Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στους Δίδυμους

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/05/νέα-Σελήνη-Δίδυμοι-Δίδυμος-nea-selini-didumoi-didumos-αστρολογία-ζώδια-ωροσκόπος-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Η νέα Σελήνη του Μαΐου σχετίζεται άμεσα με τις σχέσεις.

Σκέφτηκα να μπω κατευθείαν στην ουσία του πράγματος. Όπως και οι Δίδυμοι διαθέτουν μια ευθύτητα άλλωστε ταιριαστή με την νέα Σελήνη της Παρασκευής. Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά να σημειώσουμε:

  1. Κυβερνήτης των Δίδυμων (και της Νέας Σελήνης) είναι ο Ερμής που βρίσκεται κατά την στιγμή της νέας Σελήνης σε σύνοδο ακριβείας με την ανάδρομη Αφροδίτη
  2. Ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Βόρειος Δεσμός είναι στο ζώδιο των Δίδυμων.
  3. Από την οπτική της Ελλάδος η νέα Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με την δύση του ωροσκοπίου, ενώ στο χαμηλότερο σημείο του συναντάμε τον Ποσειδώνα. Κοινώς, αυτή η νέα Σελήνη μας επηρεάζει όλους, αλλά για όσους θα βρίσκονται στην Ελλάδα λίγο περισσότερο, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις.
  4. Η νέα σελήνη σχηματίζει τρίγωνο ακριβείας με τον ανάδρομο Κρόνο στον Υδροχόο.

 

Πριν ξεκινήσω να εξηγώ πως σχετίζονται όλα τα παραπάνω με την νέα Σελήνη, ας πούμε πως αυτή συμβαίνει στην 2η μοίρα των Δίδυμων η οποία κατά τον sabian συμβολισμό έχει την ερμηνεία Ο κήπος του Κεραμεικού στο Παρίσι”. Σπάνια βλέπουμε τόσο συγκεκριμένο χαρακτηρισμό ανάμεσα στους 360 των sabian αλλά θέλει να αποδώσει αυτό το μεγαλειώδες πάρκο, την γιορτή της Άνοιξης και της επαφής (πολύς κόσμος μαζεύεται καθημερινά εκεί -εντάξει, όχι τώρα εν μέσω καραντίνας). Η μοίρα έτσι αναφέρεται στην χαλάρωση και στην πλούσια ομορφιά. Ο συμβολισμός αυτός επίσης έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορούμε να απολαύσουμε συλλογικά την δουλειά που έχει ήδη γίνει στο παρελθόν αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν όσο τα συντηρούμε. Όπως απολαμβάνουμε τον κήπο του Κεραμεικού ή και τις σχέσεις μας που τις χτίσαμε παλαιότερα. Φυσικά και η φροντίδα, η συντήρηση είναι απαραίτητη. Και πράγματι θα χρειαστεί να φροντίσουμε τις σχέσεις. Αλλά απαραίτητη είναι επίσης η απόλαυση. Να αναφέρω επίσης πως επέλεξα μόνο φωτογραφίες από τον κήπο του Κεραμεικού στο Παρίσι για το άρθρο αυτό.

 

Πολλοί νομίζουν πως με την ανάδρομη Αφροδίτη οι άνθρωποι χωρίζουν. Και ενώ αυτό μπορεί να συμβεί, σκοπός της ανάδρομης Αφροδίτης είναι να λύσουμε σημαντικές διαφορές, να γεφυρώσουμε σοβαρά θέματα που πληγώνουν τις σχέσεις και να εκφράσουμε παράπονα που μας πριν πάρουν τεράστιες διαστάσεις. Κάθε νέα Σελήνη σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Τώρα με την σύνοδο ανάδρομης Αφροδίτης – Ερμή αυτό το νέο ξεκίνημα μπορεί να είναι το πως αξιοποιούμε τον διάλογο έτσι ώστε να εξελίξουμε τις σχέσεις. Ναι, ορισμένοι χωρισμοί θα προκύψουν σίγουρα καθώς διαπιστώνουμε πως είχαμε κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό μας το οποίο δεν καλύπτεται στην πραγματικότητα. Πως το απτό δεν πλησιάζει εκείνο που είχαμε οραματιστεί και έτσι παίρνουμε την απόφαση να φύγουμε. Όμως η νέα αυτή Σελήνη δεν σηματοδοτεί χωρισμούς, αλλά αντίθετα, έχει την τάση συμφιλίωσης. Οι χωρισμοί της ανάδρομης Αφροδίτης αν είναι να έρθουν γιατί ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι, έρχονται αργότερα μέσα στον Ιούνιο.

