Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/09/Ανάδρομος-Άρης-2020-Σεπτέμβριος-προβλέψεις-σχέσεις-Κρόνος-Πλούτωνας-Δίας-Αιγόκερως-Κριός-Αστρολογία-ζώδια-ωροσκόπος.jpg

Η αναδρόμηση του Άρη είναι μια δύσκολη ιστορία, γιατί “αναγκάζει” τον πλανήτη να παραμείνει στο ίδιο ζώδιο για πάρα πολύ καιρό. Τώρα στον Κριό συγκεκριμένα. Επειδή οι διελεύσεις του Άρη είναι που γίνονται περισσότερο αντιληπτές συγκριτικά με κάθε άλλο πλανητικό σώμα, καταντά κουραστικό να μένει η ενέργεια της κίνησης (Άρης) στάσιμη ή και να πηγαίνει προς τα πίσω. Αισθανόμαστε πως κι εμείς, χάνουμε έδαφος που είχαμε κερδίσει και πρέπει πάλι από την αρχή.

Το θέμα τώρα βέβαια είναι πως ο Άρης σχημάτισε μέσα στον Αύγουστο τετράγωνα με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο και τα τετράγωνα αυτά θα παραμείνουν ενεργά λόγω της ανάδρομης κίνησης του Πλανήτη (ο Άρης θα τετραγωνίζει και τον Δία από τον Αιγόκερω το περισσότερο διάστημα επίσης). Ο Άρης θα ολοκληρώσει την ανάδρομη πορεία του στις 13 Νοέμβρη του 2020, στην 15η μοίρα του Κριού αλλά θα φύγει από την “Σκιά” στις 02 Ιανουαρίου 2021. Με απλά λόγια, αν και στα μέσα του Νοέμβρη θα νιώσουμε λίγο καλύτερα, η όλη ένταση που προκαλεί ο ανάδρομος θα εξαλειφθεί αρχές του νέου έτους.

 

Ο Ανάδρομος Άρης τώρα στον Κριό θα δοκιμάσει την προσωπική μας θέληση και το κουράγιο μας. Έτσι θα βρεθούμε ευκολότερα (ειδικά για όσους ο ανάδρομος επηρεάζει έντονα αυτή τη στιγμή) σε καταστάσεις καταλυτικές, στις οποίες καλούμαστε να επιλέγουμε πως θα κινηθούμε. Αν και όλα κινούνται κάπως σε αργή κίνηση, η ανάγκη μέσα μας να προχωρήσουμε γίνεται επιτακτική. Σας καλώ αν αισθανθείτε πως χρειάζεται οπωσδήποτε να αναλάβετε κάποια δράση, να πάρετε λίγες βαθιές ανάσες και αν το σκεφτείτε καλύτερα. Όχι γιατί η κίνηση προς τα μπροστά δεν γίνεται (πάντα έχουμε την επιλογή να κάνουμε εκείνο που θέλουμε και μπορούμε), απλώς να σκεφτούμε αν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή κι αν αυτό είναι που επιθυμούμε μακροπρόθεσμα.

 

Ο Άρης από τον Κριό καθώς τετραγωνίζει τους πλανήτες από τον Αιγόκερω, δίνει μεγάλη έμφαση στο να μην παίρνουμε απότομες αποφάσεις βασισμένες αποκλειστικά στο αίσθημα της στιγμής. Καλύτερα να ρίχνουμε ρυθμούς (μιμούμενοι τον Άρη) ώστε να βυθιζόμαστε λίγο πιο βαθιά στα πραγματικά κίνητρα και τις επιπτώσεις των πράξεών μας.

 

Αισθανόμαστε πως φτάνουμε σε ένα αδιέξοδο. Πραγματικά αυτή είναι νομίζω η καλύτερη περιγραφή αυτής της αναδρόμησης τώρα. Το αδιέξοδο είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά, δεν προσφέρει διαφυγή. Ή μεταφορικά μια κατάσταση που δεν έχει προοπτική εξέλιξης ή βελτίωσης. Τι κάνω όταν βρίσκομαι σε αδιέξοδο; Πηγαίνω λίγο πίσω ώστε να πάρω μια διαφορετική στροφή. Στη χειρότερη μοιάζει με μια μεγάλη ήττα, αυτή η αίσθηση της αποτυχίας θα υπάρχει και τώρα. Αλλά στην καλύτερα περίπτωση, αυτή η αλλαγή οδηγεί σε έναν νέο τρόπο σκέψης εντελώς, που ανοίγει μια διαδρομή πιο αυθεντική και πιο πολύτιμη για εμάς.

