Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/αναδρομος-Ερμής-Υδροχόος-προβλέψεις-Ιανουάριος-Φεβρουάριος-επικοινωνία-σχέσεις-ζώδιο-τι-να-προσέξω-1014x487-1.jpg

Η πρώτη αναδρόμηση του Ερμή για το 2021, ξεκινά στις 29 Ιανουαρίου με τον Ερμή να μένει στάσιμος και αναδρομεί το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του Γενάρη, στις 31.01. Διαρκεί έως 21 Φεβρουαρίου στο ζώδιο του Υδροχόου. Μεγάλη κινητικότητα στο ζώδιο του Υδροχόου ούτως ή άλλως το επόμενο διάστημα, αφού θα παρατηρήσουμε κιόλας μια μεγάλη πλανητική συστάδα ή αλλιώς stellium όπως λέγεται. Η πλανητική συστάδα συμβαίνει όταν 3 και πάνω πλανητικά σώματα βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο σχηματίζοντας μεταξύ τους σύνοδο, και μέσα στον Φλεβάρη θα βρεθούν Κρόνος, ανάδρομος Ερμής, Δίας, Αφροδίτη και Ήλιος εκεί! Οπότε η ενέργεια του Υδροχόου είναι αναμφισβήτητα έντονη.

Και είναι καινούργια επίσης για εμάς. Ακόμα και ο Ερμής, γυρνούσε τα τελευταία χρόνια ανάδρομος σε υδάτινα ζώδια, αλλά μέσα στο 2021 αυτό αλλάζει και όλες του τις αναδρομήσεις θα τις πραγματοποιήσει σε αέρινα ζώδια.

Προσωπικά χαίρομαι για αυτή την αλλαγή και ειδικά τώρα που θα βρίσκεται ανάδρομος στον Υδροχόο. Και αυτό γιατί επειδή ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος, ουσιαστικά θα παρατείνει την διαμονή του στο ζώδιο του Υδροχόου. Και έτσι θα μας δώσει το συναισθηματικό έναυσμα για να έχουμε νέες ιδέες, να δούμε τα πράγματα καθαρότερα και να κάνουμε συνδέσεις που αδυνατούσαμε μέχρι χθες.

 

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή, με το που πρωτοξεκινά ο Ερμής να είναι ανάδρομος σε ένα ζώδιο του Αέρα, ίσως νιώσουμε λίγο μπερδεμένοι στη σκέψη, σαν να εγκλωβιζόμαστε σε νοητικά αδιέξοδα ή πως υπεραναλύουμε απλά πράγματα ουσιαστικά. Αυτό δεν ισχύει βέβαια για όσους έχουν ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο χάρτη τους και άρα το έχουν δουλέψει αυτό το χαρακτηριστικό.

Και όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να το δουλέψουμε φυσικά, απλά συχνά είναι ευκολότερο να μην ασχοληθούμε με τη προσωπική μας εξέλιξη.

Ένας τρόπος ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή την αναδρόμηση του Ερμή είναι με το να ξέρουμε πως οι σκέψεις που ξεφυτρώνουν, δεν έρχονται στο μυαλό μας χωρίς λόγο. Και ναι, θέλει από εμάς έναν βαθμό αυτογνωσίας, να μπορούμε να διαχωρίσουμε τα συναισθήματα, να βρούμε την ρίζα των σκέψεων, αλλά η ανταμοιβή είναι μεγάλη καθώς μετά τη συνειδητοποίηση, μπορούμε πραγματικά να λύσουμε ορισμένα ζητήματα που μας προβληματίζουν καιρό όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και να προχωρήσουμε μπροστά όταν μετά επανέλθει σε ορθή πορεία.

Οπότε θεωρώ πως οι επόμενες εβδομάδες είναι μια περίοδος κατά την οποία ουσιαστικά μπορούμε να γίνουμε εξυπνότεροι ως προς το πως διαχειριζόμαστε το ίδιο μας το μυαλό και τη σκέψη. Έχουμε εργαλεία ή κάποιες πρακτικές που μας βοηθούν να ευθυγραμμίσουμε τον εαυτό μας εν μέσω θορύβου ή εν μέσω της παντελούς σιωπής; Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες πρακτικές που μπορούν τώρα να μας βοηθήσουν, διαφορετικές για τον κάθε έναν. Όταν κάνουμε γενέθλια ανάλυση ή την μελέτη διαχείριση συναισθημάτων συνήθως δίνω τέτοιες ιδέες βασιζόμενη στον γενέθλιο χάρτη. Έτσι γενικά τώρα να πω όμως, ότι με τόση δύναμη στον Υδροχόο, χρειαζόμαστε κάτι που μας συγχρονίζει με τις χορδές της σκέψης μας. Και συχνά αυτό είναι ένα βιβλίο το οποίο διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης. Οπότε θα ήθελα να προτείνω δύο κλασσικά αναγνώσματα τα οποία είναι ίσως πιο σύγχρονα από ποτέ. Το “1984” του George Orwell, το δυστοπικό μυθιστόρημα το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1949 και φωτογραφίζει την εποχή μας. Ή ένα ακόμα κλασσικό, ο “Θαυμαστός καινούργιος κόσμος” του Aldous Huxley.

