Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστρολόγε, δεν πρόβλεψες την πανδημία;

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-astrologia-astrologos-Φαίδρα-Θεολόγη-αστρολογία-Πανδημία-αστρολόγος-ζώδια-Αγάπη-Φως-Ελλάδα-Κύπρος.jpg

Κορονοϊός – τι λέει η αστρολογία;

 

Έχω λάβει πολλά μηνύματα το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον κορονοϊό, αν το είχα προβλέψει και πόσο θα κρατήσει. Μπορεί να έχουν κι άλλοι την απορία, οπότε σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο απαντώντας σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

 

Αρχικά, έχω αναφέρει κάποιες φορές σε ποστ στο fb ή στο newsletter πως μπορεί σε όσα γράφω να φαίνεται πως υπονοώ ότι οι πλανήτες προκαλούν τις καταστάσεις εδώ στην Γη. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι δύσκολο όμως να γίνεται ο διαχωρισμός όταν μιλάμε ή γράφουμε. Αυτό που συμβαίνει και κάθε μαθητής της αστρολογίας πρέπει να έχει μόνιμα στο νου του είναι πως οι πλανήτες απλώς αντικατοπτρίζουν τα γεγονότα στην Γη.
Συγκεκριμένα έχω γράψει

Δεν υποστηρίζω την φιλοσοφία πως οι πλανήτες “προκαλούν” καταστάσεις.  Αλλά λόγω ευκολίας συχνά, για να γίνει κάτι πιο γρήγορα κατανοητό ή ακόμα και λόγω συχνά περιορισμών στο δικό μου λεξιλόγιο, τυχαίνει να  χρησιμοποιώ λέξεις και σύνταξη που αφήνει να εννοηθεί πως οι πλανήτες προκαλούν όσα συμβαίνουν. Σας εκλιπαρώ μην παίρνετε αυτή τη σύνταξη  κυριολεκτικά. Ουσιαστικά θέλω να πω ότι η ψυχή μας συντονίζεται με τα γεγονότα εδώ στην Γη και μαζί αναπτύσσουν μια βαθιά επικοινωνία με τα τεράστια αυτά πλανητικά σώματα, με τις κινήσεις και τις θέσεις τους.  “Όπως πάνω, έτσι και κάτω” βάση την αρχή της αστρολογίας από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.”

Έτσι μπορούμε να προβλέψουμε μελλοντικά γεγονότα επειδή γνωρίζουμε το που θα βρίσκονται οι πλανήτες στο μέλλον. Και οι προβλέψεις αυτές – φυσικά – φιλτράρονται μέσα από την αντίληψη του κάθε αστρολόγου. Για παράδειγμα μπορούμε να πούμε πως θα έχουμε νέες εφευρέσεις στον τομέα της μηχανικής, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς θα δημιουργήσουν. Δεν έχουμε εμείς την ιδέα εξαρχής. Έτσι και με τον ιό, πως θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει κάτι τέτοιο κοιτώντας τις πλανητικές κινήσεις; Ίσως αν είχε ασχοληθεί ένας αστρολόγος λεπτομερώς με παρελθοντικές πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας… Ας μην γελιόμαστε! Εδώ δεν το προέβλεψαν οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι.

Ακόμα και τότε όμως, ας μην αμελούμε τον ανθρώπινο παράγοντα – την ελεύθερη βούληση. Αν για παράδειγμα δεν καταναλώναμε ζωικά οι περισσότερες πανδημίες θα είχαν αποφευχθεί.

 

Έχω παρατηρήσει μέσα στην κοινότητα των αστρολόγων πως υπάρχει μια ενέργεια “τα έλεγα εγώ!” Ναι, ξέραμε πως το 2020 θα είναι δύσκολη χρονιά. Μελετούσαμε την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα η οποία σχετίζεται με την διάλυση της δομής της κοινωνίας αλλά και το πως στέκεται ο κανένας μέσα στην κοινωνία. Προσωπικά, έχοντας μελετήσει αυτή την ενέργεια από την οπτική της Ελλάδας, το πως στεκόταν δηλαδή, είχα την αίσθηση πως συσχετιζόταν με το μεταναστευτικό. Το πως δηλαδή “κούμπωναν” οι πλανητικές ενέργειες από την οπτική της Ελλάδας, θεωρούσα πως αυτή η “σκιά” θα έβρισκε εκτόνωση στο να αλλάξουν αρκετοί Έλληνες αντίληψη και να κλειστούν περισσότερο μέσα, μην αφήνοντας άλλους απ’έξω να έρθουν στον χώρο τους. Δεν μου αρέσει να γράφω πολιτική αστρολογία όμως, επιλέγοντας συνειδητά να επικεντρώνομαι σε πιο θετικά σημεία, δίνοντας καθοδήγηση και αισιοδοξία στους πελάτες μου και όσους απλά με διαβάζουν. Βέβαια αποδεικνύεται εκ των υστέρων, πως όλη αυτή η σκιά απομόνωσης, κλεισίματος στον εαυτό τους και στον χώρο τους, ο φόβος για το άγνωστο, δεν μιλούσε τόσο για την πατρίδα αλλά για την υγεία και άμυνα όχι από ανθρώπους, αλλά από έναν ιό.

