Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η επιστροφή του Κρόνου

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/07/Κρόνος-επιστροφή-Ωροσκόπος-Κάρμική-Αστρολογία-Αστρολόγος-Φαίδρα-εξέλιξη-σύνοδος-αντίθεση-γενέθλιος.jpg

ή αλλιώς η ζωή μας μέσα από τον δάσκαλο του Χρόνου

 

Λένε πως μετά τα 30 γινόμαστε ο Ωροσκόπος μας. Μεγάλο ψέμα. Κι όμως, κάτι αναμφισβήτητα αλλάζει εκεί κοντά στα 30. Αλλάζουμε εμείς. Ξαφνικά αισθανόμαστε πως ένας κύκλος πλησιάζει στο τέλος του, αυξάνονται οι ευθύνες, οι περιορισμοί. Κάτι μας καλεί να μεγαλώσουμε, μας αναγκάζει να ωριμάσουμε. Μια πραγματική πρόκληση, μια δύσκολη και συχνά επώδυνη κατάσταση. Φυσικά και αυτή η διαδικασία είναι αναγκαία. Στη τελική συμβάλει στην εξέλιξή μας.

 

Πρώτη επιστροφή Κρόνου

Όλες οι παραπάνω λέξεις κλειδιά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι γνωρίσματα του πλανήτη Κρόνου. Ναι, η πρώτη επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του συμβαίνει όταν είμαστε 28-30 χρονών, είναι η επίσημη ενηλικίωσή μας. Αυτή η διαδικασία ωρίμανσης που επιβάλλει ο Κρόνος απαιτεί συμβιβασμούς και μας ζητά να κάνουμε ένα πλήρη ξεκαθάρισμα των σχέσεων. Ο Κρόνος μας δίνει τότε το έναυσμα να αξιοποιήσουμε τα εφόδια που αποκτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια έτσι ώστε να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο. Ως τι; Με ποιους; Με ποιόν τρόπο; Όλες υπαρξιακές ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντηθούν εκείνα τα χρόνια.

Δεν είναι εύκολη η επιστροφή του Κρόνου κοντά στα 30. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τον περιορισμό και γκρεμίζονται αρκετά όνειρά μας καθώς αντιμετωπίζουν απότομα και οδυνηρά τη πραγματικότητα. Σύμφωνοι, πρέπει να μεγαλώσουμε και να απελευθερωθούμε από το παρελθόν, αλλά χρειάζεται να το κάνουμε αυτό σε μια κοινωνία που λατρεύει τη νεότητα ενώ προσπαθεί να αποφύγει την φυσική ροή της γήρανσης. Και μέσα σε όλα ο Κρόνος μας υπενθυμίζει πως χρειάζεται επιπλέον να βρούμε τον πραγματικό μας προορισμό.

 

Αντίθεση Κρόνου

Εκτός όμως από τις επιστροφές του (σύνοδος), ο Κρόνος σχηματίζει κατά τη κίνησή του και άλλες γωνίες (όψεις) με την γενέθλια θέση του. Αξιοσημείωτη είναι η διάμετρος (αντίθεση) η οποία συμβαίνει περίπου στα 42-44 έτη. Είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως η κρίση της μέσης ηλικίας. Σωστά, δεν είναι τίποτε περισσότερο από την αντίθεση του Κρόνου με τη γενέθλια θέση του, εξίσου δύσκολη υπόθεση με την επιστροφή αν όχι δυσκολότερη.

Ο Κρόνος τότε μας καλεί να επαναξιολογήσουμε όσα καταφέραμε έπειτα από την πρώτη επιστροφή του (μετά τα 30 δηλαδή). Είμαστε εκεί που πιστεύαμε; Οι αποφάσεις μας ήταν σωστές; Και καθώς έχουμε τότε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα και γωνίες του Ουρανού, τα χρόνια εκείνα αποτελούν πραγματική πρόκληση να διατηρήσουμε την αντικειμενικότητά μας. Ο Κρόνος όπως πάντα ζητά την ωρίμανση. Αλλά είμαστε εμείς έτοιμοι να προχωρήσουμε σε επόμενο στάδιο της εξέλιξης γνωρίζοντας πως το σώμα μας ολοένα και φθείρεται; Ή επιζητούμε να επιστρέψουμε στην πρώτη επιστροφή του Κρόνου ελπίζοντας να είχαμε πάρει λίγο διαφορετικές αποφάσεις, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα ανακτήσουμε λίγη από τη νεότητα;

Κατά την διάμετρο του Κρόνου είναι καιρός για αποφάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν να διορθώσουμε ορισμένα λάθη έτσι ώστε να κατευθυνθούμε προς τον πραγματικό μας προορισμό, την ευτυχία. Ο Κρόνος μας προμηθεύει με κριτική σκέψη και αυτοσυγκράτηση. Συχνά η αντίθεση αυτή φέρνει ένα σοκ, η διαπίστωση της φθοράς μελαγχολία. Αλλά ο Κρόνος πάντα ζητούσε κι εξακολουθεί να ζητά την εξέλιξη. Ψυχική και πνευματική.

