Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Κρόνος σύνοδος Πλούτωνας

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/10/Κρόνος-σύνοδος-Πλούτωνας-αρχέτυπα-Αιγόκερως-Δίας-προβλέψεις-2020-ζώδια-Φαίδρα-Θεολόγη-Κύπρος-Ελλάδα.jpg

Γεια σας! Σήμερα δημοσιεύω ένα αρκετά κάπως μεγάλο μα σημαντικό άρθρο που σχετίζεται με την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα. Σκοπός μου ήταν να τα πω προφορικά, να δημοσιεύσω video δηλαδή, αλλά η κάμερά μου είχε άλλη γνώμη και δεν θέλω να το καθυστερώ μέχρι να μου φέρουν την νέα που παρήγγειλα.

 

Ας ξεκαθαρίσω αρχικά πως η σύνοδος αυτή δεν είναι απλό πράγμα. Δεν θέλω να σας τρομάξω με αυτό φυσικά, θα δούμε το πως εκδηλώνεται η ενέργειά της και πως μπορεί κανείς να την αξιοποιήσει και να μεταμορφώσει την ζωή του μέσα από αυτήν.

Η σύνοδος αυτή είναι ακριβείας στις 12 Ιανουαρίου του 2020, αλλά το παράθυρο που είναι ενεργή χτίζεται ήδη από τον Δεκέμβρη του 2018 και θα παραμείνει έως τον Ιανουάριο του 2021. Και μάλιστα, αρκετές εξελίξεις της συνόδου θα διαρκέσουν για χρόνια, ειδικά λόγω και της σχέσης του Κρόνου με την δομή της πραγματικότητας και πως στεκόμαστε μέσα σε αυτήν.

 

Μάλιστα, όταν η σύνοδος γίνει ακριβείας τον Ιανουάριο του 2020, τα πλανητικά σώματα θα βρίσκονται στην 22η μοίρα του Αιγόκερου, σε μία πλανητική συστάδα, ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ερμή. Στον Αιγόκερω θα βρίσκεται επίσης ο Δίας. Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται πάρα πολύ σπάνια, καθώς και τα δύο αυτά πλανητικά σώματα κινούνται υπερβολικά αργά συγκριτικά με την Γη. Τελευταία φορά που συνέβη ήταν τον Νοέμβρη του 1982 και πιο πριν τον Αύγουστο του 1947.

 

Η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα λέμε πως είναι μία βαριά σύνοδος. Μια σύνοδος από μόνη της δείχνει το πως το ένα πλανητικό σώμα επηρεάζει άμεσα το άλλο, εμποτίζει με την ενέργειά του το άλλο αρχέτυπο. Ο Κρόνος εμποτίζεται από Πλούτωνα και ο Πλούτωνα εμποτίζεται από τον Κρόνο.

Αν και τα δύο αυτά αρχέτυπα συμβολίζουν πολλά, θα αναφέρω ενδεικτικά για το κάθε ένα ορισμένες λέξεις-κλειδιά και στο τέλος το πως αντιδρούν μαζί ώστε να σχηματίσετε μία γενική ιδέα πριν μπω στις λεπτομέρειες.

 

Ο Κρόνος είναι η ωριμότητα, ο χρόνος, η ηθική, η σοφία, τα όρια, ο περιορισμός, η ευθύνη, η καταπίεση, η κοινωνική θέση, η κατάθλιψη και ο έλεγχος.

Ο Πλούτωνας είναι η ένταση, η θέληση της επιβίωσης, η σκιά, η καταστροφή, η κάθαρση, η έκρηξη, η σεξουαλική ενέργεια, τα ένστικτα, ο θάνατος, το ασυνείδητο, η χειραγώγηση, κάθε τι κρυμμένο, η μεταμόρφωση και η έλξη.

Συνδυαστικά Κρόνος – Πλούτωνας: διαρκή ανανέωση/μεταμόρφωση, αντοχή και επιμονή, ενασχόληση με την ψυχή και τον ψυχισμό, εμβάθυνση στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής, την ανάληψη ευθύνης της ίδιας μας της σκιάς καθώς επίσης και μια ηθική μεταμόρφωση.

