Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στους Ιχθύες

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/νεα-Σελήνη-Μαρτίου-Ιχθύς-Ιχθύες-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη-αστρολογικό-καπέλο-αστρολογία-ζώδια-Αφροδίτη-Ποσειδώνας-1014x487-1.jpg

Η νέα Σελήνη του Μαρτίου συμβαίνει στις 13.03 στις 12:20 το μεσημέρι στο ζώδιο των Ιχθύων. Η Σελήνη βρίσκεται μαζί με τον Ήλιο και μαζί, σαν ένα σώμα, σχηματίζουν σύνοδο με τον Ποσειδώνα (τον κυβερνήτη των Ιχθύων) και την Αφροδίτη (που έχει έξαρση στους Ιχθύες). Ταυτόχρονα υπάρχει ένα μισό τετράγωνο με τον Κρόνο κι ένα ακόμα με τον Ουρανό κι ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Ας δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά συνδυαστικά μέσα από 5 διακριτά σημεία:

 

1.    Έρωτας. Αυτό βλέπω, είναι σαν να ερωτεύομαι και μόνο που κοιτάζω τον χάρτη. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ερωτευτούμε, να έρθουμε σε επαφή, να μοιραστούμε, να αγκαλιαστούμε, να γαληνέψουμε μαζί με κάποιον άλλον, να μοιραστούμε τα όνειρα και τα χαμόγελα. Η πλανητική συστάδα Αφροδίτη – Ποσειδώνα – Ήλιου και Σελήνης στους Ιχθύες έχει μια άκρως ονειρική και κοσμική ενέργεια. Βλέπουμε έντονα όνειρα (που αντικατοπτρίζουν καθαρά τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας) τα οποία στη συνέχεια θέλουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Και θα το ξαναπώ σε περίπτωση που δεν το έκανα αρκετά σαφές – θέλουμε να βιώσουμε τον έρωτα. Ακόμα κι αν κάποιος δεν το έχει βιώσει ποτέ ή αισθάνεται χρόνια μουδιασμένος δίχως αυτή την αίσθηση, αν κάποιος εσωτερικός πλανήτης ή γωνία του χάρτη σχετίζεται με την νέα Σελήνη, τότε το βρίσκω σχεδόν αναπόφευκτο να βιώσει ένα σκίρτημα.

 

2.    Όσον αφορά τα όνειρά μας, τον σκοπό μας που ίσως τον αισθανόμαστε “παγωμένο” ή το ντάρμα αν κάποιος θέλει να το ονομάσει έτσι, υπάρχουν πάντως τώρα υποστηρικτικές Συμπαντικές δυνάμεις. Όμως λίγο προσοχή γιατί δεν αρκεί αυτό. Δεν γίνεται κανείς να περιμένει από το Σύμπαν να μας φέρει όλα όσα θέλουμε στο πιάτο. Σίγουρα κάποιες φορές θα σταθούμε τυχεροί, θα μας συμβούν και τα ουρανοκατέβατα. Αλλά τώρα χρειάζεται εμείς να επιλέξουμε να περπατήσουμε τον δρόμο μας. Θα έλεγα πως και για τις επόμενες δύο εβδομάδες που το φεγγάρι θα γεμίζει, είναι κατάλληλη ευκαιρία ώστε να αναλάβουμε την ευθύνη για τα όνειρά μας. Να επιλέξουμε να κυνηγήσουμε εκείνα τα όμορφα που θέλουμε. Αυτή η απόφαση πηγάζει και από μια ενέργεια ωρίμανσης που επίσης η νέα Σελήνη διαθέτει. Είναι εύκολο συχνά να φερόμαστε σας μικρά παιδιά περιμένοντας απλώς να μας παρέχουν όσα αγαπάμε, αλλά η νέα Σελήνη στο τελευταίο ζώδιο του κύκλου, ζητά ανθρώπους ώριμους – τα ημιτετράγωνα με Κρόνο και Ουρανό επιβεβαιώνουν πως δίχως ανάληψη ευθύνης και υπευθυνότητα, δεν γίνεται να περιμένουμε καμία εξωτερική βοήθεια να έρθει να μας σώσει.

 