 

Δεύτερη επιστροφή Κρόνου

Ο Κρόνος επιστρέφει και πάλι στην γενέθλια θέση του κατά το 58ο με 60ο έτος της ζωής μας σηματοδοτώντας τον τρίτο κύκλο της ζωής, την τρίτη ηλικία. Εδώ ο Κρόνος έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγικότητας που εκκίνησε η πρώτη του επιστροφή, μας έχει επιπροσθέτως εμπλουτίσει με σοφία. Τώρα είμαστε ικανοί να καθοδηγήσουμε τους νεότερους, να διδάξουμε. Πλέον δεν έχει νόημα να φοβόμαστε ή να αποφεύγουμε την ενέργεια του Κρόνου. Δεν μπορεί να μας περιορίσει διότι έχει φτάσει (υπό φυσιολογικές συνθήκες) να γίνει φύση μας. Τα χαρακτηριστικά του πλανήτη αντικατοπτρίζονται πάνω μας. Είμαστε τώρα καθοδηγητές. Διαθέτουμε εμπειρία και γνώση.

Καθώς το σώμα φθείρεται και τα ενδιαφέροντά μας αλλάζουν, δεν είμαστε το ίδιο ενεργητικοί, μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε στην ηλικία μας. Αυτό φέρνει συχνά ένα κύμα κατάθλιψης. Καθώς αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που φέρνει η ωριμότητα, λαμβάνουμε πιο μετρημένες αποφάσεις, ο Κρόνος έτσι μας περιορίζει ακόμα περισσότερο. Η ζωή χρειάζεται σύνεση και πειθαρχία. Μα είναι αλήθεια επίσης πως ο Κρόνος ανταμείβει. Ειδικά μετά την δεύτερη επιστροφή του, σε μια κίνηση επικρότησης για την πολύχρονη προσπάθειά μας, ο Κρόνος (ανάλογα τον οίκο και το ζώδιο πάντα) δίνει δώρα. Όσο ακολουθούμε τον δρόμο που χαράζει, όσο υπηρετούμε το Κάρμα κι εξελίσσουμε την προσωπικότητα και την ψυχή μας τόσο πιο ευτυχισμένα χρόνια θα έχουμε.

Ας μη ξεχνάμε πως ο Κρόνος ήταν ο βασιλιάς Τιτάνας πριν το παιδί του, ο Δίας, τον εκθρονίσει. Έτσι έμεινε πίσω συμβολίζοντας το παλιό, τον πατέρα Χρόνο ο οποίος γνωρίζει πώς να αποκτήσει και να πώς να προσφέρει δύναμη. Στη πραγματικότητα ο Κρόνος είναι ένας «παππούς» που αποχωρεί, προικισμένος όμως με εμπειρία. Έχοντας εκτίσει τις υποχρεώσεις του στην αρένα της ζωής, προικισμένος από μια αίσθηση γαλήνιας ευτυχίας κι ευημερίας. Ο Κρόνος βιώνει ουσιαστικά αέναα την κατάσταση έπειτα από την δεύτερη επιστροφή.

 

Αρκετοί μου ζητάνε βοήθεια και καθοδήγηση κατά τις στιγμές εκείνες που ο Κρόνος σχηματίζει κάποια ισχυρή όψη με την γενέθλια θέση του. Είτε αυτές που ανέφερα παραπάνω, είτε ακόμα και τα τετράγωνα, δηλαδή 35-37 και 49-50 χρονών. Συχνά ο τομέας που τους απασχολεί σχετίζεται με τον Κρόνο κι ενώ αποτελούν θέματα που η λύση τους είναι δύσκολη, η λύση υπάρχει – και αυτό είναι το σημαντικό. Τα προβλήματα του Κρόνου αναστρέφονται ενώ ο χάρτης τις περισσότερες φορές κρατάει τη λύση. Το πιο σωστό βέβαια είναι κανείς να προνοήσει για τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν. Η προνόηση άλλωστε είναι χαρακτηριστικό του Κρόνου. Γνωρίζοντας εξ΄ αρχής πως ο Κρόνος έχει την τάση να φέρει οικονομική στενότητα ως καρμικό μάθημα για παράδειγμα, μπορεί κανείς να προσέξει μετριάζοντας τα έξοδα και τις σπατάλες. Ο Κρόνος διδάσκει την πειθαρχεία και την αυτοσυγκράτηση. Εάν γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως αυτό θα είναι ένα δίδαγμα του Κρόνου, μπορούμε να το «προλάβουμε» κατά κάποιο τρόπο. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάθημα πριν έρθει το… πάθημα. Τότε ο Κρόνος θα φέρει μόνο ανταμοιβή.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.