Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/07/Νέα-Σελήνη-Λέοντας-Αύγουστος-2019-προβλέψεις-ζώδια-κάθαρση-ωροσκόπος-Λέων-Ερμής.jpg
Πρωτομηνιά και Νέα Σελήνη! Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ο μήνας!

 

Ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 04:11π.μ. στην 08η μοίρα του Λέοντα.
  • Κατά τον φετινό Αύγουστο θα έχουμε και δεύτερη Νέα Σελήνη στις 30.08 στο ζώδιο της Παρθένου.
  • Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος πέφτει την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.
  • Η Νέα αυτή Σελήνη τώρα την πρωτομηνιά είναι Σούπερ Φεγγάρι, αφού αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στην Γη. Όταν πλησιάζει αρκετά, επηρεάζει περισσότερο τις παλίρροιες και γενικά η δόνησή της πάλλεται εντονότερα μέσα μας.
  • Πόσο μάλλον τώρα που είναι η πρώτη σημαντική φάση (Νέα Σελήνη / Πανσέληνος) μετά τις δύο εκλείψεις που προηγήθηκαν μέσα στον Ιούλιο.
  • Πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον αστεροειδή της Νιόβης (71) και σε αντίθεση με τον αστεροειδή της Κίρκης (34).
  • Ο Ερμής εκείνη την ώρα είναι στάσιμος. Δηλαδή έχει μόλις ολοκληρώσει την ανάδρομή του πορεία, οπότε στέκεται για λίγο πριν ανακτήσει την ορθόδρομή του κίνηση.
  • Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο, είναι ο Λέοντας. Κι όμως, εκφράζεται λίγο διαφορετικά στην κάθε χώρα (περισσότερα γι’αυτό παρακάτω)

 

Κάθε νέα Σελήνη σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα! Αυτό ισχύει γενικά, αλλά κάθε φορά επηρεάζει περισσότερο όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες του χάρτη σε ισχυρές όψεις με την μοίρα που κάθε φορά πραγματοποιείται η νέα Σελήνη (τώρα στην 08 του Λέοντα). Η συγκεκριμένη νέα Σελήνη μας παρακινεί να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Να γίνουμε άρχοντες του εαυτού μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κατευθύνει βάση των δικών του θέλω ή καπρίτσιων.

 

Καθώς σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο με τον ανάδρομος Χείρωνα από τον Κριό και τον (ανάδρομο) Δία στον Τοξότη στα πύρινα ζώδια, η συνολική ενέργεια του χάρτη μας παρακινεί να αναλάβουμε δράση, να πατήσουμε πόδι, να αποδεχτούμε τις ευθύνες και τα δώρα μας ως αυτόβουλα, ανεξάρτητα και αυτάρκη όντα.

 

Το αρχέτυπο του Ουρανού διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην Νέα Σελήνη. Ο Ουρανός σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο, την Σελήνη και την Αφροδίτη την στιγμή εκείνη, ενώ στέκεται σε σπουδαία θέση στην κορυφή του χάρτη. Όλα αυτά συνολικά, δείχνουν το πως έχουμε την δύναμη να στρίψουμε το τιμόνι της ζωή μας, να ανακτήσουμε τον έλεγχο. Ειδικά μετά τις αλλαγές που σε αρκετούς έφεραν οι εκλείψεις, χρειάζεται τώρα να πάρουμε αποφάσεις που μας κατευθύνουν σε ένα πιο αυτόνομο και λαμπερό μέλλον, ένα μέλλον στο οποίο βασικά θα έχουμε εμείς την αρχηγεία της ζωής μας.

 

 

Ανέφερα πιο πάνω πως η ενέργεια της Νέας Σελήνης εκφράζεται λίγο διαφορετικά από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου – ανάλογα που βρίσκεται εκείνη την στιγμή ο καθένας. Από την οπτική της Ελλάδας, η Νέα Σελήνη βρίσκεται στον 1ο οίκο και η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Αυτό μας δείχνει πως εκφράζεται αυτή η ενέργεια ατομικά στον κάθε έναν, προσπαθούμε να εκφράσουμε τη μοναδικότητά μας, τα ταλέντα, να πραγματοποιήσουμε όσα θέλουμε, επαγγελματικά, οικονομικά, προσωπικά. Οι σχέσεις και η αξία της ζωής είναι πολύ σημαντικά εδώ, μια καλύτερη ποιότητα, έστω και σε πιο μικρά σημεία. Η συντροφικότητα παίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού οι άνθρωποι επιθυμούν να νιώσουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Η Νέα Σελήνη εδώ εκφράζει έντονα λοιπόν την Αφροδίτη στον Λέοντα.

Από την οπτική της Κύπρου, η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον 12ο οίκο, αλλά σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Το αξιοσημείωτο είναι πως τώρα ο Ουρανός βρίσκεται σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, κι άρα εκφράζεται έντονα η ανάγκη για μια πιο συλλογική αλλαγή με το σύστημα υγείας, τις ευκαιρίες να διεκδικήσουμε ατομικά μία καλύτερη θέση επαγγελματικά και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα που μας βγάζουν εκτός της συνήθειας. Η ώρα για αλλαγή είναι εδώ και υπάρχει η αισιοδοξία πως θα βγει σε καλό.

αριστερά: Ελλάδα δεξιά: Κύπρος

 

Η ενέργεια της αλλαγής που ακτινοβολούν τα πλανητικά σώματα πάνω μας, απαιτεί κι από εμάς να αλλάξουμε τρόπο συμπεριφοράς. Η αλλαγή που φέρνει η Νέα Σελήνη στον Λέοντα δηλαδή δεν είναι ένα παθητικό γεγονός, κάτι που απλώς θα συμβεί όσο είμαστε “συντονισμένοι”, απλώς ως ανταμοιβή ή ταρακούνημα. Εδώ πρόκειται για μια ευκαιρία η οποία παρουσιάζεται και χρειάζεται να την αξιοποιήσουμε. Μία καλή αρχή είναι με το να είμαστε πιο ενθουσιώδεις με τις πολλές επιλογές που απλώνονται μπροστά μας. Να είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε ρίσκα εφόσον αυτά υπάρχει η πιθανότητα να μας φέρουν πιο κοντά σε μια αληθινή έκφραση του εαυτού. Το να ακολουθήσει κάποιος τις επιθυμίες της καρδιάς του δεν είναι εύκολο πράγμα όταν δέχεται πιέσεις από την κοινωνία, από την μιζέρια ή το βόλεμα. Κι όμως, όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες να κάνουμε κάτι αποκλειστικά για εμάς τους ίδιους, κάτι που μας ικανοποιεί ατομικά και μας ενθαρρύνει να απολαύσουμε την ζωή, τότε αξίζει να κρατάμε μία στάση ζωής που δηλώνει ξεκάθαρα “είναι στο χέρι μου να τα καταφέρω”.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.