονοπάτια που μπορεί να διανύσει κανείς προς τον ίδιο προορισμό) μας αποκαλύπτεται πως η ζωή είναι γεμάτη νόημα.

 

Σας ενθαρρύνω, την περίοδο τώρα που ο Άρης θα είναι ανάδρομος να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια στη ζωή! Καθώς μελέτησα αρκετούς γενέθλιους και τις διελεύσεις που θα αντιμετωπίσουν τώρα το Καλοκαίρι, συζήτησα με αρκετούς από εσάς ταυτόχρονα και ανακάλυψα πως υπάρχει ένας φόβος όταν μιλάμε για τον ανάδρομο Άρη. Αυτό δικαιολογείται αν κανείς θυμάται τις προηγούμενες φορές που ο κόκκινος πλανήτης ήταν ανάδρομος, αλλά μας αποσπά από το πραγματικό νόημα της εξέλιξης. Η εξέλιξη χτίζεται πάνω σε διάφορες φάσεις που έχουν ήδη παρελθοντικά προηγηθεί και κάθε μία από αυτές είναι σημαντική με τον δικό της τρόπο. Ο Άρης συγκεκριμένα συμβολίζει μεταξύ άλλων το κουράγιο. Οπότε αντί να αντιμετωπίζουμε τις διελεύσεις ως γεγονότα προς αποφυγή και το τι να προσέξουμε (που συχνά είναι χρήσιμο και το κάνουμε είναι αλήθεια), ας δοκιμάσουμε τώρα με τον ανάδρομο Άρη κάτι διαφορετικό: ας υποθέσουμε γενναιόδωρα, πως η ζωή είναι γεμάτη αφθονία. Όλα τα γεγονότα στη ζωή μας συμβαίνουν για να μας υποστηρίξουν, να μας καθοδηγήσουν προς την ανάπτυξη. Και ο δρόμος προς την εξέλιξη περνά μέσα από την ανάμειξή μας με τα γεγονότα αυτά. (Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ανεχόμαστε ή να δικαιολογούμε αρνητικά γεγονότα. Σημαίνει απλώς πως ό,τι παρουσιάζεται στον δρόμο μας μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικό, αφού ακόμα και μια πρόκληση προσφέρει συχνά ψυχική ώθηση να αναπτυχθούμε.)

Ο Άρης στον Υδροχόο 2018

Σε πιο πρακτικές εκφράσεις της ενέργειας του ανάδρομου Άρη, παρατηρούμε συχνά πως αρκετά ζευγάρια (όχι μόνο ερωτικά) οδηγούνται σε χωρισμό τις εβδομάδες αυτές. Στις συχνές ερωτήσεις της ιστοσελίδας μας υπάρχει μάλιστα ειδική ερώτηση που λέει: «Γιατί οι άνθρωποι χωρίζουν με Ανάδρομο Άρη;» Εκεί μπορεί κανείς να διαβάσει τα βασικά, εδώ θα ήθελα να προσθέσω ορισμένες σημειώσεις που έχουν να κάνουν και με την συγκεκριμένη αναδρόμηση τώρα στον Υδροχόο:

  1. Τώρα επηρεάζονται αρκετά οι φιλικές σχέσεις, ειδικά αυτές που δεν οροθετήθηκαν από την αρχή σωστά και κάποιος αισθάνεται παραμελημένος. Στις φιλικές ειδικά σχέσεις η ισορροπία είναι συχνά πιο αυτονόητη και οι παρεξηγήσεις μικρότερες και πιο σπάνιες. Όμως αν τα κοινά ενδιαφέροντα μειώνονται και κάποιος κοιτάζει να «εκμεταλλευτεί» την φιλία προς ένα μόνο δικό τους όφελος, τότε ο ανάδρομος Άρης θα επαναστατήσει αρκετά άγαρμπα, φέρνοντας απροσδόκητο τέλος.
  2. Ας μην ξεκινάμε καυγάδες, ας επιλέγουμε τις διαφωνίες. Το να διαφωνώ μαζί με τον άλλον σημαίνει πως και οι δύο προσπαθούμε να κατανοήσουμε την αντίπερα γνώμη, με σεβασμό ακόμα και όταν υποστηρίζουμε κάτι διαφορετικό. Είναι ίσως δύσκολο να συνδεθούμε προσωρινά, αλλά μπορεί να βασιστεί σε μια ατμόσφαιρα αποδείξεων, συζήτησης, θεωρίας και κατανόησης. Οι καυγάδες από την άλλη αναζητούν έναν νικητή και αφήνουν στο τέλος μια αίσθηση κενού και στις δύο πλευρές, χωρίς ίχνος αμοιβαίας κατανόησης.
  3. Καθώς ο ανάδρομος Άρης θα βρίσκεται συνέχεια σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, αποκτά ένα καρμικό νόημα. Αυτό σημαίνει στη πράξη πως γεννάται μια αίσθηση κινήτρου σε θέματα τα οποία είχαμε παρατήσει – ίσως από αγανάκτηση εκεί που είχαμε εφησυχαστεί. Με ψυχραιμία μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την τάση ώστε να κατανοήσουμε που δίνουμε αξία. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε καταστροφική (ιδίως αυτοκαταστροφική) τάση. Αντί απλώς να αντιδρούμε στις καταστάσεις και τα συναισθήματα, είναι μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε τι μας ενοχλεί πραγματικά και πως μπορούμε να το αποφύγουμε εκφράζοντας ο καθένας τα προσωπικά του ταλέντα.
Ο Άρης στον Αιγόκερω 2018

Στις 13 Αυγούστου, ο Άρης ανάδρομος καθώς είναι επιστρέφει στο προηγούμενο ζώδιο, εκείνο του Αιγόκερου και η ενέργειά του διαφοροποιείται (ο Άρης παραμένει στον Αιγόκερω ως 11.09 αλλά έχει ήδη ανακτήσει την ορθή του πορεία ήδη από τις 26.08). Όταν επιστρέψει στον Αιγόκερω ο Άρης σε όλους μας επικεντρώνεται σε ζητήματα που άφησε ημιτελή την τελευταία φορά που ήταν εδώ (17 Μαρτίου – 15 Μαΐου). Τώρα χρειάζεται να επιλυθούν, να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε την αναβλητικότητα. Ο Άρης εδώ είναι πιο προσγειωμένος στη πραγματικότητα, παρά στα κάπως αόριστα σύννεφα στα οποία πετούσε στον Υδροχόο και δεν ξέραμε συχνά ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε. Ο Άρης στον Αιγόκερω ξέρει και μας οδηγεί ακόμα και ανάδρομος προς τα εκεί.

 

Εύχομαι να μπορέσουμε όλοι να αξιοποιήσουμε τον ανάδρομο Άρη. Και όταν αισθανόμαστε απογοήτευση, θυμό και αμφισβήτηση να αναγνωρίζουμε πως είναι λογικό αλλά δεν είναι η μόνη έκφρασή του. Ο Άρης ανάδρομος προσφέρει πολλές δυνατότητες εξέλιξης (ειδικά τώρα σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης). Ο Άρης αρχετυπικά μας παρακινεί. Ας σκεφτούμε: ποιο χαρακτηριστικό του αρχετύπου θέλουμε να εσωτερικεύσουμε; τη γενναιότητα; το κουράγιο; την αποφασιστικότητα; την δύναμη; ίσως το πάθος ή την εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος; Τόσες επιλογές, πόσες θετικές υλοποιήσεις του ανάδρομου, αρκεί να προσαρμόσουμε την πύρινή του ενέργεια στην φλογερή ζωή μας!

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.