Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Οι φάσεις της σελήνης

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/05/φάσεις-της-Σελήνης-Αστρολογικό-Καπέλο-Φαίδρα-Θεολόγη-αστρολογία-πανσέληνος-νέα-Σελήνη-γνώσεις-ζώδια-1280x808.jpg

Πως μας επηρεάζουν οι φάσεις της Σελήνης!

 

Το φεγγάρι έχει άμεση επίδραση στα πάντα γύρω μας, από τις παλίρροιες, τις εποχές, μέχρι και την περιστροφή της Γης, αλλά οι διάφορες φάσεις του επηρεάζουν επίσης και τη σκέψη, το σώμα και τα συναισθήματά μας.

 

Οι φάσεις τις Σελήνης είναι 4 και ολοκληρώνονται κάθε 28 μέρες, όπως οι 4 εποχές ολοκληρώνονται μέσα σε ένα έτος. 28 ημέρες διαρκεί επίσης και ο κύκλος της εμμήνου ρύσεως, που η διάθεση της γυναίκας  περνά 4 αντίστοιχα στάδια, με τη Νέα Σελήνη να σηματοδοτεί την έναρξη του κύκλου και τη Πανσέληνο την ωορρηξία.

 

Η Νέα Σελήνη

Η πρώτη φάση της Σελήνης συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη και άρα είναι εντελώς σκοτεινό, αφού η πλευρά που είναι ορατή από τον πλανήτη μας δε φωτίζεται από τον Ήλιο. Η φάση αυτή της Σελήνης ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα. Έχουμε περισσότερη ενέργεια, καθαρότερο μυαλό και αυξάνεται η δημιουργικότητα. Η φάση αυτή αντιστοιχεί στον Χειμώνα.

 

Πρώτο τεταρτημόριο

Τη Νέα Σελήνη ακολουθεί το πρώτο τεταρτημόριο, μια περίοδος δημιουργίας και ορμητικότητας. Η Σελήνη κερδίζει καθημερινά Φως και αυτές τις μέρες μειώνεται το άγχος, γινόμαστε πιο εξωστρεφής, ενώ κάνουμε πράξη τα σχέδιά μας. Είμαστε παραγωγικοί, γεμάτοι ενέργεια. Ιδανικές μέρες για σωματική άσκηση, δίαιτα και γνωριμίες. Το πρώτο τεταρτημόριο της Σελήνης αντιστοιχεί στην Άνοιξη.

 

Πανσέληνος

Η ενέργεια της Σελήνης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της τώρα και αυτό αντανακλάται παντού. Η φάση αυτή αντιστοιχεί στο καλοκαίρι που η φύση είναι πλήρως ανθισμένη και προσφέρει σε αφθονία τους καρπούς της. Τις μέρες αυτές γύρω από την Πανσέληνο, καθώς η Σελήνη είναι πλήρως φωτισμένη, είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται η σεξουαλικότητα, τα όνειρα είναι εντονότερα και ναι, καθώς είναι όλα στην υπερβολή τους, παρεξηγούμαστε, φοβόμαστε, ζηλεύουμε και πονάμε περισσότερο. Είναι τώρα καλές μέρες για διαλογισμό και εναλλακτικές θεραπείες, αφού οι κεραίες του ανώτερου εαυτού είναι συντονισμένες να δέχονται τα πιο ευαίσθητα κοσμικά σήματα.

 

Τελευταίο τεταρτημόριο

Η τελευταία φάση της Σελήνης ακολουθεί τη Πανσέληνο και σηματοδοτεί μέρες ανάλυσης, σκέψης, προγραμματισμού. Η σωματική μας ενέργεια είναι μειωμένη, χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο και περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας. Καθώς το φεγγάρι χάνει το Φως του καθημερινά, συναισθηματικά είμαστε άτονοι και έχουμε ανάγκη από προσοχή, φροντίδα κι ενδιαφέρον περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Καθώς όμως το μυαλό δουλεύει ακούραστα αυτές τις μέρες, είναι κατάλληλο διάστημα για αποφάσεις και κατάστρωση μελλοντικών σχεδίων. Με το να επικεντρωθούμε πρόωρα στην επίτευξη των στόχων, θα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη Νέα Σελήνη ώστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Η φάση αυτή αντιστοιχεί στην εποχή του Φθινοπώρου.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Δες επίσης: Φρόντισε τον Ήλιο και τη Σελήνη σου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.