Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστεροειδής Κίρκη

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/George_Romney_Emma_Hart_Lady_Hamilton_as_Circe-Φαίδρα-Θεολόγη-Κίρκη-αστρολογία.jpg

Η Κίρκη είναι ένας μεγάλος αστεροειδής της κύριας ζώνης αστεροειδών (ανάμεσα στον Άρη και στον Δία), ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1855 από τον Ζακ Σακορνάκ. Στην Ελληνική μυθολογία η Κίρκη είναι γνωστή κυρίως από την Οδύσσεια, αν και μνεία της γίνεται επίσης στην Θεογονία αλλά και σε άλλα σωζόμενα έργα. Είναι ο 34ος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε, και γι’ αυτό το αστρονομικό της όνομα είναι Κίρκη 34. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο της Madeline Miller με όνομα “Κίρκη” (πρωτοδημοσιεύτηκε ως “Circe” στα Αγγλικά, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η συγγραφέας μας δείχνει την σπουδαιότητα του αρχετύπου μέσα από την καθόλου γνωστή ιστορία της και στάθηκε η αφορμή να γράψω για τον αστεροειδή αυτόν που, όπως συμβαίνει και με την Κίρκη, είναι τόσο μεγάλος, κι όμως ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτόν.

 

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρεται πως: “Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση.
Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη.
Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει.”

 

Η Κίρκη είναι κόρη, ερωτεύεται, προσπαθούν να την απομονώσουν λόγω του χαρακτήρα της, εκδικείται και φυσικά, είναι μάγισσα. Η πρώτη μάγισσα. Κόρη του Ήλιου, είναι ανώτερη από τους Ολύμπιους θεούς, αν και τιμωρείται από αυτούς. Βρίσκει όμως τρόπο να ζει ελεύθερη, γιατί αυτό ρέει στο αίμα της. Η δύναμη και η ελευθερία. Η Κίρκη αναρωτιέται συχνά γιατί χαρακτηρίζουν τις γυναίκες με λέξεις εύθραυστων πλασμάτων, όπως “λουλούδι” ή οτιδήποτε μπορεί να συντριβεί ακόμα και σε μια στιγμή απροσεξίας. Ευτυχώς η ίδια δεν πιστεύει κάτι τέτοιο για τις γυναίκες ή και για την ίδια.

 

Οπότε αστρολογικά έχει μεγάλη αξία σε ανθρώπους (άντρες και γυναίκες) που δεν υποτάσσονται εύκολα από τις κοινωνικές νόρμες του πως πρέπει κανείς να ζει. Όταν συναντάμε τον αστεροειδή Κίρκη τονισμένο σε έναν γενέθλιο χάρτη, πάνω σε μία από τις 4 γωνίες του ωροσκοπίου ή σε σύνοδο με Ήλιο, Σελήνη ή Αφροδίτη, τότε φαίνεται αυτή η τάση να ασχοληθεί κανείς με τα έμφυτα χαρίσματά του, όσο παράξενα κι αν θεωρούνται. Για παράδειγμα, βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται ακόμα κι επαγγελματικά με εναλλακτικές θεραπείες, αφού η δύναμη αυτή που διαθέτουν μέσα τους διψά να εκφραστεί – θα ήταν κρίμα να πάει χαμένη. Η Κίρκη τονισμένη στον γενέθλιο χάρτη δίνει ένα έμφυτο ταλέντο, την κλίση προς την αλχημεία και την μαγεία της φύσης. Αυτό δεν σημαίνει πως βλέπουμε ανθρώπους που κάνουν εξωπραγματικά πράγματα, αλλά ανθρώπους οι οποίοι είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με την ενέργεια που ρέει γύρω μας, πιο ευαίσθητοι στα σήματα που εκπέμπει το περιβάλλον. Ανθρώπους με την τάση να επεμβαίνουν, είτε για καλό είτε για κακό, στο να μετουσιώσουν τις ενέργειες αυτές.