 

Λογικά μιλώντας, κανείς δεν θα βιώσει ΟΛΑ που ανέφερα, αλλά όλοι θα παρατηρήσουμε και ήδη παρατηρούμε στο παρόν ζητήματα τα οποία έχουν ξεκινήσει να γίνονται αντιληπτά.

 

Το πρώτο πράγμα που γίνεται έντονα όμως αισθητό στην ανάμειξη των δύο αρχετύπων στον Αιγόκερω, είναι ο μετασχηματισμός του ασυνείδητου. Αν ασχολείστε με μονοπάτια αυτογνωσίας ίσως έχετε ακούσει για τον επαναπρογραμματισμό του μυαλού ή τον επαναπρογραμματισμό της ψυχής. Αρχικά, αυτό υπονοεί το γεγονός πως η ψυχή και το μυαλό μας τρέχουν προγράμματα, όπως ένας υπολογιστής ας πούμε. Αυτά είναι εντελώς υποκειμενικά, εξαρτώμενα από το κοινωνικό υπόβαθρο και τις προσωπικές εμπειρίες. Γι’αυτό είμαστε και τόσο πολύπλοκα πλάσματα! Για παράδειγμα μπορώ να μασήσω και να καταπιώ την τροφή μου χωρίς να σπαταλήσω ιδιαίτερη πνευματική ενέργεια σχετικά με το ΠΩΣ να το κάνω, γιατί έχω ήδη ένα εσωτερικό πρόγραμμα που ανακαλώ όταν έρχεται εκείνη η ώρα. Για την ακρίβεια, αν με ρωτήσετε τώρα πως μασάω και καταπίνω το φαγητό μου, μάλλον δεν θα μπορούσα να σας δώσω κάποια λεπτομερή απάντηση εκτός αν πραγματικά καθίσω και το σκεφτώ. Έχει περάσει πίσω, στο παρασκήνιο, συμβαίνει σχεδόν ασυνείδητα.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε μας βοηθούν καθημερινά ώστε να επιβιώνουμε. Για παράδειγμα: αν προέρχομαι από μία οικογένεια στην οποία όλοι ήμασταν αγαπημένοι, ευτυχισμένοι και γενικά λειτουργική, τότε θα αναπτύξω μία ασφάλεια στις σχέσεις μου, η οποία θα ενθαρρύνει και τις σχέσεις που θα δημιουργώ στην μετέπειτα ζωή μου. Όμως ορισμένα από τα προγράμματα αυτά που έχουν αποτυπωθεί στο ασυνείδητο και ανακαλούνται είναι λιγότερο βοηθητικά. Αν προέρχομαι για παράδειγμα από μία δυσλειτουργική και βίαιη οικογένεια, θα έχω αρκετά μοτίβα στον ψυχισμό μου, που ακόμα και αν καταφέρω να ξεφύγω πρακτικά, θα εξακολουθούν ως προγράμματα να “τρέχουν” μέσα μου ώστε να με προστατεύουν. Ίσως το βρίσκω δύσκολο να εμπιστεύομαι ανθρώπους ή είμαι υπερβολικά καλή στο να χειραγωγώ τους γύρω μου (γιατί αυτό ήταν που έκανα για να επιβιώσω).

 

Ακούω συχνά που λέγεται ότι οι επιθυμίες είναι ο λόγος που υποφέρουμε, αλλά οι επιθυμίες είναι τόσα πολλά περισσότερα! Οι επιθυμίες είναι ο καταλύτης της εξέλιξης! Αν είμαι αυτός ο άνθρωπος που ζούσα σε ένα βίαιο περιβάλλον και έχω τάσεις προς το να είμαι χειριστική, αλλά η επιθυμία μου να γνωρίσω μία ισχυρή πραγματική αγάπη είναι αρκετά δυνατή, αν το θέλω αρκετά, τότε ίσως βρω το κίνητρο να δουλέψω πραγματικά πάνω στα μοτίβα συμπεριφοράς που μου στερούν την επιθυμία μου. Η επιθυμία μου θα μπορούσε να είναι ακόμα και να πάψω απλώς να νιώθω τόσο πόνο – είναι αρκετό ώστε να ξεκινήσω να αναλάβω τις ευθύνες μου προς το θεραπευτικό μου ταξίδι.

