Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/09/Εστία-αστεροειδής-vesta-βέστα-σεξουαλικόητα-καταπίεση-ζώδια-αστρολογία-Αστρολόγος.jpg

Vesta: Μια ξεχασμένη θεά, ένας σημαντικός αστεροειδής και που βρίσκεται στον χάρτη σου.

 

Η Vesta στη μυθολογία είναι η –ίσως και όχι τόσο γνωστή- θεά Εστία η οποία ανήκε στο αρχικό δωδεκάθεο ως η μεγαλύτερη κόρη της Ρέας και του Κρόνου. Αυτή η αδελφή του Δία, ήταν προστάτιδα των σπιτικών και υπήρχε βωμός προς τιμήν της σε κάθε οικία, ενώ ο συμβολισμός της είναι η φλόγα, όπως και του αστεροειδή. Η Εστία/Vesta (η αντίστοιχη Ρωμαϊκή θεά) επέλεξε να παραμείνει παρθένα και δεν παντρευόταν παρά τις προτάσεις που δεχόταν.

 

Ο πιο λαμπρός από τους τέσσερις βασικούς αστεροειδής (οι υπόλοιποι είναι  Ceres, Pallas, Juno) έχει να κάνει με την έκφραση της σεξουαλικότητας και τελικά την αυτάρκεια του ανθρώπου. Συνδέεται με τα Ζώδια του Λέοντα, της Παρθένου και του Σκορπιού. Ανάλογα το Ζώδιο και τον οίκο στον οποίον συναντάμε τον αστεροειδή Vesta στον προσωπικό χάρτη, μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τη καταπίεση ή μη της σεξουαλικότητας του ατόμου, το αν τον εξυπηρετεί ο τρόπος έκφρασης των εν λόγω απολαύσεων, ακόμα και τη τάση του προς τη καλογερική ζωή.

 

Όταν η Vesta ξεχωρίζει εμφανώς μέσα σε έναν γενέθλιο χάρτη μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την αγνότητα, την σεξουαλικότητα, είτε με την αποχή ή ακόμα και να φαίνονται πολλοί εραστές οι οποίοι όμως αφήνουν το άτομο ανέγγιχτο.

Πως θα σιγουρευτείς λοιπόν σε ποιο Ζώδιο βρίσκεται η Vesta/Εστία στον γενέθλιο χάρτη σου; Μπορείς να στείλεις την ημερομηνία γέννησής σου στο mail fedra@astrologyhat.gr μαζί με το αίτημα «που βρίσκεται η Εστία;» θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν στο mail σου με το Ζώδιο που συναντάται! Αυτή η διαδικασία είναι δωρεάν και επιπλέον, στο mail θα λαμβάνεις και τις μηνιαίες προβλέψεις!

Έχω τον αστεροειδή Vesta…

ΚΡΙΟΣ

Εδώ η Vesta εκφράζεται κυρίως ως συγκέντρωση. Είναι η ικανότητα της αφοσίωσης. Απαιτεί επίσης την οπισθοχώρηση από αυτό που δεν ταιριάζει με τον σκοπό που το άτομο έχει θέσει –την ανεξαρτησία. Η Εστία στον Κριό δυσκολεύεται να παραμείνει εγκρατής αλλά όντως αφοσιώνεται πραγματικά στις απόψεις της και αισθάνεται πως η σεξουαλικότητά της πότε φλέγεται με τη πύρινη φωτιά του Κριαριού και πότε ψυχραίνεται ως ένας απόλυτα φυσιολογικός κύκλος ισορροπίας.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η πρακτική Εστία στον Ταύρο θα εξετάσει προσεκτικά τις επιλογές που τις δίνονται, τους φόβους και τις χαρές που έχει η κάθε σεξουαλική εμπειρία να προσφέρει. Το Ζώδιο του Ταύρου δε συνηθίζει στην εγκράτεια των απολαύσεων κι έτσι εδώ η Vesta χρειάζεται μια ισχυρή επιρροή από κάποιον περιοριστικό Πλανήτη όπως ο Κρόνος, αν είναι να εκφράσει κάποια καταπίεση.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Vesta στο πιο κοινωνικό Ζώδιο, αυτό των Διδύμων, δύσκολα θα επιλέξει τον μοναχικό τρόπο ζωής. Θα μελετήσει τις επιλογές της έξω στην ελευθερία, ενώ θα φέρει στην επιφάνεια τα χαρακτηριστικά της αυτάρκειας. Η Εστία εδώ επίσης κάνει το άτομο να συνειδητοποιήσει πως δε γίνεται να συνδεθεί σωματικά με κανέναν αν πρώτα δε συνδέεται νοητικά.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το άτομο με Vesta στον Καρκίνο διακατέχεται από μια ισχυρή αίσθηση της προστασίας, της υποχρέωσης και του καθήκοντος. Αυτό είναι όμως παγίδα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να θυσιαστεί η προσωπική ελευθερία και αυτάρκεια, ειδικά σε συνδυασμό με «δύσκολη» όψη που σχηματίζει. Ο Καρκίνος κυβερνά την οικία ούτως ή άλλως, οπότε η Εστία εδώ αισθάνεται ολοκληρωμένη και χαρίζει απλόχερα τρυφερότητα, τόσο που ορισμένες φορές ξεχνά τον εαυτό της. Μόνο σε τέτοια περίπτωση, μπορεί το άτομο να μεταμορφωθεί από πιστό, σε κυνηγό σεξουαλικών απολαύσεων χωρίς πραγματική ικανοποίηση.

