Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Σελήνης Ιούλιος 2019

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/07/έκλειψη-Σελήνης-στον-Αιγόκερω-προβλέψεις-αστρολογία-ζώδια-αιγόκερως-μερική-σεληνιακή.jpg

Οι Σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν σε στιγμή Πανσελήνου. Όμως οι εκλείψεις – σε αντίθεση με μια “απλή” Πανσέληνο, μας επηρεάζουν από πολύ νωρίτερα και για αρκετούς μήνες μετά. Η μερική αυτή έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στην 24η μοίρα του Αιγόκερου, με τον Ήλιο να βρίσκεται ακριβώς απέναντι, στην 24η μοίρα του Καρκίνου.

 

Η έκλειψη αυτή παράγει μια δόνηση η οποία φέρνει στην επιφάνεια τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Αυτό συμβαίνει όταν μια κατάσταση ενεργοποιεί παρελθοντικούς φόβους. Το θέμα είναι τώρα πως υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σε εκείνο που πραγματικά συμβαίνει και σε αυτό που φοβόμαστε πως συμβαίνει. Με λίγα λόγια έχουμε ανησυχίες οι οποίες δεν βασίζονται στον ρεαλισμό, αλλά κυρίως σε παρελθοντικές τραυματικές εμπειρίες.

 

Ακούγεται τρομακτικό; Κι όμως, η έκλειψη αυτή δημιουργεί ταυτόχρονα μια σπουδαία ευκαιρία να αντιληφθούμε τον φόβο αυτόν και να του ρίξουμε Φως, διαλύοντάς τον. Είναι γιατί η δέσμη του φωτός κυλά μέσα στο σκοτάδι, ο Ήλιος στέκεται από την μία πλευρά, η Σελήνη από την άλλη και η Γη στην μέση μπλοκάροντας το Φως να ακτινοβολήσει στο φεγγάρι. Έτσι εμφανίζεται κοκκινωπό, η αντίληψή μας για το Φως είναι περιορισμένη και μη ρεαλιστική. Σιγά – σιγά όμως η σκιά φεύγει και το Φως υπερισχύει. Άρα έχοντας ορατότητα και στις δύο εικόνες του φεγγαριού, μπορούμε να αντιληφθούμε το πως είναι οι δικοί μας φόβοι, η δική μας οπτική που μας έκρυβε την πραγματικότητα. Άρα στις επόμενες ημέρες, παρά το συναίσθημα αυτό της αβεβαιότητας, μπορούμε ταυτόχρονα να καταλάβουμε καλύτερα το πως θεωρούμε ως δεδομένους τους δικούς μας φόβους για τα αποτελέσματα. Και έτσι να κάνουμε ένα βήμα ώστε να τους ξεπεράσουμε.

 

Εκτός από τον Ήλιο, στον Καρκίνο βρίσκεται επίσης η Αφροδίτη και ο Β. Δεσμός της Σελήνης, μια ενέργεια που μας παρακινεί να δώσουμε μια μεγάλη αγκαλιά στον εαυτό μας, αντί να αισθανόμαστε ντροπή για όσα νιώθουμε. Αυτή η διαδικασία περνά μέσα από την χαρά, την διασκέδαση, το να αισθανόμαστε πως μας αγαπάνε, αντί να πέφτουμε σε μία άσκοπη θλίψη και να περιμένουμε κάποιον άλλον να μας βοηθήσει.

 