 

Ένα χαρακτηριστικό της επαφής του Κρόνου με τον Πλούτωνα είναι πως τα ασυνείδητα μοτίβα συμπεριφοράς μας γίνονται πιο εμφανή. Τόσο εκείνα των άλλων, όσο και τα δικά μας. Ίσως καταφέρουμε να δούμε απευθείας την συμπεριφορά και από που ξεκινά – ένα πραγματικό δώρο αν το καταφέρουμε άμεσα! – είτε με τον καιρό να μας γίνει προφανές το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς ώστε να εξετάσουμε τις ρίζες του, να περιεργαστούμε την πηγή του.

Κι ενώ μπορούμε πιο εύκολα να αλλάξουμε τις εξωτερικές μας συμπεριφορές (να μην ελέγχουμε τόσο τους άλλους για παράδειγμα) – κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο, δεν σημαίνει πως αλλάζει απαραίτητα τα ασυνείδητα μοτίβα συμπεριφοράς που τρέχουν βαθιά μέσα στην ψυχή. Σκέφτομαι το μέρος αυτό εκεί βαθιά σαν ένας μαγνήτης που προσελκύει επάνω του μοτίβα. Αν δεν ασχοληθούμε με την δομή του κεντρικού αυτού μαγνήτη, καμία αλλαγή που κάνουμε στον εξωτερικό κόσμο δεν πρόκειται να αλλάξει τα ζητήματα που ο κεντρικός αυτός μαγνήτης έχει προσκολλημένα πάνω του.

Οπότε μία από τις βασικές μας υποχρεώσεις όλο αυτό το διάστημα, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε την σύνοδο αυτήν, είναι να αντιμετωπίσουμε πιο ώριμα και πιο συνειδητά τα ψυχολογικά μοτίβα και να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη για την μεταμόρφωση των ψυχικών αυτών δομών – εκείνων που δεν μας εξυπηρετούν και χρειάζεται να αλλάξουν. Όμως, να πω εδώ πως είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρει αυτό κάποιος μόνος του, αφού η “σκιά” είναι εκείνο που δεν μπορούμε να δούμε. Πέφτουμε πάνω της και την φωτίζουμε όταν λαμβάνουμε πληροφορίες από έξω για τον εαυτό μας. Οπότε είτε διαβάζει κάποιος ένα βιβλίο αυτογνωσίας, κάνει ψυχοθεραπεία, δουλεύει με κάποιον ειδικό ή με μία ομάδα αυτογνωσίας στην προσωπική του ζωή, αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να έρθει μόνη της – χρειαζόμαστε όλοι εξωτερική βοήθεια. Έστω ερεθίσματα ώστε να γίνει η πολυπόθητη συνειδητοποίηση.

 

Ένα άλλο βασικό θέμα της συνόδου αυτή είναι το κλείσιμο κεφαλαίων. Τίποτα δεν προορίζεται να διαρκέσει για πάντα και έρχεται ο χρόνος να δώσουμε τέλος. Το θέμα είναι πως οι ψυχικές δομές δεν αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη. Δηλαδή το γεγονός πως εγώ επέλεξα να τερματίσω μία σχέση, δεν σημαίνει πως οι ψυχικές δομές και ενώσεις σπάνε και σταματάνε να υπάρχουν. Άλλωστε οι ψυχικές δομές αντιστοιχούν σε προγράμματα που εξακολουθούν να τρέχουν.

Ο Κρόνος με τον Πλούτωνας μαζί, σχετίζονται συγκεκριμένα με όσα έχουν δημιουργηθεί από παρελθοντικές εμπειρίες και έχουν αποτυπωθεί βαθιά λόγω κάποιας απειλής που βιώσαμε. Ας πάρουμε ως παράδειγμα ένα άτομο το οποίο πληγώθηκε πάρα πολύ από μία σχέση, στην οποία έδωσε πολύ συναίσθημα και μετά ξεκαθάρισε στον εαυτό του πως δεν θα ανοίξει ξανά την καρδιά του. Αυτό το επίπεδο άμυνας μπορεί να βοήθησε κάπως την πληγή να κλείσει γρηγορότερα, αλλά μακροπρόθσμα, αυτή η άμυνα “καταπιέζει”, εγκλωβίζει το άτομο.

