Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πρώτη Πανσέληνος του ’21

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/Πανσέληνος-στον-Λέοντα-Ιανουάριος-2021-προβλέψεις-Δίας-Άρης-Ουρανός-όψεις-ωροσκόπος-ζώδια-Λέων-Υδροχόος-Ταύρος-1014x487-1.jpg

Η πρώτη Πανσέληνος του 2021 είναι ταραχώδης και αρκετά περίεργη… Αρχικά να πούμε πως συνήθως η πρώτη Πανσέληνος του έτους πραγματοποιείται στον Καρκίνο, ενώ φέτος βλέπουμε τη Σελήνη στον Λέοντα.

Δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι εκείνη την στιγμή, ο Ήλιος βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τον Δία. Για να έχουμε το φαινόμενο της Πανσελήνου χρειάζεται η Σελήνη να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από τον Ήλιο (και η Γη ενδιάμεσα), οπότε αυτό σημαίνει ότι το φεγγάρι μας στέκεται απέναντι τώρα όχι μόνο από τον Ήλιο αλλά και από τον Δία. Και τον Κρόνο επίσης που είναι επίσης πολύ κοντά στον Ήλιο.

Σαν να μην έφτανε η ενέργεια της αντίθεσης της Σελήνης με Δία και Κρόνο, η Πανσέληνος σχηματίζει κι ένα λεγόμενο “ταυ τετράγωνο” με τους Άρη-Ουρανό-Λίλιθ. Δύσκολα τα πράγματα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Με απλά λόγια πως αισθανόμαστε σαν να χάνουμε την ισορροπία μας, πως το έδαφος της οποιαδήποτε σταθερότητας σείεται κάτω από τα πόδια μας. Το ποια σταθερότητα ταρακουνάται στον καθέναν, εξαρτάται από τον γενέθλιο χάρτη. Σας συμβουλεύω να κοιτάξετε στον γενέθλιο χάρτη σας, σε ποιόν οίκο βρίσκεται η 9η μοίρα του Λέοντα. Οπότε αν βρίσκεται ας πούμε στον 7ο επηρεάζει τις σχέσεις που χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας με κάτι που μαθαίνουμε.

Αν βρίσκεται στον στον 11ο έχουμε ανάγκη από έναν φίλο που ίσως όμως μας βλέπει τελικά διαφορετικά.

Ή στον 12ο, υπάρχει μια αμφισβήτηση της ψυχικής υγείας η οποία δεν είναι και τόσο σταθερή.

Αυτά είναι απλά παραδείγματα για το πως μπορεί να εκφραστεί η ενέργεια ανάλογα που βρίσκεται, σε ποιον οίκο.

 

Και είναι σίγουρα μια απαιτητική πανσέληνος συναισθηματικά – ειδικά για όσους τους επηρεάζει έντονα. Όμως υπάρχουν και θετικά σημεία που αξίζει να σημειώσουμε σχετικά με το πως μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την ενέργεια της πρώτης πανσελήνου του 2021:

Ο αστεροειδής της Εστίας βρίσκεται ακριβώς στον ωροσκόπο από την οπτική της Ελλάδας, και αυτό δείχνει πως σε όσους είμαστε στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατέψουμε τα σπίτι μας. Αλλά δείχνει και κάτι ακόμα λόγω του γενικότερου χάρτη. Η Εστία είναι επίσης αστεροειδής που σχετίζεται με την αυτάρκεια και την έκφραση της σεξουαλικότητας. Οπότε μέσα από την ενέργεια της πανσελήνου βλέπουμε το πως εκφράζονται οι αντίστοιχες ανάγκες αλλά και τα όρια καλύτερα. Αρχικά στο πως τα αντιλαμβανόμαστε εμείς (δυστυχώς πολλές φορές δεν είμαστε σίγουροι σχετικά με τις ίδιες μας τις ανάγκες) και στη συνέχεια, στο πως αυτές εκφράζονται στο περιβάλλον μας. Στο πως δηλαδή εμείς οριοθετούμε ξεκάθαρα τι ζητάμε, τι επιθυμούμε και τι όχι. Πάντως ως γενικότερη ενέργεια, θα έλεγα πως ο χάρτης φωνάζει να μην καταπιέζουμε την σεξουαλική μας ταυτότητα. Καθώς επίσης και το να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας πείσει πως ο τρόπος που αισθανόμαστε σχετικά με αυτήν (ή και τραύματα που έχουμε υποστεί μέσα από αυτή) είναι λάθος. Κανένα συναίσθημα δεν είναι λάθος. Είναι εκείνου που το έχει και ο καθένας έχει το δικαίωμα να αισθάνεται όπως θέλει.

