Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Ηλίου στον Υδροχόο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/έκλειψη-Ηλίου-Ηλιακή-νέα-Σελήνη-Υδροχόος-προβλέψεις-συμβουλές-αστρολογία-Φαίδρα-1014x487-1.jpg

Κάθε Έκλειψη Ηλίου είναι και Νέα Σελήνη, οπότε έχει την τάση να προδιαθέτει νέα ξεκινήματα. Τώρα, ο δημιουργός Ήλιος, βρίσκεται στο ζώδιο του εφευρέτη Υδροχόου κι εμείς αξίζει να θυμόμαστε πως δεν υπάρχουν νέες εφευρέσεις στο Σύμπαν. Η εφεύρεση ήδη υπάρχει. Το άνοιγμα του καναλιού ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν, είναι η πράξη της δημιουργίας.

 

Ήλιος και Σελήνη ενώνονται στον Υδροχόο κατά την στιγμή της έκλειψης και από κοντά βρίσκονται επίσης ο Ερμής με τον αστεροειδή Juno (Ήρα). Η έκλειψη λαμβάνει βοηθητική ενέργεια από τον πλανήτη – κυβερνήτη του Υδροχόου, Ουρανό, μέσα από μία όψη εξαγώνου και από τον Δία στον Σκορπιό από ένα τετράγωνο. Η ενέργεια του Υδροχόου και του Ουρανού είναι τόσο έντονη μάλιστα αυτές τις ημέρες, που ο ίδιος ο πλανήτης κατά τη στιγμή της έκλειψης κοιτώντας τον χάρτη από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου, βρίσκεται πάνω στη γραμμή του Ωροσκόπου και συγκεκριμένα στη δύση. Όλα αυτά μαζί μου δίνουν την αίσθηση της έκφρασης του ανώτερου εαυτού καθώς ο ανώτερος εαυτός είναι μια λειτουργία αστρολογικά συνυφασμένη με το ζώδιο του Υδροχόου και τον πλανήτη Ουρανό.

 

Δεν σκέφτομαι τον ανώτερο εαυτό ως κάτι που μας ανήκει ή απλώς το έχουμε, αλλά περισσότερο ως ένα μέρος. Σχετίζεται επίσης με τον μύθο του Προμηθέα, ο οποίος παίρνει φωτιά από τον Όλυμπο για να τη φέρει στους ανθρώπους, στη Γη. Ο ανώτερος εαυτός είναι το μέρος που μπορούμε να φτάσουμε και να αντλήσουμε από εκείνο. Ωστόσο, η διαδικασία της γείωσης, της επιστροφής στον κατώτερο, κρύβει κινδύνους. Και αυτοί οι κίνδυνοι είναι που κρύβονται στην έκλειψη αυτή τώρα. Όταν συντονιζόμαστε με τα σήματα του ανώτερου εαυτού και μεταφέρουμε στη συνέχεια τη γνώση με την οποία ήρθαμε σε επαφή, είναι δύσκολο για τους γύρω μας να μας καταλάβουν. Ειδικά καθώς η «σταθερή» ποιότητα κυριαρχεί εδώ, έτσι και οι άνθρωποι είναι ενάντια στην αλλαγή, στους νέους τρόπους σκέψης και βιάζονται να τους απορρίψουν.

 

Είναι λοιπόν επίφοβο για όσους επηρεάσει έντονα η έκλειψη τώρα να έρθουν σε ρήξη με αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς ο τρόπος σκέψης τους φαίνεται να διαφέρει. Ο τρόπος που επιλέγουν να κινηθούν στη ζωή τους, να «ξεκολλήσουν» από τις αλυσίδες του παρελθόντος μοιάζει παράλογος. Όμως η αληθινή γενναιότητα δεν είναι να ακολουθούμε το πλήθος και να προσποιούμαστε ότι δεν μας νοιάζει. Έχει να κάνει με το να τολμούμε να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και να είμαστε ειλικρινείς μέσα μας όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη διαφωνία.

 

Καθώς το αρχέτυπο της Ήρας (αστεροειδής Juno), συγκρούεται με τον Δία, οι διαφωνίες μεταξύ ζευγαριών είναι πιθανότερες. Όμως αντίστοιχα, καθώς έρχονται σε επαφή μέσα από όψη, όσο δυσαρμονική κι αν αυτή φαίνεται να είναι, υπάρχουν ευκαιρίες για νέες γνωριμίες και έναρξη σχέσεων τόσο κοντά στην ημέρα των ερωτευμένων. Τιμώντας τον ορισμό της νέας Σελήνης ως νέα ξεκινήματα, η Ηλιακή έκλειψη τον τονίζει ακόμα περισσότερο και πράγματι οι μέρες αυτές προκαλούν ευκολότερα συναντήσεις οι οποίες γεννούν με τη σειρά τους ερωτικές σχέσεις.

Διάβασε το άρθρο για την τωρινή διέλευση της Αφροδίτης στους Ιχθύες και το πως επηρεάζει τις σχέσεις ΕΔΩ

Ποιους επηρεάζει η έκλειψη αυτή; Όπως πάντα η ενέργεια μας επηρεάζει όλους, αν και περισσότερο τα ζώδια με σταθερή ποιότητα, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν τον ωροσκόπο τους και προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων αυτών.

 

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ενέργειά της; Η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας είναι μάλλον το ορθότερο μονοπάτι και η έκλειψη μας παρακινεί να κάνουμε ακριβώς αυτό. Με διαλογισμό ή απλώς προσέχοντας τις βαθύτερες επιθυμίες μας, που μας καθοδηγεί το ένστικτο. Μια άλλη όμορφη πτυχή της νέας αυτής Σελήνης είναι η δυνατότητα να ανακαλύψουμε ιδέες που μας φέρνουν πιο κοντά στο να αισθανθούμε «σαν το σπίτι μας» με τα πάντα. Την ασφάλεια που αισθανόμαστε όταν το μυαλό δεν έρχεται σε ρήξη με τη καρδιά. Κανένα από τα δύο δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξή μας και τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να οικοδομήσουμε μια γέφυρα μεταξύ τους, καθώς τα αστρολογικά τους αρχέτυπα βρίσκονται τόσο κοντά. Μέσα από τη δύναμη του Υδροχόου που ακόμα ανθίζει, ο καθένας μπορεί να βρει το δικό του σκάφος να διασχίσει τους αέρηδες της συνειδητότητας. Προσωπικά επιλέγω ως βασικό εργαλείο την αστρολογία. Όμως υπάρχουν τόσες διαφορετικές επιλογές που μας δίνουν μια καλύτερη κι ευρύτερη έννοια της φιλοσοφίας και τελικά μας βοηθούν να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας.

Είθε η έκλειψη να μας βοηθήσει να κάνουμε ακριβώς αυτό.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.