Πολλοί από εμάς νιώθουμε πως χρειάζεται να έχουμε κάτι στέρεο να πατήσουμε, να στερεωθούμε πάνω του αμέσως αφού χάσουμε κάτι. Να αντικαταστήσουμε κατά κάποιο τρόπο αυτό το οποίο αποχαιρετούμε ή αφήνουμε πίσω μας. Αν όμως σκεφτεί κανείς έναν δύσκολο χωρισμό που είχε, θα θυμηθεί πως δεν μπορούσε στην πραγματικότητα να γεμίσει το κενό που αυτό το άτομο άφησε πίσω του. Γιατί για ένα διάστημα, θρηνούμε και χρειάζεται να βιώσουμε αυτήν την διαδικασία αν είναι όντως να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας.

 

Αντίστοιχα, η σύνοδος αυτή μιλά για έναρξη νέων κεφαλαίων. Λίγα πράγματα δηλώνουν αποφασιστικότητα όπως ο Κρόνος με τον Πλούτωνα. Έτσι αυτή είναι μια υποστηρικτική διέλευση για όποιον χρειάζεται να κάνει κάτι το οποίο απαιτεί δύναμη ψυχής, αντοχή και αποφασιστικότητα. Ως παραδείγματα μου έρχονται το να ξεκινήσει κάποιος μία νέα δουλειά ή εταιρία, να γράψει ένα βιβλίο, να γίνει νηφάλιος μετά από μία περίοδο καταχρήσεων, να αλλάξει συμπεριφορά, να ξεκινήσει να γυμνάζεται ή γενικά να κάνει μέρος της ζωής του μια νέα συνήθεια.

 

H ερμηνεία της μοίρας που συμβαίνει η σύνοδος μας λέει “ένας στρατιώτης λαμβάνει δύο βραβεία για την γενναιότητά του στην μάχη”. Οπότε αν δούμε το όλο θέμα από αυτήν την σκοπιά, αξιοποιώντας και την οπτική του Αιγόκερου και του Κρόνου, βλέπουμε πως όποιος προσπάθησε αρκετά στα ζητήματα του οίκου που συμβαίνει η σύνοδος αυτή στον γενέθλιό του και ρίσκαρε σε μία συνεχή πορεία προς την επιτυχία, η επιτυχία αυτή είναι ευκολότερο τώρα να έρθει. Μαζί με την αναγνώριση και την ηθική ικανοποίηση.

 

Αυτά ήταν τα βασικά σημεία της συνόδου Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Φυσικά στον κάθε γενέθλιο αυτά εκφράζονται διαφορετικά, μιας που οι κυβερνήτες των δύο αυτών αρχετύπων διαφέρουν από χάρτη σε χάρτη, καθώς και οι όψεις που σχηματίζουν αλλά και οι οίκοι στους οποίους βρίσκονται. Αν θέλεις να μιλήσουμε περισσότερο για το πως εκφράζεται η μεγάλη αυτή σύνοδος στον δικό σου γενέθλιο, σε μία περίοδο που θα έχουμε ταυτόχρονα 2 εκλείψεις(!), προσφέρω προβλέψεις και αυτογνωσία που βασίζεται πάνω στον γενέθλιο χάρτη. Μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να ρίξουμε φως σε τρέχοντα ζητήματα και μοτίβα που θα ήθελες να αλλάξεις. Οπότε αν θα σε ενδιέφερε μια πιο εξατομικευμένη καθοδήγηση και προβλέψεις, επικοινώνησε μαζί μου ΕΔΩ.

 

Σας ευχαριστώ που βρήκατε τον δρόμο προς αυτές τις λέξεις, το εκτιμώ πολύ που είστε εδώ μιας που ξέρω πως συνδέεστε με τον τρόπο που γράφω και αντιμετωπίζω την αστρολογία. Το να βρίσκουμε ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο σκέψης είναι πραγματικά ξεχωριστό! Σας ενθαρρύνω λοιπόν να μοιραστείτε το άρθρο με όποιον φίλο σας θεωρείτε πως μπορεί να ταυτιστεί με κάποιον τρόπο.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.