Απολογούμαι αν φάνηκε σαν να βγάζω κήρυγμα, και προχωράω στην επόμενη θετική εκδήλωση που μπορεί να πάρει η Πανσέληνος.

Η συγκεκριμένη χρειάζεται την δική μας πρωτοβουλία και αφορά την έννοια της αφθονίας στη ζωή μας. Πολλές φορές αισθανόμαστε πως είμαστε περιορισμένοι στο πόσα μπορούμε να λάβουμε. Και ενώ αυτό έχει συχνά μια λογική, φτάνει τελικά να περιορίσει την σκέψη και τις ικανότητές μας. Οπότε ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε αυτές τις μέρες (ίσως με έναν οραματισμό;) να δεχτούμε πως το Σύμπαν διαθέτει αφθονία και εμείς, ως μέρος του Σύμπαντος αυτού, μπορούμε να λάβουμε εξίσου αφθονία στον τομέα της ζωής μας που θέλουμε. Ίσως κάποιος επιθυμεί να λάβει αφθονία στο πόσο υγιής είναι. Ή αφθονία στα χρήματα. Ας ξεκινήσουμε με έναν οραματισμό κάτω από το Φως τις ισχυρής αυτής Πανσελήνου.

Αρχικά ας επιλέξουμε σε ποιον τομέα της ζωής μας λοιπόν επιθυμούμε την αφθονία. Στη συνέχεια ας σκεφτούμε με τη λογική (ναι, η λογική θα μπει στο παιχνίδι) το πως θα μπορούσαμε σε μια ιδανική κατάσταση, να έχουμε αυτή την αφθονία. Αφού η σκέψη είναι σύμφωνη λοιπόν πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, τότε προχωράμε στο να βιώσουμε την αίσθηση σαν να έχουμε ήδη αποκτήσει αυτό που επιθυμούμε. Και τέλος, προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτό το συναίσθημα και την σκέψη, συχνά μέσα στην ημέρα.

Το ζώδιο του Λέοντα επικεντρώνεται στην ενέργεια της καρδιάς (κυβερνά και το τσάκρα της καρδιάς επίσης), οπότε ας ανοίξουμε το ενεργειακό μας κέντρο ώστε να λάβει όσα έχει ανάγκη και ποθεί. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα θαύμα του Σύμπαντος. Συχνά ξεχνάμε πόσο σημαντικοί είμαστε.

 

Οπότε ναι, μπορεί αυτή η Πανσέληνος λίγο να μας ταρακουνά και να χάνουμε την ισορροπία μας, αλλά κρατά επίσης και το κλειδί ώστε να αναγνωρίσουμε την σπουδαιότητα και την αξία που κρύβουμε μέσα μας. Και έτσι ίσως βρούμε το κίνητρο και το θάρρος να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Ίσως δούμε πως έχουμε την δύναμη να υπερβούμε τα εμπόδια και να κατακτήσουμε όσα πραγματικά επιθυμούμε.

 

Περισσότερα για την Εστία

Περισσότερα για την Λίλιθ

Περισσότερα για το τετράγωνο Δία – Ουρανού

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.