 

Προσωπικά αισθάνομαι την επικείμενη αναδρόμηση του Άρη αρκετό καιρό, από όταν ο πλανήτης πέρασε στην “σκιά του”. Στις μοίρες δηλαδή εκείνες που πρόκειται να επιστρέψει ξανά ως ανάδρομος. Αυτό σας το λέω γιατί ξέρω πως αρκετοί από εσάς το αισθάνεστε επίσης.

 

Υπάρχει επίσης μια σύγκρουση Αρχετύπων αυτή τη περίοδο, μεταξύ του μόνιμου, των παραδόσεων, του “παλιού” και μιας έκρηξης του νέου, η ανάγκη για ανανέωση και ζωή που είναι επίσης βαθιά ριζωμένη στα ένστικτά μας. Αυτό εκδηλώνεται και μέσα από σημαντικές διαφωνίες. Στην πολιτική, στις σχέσεις αλλά και μέσα μας. Το ήδη υπάρχον σύστημα πολεμάει το καινούργιο και το νέο επιθυμεί να καταστρέψει το εγκαθιδρυμένο. Έτσι ας περιμένουμε διαφωνίες στην ζωή μας. Άνθρωποι να μας εκνευρίζουν. Ας θυμόμαστε πως πηγάζουν συνήθως από έλλειψη κατανόησης της άλλης οπτικής. Ό,τι είναι κατανοητό σε εμάς έχει πια κρυσταλλωθεί, είναι εύκολο να σκεφτόμαστε με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ο κρύσταλλος δεν είναι ρευστός να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Ταυτόχρονα, όταν μια ιδέα μας είναι εντελώς ξένη και καινούργια, δεν έχει ωριμάσει μέσα μας ώστε να την κατανοήσουμε σε βάθος. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως διαφωνίες θα υπάρχουν επειδή δεν υπάρχει κατανόηση της άλλης οπτικής. Και είναι δύσκολο τώρα τόσο να δείξουμε την δική μας άποψη, όσο και να είμαστε ανοιχτοί σε εκείνη των Άλλων.

 

Δεν είναι φυσικά όλα αρνητικά. Θέλω να πω, η σύγκρουση των Αρχετύπων συχνά αποδεικνύεται κερδοφόρα. Αυτό συμβαίνει γιατί η νέα ενέργεια καταφέρνει να ωριμάσει γρηγορότερα. Και έτσι δυναμώνει. Είναι σαν να βλέπουμε τη νεολαία με την τρίτη ηλικία να αναπτύσσουν σχέσεις σεβασμού και να ισχυροποιούν, να βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Αυτή η Αρχετυπική ρήξη (μεταξύ παλιού και νέου) προκαλεί το παλαιό, το καθιερωμένο να αναγνωρίσει τα σημεία στα οποία στέκεται εμπόδιο για την αναγκαία εξέλιξη. Ασφαλώς, μια ενέργεια που είναι καθιερωμένη (μια συνήθεια που έχουμε αναπτύξει για παράδειγμα), θα ενοχληθεί που προκαλείται τόσο απερίσκεπτα. Σας το λέω γιατί ο κάθε ένας από εμάς, πιθανό να βρεθεί και στις δύο καταστάσεις. Πιθανόν να αισθανθεί το δίλημμα αυτό μέσα του.

 

Όταν έχουμε καταφέρει κάτι στην ζωή μας, έχοντας αναπτύξει έναν βαθμό εξουσίας και εμπειρίας. Έχουμε παλέψει συχνά σκληρά να πετύχουμε και να διατηρήσουμε την θέση μας (μπορεί να είναι το οτιδήποτε έχουμε καταφέρει στην ζωή μας – μια καθημερινή συνήθεια, μια κοινωνική θέση δύναμης ή μια διατηρημένη ακεραιότητα λόγω των επιλογών μας). Οπότε για εκείνους που έχουν ισχυρό Αιγόκερω στον χάρτη (ή έντονο Κρόνο/Πλούτωνα) ο Άρης τους τετραγωνίζει. Αντί να θορυβηθούν με την πρόκληση, ίσως να σκεφτούν πως η θέση τους ήταν τέτοια που αργά ή γρήγορα θα δεχόταν αμφισβήτηση.

