Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/05/ανάδρομος-Δίας-2020-Φαίδρα-Θεολόγη-προβλέψεις-πρόβλεψη-Αιγόκερως-Πλούτωνας-αστρολογία-ζώδια-ωροσκόπος.jpg

Ο Δίας ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω και ανάδρομος θα παραμείνει έως 13 Σεπτεμβρίου του 2020. Αυτούς τους 4 μήνες, επειδή ανάδρομοι θα είναι επίσης ο Πλούτωνας και ο Κρόνος αλλά και η Αφροδίτη μέχρι τέλη Ιουνίου, επικρατεί μια ενέργεια μεγάλης παύσης στον αέρα. Τι κάνουμε όταν αισθανόμαστε αυτή την απραξία, σαν τα πράγματα να έχουν παγώσει κι απλά περιμένουμε; Δύο αντιδράσεις ακολουθούμε συνήθως:

  1. Φοβόμαστε, δεν αντέχουμε, τρελαινόμαστε και πιέζουμε να ξεκινήσουν τα πράγματα να λειτουργούν.
  2. Αξιοποιούμε την ενέργεια ανανέωσης έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε λάθος, πως μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά κυρίως, τι πραγματικά έχει για εμάς αξία. Τι είναι σημαντικό και τι μας παρακινεί.

Δεν αποκλείω οι περισσότεροι να βρίσκονται ανάμεσα στις δύο αυτές καταστάσεις, τα πράγματα δεν είναι μόνο μαύρα ή άσπρα.

 

Το να κινείται ένα πλανητικό σώμα ανάδρομο (πόσο μάλλον τώρα 4 ή και 5 όταν θα μπει στο πάρτι ο Ερμής) το θεωρούμε “αφύσικο”. Θεωρούμε πως τα πράγματα είναι αναμενόμενο και σωστό να προχωράνε μπροστά, να συνεχίζουν. Δηλαδή έτσι αντιλαμβανόμαστε την ζωή. Κάνουμε σχέδια βάση όσων γνωρίζουμε και έχουμε μπροστά μας και αντιλαμβανόμαστε πως για παράδειγμα, αν συνεχίσω έτσι, θα καταφέρω να αγοράσω το αυτοκίνητο που θέλω σε 2 χρόνια. Αλλά υπάρχουν πάντα μα πάντα απρόοπτα, συμπτωματικές ατυχίες που συμβαίνουν και διακόπτουν την φυσική αυτή ροή και έτσι καταφέρνω να το αγοράσω σε 3 χρόνια. Εμείς αυτό το θεωρούμε μεγάλο εμπόδιο γιατί πάει ενάντια σε όσα ήδη γνωρίζαμε, σε όσα προβλέπαμε πως θα συμβούν. Επειδή έχουμε αποδεχτεί πως δεν γίνεται να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να γίνουμε 20χρονών, έτσι δυσκολευόμαστε να δεχτούμε πως συμβαίνουν περιστατικά που μας αναγκάζουν να γυρίζουμε πίσω. Όμως ακόμα κι αν κυριολεκτικά γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, δεν είμαστε πλέον εμείς ίδιοι.

Ανάδρομος Πλούτωνας 2020

Ανάδρομος Κρόνος 2020

Ανάδρομη Αφροδίτη 2020

 

Αυτή η οπισθοδρόμηση μας εξαντλεί. Σκέφτομαι την συγκεκριμένη αναδρόμηση του Δία σαν να έχουμε μια πυξίδα που να κατευθύνει την ζωή μας. Συχνά είναι ηθική (σχετικά με το τι είναι σωστό και τι λάθος), συχνά αφορά τις επαγγελματικές ή συντροφικές προσδοκίες. Η πυξίδα μας οδηγεί προς τον στόχο μας και ο στόχος αυτός εντοπίζεται στον κάθε γενέθλιο από τον οίκο που συναντάμε την συγκεκριμένη αναδρόμηση του Δία (27η – 17η Αιγόκερου). Προσωπικά με βοηθάνε τα παραδείγματα για να καταλάβω καλύτερα κάτι και ως παράδειγμα μπορώ να δώσω κάποιον ο οποίος η αναδρόμηση αυτή συμβαίνει στον 7ο οίκο των σχέσεων και την αντίληψη των άλλων. Η πυξίδα λοιπόν αυτή είναι ο στόχος που πάντα είχε στην ζωή του, ίσως να παντρευτεί κάποιον που μοιράζονται τα ίδια πιστεύω.

Τώρα, καθώς ο Δίας κινείται ανάδρομος στον Αιγόκερω, οι δείκτες της πυξίδας αποπροσανατολίζονται. Στέφονται άτακτα και μας δείχνουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια. Είτε γιατί συνέβη κάτι απρόοπτο, είτε επειδή εμείς ωριμάσαμε και είδαμε την πραγματικότητα διαφορετικά,ο στόχος μας αλλάζει.

 

Το πιο σημαντικό θέμα της αναδρόμησης του Δία είναι πως θα επαναληφθεί η σύνοδος που σχημάτισε με τον Πλούτωνα. Η σύνοδος αυτή έγινε ακριβείας 05 Απριλίου και θα επαναληφθεί ξανά 30 Ιουνίου και 12 Νοεμβρίου. Κοινώς, έχει έντονη παρουσία καθ’ όλη την διάρκεια του 2020 και είναι μόνο ένας λόγος που οι αστρολόγοι συζητούσαμε έντονα για την ενεργειακή εκδήλωση του έτους.

