Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/05/Δίας-Ιχθύες-άρθρο-Φαίδρα-Θεολόγη-ζώδια-ωροσκόπος-προβλέψεις-αρχέτυπο-dias-ixthues-zwdia-provlepseis-1280x800.jpg
Ο Δίας αλλάζει ζώδιο!

Μεγάλο νέο, έχω ήδη μιλήσει γι’ αυτό σε βίντεο την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο αναφέρω αρκετά, ειδικά για το πως επιτέλους ο Δίας εισέρχεται σε δικό του ζώδιο, αφού ο Δίας είναι παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων ενώ τα τελευταία χρόνια βρισκόταν συνεχώς σε ζώδια του Κρόνου (Αιγόκερως και Υδροχόος). Πάμε τώρα να μπούμε λίγο βαθύτερα στο νόημα και στο πως μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε.

Και ο Δίας σε ζώδια του Κρόνου είναι ένας εντελώς διαφορετικός Δίας. Τα δύο αυτά αρχέτυπα δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις. Ο Δίας είναι μυθολογικά ο τελευταίος γιος του Κρόνου, εκείνος που κατάφερε με την βοήθεια της Ρέας (της μητέρας του και συζύγου του Κρόνου) να τον εκθρονίσουν. Ταυτόχρονα ο Δίας απελευθέρωσε και τα αδέλφια του τα οποία ο Κρόνος είχε καταπιεί. Καταλαβαίνουμε λοιπόν από αυτή την “ευχάριστη” ιστορία, πως ο Δίας κατάφερε να βάλει τέλος στην τυραννία του Κρόνου και έτσι έγινε ο βασιλιάς του θεών (του Δωδεκάθεου).

Ο Δίας όμως τώρα στους Ιχθύες αισθάνεται επιτέλους καλά. Και άρα είναι ευκολότερο να εκφράσει τα θετικά του χαρακτηριστικά. Δηλαδή την χαρά, την αισιοδοξία, την επέκταση, τον πνευματισμό. Φυσικά υπάρχει και μια πιο σκοτεινή έκφραση του Δία στους Ιχθύες, αλλά συνολικά παραμένω αισιόδοξη για αυτή του την διέλευση. Ας μην υποτιμούμε τον Δία λοιπόν όταν επιτέλους επανέρχεται σε ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά (θυμίζω πως ο σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας, όμως πριν ανακαλυφθεί, κυβερνήτης ήταν ο Δίας και παραμένει ως “παραδοσιακός” αφού όλοι οι ορατοί πλανήτες έχουν από 2 ζώδια που κυβερνούν, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό).

 

Οι Ιχθύες, καθώς βρίσκονται στην αλλαγή από τον Χειμώνα προς την Άνοιξη, είναι ζώδιο της ελπίδας, ζώδιο της αναγέννησης. Είναι το ζώδιο που φεύγει από το σκοτάδι και πηγαίνει προς το Φως. Κι έτσι είναι η θηλυκή/γιν κυβέρνηση του Δία.

Ο Δίας λοιπόν στους Ιχθύες μιλά για στιγμές μαγείας, εμπειρίες που “παίζουν” με το πέπλο της πραγματικότητας, είναι τότε που η ζωή μας μαγεύει μέσα από εικόνες, αρώματα, ιδέες και μας δημιουργεί όλες αυτές τις εμπειρίες που μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα σε μια θετική έκπληξη.

Η διέλευση του Δία από τους Ιχθύες ενθαρρύνει την πνευματική αφύπνιση, τον εορτασμό αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Όσων η ζωή ήδη βρίσκεται σε έναν δρόμο συγχρονισμένο με την στιγμή, όταν ζούμε βάση της Αλήθειας μας, αυτή η διέλευση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τις ευλογίες και την σύνδεσή μας. Ο Δίας στους Ιχθύες μπορεί να μας χαρίσει στιγμές πνευματικής έκστασης, που πραγματικά χαιρόμαστε βαθιά, από την ψυχή, βιώνουμε εμπειρίες που χαιρόμαστε όχι απλώς εξωτερικά, αλλά πραγματικά μέσα μας. Χαμογελάει η ψυχή μας. Μετά από τόσο καιρό που ο Δίας ήταν “περιορισμένος” από τον Κρόνο, μετά από ενάμιση χρόνο που ο Κρόνος υπερτερούσε, τώρα βρίσκει έναν άξιο αντίπαλο.