Οι Δίδυμοι δείχνουν το πως δύο διαφορετικά σώματα ενώνονται, μπαίνοντας κάτω από την ίδια ομπρέλα. Έτσι κι εμείς, παρά τις διαφορές μας, μπορούμε να αντικρίσουμε όσα μας ενώνουν, όσα κοινά πρεσβεύουμε. Μπορεί η πρώτη σκέψη να είναι ακόμα και κάτι “πρακτικό” που μας “βολεύει”, αλλά η δεύτερη είναι η σημασία της συντροφικότητας μέσα μας.

 

Το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον ανάδρομο Κρόνο βοηθά να γειώσουμε την ενέργεια της νέας Σελήνης. Δηλαδή οι συζητήσεις που θα κάνουμε θα είναι για απλά, καθημερινά προβλήματα. Θα είναι και για μεγάλες ιδέες, αλλά κυρίως τις επιπτώσεις τους σε εμάς εδώ. Αναζητούμε πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται. Δηλαδή δεν αρκεί απλώς να πούμε ένα “συγγνώμη”, έκανα λάθος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά εδώ μιλάμε το πως χρειάζεται στην συνέχεια να προσθέσουμε και την φράση “τι μπορώ να κάνω για να επανορθώσω;” Χρειάζεται δηλαδή έμπρακτα να δείξουμε την αφοσίωση και την διάθεση για βελτίωση. Ναι, συχνά λέμε πως θα θέλαμε ιδανικά ο άλλος να ξέρει από μόνος του τι οφείλει να κάνει, αλλά γιατί να μην αξιοποιήσουμε την υπέροχη σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης στους Διδύμους; Το να μαντεύουμε δεν θα μας δώσει τα συναισθηματικά κέρδη που μας δίνουν οι σαφείς και ειλικρινείς ερωτήσεις/απαντήσεις. Ας δείξουμε την διάθεση για εξέλιξη και όποιος έχουμε δίπλα μας είναι πιο πιθανό να ακολουθήσει.

 

Σας παρακαλώ μην σκεφτείτε πως η νέα Σελήνη αφορά μόνο τις συντροφικές σχέσεις γιατί δεν το κάνει. Σίγουρα αυτές αποτελούν συχνά μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, όμως ας σκεφτούμε επίσης πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις επαγγελματικές (και με τους συναδέλφους – ειδικά για όσους βρίσκονται στην Κύπρο) αλλά και τις σχέσεις με τους γονείς. Τις σχέσεις με τους φίλους με τους οποίους κάπως απομακρυνθήκαμε. Την σχέση με τα παιδιά μας. Την σχέση με τον εαυτό μας που συχνά νιώθουμε πως απογοητεύσαμε. Ας ρωτήσουμε κι αυτόν τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να επανορθώσουμε. Ίσως να φροντίσουμε περισσότερο το σώμα; Να επιδιώκουμε όσα μας αξίζουν; ή απλώς να επιτρέψουμε περισσότερο ύπνο και ξεκούραση όταν διανύουμε μια περίοδο άγχους;

 

Υπάρχει μια ενέργεια που μας μπερδεύει με την νέα Σελήνη και δεν ξέρουμε ακριβώς ποια είναι η σοφότερη επόμενη κίνηση. Κοιτώντας τον χάρτη σας λέω πως φαίνεται πως κρατάμε την απάντηση είτε από διαίσθηση, είτε επειδή και η απλή λογική ορίζει τι είναι το πιο σοφό επόμενο βήμα. Συχνά τείνουμε να εξιδανικεύουμε τις καταστάσεις ή να περιμένουμε συνέχεια για κάτι που βλέπουμε όμως πως δεν έρχεται. Ξέρουμε πως δεν θα έρθει. Οπότε τι μας ζητάει να κάνουμε η ενέργεια της νέας Σελήνης; ένα νέο ξεκίνημα! Μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να υμνήσουμε την ομορφιά που έχουμε χτίσει και διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όπως και στους κήπους του Κεραμεικού, θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απολαύσει επίσης. Κάθε στιγμή, κάθε παραμονή. Και δεν θα ξεχάσουμε επίσης πως οι κήποι είναι σημεία συνάντησης. Συνάντηση με φίλους. Συνάντηση με την φύση. Συνάντηση με τον δικό μας εαυτό.

 

Ευτυχισμένοι νέα Σελήνη. Για εμάς και τις σχέσεις που περιποιούμαστε, διατηρούμε και απολαμβάνουμε στην ζωή μας!

 

Η ανάδρομη Αφροδίτη τονίζεται έντονα τις μέρες αυτές. Δες το άρθρο ΕΔΩ.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.