Αντίθετα, για εκείνους με ισχυρό Κριό στον χάρτη (ή έντονο Άρη) είναι άσχημο να βλέπουν τις ιδέες τους να πέφτουν στο κενό. Να θέλουν να προχωρήσουν και να τους το απαγορεύουν, να περιορίζεται η έκφραση και η ανάγκη για ζωή. Αντί να θυμώσουν και να φερθούν απερίσκεπτα, ίσως να αναλογιστούν πως θα πετύχουν τους στόχους τους ωριμάζοντας τις ιδέες.

 

Είναι η αιώνια πάλι μεταξύ παράδοσης και επανάστασης. Εξουσίας και αναρχίας. Εμπειρίας και έναρξης. Είναι ανθρώπινο και παντοτινό. Μια σύγκρουση αρχετύπων που υπάρχει από την αρχή δημιουργίας της κοινωνίας. Τη βρίσκουμε σε βιβλία, ταινίες, στην ίδια την οικογενειακή μας δομή. Σε εμάς τους ίδιους καθώς μεγαλώνουμε.

 

Συχνά το κουράγιο ανταμείβεται, αλλά το κουράγιο μπορεί να είναι μασκαρεμένη απερισκεψία . Κάπου είχα διαβάσει πως πρόκειται για την ίδια ενέργεια. Το μόνο που κρίνει την ορθή χρήση της λέξης είναι το αποτέλεσμα. Κάτι το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε δυστυχώς εξ’αρχής. Πάντως το να πέφτουμε με τα μούτρα σε κάποιον άλλον, σαν τα θυμωμένα Κριάρια, τώρα σίγουρα δεν βοηθά.

Τι βοηθά;

  • Το να είμαστε υπομονετικοί και να φερόμαστε με ευγένεια. Να δείχνουμε κατανόηση και καλοσύνη.
  • Να μην ντρεπόμαστε για τα λάθη μας, να μην είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας.
  • Να μην φοβόμαστε τον ανάδρομο Άρη. Ξέρω πως συχνά νομίζουμε πως είναι κάτι τρομακτικό, επειδή μας κουράζει, χωρισμοί προκύπτουν και υπάρχει μια ένταση με νεύρα. Όμως! Είναι μια άριστη ευκαιρία να δούμε υπό πίεση τους κοντινούς μας ανθρώπους. Να τεστάρουμε τον εαυτό μας. Να δούμε πόσο ισορροπημένοι είμαστε. Οι σχέσεις δεν θα τερματίσουν όσο είναι στιβαρές. Αρκετές επανασυνδέσεις θα προκύψουν, ειδικά τώρα που ο Άρης γεννά αμφιβολία σχετικά με αποφάσεις που πάρθηκαν κάπως βιαστικά.
  • Να σκεφτούμε το μέλλον και το προς τα που θέλουμε να προχωρήσουμε. Κατά πόσο οι τωρινές μας κινήσεις φαίνεται πως θα οδηγήσουν εκεί που επιθυμούμε; Ίσως χρειάζεται να διαμορφώσουμε λίγο την πορεία μας;

 

Σας εύχομαι μια παραγωγική αναδρόμηση του Άρη. Το αρχέτυπο του Αλχημιστή Πολεμιστή. Η ενέργεια που μας δίνει επιδέξιους τρόπους να λύσουμε συγκρούσεις, να διαπραγματευτούμε συμφωνίες ή να βρούμε το θάρρος να φύγουμε από βίαιες, καταναγκαστικές καταστάσεις. Ο Αλχημιστής Πολεμιστής είναι ένας άκρως ειρηνικός πλανήτης παρά την φήμη που περιβάλλει τον Άρη. Είναι μια δύναμη γεμάτη θάρρος και ευγένεια. Όταν μπαίνει ο εγωισμός στη μέση και συγκρούεται με τον εγωισμό των άλλων είναι που χαλάει η συνταγή. Δεν υπάρχει λόγος. Ας διατηρήσουμε την ειρήνη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα βίντεο για τα τετράγωνα του Άρη τα οποία παραμένουν ενεργά:

Άρης τετράγωνο Κρόνος

Άρης τετράγωνο Πλούτωνας

Η προηγούμενη αναδρόμηση του Άρη το 2018 (άρθρο)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.