3.    Αυτό ταιριάζει και με τον sabian συμβολισμό της μοίρας της νέας Σελήνης. Για όσους με διαβάζουν πρώτη φορά, επιλέγω να ερμηνεύω την μοίρα (την μία από τις 360 του κύκλου) στην οποία πραγματοποιείται η νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος κάθε φορά. Η συγκεκριμένη, η 23η προς 24η των Ιχθύων έχει την ερμηνεία (σας το δίνω στα Ελληνικά): «Σε ένα μικρό νησί, περικυκλωμένο από την απέραντη θάλασσα, οι άνθρωποι ζουν κοντά και αλληλεπιδρούν.»
Τώρα, αυτό μου αρέσει γιατί δείχνει μία αυτοεξαρτώμενη κοινωνία, μέσα στην οποία ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι, προσφέρει εκείνο που μπορεί. Η ανθρωπότητα είναι ικανή να κατοικήσει όπου επιθυμεί και να επιβιώσει ακόμα κάτω κι από δύσκολες συνθήκες απομόνωσης.
Τώρα αυτό ας το μεταφέρουμε σε προσωπικό επίπεδο. Ας σκεφτούμε αναλογικά πως εμείς είμαστε το μικρό νησί, μακριά από άλλα νησιά, λίγο απομονωμένοι ακόμα και καλούμαστε ουσιαστικά να είμαστε αυτοεξαρτώμενοι ως άτομα. Καταλαβαίνω φυσικά πως έχουμε ανάγκη άλλους ανθρώπους στη κοινωνία που ζούμε, αυτό που θέλω να τονίσω εδώ, είναι πως διαθέτουμε πολλά εργαλεία μέσα μας τα οποία αφήνουμε ανεκμετάλλευτα επειδή λίγο έχουμε συνηθίσει να μας καλύπτουν ορισμένες ανάγκες άλλοι. Και η νέα Σελήνη μας καλεί να ανακαλύψουμε ορισμένα ταλέντα που διαθέτουμε, ορισμένες δυνάμεις, για να δούμε πως στην πραγματικότητα, πολλά πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε και μόνοι μας. Αυτή η ιδέα, όταν ωριμάσει μέσα μας (και την κάνουμε και πράξη) μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί, πιο σίγουροι. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Και ναι, έχουμε ανάγκη σε αρκετά πράγματα τους άλλους, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό τώρα να δούμε και πως μέσα μας, καταφέρνουμε να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν τα διαφορετικά κομμάτια μας.

 

4. Η ενέργεια της νέα Σελήνης έχει την έννοια του νέου ξεκινήματος. Φυσικά σας καλώ να δείτε σε ποιον οίκο συμβαίνει η νέα Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη σας (μπορείτε για μια σύντομη ερμηνεία να διαβάσετε τον ωροσκόπο σας ΕΔΩ). Όμως έτσι γενικά να αναφέρω πως όταν καλούμαστε σε κάτι νέο στην ζωή μας, πέρα του ότι ήδη γνωρίζουμε και από ότι αισθανόμαστε άνετα, αυτό ενεργοποιεί την θέλησή μας να αναζητήσουμε, να ανακαλύψουμε, να σκεφτούμε, να αντιληφθούμε, να βιώσουμε το νέο. Συχνά η προσωπική εξέλιξη στην προσωπική και την πνευματική μας ζωή δεν έχει να κάνει με το να γνωρίζουμε ακριβώς τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στον στόχο μας. Έχει να κάνει με το να εμπιστευόμαστε την όλη διαδικασία εκμάθησης, πως εμπιστευόμαστε ότι θα ανακαλύψουμε σίγουρα νέα πράγματα που δεν περιμέναμε να έρθουμε απέναντί τους. Δεν γίνεται να ονειρευόμαστε την αλλαγή και μετά να σαστίζουμε όταν για να γίνουμε κομμάτι της χρειάζεται να αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι. Και από την εμπειρία που όλοι έχουμε, ξέρουμε πως συχνά τις αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε δεν τις φανταζόμασταν καν πριν φτάσει εκείνη η στιγμή.

 

5. Από την οπτική της Ελλάδας, η νέα Σελήνη συμβαίνει στον 10ο οίκο που σχετίζεται και με τις κρατικές δομές, με την έννοια της πολιτείας, της κυβέρνησης. Δεν θα σταθώ στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, νομίζω ο καθένας έχει την νοημοσύνη να τα ερμηνεύσει, απλώς μου αρέσει το πως καλούμαστε ουσιαστικά ως χώρα, με αφορμή και τη νέα Σελήνη, να αναλογιστούμε τί αλλαγές χρειάζεται να συμβούν προκειμένου να είμαστε περισσότερο αυτοεξαρτώμενοι και άρα ανεξάρτητοι.
Από την οπτική της Κύπρου, η νέα Σελήνη συμβαίνει στον 9ο οίκο που σχετίζεται εκτός των άλλων με το εξωτερικό, οπότε ίσως δούμε τις επόμενες 2 εβδομάδες το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων τουρισμού; Σίγουρα το άνοιγμα της εστίασης είναι ένα ευχάριστο μαντάτο που συνοδεύει τη νέα Σελήνη.

 

Αυτές είναι οι σκέψεις μου γύρω από τη νέα Σελήνη του Μαρτίου το Σάββατο 13 του μήνα. Μπορεί η μέρα εκείνη να είναι δίχως φεγγάρι, κι όμως έχει πολλά πράγματα ως ενέργεια για εμάς να αξιοποιήσουμε. Εύχομαι να το κάνουμε, ο καθένας εκεί που το έχει ανάγκη. Ελπίζω σε μια ευτυχισμένη νέα Σελήνη σε όλους..!

 

Δείτε το βίντεο για την σύνοδο Ήλιου – Ποσειδώνα που κορυφώνεται μόλις την Παρασκευή και επηρεάζει και την ενέργεια της νέας Σελήνης.

 

Η φωτογραφία του άρθρου είναι του χρήστη Marjatta Caján από το Pixabay

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.