 

Ας συνοψίσω τώρα λίγο στη πράξη τι μπορεί να μας φέρει η αναδρόμηση αυτή του Ερμή:

  1. Άνθρωποι από το παρελθόν προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ή εμείς αναζητάμε ανθρώπους από παλιά. Αυτό μπορεί να σχετίζεται είτε με φιλίες, είτε με συντροφικές σχέσεις, είτε ακόμα και με επαγγελματικές συνεργασίες. Όμως αισθανόμαστε κάπως μπερδεμένοι τώρα λόγω του ανάδρομου Ερμή. Δεν αισθανόμαστε τόσο έτοιμοι να λάβουμε μια πιο καθοριστική απόφαση.
  2. Νέα δεδομένα και αποκαλύψεις έρχονται στο φως. Τα οποία στην αρχή μας “ενοχλούν”, μας “ξεβολεύουν”. Πριν αμφισβητήσουμε μια νέα πληροφορία, ας προσπαθούμε να ελέγχομε την πηγή της και αν είναι ορθή, τότε χρειάζεται να προσαρμοστούμε ώστε να δράσουμε αναλόγως.
  3. Μέσα στον μήνα είναι εύκολο να βγουν στην επιφάνεια μανίες ή γενικά να αισθανθούμε πως χάνουμε κάπου την επαφή. Μπερδευόμαστε, πέφτουμε σε αδιέξοδα, δεν υπολογίζουμε σωστά. Σε μια τέτοια περίπτωση προτείνω να επικεντρωνόμαστε στα απλά. Να βάζουμε προτεραιότητες και να οδηγούμαστε μέσω αυτών.
  4. Η πρώτη αναδρόμηση του Ερμή για το φέτος μας βοηθά όμως να δούμε καθαρότερα ορισμένες καταστάσεις μέσα στις οποίες έχουμε βρεθεί. Είναι σαν να υψώνεται για λίγο το πέπλο και ο ρεαλισμός να μας χτυπά. Αυτό συμβαίνει εντονότερα τις μέρες γύρω από τις 08 Φεβρουαρίου. Να πω εδώ επίσης πως εκείνη την ημέρα που πραγματοποιείται το λεγόμενο Καζίμι (ο Ερμής στέκεται στην ίδια μοίρα με τον Ήλιο, είναι σαν να κάθεται στον θρόνο του βασιλιά), στέκεται παρέα του και η Αθηνά, ο αστεροειδής Pallas. Πριν λίγες μέρες δημοσίευσα άρθρο για τον αστεροειδή της Αθηνάς, σύνδεσμος ΕΔΩ.
  5. Είναι πιθανότερο το επόμενο διάστημα να παρατηρήσουμε βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό έχει άμεση επίπτωση και στα οικονομικά μας φυσικά, καθώς χρειάζεται να αντικαταστήσουμε αρκετές απαραίτητες συσκευές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο δίκτυο του ίντερνετ, να παρατηρήσουμε έναν περιορισμό στην πληροφορία. Είτε λόγω βλάβης, είτε επειδή μπλοκάρεται λόγω εντολών.
  6. Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες με ανάδρομο Ερμή στον Υδροχόο είναι να γίνουμε εξυπνότεροι ως προς το πως διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας, αν και πώς τις φιλτράρουμε, αλλά και κατά πόσο αυτές προέρχονται καθαρά από εξωτερικά ερεθίσματα. Και αν ναι, σε τι ερεθίσματα επιτρέπουμε τον εαυτό μας να εκτίθεται;

 

Εύχομαι να περάσουμε μια ουσιαστική αναδρόμηση του Ερμή, μέσα από την οποία να εξελίξουμε την σκέψη και ειδικότερα την αντίληψη.

 

Η φωτογραφία το άρθρου είναι από DarkmoonArt_de

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.