 

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου η Κίρκη μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.34 (Circe) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με τα στοιχεία γέννησής σου να σε βοηθήσω 💖

H Κίρκη είναι ταιριαστή με την ενέργεια του Υδροχόου. Εμφανίζεται στην τέχνη να προσφέρει ποτό με δηλητήριο στον Οδυσσέα και στους άντρες του με τον ίδιο τρόπο που αποτυπώνεται και η υδροφόρος. Όμως σε αντίθεση με την Ήβη (την αυθεντική Υδροφόρο των θεών), η Κίρκη διαθέτει την τάση προς την ελευθερία και την αποφυγή των κοινωνικών κλουβιών που προσπαθούν να την στριμώξουν. Όλα ταιριαστά με το αρχέτυπο του Υδροχόου. Και τώρα που γράφω αυτό το άρθρο μάλιστα, η Κίρκη βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου. Αρκεί να θυμόμαστε πως η Κίρκη μπορεί να θεραπεύσει, μπορεί και να δηλητηριάσει. Το τι θα επιλέξει να κάνει με την δύναμή της, έχει να κάνει με τον τρόπο που της φέρονται. Δεν προσφέρει το υγρό ως μέσα ζωής (νέκταρ – όπως κάνει η Ήβη), αλλά ως μέσω διασκέδασης ή μεταφοράς της μαγείας. Είναι πονηρεμένη αλλά ειλικρινής.

 

Κάτι ακόμα: η Κίρκη είναι μια πολύ ελκυστική γυναίκα. Λίγοι μπορούσαν να αντισταθούν στην γοητεία της. Είχε πολλούς εραστές, αν και από τα στοιχεία που διαθέτουμε, φαίνεται πως την σημάδεψε η Οδυσσέας. Αυτή η έλξη είναι μεγαλύτερη και όταν ο αστεροειδής είναι έντονος. Όταν τον βρίσκουμε τονισμένο σε σύνοδο με γωνίες, Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη ή Πλούτωνα, τότε φαίνεται πως ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν σε αυτό που το άτομο με την Κίρκη εκπέμπει. Είναι κάτι εκτός από ομορφιά που κάνει εδώ την διαφορά. Είναι ένας ερωτισμός που εκκινεί από το αλλόκοτο, από το μοναδικό. Είναι αυτό που μας τραβάει προς ανθρώπους οι οποίοι διαθέτουν εσωτερική δύναμη ικανή να μας ταρακουνήσει το είναι μας ή και να μας θεραπεύσει. Είναι λοιπόν γεγονός πως δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε στην γοητεία ανθρώπων με έντονη την Κίρκη και αυτό δεν σχετίζεται με τίποτα σεξουαλικό. Είναι η ανάγκη μας να είμαστε κοντά τους, να μας ποτίζουν με την ενέργειά τους, γιατί αυτή χρειαζόμαστε.

 

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Δεν μένουμε πολύ κοντά στους ανθρώπους με έντονη την Κίρκη. Τους εγκαταλείπουμε όταν νιώσαμε πως πήραμε την σοφία, την δόνηση που εκπέμπουν, την τιμωρία ή την θεραπεία. Ή εγκαταλείπουν οι ίδιοι αν νιώσουν πως δεν εκτιμούνται ή πως φυλακίζονται. Η Κίρκη είναι ελεύθερη. Θα κάνει αυτό που θέλει κόντρα σε όσα οι άλλοι θέλουν να πιστεύουν για εκείνη. Θα ξεκινήσει ξανά και ξανά και ξανά από την αρχή γιατί αυτός είναι ο δρόμος απόκτησης σοφίας κι εμπειριών. Αυτή είναι μια αλήθεια συχνά λυπηρή για την έντονη παρουσία του αστεροειδή. Κάτι το οποίο δεν λέγεται όμως, είναι πως η Κίρκη (και τα άτομα με έντονο τον αστεροειδή 34 στον χάρτη τους) ξέρουν τι σημαίνει να ζεις. Με όλη την σημασία της λέξης.

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου η Κίρκη μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.34 (Circe) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με θέμα “Κίρκη” και τα στοιχεία γέννησής σου ώστε να σε βοηθήσω 💖

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.