Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/Ιχθύες-Ιχθύς-Ήλιος-Αστρολογία-Ζωδιακός-Ζώδια-συμβολισμός-γνώσεις-Αστρολόγος-ζώδια-1014x487-1.jpg

Την Κυριακή 18.02.20018 ο Ήλιος περνά στους Ιχθύες, το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, αν βέβαια μπορεί να ειπωθεί ένα τέλος για έναν κύκλο. Ο Ήλιος θα παραμείνει εδώ έως και τις 20.03 που θα συμβεί η περιβόητη εαρινή ισημερία και άρα ο Ήλιος θα βρεθεί στη μηδενική μοίρα του Κριού εκκινώντας έναν νέο κύκλο, εκκινώντας το φρέσκο, τη δύναμη, την Άνοιξη.

Με μια σύνοδο Ερμή – Ήλιου εκκινεί ο μήνας των Ιχθύων φέτος. Όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται εδώ φωτίζει τη φαντασία μας. Και αξίζει να θυμόμαστε πως η φαντασία είναι ένα σπουδαίο δώρο το οποίο ανυψώνει τις δυνατότητές μας, αν όχι την γενική πραγματικότητα. Τονίζει τη σημασία της ενσυναίσθησης και της ανιδιοτελούς Αγάπης.

Έως τις 05.03, συνολικά 6 πλανητικά σώματα θα βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη τους, Ποσειδώνα. Ναι, η ενέργεια του πιο υδάτινου από τα υδάτινα ζώδια είναι έντονη, κυριαρχεί έως και τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μάρτη, αλλά κάνει μια θεαματική είσοδο ώστε να γίνει αντιληπτή εξ’ αρχής. Και έτσι για να μας γλυκάνει το Σύμπαν, ο Δίας στέκεται τώρα στο εξίσου υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού, στέλνοντας ευεργετικά υποθαλάσσια σήματα τα οποία ταρακουνάνε ολόκληρο τον ζωδιακό (ακόμα κι ενώ ο Δίας θα γυρίσει ανάδρομος 10.03 στον Σκορπιό – θα εξακολουθεί να συγκρατεί τη νηνεμία).

Διάβασε το άρθρο για την Αφροδίτη στους Ιχθύες ΕΔΩ

Μου αρέσει το πώς οι Ιχθύες συμβολίζουν τον θάνατο, το τέλος της ζωής, ενώ την ίδια στιγμή, ο ζωδιακός θα μπορούσε κάλλιστα να εκκινεί από το ζώδιο αυτό, καθώς η σημασιολογία του ζωδίου της παραπέμπει σε μια κατάσταση μήτρας, το τέλειο υγρό περιβάλλον για να εκφραστεί η υδάτινη φύση του. Ίσως δεν είναι τυχαίο το πώς οι λέξεις μήτρα και δελφίνι προέρχονται και οι δύο από την λέξη δελφύς. Το έξυπνο αυτό ψάρι που αντιπροσωπεύει κάθε Ιχθύ είναι συνδεδεμένο με τη μήτρα και παραδόξως αντιπροσωπεύει και τον τάφο, δύο περιβάλλοντα που εκφράζουν την απομόνωση και τη λήθη του 12ου Οίκου, και την ονειρική κατάσταση που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φάσεις της ζωής και του θανάτου. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη ερμηνεία των δύο ψαριών που κοιτούν αντίθετα. Δες περισσότερα για το πως ερμηνεύεται η γλυφή του Ιχθύ ΕΔΩ

Ας θυμόμαστε τώρα πως καθώς το υδάτινο στοιχείο είναι έντονο και κυριαρχεί τις επόμενες εβδομάδες, η θάλασσα συμβολίζει μια κατάσταση ονειρικής παραίσθησης κι έτσι είναι δυσκολότερο να αναγνωρίσει κανείς τη διαφορά ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό ή το εφικτό.

 

Διάβασε περισσότερα για τους Ιχθύες:
για τη Γυναίκα
για τον Άντρα

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.