Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω – ορισμένες σκέψεις

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/Πλούτωνας-στον-Αιγόκερω-αστρολογία-ψυχολογία-Φαίδρα-Θεολόγη-ζώδια-Κρόνος-μεταμόρφωση-συναίσθημα-αστρολογικό-καπέλο-1280x800.jpg

Δεδομένο 1: Γενικά δίνω ιδιαίτερη βάση στην σημασία του να “φροντίζουμε” τον Κρόνο και τον Αιγόκερω στον γενέθλιο χάρτη μας. Είναι σημαντικές πτυχές του εαυτού μας. Για όλους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αρχέτυπα αυτά συνδέονται με θεσμούς της πραγματικότητας που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, όπως η δομή, η ωρίμανση, τα γερατειά, ο χρόνος κλπ. Συχνά βλέπουμε πως αισθανόμαστε θύματα από όλα αυτά. Όμως ως εναλλακτική εγώ προτείνω, θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε πως προτιμάμε να “παίξουμε” μαζί τους. Να τα δούμε με καλό μάτι, να φροντίσουμε τον Κρόνο και τον Αιγόκερω στον γενέθλιο χάρτη μας.

Δεδομένο 2: Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008. Ο Πλούτωνας είναι ένα αρχέτυπο που κυβερνά τον θάνατο, την αναγέννηση, την αποδόμηση, την μεταμόρφωση.

Δεδομένο 3: Όταν ερχόμαστε στην ζωή είμαστε εντελώς αβοήθητοι και εξαρτημένοι. Αν δεν είχαμε κάποιους να μας φροντίζουν, δεν θα επιβιώναμε. Όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε ολοένα και περισσότερο συνειδητοί σχετικά με το πως να φροντίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας ή και να ζητάμε βοήθεια όταν το κρίνουμε απαραίτητο. Και κοινωνικά ακόμα, αναλαμβάνουμε ολοένα και περισσότερες ευθύνες καθώς μεγαλώνουμε. Υπάρχει δηλαδή μια διαδικασία ωρίμανσης. Παντού γύρω μας παρατηρούμε αυτή την διαδικασία ωρίμανσης. Αυτό μας διδάσκουν τα αρχέτυπα του Κρόνου και του Αιγόκερου.

 

Το θέμα λοιπόν είναι θεωρώ το κατά πόσο παίρνουμε μέρος στην διαδικασία αυτή ενεργά. Το πόσο κινητοποιούμαστε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες ωρίμανσης ή αφήνουμε απλά την ζωή να μας “ωριμάσει”. Ο Πλούτωνας πάντως ως αρχέτυπο, σίγουρα δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά τα οποία με έχει κάνει να ασχοληθώ εκτενώς με το αρχέτυπό του και να ασχοληθώ με την μέθοδο της αστρολογίας (την εξελικτική) που βασίζεται πάνω του. Το πως ο Πλούτωνας μας κάνει να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

Περισσότερα για την εξελικτική αστρολογία

Ας δώσω ένα παράδειγμα που σχετίζεται άμεσα με τον Αιγόκερω: το να είμαστε ορατοί στον κόσμο, ή σε έναν συγκεκριμένο κοινωνικό κύκλο, ή στο επαγγελματικό πεδίο. Το πως εμφανιζόμαστε εκεί έξω τέλος πάντων. Αυτή η ταυτότητα, ή η “ορατότητα” αν προτιμάτε, συνοδεύεται από αρκετές προκλήσεις και μαθήματα σχετικά με το τι σημαίνει να είμαστε στην συγκεκριμένη θέση και φυσικά στο πως αντιμετωπίζουμε τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους οι υπόλοιποι κάνουν επάνω μας προβολή τα δικά τους θέματα. Ή και στο πως μας συμπεριφέρονται. Γιατί η ορατότητα στην κοινωνία (ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για έναν στενό κύκλο) έχει να κάνει με μια αλληλεπίδραση. Αυτό νομίζω πολλοί ξεχνάνε στην αστρολογία. Λένε ας πούμε: “υπάρχει η τάση επαγγελματικά να έχεις επιτυχίες τον Μάρτιο”, όμως τι γίνεται όταν μας έχουν εμποτίσει από την δική τους προβολή, τις δικές τους προσδοκίες, πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχουμε επαγγελματικά; Τότε το θέμα είναι βαθύτερο. Και χρειάζεται πρώτα να δουλέψουμε αυτό, το να μην επιτρέπουμε δηλαδή το τι νομίζουν ή περιμένουν οι άλλοι από εμάς, να επηρεάζει το πως εμείς θα περπατήσουμε στην ζωή.

 

Τι γίνεται λοιπόν με όλες αυτές τις ενέργειες που μας γεμίζουν οι άλλοι; Είναι σίγουρο (ακόμα ένα δεδομένο) πως δεν ελέγχουμε την συμπεριφορά των άλλων. Οπότε το τι θα κάνουμε είναι ξεκάθαρα δικό μας θέμα. Έχει να κάνει αποκλειστικά με το πως εμείς αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, πως εμείς συσχετιζόμαστε με μια συγκεκριμένη “θέση” αλλά και το πως συσχετιζόμαστε με άλλους ανθρώπους. Θεωρώ πως όλα αυτά τα χρόνια που ο Πλούτωνας παραμένει στον Αιγόκερω (έως αρχές του 2023) πως είναι μια άριστη ευκαιρία να δουλέψουμε αυτή την αίσθηση της προσωπικής μας αξίας, η οποία καθόλου δεν έχει να κάνει με το τι αξία μπορεί να μας δίνουν ο άλλοι. Ούτε θα έπρεπε να μας επηρεάζει η ιδέα.

