Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Οι αριθμοί των Ζωδίων

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/05/αστρολογικές-προβλέψεις-ζώδια-συναστρίες-οι-αριθμοί-των-ζωδίων-2.png

Κριός 1.

Ο αριθμός της Ζωής. Το ένα είναι η βάση για όλους τους άλλους αριθμούς. Στη Καμπάλα συνδέεται με την ενότητα και την ολοκλήρωση του ατόμου. Είναι ο αριθμός της αντικειμενικότητας, της αντίληψης της ζωής αντικειμενικά από μια μοναδική θέαση της ατομικότητας. Το ένα είναι ο μοναχικότερος αριθμός, αλλά αυτό σημαίνει ανεξαρτησία και συμβολίζεται από το Κριό που η δέσμευση δεν είναι στόχος ζωής. Είναι η ενότητα με τη πηγή της ύπαρξης, κάτι που από τη φύση τους οι Κριοί είναι προικισμένοι να βιώσουν.

 

Ταύρος 2.

Ο αριθμός του συσχετισμού. Στη Καμπάλα, το δυο αντιπροσωπεύει το συνδυασμό του άνδρα με τη γυναίκα σε μια οντότητα, την ανάμειξη του αρσενικού και του θηλυκού. Συμβολίζει το αρχέγονο ανδρόγυνο, τον Αδάμ και την Εύα, ενωμένους σε ένα πλάσμα με μια ψυχή, πριν διαχωριστούν από τη συνειδητοποίηση της διττότητας.

 

Δίδυμος 3.

Ο αριθμός της Ύπαρξης. Χρόνος παρελθόν- παρόν- μέλλον. Εμπειρία αρχή – μέση – τέλος. Ο Δίδυμος συμβολίζει τη παρουσία μιας τρίτης προοπτικής της γνώσης της διαφοράς μεταξύ διττών δυνάμεων. Το τρία είναι ο αριθμός της κυκλικής φύσης της ζωής, που απεικονίζεται ξεκάθαρα από το ζευγάρι που δίνει ζωή στο παιδί. Έτσι, είναι ο αριθμός της τεκνοποίησης και της ανανέωσης της ζωής.

 

Καρκίνος 4.

Ο αριθμός της συγκρότησης, της ολοκλήρωσης και της προστασίας. Το τετράγωνο είναι το πλέον συμπαγές απ’ όλα τα αντικείμενα. Είναι η ουσία του σύμπαντος. Φωτιά – Γη – Αέρας – Νερό. Ο Καρκίνος είναι το πρώτο Ζώδιο του Νερού κι έτσι συμπληρώνει το πρώτο τετράγωνο του Ζωδιακού. Εμπεριέχει την ουσία της Ζωής και της στερεότητας.

 

Λέων 5.

Ο αριθμός της Υγείας και της άμυνας. Η πεντάλφα εξέφραζε μια τέτοια δύναμη και γι’ αυτό απεικονιζόταν σε ασπίδες μάχης ως σύμβολο προστασίας. Το μυστικιστικό νόημα του αριθμού είναι η διερεύνηση και η δημιουργικότητα, ποιότητες που αντιπροσωπεύει ο Λέων.

 

Παρθένος 6.

Ο αριθμός του σεξ. Το εξάγραμμο είναι το ταντρικό σύμβολο της ερωτικής ένωσης. Τα δυο συμπλεκόμενα τρίγωνα υποδηλώνουν το αρσενικό και το θηλυκό μέσα από τη τριπλότητά τους, όταν επιδίδονται στην ιερή συνεύρεση. Είναι η σφραγίδα του Σολομώντα, το βιβλίο του οποίου είναι το μοναδικό εν δυνάμει ερωτικό κομμάτι της Βίβλου. Είναι εξάλλου αλήθεια πως η το Ζώδιο της Παρθένου συμβολίζει το σώμα και την αγιότητα της λαγνείας.

 

Ζυγός 7.

Ο αριθμός της κοσμικής τάξης του Σύμπαντος. Η εβδομάδα δημιουργήθηκε επάνω στο μοντέλο των 7 ημερών της δημιουργίας, υπάρχουν 7 αρετές και 7 θανάσιμα αμαρτήματα. 7 στύλοι σοφίας, 7 μυστήρια και 7 ουρανοί. Το φως αποτελείται από εφτά χρώματα, οι μουσικές κλίμακες από εφτά νότες. Οι εφτά Αδελφές, γνωστές και ως Πλειάδες, στην Ελληνική μυθολογία ήταν κόρες της Αφροδίτης, του κυβερνήτη του Ζυγού.

 

Σκορπιός 8.

Ο αριθμός της ανανέωσης και της υπερβατικότητας σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Οι διδασκαλίες της Σαμπάλα συσχετίζουν τον αριθμό 8 με τον υλικό πλούτο. Υποδηλώνει την αιωνιότητα, την ελικοειδή μορφή που τυλίγεται γύρω από τον εαυτό της. Η αιωνιότητα δεν είναι θάνατος, είναι ανάπλαση – είναι συνεχής αναγέννηση. Όπως ο Φοίνικας από τις στάχτες του, συμβολισμός του Πλούτωνα, κυβερνήτη του Σκορπιού.

 

Τοξότης 9.

Ο μαγικός αριθμός της μύησης και της ευλογίας. Είναι ο αριθμός που υμνεί την απλοποίηση, καθώς ο ίδιος με όποιον αριθμό κι αν πολλαπλασιαστεί, απλοποιείται στον εαυτό του. Εννέα οι μήνες της εγκυμοσύνης, εννέα οι χορωδίες των αγγέλων σύμφωνα με τον ιουδαϊκό μυστικισμό. Είναι ο αριθμός των προφητών γιατί προβλέπει και προετοιμάζει.

 

Αιγόκερως 10.

Ο αριθμός Ζενίθ. Το δέκα είναι το αποκορύφωμα όλων όσων προηγούνται αυτού, η αρχή μιας νέας τάξης πραγμάτων που μειώνονται σε μια. Οι αρχαιότερες αριθμητικές διατάξεις εκφράζονται με βάση το 10 σε δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες κλπ. Είναι η κατανόηση του σύμπαντος από τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία του, τη φυσική του τελειότητα, τα 10 δάχτυλά του. Δέκα είναι και οι εντολές που κυβερνιούνται από τον Κρόνο, κυβερνήτη του Αιγόκερου.

 

Υδροχόος 11.

Ο αριθμός των αποκαλύψεων. Αυτός είναι ο αριθμός με τον οποίον έχουμε πλέον αλλάξει σελίδα, έχουμε προχωρήσει. Μετά την ολοκλήρωση του δέκα, το έντεκα συμβολίζει τη πρώτη «αποκάλυψη» μιας νέας τάξης. Γι’ αυτό και ο Υδροχόος φαίνεται να γνωρίζει το μέλλον. Γιατί έχει την ικανότητα να βλέπει μπροστά σε σχέση με εκεί που μόνο το σώμα μας (τα 10 μας δάχτυλα) μπορούν να μας οδηγήσουν.

 

Ιχθύς 12.

Ο αριθμός της Θεϊκής υπόστασης. Το δώδεκα είναι η ανώτερη μορφή του αριθμού 3, της ανθρώπινης ύπαρξης, που είναι η πρόσθεση των δυο ψηφίων του 12. Είναι κάτι πολύ μακριά από το ανθρώπινο για να το εξηγήσουμε, και έτσι χρησιμοποιούμε αλληγορίες. Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου, οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή, οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ, τα δώδεκα στάδια της σταύρωσης, τα δώδεκα Ζώδια.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.