 

ΛΕΩΝ

Μια τυπική Vesta στον Λέοντα θα παλέψει ως κανονικό Λιοντάρι προκειμένου να λάβει αυτά που θέλει: ελευθερία, ευχαρίστηση, πολυτέλεια, διασκέδαση, φλερτ. Εδώ η Εστία απαιτεί τον έλεγχο του σώματος και των απολαύσεων που αυτό της προσφέρει. Χρειάζεται μια πολύ δυνατή «δύσκολη» όψη για να περιορίσει το άτομο αυτό από την αυτάρκεια.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η ανιδιοτελής Εστία στη Παρθένο βρίσκεται σπίτι της αλλά δυσκολεύεται να χαλαρώσει σεξουαλικά. Το μυαλό τη κυβερνά και γίνεται αρκετά αυστηρή ενώ παίζει παιχνίδια εξουσίας με τους συντρόφους της. Έχει τη τάση της απομόνωσης και της σεξουαλικής αγνότητας αν βιώσει τραύμα ενώ ακόμα και χωρίς αυτό, συχνά καταπιέζει τη σεξουαλικότητά της καθώς θέλει να έχει τον έλεγχό της.

 

ΖΥΓΟΣ

Εδώ η Vesta παραμένει αφοσιωμένη κι επιθυμεί να διατηρήσει την ισορροπία ακόμα κι αν χρειάζεται να εργαστεί σκληρά ώστε όλα να είναι ομαλά και γαλήνια. Αυτό γίνεται εμφανές και στην κρεβατοκάμαρα που η Εστία εδώ προσφέρει, ενώ υπό την επιρροή της Αφροδίτης, εκτιμά τις απολαύσεις και σπάνια θα καταπιεστεί σεξουαλικά.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έντονη Vesta στον Σκορπιό έχει τη τάση να είναι εγκρατής κυρίως από φόβο. Το να ενδώσει είναι η πραγματική της επιθυμία αλλά οι σκέψεις της έντασης των συναισθημάτων και της δικής της αφοσίωσης, ξέρει πως μπορεί να την αφήσει αδύναμη και ανίσχυρη. Εδώ η Εστία χρειάζεται πραγματικά να εκφραστεί σεξουαλικά γιατί μόνο όταν ξεκινήσει να το κάνει σε όλο της το μεγαλείο θα μπορέσει να αποκτήσει τον πολυπόθητο έλεγχο και την αυτάρκεια.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εδώ η Εστία αφιερώνεται σε μια ανώτερη δύναμη ή ιδέα. Επειδή είναι υποστηρικτής της πνευματικής ελευθερίας, είναι πιθανό να ακολουθήσει αποχή από το σεξ, χωρίς κάποια αίσθηση καταπίεσης. Επιθυμεί να ακολουθήσει τη δύναμη, την αλήθεια, τη μάθηση και τη πίστη.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εδώ πρόκειται για ένα άτομο που ξέρει πως μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένο και εγκρατή. Εκφράζει τη σεξουαλική ενέργεια περισσότερο λογικά, και όσο αυτή τον εξυπηρετεί, θα συνεχίσει να αντλεί απόλαυση με αυτόν τον τρόπο γνωρίζοντας πως όντως, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αφοσιωθεί σε κάτι διαφορετικό ή ανώτερο.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Εστία εδώ είναι άνετη μόνο όταν αφοσιώνεται πραγματικά σε κάποιο σκοπό. Θεωρεί πως η σεξουαλικότητα και οι ανάγκες του σώματος κρατούνε πίσω τον άνθρωπο από τις ιδέες και τις φιλοδοξίες του. Ταυτόχρονα όμως, ο Υδροχόος είναι εξαιρετικά ελεύθερο και σεξουαλικό Ζώδιο, οπότε η Vesta μπορεί να εκφράσει εξίσου εύκολα τη πλευρά της αυτάρκειας και να παρασυρθεί χάνοντας απολαυστικά τον έλεγχο με πολλούς εραστές. Εξαρτάται καθαρά από τον οίκο που βρίσκεται και τις όψεις που ο αστεροειδής δημιουργεί.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Η Vesta στους Ιχθύες γνωρίζει από αφοσίωση και θα επιλέξει να βοηθήσει τους ανθρώπους ή να ασχοληθεί με τη πίστη και κάτι ανώτερο. Η σεξουαλικότητα είναι μια θυσία που με χαρά θα κάνει. Αλλά όσο την αντιμετωπίζει ως θυσία, η φλόγα της Εστίας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ανάψει και να βρεθεί ανήμπορη να ελέγξει τις επιθυμίες της.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Βρες περισσότερους Αστεροειδής στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ΕΔΩ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.