Εκτός από την Σελήνη, στον Αιγόκερω βρίσκονται επίσης οι ανάδρομοι Κρόνος και Πλούτωνας και φυσικά ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης. Αυτή η αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ Αιγόκερου – Καρκίνου μου δείχνει το πιο σημαντικό θέμα της έκλειψης αυτής το οποίο είναι το πως πιανόμαστε και αφηνόμαστε να εξαρτόμαστε από πράγματα ή ανθρώπους επειδή για λίγο αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Υπάρχει ένα όμορφο συναίσθημα στο να αφήνεσαι, να λιώνεις, να παραδίνεσαι, να μπορείς να χαλαρώνεις και να νιώθεις άνετα όταν σε κρατάνε. Τέλειο! Όμως ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αμελούμε πως χρειάζεται να συνδεόμαστε με την δική μας ατομική αυτοφροντίδα, να έχουμε δηλαδή την ικανότητα να λαμβάνουμε αυτά τα συναισθήματα και από εμάς τους ίδιους. Με αυτόν τον τρόπο  δεν θα νιώσουμε ξαφνικά πως εξαρτόμαστε από κάποιον ή κάτι. Φυσικά και θα νιώσουμε όμορφα με το να εμπιστευτούμε και να χαλαρώσουμε. Όμως ας ψάξουμε να βρούμε δρόμους στο ίδιο συναίσθημα που δεν περιλαμβάνουν κάτι άλλο εκτός από εμάς. Ας μάθουμε να συνδεόμαστε με την αγάπη και την ανεξαρτησία που κρύβουμε μέσα μας.

Ουσιαστικά όταν φτάνουμε στο σημείο να εξαρτόμαστε από κάποιον ή κάτι, προβάλουμε την δική μας ικανότητα να φροντίζουμε τον εαυτό μας, σε αυτόν τον κάποιον ή κάτι στο οποίο εξαρτόμαστε, ενώ στην πορεία είναι σαν να αντιστρέφουμε την ίδια μας την ωρίμανση.

Το βλέπω πολύ συχνά και μέσα από χάρτες, άνθρωποι οι οποίοι έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ανεξάρτητου δυναμικού ανθρώπου, να καταλήγουν να εξαρτώνται από άλλους. Και η λύση σε αυτό δεν είναι απλώς να συμβουλέψουμε “γίνε πιο δυναμικός!”. Αυτό οι περισσότεροι γνωρίζουμε πότε χρειάζεται να το κάνουμε. Ο τρόπος είναι με το να βοηθήσει κανείς τον ίδιο του τον εαυτό με το να συνδεθεί με την αληθινή άγκυρα μέσα του, το σημείο εκείνο που θέλει το καλύτερο για εμάς.

 

Η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, έχω δουλέψει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια σε αντίστοιχα θέματα και σκοπός μου είναι να νιώσει αυτός που με προσεγγίζει πως ανακτά τον έλεγχο της ζωής του. Η αίσθηση αυτή της εξάρτησης εντείνεται από τον ανάδρομο Ερμή, αλλά και τώρα από την έκλειψη Σελήνης γενικά, και ειδικά σε όσους έχουν από τον γενέθλιο μια αντίστοιχη τάση προσκόλλησης. Όταν η έκλειψη ενεργοποιεί τον γενέθλιο χάρτη (με πλανήτες ή ωροσκόπο στις τελευταίες 10 μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων), αξίζει να μελετηθεί πιο προσεκτικά και ατομικά έτσι ώστε να ξέρει κανείς τι ακριβώς να περιμένει, πως θα τον επηρεάσει αλλά και πως μπορεί να αξιοποιήσει την ενέργεια αυτή προς δικό του όφελος! Αν νιώθεις πως μπορείς να βοηθηθείς από μια τέτοια μελέτη, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου. 🌟

 

Η μερική  αυτή έκλειψη Σελήνης είναι ορατή από την Ελλάδα και την Κύπρο, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της στις 12:30π.μ. το βράδυ της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης! Δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η αντίστοιχη ολική Σεληνιακή έκλειψη πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά αξίζει να την δείτε!

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ονομάζεται και Πανσέληνος του κόκκινου Ελαφιού (ή του αρσενικού ελαφιού). Το κόκκινο όμως φέτος ταιριάζει, καθώς λόγω της Σεληνιακής έκλειψης το φεγγάρι “κοκκινίζει” αν και το κόκκινο αυτό δεν είναι έντονο, καθώς όπως είπαμε η έκλειψη αυτή είναι μόνο μερική και όχι ολική.

 

Επειδή οι εκλείψεις πραγματοποιούνται ανά ζεύγη και καλό είναι έτσι να μελετώνται, μπορείς να διαβάσεις το αντίστοιχο άρθρο για την Ολική έκλειψη Ηλίου που προηγήθηκε μέσα στον μήνα ΕΔΩ

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.