Σύνοδος Δία – Πλούτωνα

Λόγω της αναδρόμησης του Δία στον Αιγόκερω αλλά και της συνόδου με τον Πλούτωνα, υπάρχει αύξηση της αμφιβολίας. Μας δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε όταν αυτό συμβαίνει. Ποια είναι η σχέση μου με την αμφιβολία; Της επιτρέπω να με παραλύει; Απλώς επιλέγω ό,τι είναι και περιμένω να δω τα αποτελέσματα; Αναγνωρίζω πως η αμφιβολία είναι ένα σημάδι πως δεν βλέπω κάτι σημαντικό; Μου δίνουν οι αμφιβολίες το κίνητρο να μάθω περισσότερα  ή να ζητήσω βοήθεια και καθοδήγηση από ανθρώπους που εμπιστεύομαι;

Αρκετοί θεωρούν πως οι αμφιβολίες είναι πάντα απαραίτητες. Ένας ισχυρός Κρόνος που μας κάνει καχύποπτους οδηγεί σε μια τέτοια απόκριση. Όμως η δυσκολία να εμπιστευόμαστε ή να έχουμε πίστη σε κάτι, ενώ μπορεί να μας κάνει δύσκολα θύματα στο να μας ξεγελάσουν, θεωρώ πως ταυτόχρονα μας εμποδίζει από το να δημιουργήσουμε ισχυρές σχέσεις. Βρίσκω την αναδρόμηση του Δία στον Αιγόκερω μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανεξετάσουμε το πόσο επιτρέπουμε στην συνήθειας της καχυποψίας ή αμφιβολίας να εμποδίσει την ευτυχία μας.

 

Οι αμφιβολίες αυτές δεν αφορούν μόνο σχέσεις με ανθρώπους, αλλά και την σχέση με τους προσωπικούς μας στόχους. Για παράδειγμα, αρκετοί από εμάς έχουμε μια μεγάλη επιθυμία, ένα όνειρο που όμως φοβόμαστε πως “δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί”. Καταλαβαίνω πως δεν γίνεται να αλλάξουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης έτσι ξαφνικά, αλλά βοηθά το να μπούμε σε μια διαδικασία να αμφισβητήσουμε όχι την επιθυμία, αλλά το πλαίσιο των πιστεύω μας πάνω στην οποία η αμφιβολία μας βασίζεται. Έτσι σιγά σιγά (μέσα στους επόμενους 4 μήνες) μπορούμε να υιοθετήσουμε νέα πιστεύω σχετικά με τις ικανότητές μας. Αυτό κάνουμε ουσιαστικά και οι αστρολόγοι με πελάτες σε βάθος χρόνου. Προσφέροντας καθοδήγηση κατευθύνουμε την προσωπική μεταμόρφωση έτσι ώστε να αλλάξουμε το πρόγραμμα που τρέχει ύπουλα στο υποσυνείδητοι και κατευθύνει την ζωή μας σε ένα μονοπάτι διαφορετικό από εκείνο που εμείς επιθυμούμε.

 

Κάθε φορά που ο Δίας κινείται ανάδρομος, είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τι θέλουμε και να το επιδιώξουμε. Συχνά χανόμαστε μέσα στα χρονικά πλαίσια που θέτουμε και θεωρούμε πως όλα βαίνουν καλώς για να επιτύχω τον στόχο που έχω θέσει. Ένας ανάδρομος μας ξυπνά από αυτή την πλάνη, μας επαναφέρει σε όσα πραγματικά επιθυμούμε και όχι απλά σε εκείνα που η ζωή μηχανικά μας σπρώχνει.

 

Ο Δίας στον Αιγόκερω διαθέτει ούτως ή άλλως ορισμένα δύσκολα μοτίβα για εμάς. Όμως στην πράξη του, όπως είχα αναφέρει και στο αντίστοιχο άρθρο που είχα δημοσιεύσει όταν πρωτοπέρασε στον Αιγόκερω τον Νοέμβρη ο Δίας στον Αιγόκερω δεν θέλει να μας κάνει να δουλεύουμε παραπάνω, αλλά να κατανοήσουμε περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό.” 

Δίας στον Αιγόκερω

Αξίζει να θυμόμαστε πως το γεγονός πως είχαμε πληγωθεί στο παρελθόν, δεν μας εμποδίζει από το να προσπαθήσουμε ξανά. Τίποτα δεν μας κρατά περισσότερο φυλακισμένους από το ίδιο μας το μυαλό, οι ίδιες μας οι πεποιθήσεις και φόβοι. Αυτό το αναφέρω (και θα ήθελα να το τονίσω περισσότερο) καθώς τους επόμενους μήνες είναι επίσης ενεργό το εξάγωνο Δία – Ποσειδώνα που δείχνει ακριβώς το πως το υποσυνείδητο μπορεί εκτός από ισχυρό ένστικτο να προκαλέσει εξίσου ισχυρά μπλοκαρίσματα αν είναι από μόνο του κατευθυνόμενο μέσω του φόβου.

Αν ενδιαφέρεστε για την προηγούμενη αναδρόμηση του Δία που είχε συμβεί στον Τοξότη το 2019 έτσι ώστε να δείτε κοινά αλλά και μεγάλες διαφορές, μπορείτε να βρείτε το άρθρο ΕΔΩ.

 

Οι ανάδρομοι σηματοδοτούν δύσκολες περιόδους γιατί μας βγάζουν εκτός προγραμματισμού, αλλά τελικά, μας βοηθούν να αντιληφθούμε καλύτερα τις καταστάσεις. Μπορεί για αρκετούς να είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες, αλλά στην ουσία τους, ζητούν από εμάς αλλαγή στόχων που να πηγάζουν καθαρά από το ψυχικό μας μονοπάτι και όχι από τις κοινωνικές προσδοκίες. Προσωπικά εύχομαι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή ενέργεια των ανάδρομων για να ευθυγραμμιστούμε καλύτερα με την δική μας, εσωτερική πυξίδα.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.