Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Μαύρη Νέα Σελήνη στην Παρθένο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/08/Νέα-Σελήνη-Παρθένος-Μαύρη-πλανητική-συστάδα-Ερμής-Άρης-Αφροδίτη-ζώδια-Γη-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Γιατί Μαύρη; Διότι είναι η δεύτερη νέα Σελήνη μέσα στον Αύγουστο! Θυμίζω πως η πρώτη πραγματοποιήθηκε την πρωτομηνιά στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτή εδώ όμως που συμβαίνει τώρα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για νέα ξεκινήματα! Και αυτό μας επηρεάζει όλους! Ίσως λίγο περισσότερο τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες), αλλά επειδή η ανάμειξη των ενεργειών είναι μεγάλη και ιδιαίτερη, η Νέα αυτή Σελήνη στην Παρθένο φέρνει έμπνευση και διάθεση για αλλαγές σε όλους!

 

Το πιο χαρακτηριστικό της Νέας αυτής Σελήνης είναι πως ανήκει σε ένα stellium, είναι μέρος μιας πλανητικής συστάδας. Σε αυτήν, εκτός από τον Ήλιο και την Σελήνη που βρίσκονται μαζί στην 6η μοίρα της Παρθένου, συμμετέχουν επίσης ο κυβερνήτης του ζωδίου Ερμής, ο Άρης και η Αφροδίτη! Ας μου επιτραπεί να ενθουσιαστώ σχετικά με το πόσο υπέροχο είναι αυτό!

 

Οι πλανητικές συστάδες συμπεριφέρονται “περίεργα” με την έννοια πως δεν έχουν μόνο ένα πιθανό αποτέλεσμα. Τα πλανητικά σώματα που συμμετέχουν είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο σχηματίζοντας συνόδους. Είναι τόσο κοντά που φαίνεται να αποτελούν έναν υπερ-πλανήτη και να μας επηρεάζουν από κοινού. Τώρα, σίγουρα μιλάμε για σημαντικά αρχέτυπα που μας επηρεάζουν όλους, αν και τον κάθε έναν σε διαφορετικό σημείο της ζωής τους και με ξεχωριστό τρόπο. Κι όμως, το κλειδί της ερμηνείας εδώ κρατά η Παρθένος.

Η Παρθένος συμβολίζεται από την προστάτιδα της Γης, Δήμητρα, είναι μία γυναίκα που κρατά το στάχυ και φροντίζει την Γη, δείχνοντας άπειρη εκτίμηση και σεβασμό σε αυτήν. Κάτι που τελευταία εμείς ως άνθρωποι φαίνεται πως αμελούμε. Η Νέα αυτή Σελήνη φαίνεται πως προκαλεί άγχος σε αρκετούς λοιπόν σχετικά με τις τεράστιες οικολογικές καταστροφές που παρατηρούνται – πραγματικά δεν ξέρει κανείς από που να αρχίσει. Κι ενώ υπάρχουν λύσεις, η ανθρωπότητα επιλέγει να εθελοτυφλεί, συνεχίζοντας ο καθένας με έναν ίδιο τρόπο ζωής. Η μητέρα Γη όμως τιμωρεί, κι εδώ η ανάμειξη του Άρη αλλά και των τριγώνου Κρόνου – Ουρανού, δείχνει πως η τιμωρία δεν είναι αυστηρή, απλά προσπαθεί να παραδειγματίσει βάση του σφάλματος.

 

Το στοιχείο της Γης υπερτερεί στον χάρτη, σχεδόν όλα τα πλανητικά σώματα βρίσκονται τώρα σε Γήινα ζώδια. Ο πλανήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αρκετοί βιώνουν αυτό που ονομάζεται οικολογικό άγχος ή οικολογική στεναχώρια (eco anxiety/depression).

 

Σε μία διαφορετική έκφραση, πιο προσωπική αντί για συλλογική, η Παρθένος κυβερνά επίσης την υγεία και ειδικότερα το σώμα μας ως δοχείο της ψυχής μας. Η ενέργεια τώρα μας παροτρύνει να φροντίσουμε το υλικό μας σώμα, να εναρμονιστούμε με τις ανάγκες του. Ξεκινώντας από την διατροφή (το υλικό καύσιμο του σώματος), υπάρχουν πολλές τροφές που καταναλώνουμε αλλά δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά τρώμε. Έτσι δημιουργούνται αλλεργίες ή ανισορροπίες στην υγεία λόγω της υπερφόρτισης μη φυσικών προϊόντων. Μειώνουμε τους φυσικούς καρπούς όπως φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, για να τους αντικαταστήσουμε από επεξεργασμένα τρόφιμα υπερφορτωμένα με βλαβερά χημικά και ορμόνες. Ένα ταιριαστό νέο ξεκίνημα με την Νέα Σελήνη είναι η βελτίωση της διατροφής.

 

Όσον αφορά το συναισθηματικό καύσιμο του σώματος, γιατί το έχουμε εξίσου ανάγκη, χρειάζεται και μπορούμε ευκολότερα τώρα να εναρμονιστούμε με την αυτοεκτίμηση και την απόλαυση που βιώνουμε όταν αισθανόμαστε συγχρονισμένοι με την ζωή ή κάνουμε ένα βήμα προς την σωστή για εμάς κατεύθυνση. Η αίσθηση που μας γεμίζει όταν τιμούμε το δοχείο, το φυσικό μας σώμα, όταν νοιαζόμαστε και δίνουμε προσοχή στην ίδια μας την πραγματικότητα. Είναι ένα σημαντικό συναίσθημα για να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει κανείς. Μπορεί η όμορφη αυτή αίσθηση του συγχρονισμού και του “σήμερα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα”, να μην είναι τόσο δυνατή όσο οι αγωνίες ενός αγχωμένου μυαλού, όμως είναι ένας άξιος οδηγός ώστε να αναγνωρίσουμε στο τέλος της ημέρας τι μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Πιο γεμάτοι. Και τελικά, όσο περισσότερες τέτοιες πράξεις που μας γεμίζουν κάνουμε, όσα περισσότερα τέτοια συναισθήματα ικανοποίησης και αυτοεκτίμησης έχουμε να αναλογιστούμε μέσα στην ημέρα μας, τόσο περισσότερο ανυψώνουμε την δόνησή μας.

Η Παρθένος μας διδάσκει πως με προσοχή στην λεπτομέρεια, δίνουμε περισσότερη ενέργεια όταν επικεντρωνόμαστε σε ένα πράγμα την φορά. Όταν επικεντρωνόμαστε στις λεπτομέρειες και ξεκινάμε από εκεί, μπορούμε να απομυθοποιήσουμε τις χαοτικές καταστάσεις. Να ξεφύγουμε από την σύγχυση και να περάσουμε σε μία κατάσταση διαύγειας. Ο συντονισμός μας στην λεπτομέρεια είναι ένας τρόπος να αυξήσουμε την δόνησή μας, να αισθανθούμε καλύτερα ενώ πράττουμε το βέλτιστο για το σώμα μας. Την ψυχή μας. Τους γύρω μας. Τον πλανήτη.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.