Βρείτε το ολοκληρωμένο το άρθρο για την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα που είχα ανεβάσει τον Οκτώβρη του 2019 ΕΔΩ.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα είναι το να ανακαλύψουμε την δική μας εξουσία, υπευθυνότητα και δύναμη μέσα σε δύσκολες καταστάσεις. Όταν οι άνθρωποι νιώθουμε πως απειλούμαστε είναι εύκολο να αρχίσουμε να κατηγορούμε άλλους ή κάτι άλλο πάντως απομακρυσμένο από εμάς, ότι εκείνο ευθύνεται. Όμως η πραγματική ευκαιρία της συνόδου Κρόνου – Πλούτωνα είναι να κοιτάξουμε προσεκτικά εμάς τους ίδιους. Μήπως υπάρχει κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε γενικά στον κόσμο και μπορούμε να αρχίσουμε από εμάς τους ίδιους; Πως μπορώ εγώ προσωπικά να κάνω την διαφορά;

Ένα παράδειγμα είναι πως δεν μας αρέσει πως ο κόσμος, η Γη, έχει γεμίσει με σκουπίδια που κατακλύζουν τους ωκεανούς μας αλλά λίγοι φροντίζουν να μειώνουν όσα χρησιμοποιούν, συσκευασίες όπως πλαστικό, αλουμίνιο κλπ.

 

Πέρα από την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα, ο Δίας πλησιάζει επίσης τον Πλούτωνα μαζί με τον Άρη στον Αιγόκερω. Ευτυχώς ένα από τα δυνατά σημεία του Αιγόκερου είναι να μπορεί να διαχειρίζεται την κατάσταση ακόμα και κάτω από πολύ άγχος και πίεση με έναν ήρεμο και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή η σύνοδος όμως προκαλεί από μόνη της φόβο, υπερβολή των καταστάσεων και επέκταση (Δίας) της αποσύνθεσης και της καταστροφής (Πλούτωνας). Οι ευκαιρίες όμως που μας δίνονται μέσα από την σύνοδο Δία – Πλούτωνα είναι συνειδητά να μεταμορφώσουμε την γνώση και την αντίληψή μας για τον κόσμο. Να διώξουμε το παλιό, ψεύτικες ιδέες, και να καταλάβουμε τον κόσμο στον οποίον ζούμε πιο ρεαλιστικά. Εκεί που δρούσαμε ασυνείδητα και απλώς αντιδρούσαμε ουσιαστικά στις καταστάσεις όπως είχαμε διδαχτεί, τώρα μαθαίνουμε εξαρχής νέους τρόπους. Ο φόβος είναι μεγάλο εμπόδιο – πάντα ήταν, αν και συχνά βοηθά σε μικρές δόσεις να προστατευτούμε. Είναι συχνά μάλιστα ο φόβος φυσική αντίδραση προκειμένου να αποφύγουμε τον πόνο. Και σίγουρα κανείς δεν θέλει να πονέσει. Αν μια μικρή δόση φόβου είναι το τίμημα ώστε να προστατευτούμε, ας φοβηθούμε λίγο. Όμως η υπερβολή είναι σίγουρα επικίνδυνη. Ο υπερβολικός φόβος για το άγνωστο είναι άλλωστε εκείνος που μας κάνει να μένουμε ακίνητοι και άπραγοι ή στην χειρότερη περίπτωση ρατσιστές στο διαφορετικό, βίαιους, απάνθρωπους.

Πως μπορεί κανείς να ελέγξει αν το έχει παρακάνει με τον φόβο; Αρκεί να σκεφτεί αν ο φόβος θα του απαγόρευε να φερθεί με Αγάπη ακόμα και σε έναν άγνωστο που πραγματικά τον έχει ανάγκη και δεν μπορεί διαφορετικά. Ή απλά αν πιάνει τον εαυτό του να είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεται, ταλαιπωρείται και χάνει τον ύπνο του γιατί τον διώχνει ο φόβος.