Τώρα η θλίψη και ο περιορισμός κάνουν ένα βήμα πίσω και στην θέση τους έρχεται η αισιοδοξία, η επέκταση, οι ευκαιρίες, η χαρά.

Οπότε για να αξιοποιήσει κανείς την διέλευση του Δία από τους Ιχθύες, αρκεί να ξέρει πως είναι μια υπέροχη ευκαιρία να αναπτύξει την αισιοδοξία του, την πίστη του στο “καλύτερο”, πως πραγματικά έρχονται καλύτερες μέρες, καλύτερος κόσμος. Και όχι απλά να το πιστέψει, αλλά να το βιώσει κιόλας. Να πει ΝΑΙ στην ζωή, να αφήσει τις εμπειρίες να τον κατευθύνουν. Να βιώσει την διαίσθηση πως κάτι όμορφο ετοιμάζεται να συμβεί και να γίνει μέρος αυτού. Όπως και οι Ιχθύες βλέπουν το ιδανικό της Άνοιξης αλλά είναι ουσιαστικά ζώδιο του Χειμώνα. Είναι εκεί όμως, έτοιμοι να το “πιάσουν” και να το βιώσουν. Κάτι που όμως δεν μπορούν πραγματικά να το έχουν αφού δεν είναι ζώδιο της Άνοιξης.

Η ενέργεια των Ιχθύων δηλαδή δείχνει την επιθυμία για κάτι που δεν μπορούμε πραγματικά να έχουμε. Έτσι συχνά βλέπουμε να συμβολίζει τα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή άλλες ουσίες ως έναν τρόπο διαφυγής, προκειμένου να βιώσουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε. Είχα διαβάσει κάπου πως το αρχέτυπο των Ιχθύων είναι σαν να βρίσκεται μόνιμα στο στάδιο των προκαταρκτικών, αλλά να αδυνατεί να ολοκληρώσει. Και πραγματικά, με τον Δία εδώ να μεγεθύνει αυτή την κατάσταση, υπάρχει μόνιμα η προσδοκία, η χαρά. Είναι κατά την γνώμη μου υπέροχο. Αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να βιώνουμε την απόλαυση δίχως να περιμένουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

 

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι από εμάς δεν το αντέχουμε. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε απτά αποτελέσματα. Δεν αντέχουμε να προσμένουμε πράγματα που δεν έρχονται ποτέ ή δεν μπορούμε να έχουμε. Οι περισσότεροι έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Απογοητευόμαστε ή νευριάζουμε όταν αυτό που έχουμε φεύγει, γιατί έτσι είναι η ενέργεια, προχωρά, δεν μπορούμε να τη φυλακίσουμε. Τίποτα δεν διαρκεί και αυτό τους περισσότερους μας ενοχλεί. Γιατί συνηθίζουμε να λέμε “αν αποκτήσω αυτό/αν κάνω αυτή την σχέση/αυτή τη δουλειά, τότε θα είμαι ευτυχισμένος”. Όταν παίρνουμε ορισμένα από αυτά που θέλαμε, πραγματικά μοχθούμε, είναι συνήθως επίπονο και δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Καλωσορίσατε στους Ιχθύες.

Ο μόνος τρόπος να απολαύσουμε την διέλευση του Δία από τους Ιχθύες θεωρώ πως είναι να απολαμβάνουμε τα “προκαταρκτικά” της ζωής. Να μην περιμένουμε συνεχώς το τι θα γίνει μετά. Να βρισκόμαστε απλώς στο παρόν.

Είναι άλλωστε γεγονός πως οι μεγαλύτερες “ολοκληρώσεις” της ζωής δεν είναι τόσο απολαυστικές όσο τα προκαταρκτικά που οδηγούν σε αυτές.

Και όσο μπορούμε να το βιώνουμε αυτό στην ζωή καθημερινά, είναι ευκολότερο να εξελιχθούμε πνευματικά και ψυχικά.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Ο Δίας περνάει στους Ιχθύες 13.05 και παραμένει μέχρι τις 28.07 που επιστρέφει στον Υδροχόο ανάδρομος.

Επανέρχεται ξανά στους Ιχθύες 29 Δεκεμβρίου 2021 έως 11 Μαΐου 2022.

Περισσότερα για τον Δία στους Ιχθύες στο βίντεο εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.