Είναι η κατάλληλη στιγμή επίσης να αναλάβουμε εμείς τις δικές μας ευθύνες, να μην αισθανόμαστε “ανήμποροι” πως δεν μπορούμε να στηρίξουμε το ίδιο μας το βάρος. Δεν γίνεται να βασιστούμε σε άλλους να μας μεγαλώσουν πνευματικά και ψυχικά. Ως ενήλικες χρειάζεται εμείς να προσπαθούμε να εξελίσσουμε τον εαυτό μας. Αναλαμβάνουμε ευθύνες και αναλαμβάνουμε επίσης τις συνέπειες. Τις αρνητικές – αν χρειαστεί – αλλά και τις θετικές, την ανταμοιβή εξίσου.

 

Αισθάνθηκα έντονη την ανάγκη να μιλήσω για αυτά τα μοτίβα τώρα καθώς ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο με τον Ήλιο αυτές τις μέρες, αλλά κι επειδή παρατηρώ μια αυξανόμενη δυσκολία σε αυτά τα θέματα. Ας θυμόμαστε τα μαθήματα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω λοιπόν:

🌟 Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να μεγαλώνουμε, αλλά ακριβώς αυτό μας επιτρέπει να ωριμάζουμε και να αλλάζουμε εσωτερικά όπως αλλάζουμε κι εξωτερικά.

 

🌟 Η γνώμη των άλλων δεν διαμορφώνει την δική μας αξία. Μου αρέσει ένα απόφθεγμα του Osho που ταιριάζει και με το τετράγωνο που κάνει τώρα ο Πλούτωνας με τον Ήλιο (θα το δώσω μεταφρασμένο):

«Ο μεγαλύτερος φόβος στον κόσμο είναι οι απόψεις των άλλων. Και την στιγμή που σταματάς να φοβάσαι το πλήθος (το κοινό), τότε σταματάς να είσαι πρόβατο, γίνεσαι λιοντάρι. Ένας μεγάλος βρυχηθμός ξεπροβάλει από την καρδιά σου, ο βρυχηθμός της ελευθερίας.»
🌟 Είναι εύκολο να επηρεάζεται η διάθεσή μας από όσα βλέπουμε και ακούμε -έως που μπορεί να μας προκληθεί ένα τραύμα δίχως να το έχουμε βιώσει προσωπικά. Για παράδειγμα, αν κάποιος εκτίθεται συνεχώς στη βία κατά των γυναικών από άντρες (από τα ΜΜΕ, ιστορίες που μας λένε, ταινίες κλπ) θα επηρεαστεί. Και ανάλογα με το ποιο φύλο θα επιλέξει να ταυτιστεί περισσότερο, θα επηρεαστεί ανάλογα. Και χρειάζεται προσπάθεια να αποβάλει στη συνέχεια αυτό το τραύμα. Να καταλάβει πως δεν είναι κάτι δικό του αλλά ένας τρόπος που επέλεξε η κοινωνία να τον “μεγαλώσει”. Χρειάζεται να το αναγνωρίσει κι έπειτα να συνειδητά να καταφέρει να βιώσει μια διαφορετική εμπειρία. Να μεταμορφώσει τον εαυτό του και τις αντιλήψεις του. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο να φτάσουμε απλά να αντανακλούμε τις συμπεριφορές των άλλων δίχως να αναγνωρίζουμε την δική μας δύναμη. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δίνει συνεχώς ευκαιρίες να μάθουμε μόνοι μας να δημιουργούμε τις καταστάσεις που θέλουμε, να μην συνδεόμαστε για παράδειγμα με καταστάσεις μέσα από τις οποίες βιώνουμε πληγή, αλλά αντίθετα να επιλέγουμε την αγάπη, να επιλέγουμε να μας σέβονται και να μας τιμούν.

Δες επίσης: Φρόντισε τον Ήλιο και την Σελήνη σου

🌟 Ανέφερα το παραπάνω καθώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπουμε περιπτώσεις εκφοβισμού ή γενικά άσχημες συμπεριφοράς στην κοινωνία μας η οποία μπορεί να προέρχεται από την άγνοια ή και την εξουσία ορισμένων ανθρώπων. Ακόμα και το γεγονός πως βγήκαν στη φόρα αρκετά περιστατικά κατάχρησης εξουσίας σχετίζεται με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Όπως και το ότι είχαν βγει πριν λίγα χρόνια περιπτώσεις έντονου σχολικού εκφοβισμού. Ο Πλούτωνας ήταν και πάλι στον Αιγόκερω και φωτίζει το πόσο σημαντικό είναι να ρίχνουμε φως σε αυτά τα περιστατικά, να φτάνουμε να μεταμορφωνόμαστε εμείς προσωπικά ώστε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Μόλις κατανοήσουμε πως υπάρχει ένα πρόβλημα, μπορούμε να φανταστούμε και την λύση του.  Και όταν αυτό συμβαίνει συνολικά, σε πολλούς ανθρώπους, τότε δημιουργείται ένα μεγάλο κύμα που παρασέρνει και παρασέρνει ολοένα και περισσότερους. Μας καλεί στη μεταμόρφωση της κοινωνίας (η υπέρτατη ερμηνεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω). Και αυτό ξεκινά από το απλό “γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο”. Τόσο απλό. Όμως όταν εφαρμόζεται εις βάθος, πραγματικά μεταμορφώνει.

ΥΓ. Πάντα με τις όψεις του Πλούτωνα αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου και θεωρώ πως είναι σημαντικό για τα επόμενα δύο χρόνια έστω, να αξιοποιήσουμε πλήρως τη διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Όλοι. Ανεξαρτήτως ζωδίου ή άλλων πλανητικών θέσεων.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από Arek Socha

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.