 

Η ταπεινή μου συμβουλή είναι να εξασκήσουμε την ατομική υπευθυνότητα δίχως φόβο. Ο καθένας μπορεί να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του τρώγοντας φρούτα, να πλένει τα χέρια του, να μένει μέσα αν είναι άρρωστος και να ασκεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής (λ.χ. να διατηρεί καθαρό τον χώρο του). Το να πάρουμε επιπλέον μέτρα σε μια τέτοια περίοδο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν κάνει κανέναν “φοβικό” ούτε – γιατί το άκουσα και αυτό!- μας κάνει όλους να φερόμαστε ως Παρθένοι (😂). Οι ήρεμες αντιδράσεις και προφυλάξεις είναι απόλυτα λογικές αυτή την στιγμή. Ειδικά όταν η σύνδεση μεταξύ φόβου/άγχους και του ανοσοποιητικού μας είναι γνωστή και πλέον αποδεκτή από την ιατρική κοινότητα, το να αντιμετωπίσουμε τον υπερβολικό φόβο είναι κάτι πρακτικό και πλέον απαραίτητο.

 

Δεν είναι πως είμαστε λάθος αν αγχωνόμαστε. Αλλά πιστεύω πως χρειάζεται να είμαστε υπεύθυνοι στο να διαχειριζόμαστε το άγχος αυτό όπως μπορούμε, αντί να ζούμε μαζί του και φτάσει στο σημείο να καθορίζει την ζωή μας. Για παράδειγμα: δεν είναι ότι προσέχω και πλένω τα χέρια μου επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή αγαπάω την Φαίδρα (ας βάλει ο καθένας το δικό του όνομα) και θέλω να την φροντίσω, να κάνω ό,τι καλύτερο για εμένα.

 

Έτσι πάντως για την ιστορία, ο Δίας θα σπάσει την σύνοδο με τον Πλούτωνα ολοκληρωτικά τον Δεκέμβρη του 2020 αν και τότε θα ξαναβρεθεί με τον Κρόνο. Το ημιτετράγωνο Ουρανού – Ποσειδώνα το οποίο στάθηκε ως επιπλέον αφορμή για τον συγκεκριμένο ιό κατά την δική μου εκτίμηση, θα “σπάσει” στις 26 Απρίλη του 2020 – αν και οι συνέπειες μπορούν να διαρκέσουν. Εύχομαι έως τότε να έχουμε ξεπεράσει όλη αυτή την πληγή και με ψυχραιμία να δούμε τι θα μας επιφυλάσσει η σύνοδος Δία – Κρόνου στον Υδροχόο (21.12.20).

Πάντα σχηματίζονται δύσκολες όψεις. Σήμερα αυτή, αύριο μια άλλη… Το θέμα ίσως είναι να μην βλέπουμε την κάθε μία κρίση ξεχωριστά, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να στεκόμαστε ακέραιοι, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δυναμώνοντας την ψυχή μας μέσα από τις καταστάσεις στις οποίες μπαίνει. Να γινόμαστε εκείνο που θέλουμε. Να εξελισσόμαστε. Να φροντίζουμε την ψυχή μας. Να ζούμε σε μια αρμονία μέσα μας ακόμα κι αν όλα γύρω μας αλλάζουν. Να μην ξεχνάμε πως η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά.

 

Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα, τα οποία είναι σοβαρά και προβλέπεται να χειροτερέψουν ακόμα, πριν γίνουν καλύτερα. Όμως ας βρει ο καθένας μέσα του τον τρόπο να αξιοποιήσει αυτή την κατάσταση. Όμορφα πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Δελφίνια κολυμπάνε στην άδεια Βενετία. Ο τελευταίος ασθενής με Ebola αφέθηκε εκτός νοσοκομείου -γιατί είναι καλά τώρα!- πριν από λίγες ημέρες. Φαρμακευτικές δουλεύουν εντατικά και έχουν εντοπίσει μια ήδη γνωστή ουσία η οποία αναχαιτίζει τον ιό. Παρατηρούμε την ανθρωπιά του διπλανού μας. Περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας. Περνάμε περισσότερο χρόνο και μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Φροντίζουμε το σώμα μας. Καλλιεργούμε το πνεύμα.

Επίσης, κάτι τελευταίο μιας που φτάσατε να διαβάζετε μέχρι εδώ, έχω φτιάξει Instagram και φροντίζω να δημοσιεύω καθημερινά εκεί κάτι -συνήθως- μικρό. Περάστε μια βόλτα, πείτε ένα γεια @fedra.theologi

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.