Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Φρόντισε τον Ήλιο και τη Σελήνη σου

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/Nyx-and-Hemera-by-IvannaDark-Ήλιος-Σελήνη-γενέθλιος-αστρολογία-ζώδια-Φαίδρα.jpg

«Τι ζώδιο είσαι;», ρωτάνε ώστε να μάθουν που βρισκόταν ο Ήλιος κατά τη στιγμή της γέννησης. Και ακολουθεί αμέσως η επόμενη ερώτηση, «με Ωροσκόπο;». Αν και εκείνοι που ρωτούν συνήθως γνωρίζουν μόνο την «αστρολογία του καφενείου» όπως την αποκαλώ, αμελούν να ρωτήσουν για τη Σελήνη η οποία είναι εξίσου σημαντική με τον Ήλιο ως το αντίβαρό του. Καθώς τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια και διαθέτουμε δύο βασικές, του Γιν και του Γιανγκ, τον αρνητικό και τον θετικό πόλο αντίστοιχα, ασχολούμαστε συχνά μόνο με το ζώδιο (Ήλιο), δίχως να γνωρίζουμε στο ελάχιστον για το ζώδιο της Σελήνης. Επειδή η Σελήνη προχωρά πολύ γρήγορα στον ζωδιακό, χρειάζεται κανείς να διαθέτει ένα αρκετά αξιόπιστο πρόγραμμα προκειμένου να την υπολογίσει με ακρίβεια.

Δες μία σύντομη ερμηνεία για το πώς εκφράζεται η Σελήνη στο κάθε ζώδιο: ΕΔΩ

Ο Ήλιος σχετίζεται με την ακτινοβολία μας, τον τρόπο που εκπέμπουμε τη ψυχική δέσμη ενέργειας. Συμβολίζει όσα μας κάνουν ευτυχισμένους  κι εκτός των άλλων, το πώς αντιμετωπίζουμε τη πραγματικότητα. Όταν δεν έχουμε αντιληφθεί την ενέργειά του, το φως του φέγγει αμυδρά ή μπορεί να σβήσει εντελώς. Η Σελήνη πάλι σχετίζεται γενικά με τα συναισθήματα, με όσα μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι. Με βολεύει συχνά να σκέφτομαι αλληγορικά τα μυωπικά γυαλιά. Ο Ήλιος είναι οι βαθμοί της μυωπίας μου, είναι η βάση, εκείνο που χρειάζομαι για να βλέπω τον κόσμο. Ο Ωροσκόπος είναι οι βαθμοί του αστιγματισμού που βοηθούν την αντίληψή μου να οριοθετήσει τις αποστάσεις που βρίσκεται το κάθε τι. Η Σελήνη είναι τα φίλτρα που τοποθετούν οι οπτικοί πάνω στο κρύσταλλο. Είναι όσα το αποτρέπουν να γρατζουνίζεται, είναι η απόχρωση μέσα από την οποία κοιτάζω. Όταν το περιβάλλον είναι υπέρλαμπρο, η απόχρωσή του σκοτεινιάζει, προστατεύοντας τα μάτια μου από τύφλωση. Και όταν το περιβάλλον σκοτεινιάζει, η απόχρωσή τους ανοίγει. Το ανεβοκατέβασμα αυτό ανοίγει πόρτες σε συγκεκριμένες εμπειρίες. Μία ανοιχτή, καλλιεργημένη απόχρωση που εμπνέει εμπιστοσύνη θα αντιληφθεί, θα αισθανθεί και θα ενεργήσει διαφορετικά από εκείνη που αισθάνεται αβοήθητη κι εγκαταλελειμμένη. Το μυστικό είναι πώς εμείς οι ίδιοι είναι που χρειάζεται να βοηθήσουμε τη Σελήνη μας. Εμείς είμαστε που πρέπει να αντιληφθούμε το Φως που εκπέμπει η θέση του Ηλίου.

 

Πως μπορούμε λοιπόν να φροντίσουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη; Με το να συντονίσουμε τις ενέργειές τους με το ζώδιο, τον οίκο και τις όψεις που σχηματίζουν οι δύο βασικές πολικότητες του χάρτη. Γενικά χρειάζεται να κρατάμε ικανοποιημένους όλους τους πλανήτες, να τους αφήνουμε να δρουν με τον καλύτερο για εμάς τρόπο και να εξομαλύνουμε τις σχέσεις τους (όψεις που σχηματίζουν οι ενέργειες μεταξύ τους). Σκέψου πως μετακομίζεις σε ένα νέο σπίτι αλλά δεν έχεις πάρει ούτε έπιπλα, ούτε είναι διακοσμημένο, είναι ακόμα βρώμικο και άδειο. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να μην θέλεις να μείνεις στιγμή εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τον γενέθλιο χάρτη. Κάθε τοποθέτηση πλανητικής ενέργειας σε αυτόν είναι γεμάτη δυνατότητες οι οποίες μπορούν να προσεγγιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Οι πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη μας δεν σηματοδοτούν τετελεσμένα γεγονότα ή κάποια μοιραία πραγματικότητα. Είναι σημεία με τα οποία μπορούμε να έρθουμε σε επαφή και να τα βελτιώσουμε, ξεκινώντας με το να συντονιστούμε μαζί τους.

 

Όλοι μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον Ήλιο και τη Σελήνη, ανεξάρτητα αν γνωρίζουν ή όχι αστρολογία. Η αστρολογία είναι ένα μονοπάτι, μια πνευματική προοπτική η οποία σίγουρα βελτιώνει την αυτογνωσία και τον τρόπο που ζούμε. Και τα δύο αυτά «δώρα» της αστρολογίας βοηθούν στο να πλησιάσουμε προς το Φως.

 

Ας δώσω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι κάποιος είναι Κριός. Η ζωή του θα βελτιωθεί άμεσα όταν μάθει να ενσωματώνει στη καθημερινότητά του μια πρακτική και να είναι συνεπής με αυτήν. Συχνά η πρακτική αυτή για έναν Κριό είναι ένας τρόπος σωματικής άσκησης. Αρκετοί Κριοί για παράδειγμα ανακαλύπτουν πόσο μεγάλη χαρά τους προσφέρει μια πολεμική τέχνη ή ➡η πρακτική της Yoga. Στους Κριούς αρέσει επίσης να έχουν μια αποστολή και να παρακινούν τους άλλους να εκφράζουν τον καλύτερό τους εαυτό, ανακαλύπτοντας συνεχώς έτσι τον δικό τους. Αυτά τα στοιχεία χρειάζεται με κάποιον τρόπο (εξετάζοντας και τον υπόλοιπο χάρτη) να ενσωματωθούν μέσα στη καθημερινότητα. Είτε ως μέρος κάποιου hobby, είτε του επαγγέλματος.

 

Με τη Σελήνη τα πράγματα είναι ακόμα πιο επιτακτικά, καθώς ο συναισθηματικός μας κόσμος βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία όταν δεν ικανοποιείται. Ας θυμόμαστε απλώς πως όταν μάθουμε να φροντίζουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη, τότε αισθανόμαστε πως διαθέτουμε πραγματική ενέργεια. Τα δύο «Φώτα» του χάρτη, θα ξεκλειδώσουν ευκολότερα κάθε άλλη πλανητική ενέργεια έτσι ώστε να υποστηρίξουν όλη την ενέργεια του χάρτη, της ζωής μας.

 

Αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται στη καθημερινότητά τους και δυσκολεύονται με το να βιώνουν θετικές εμπειρίες με κάποιους από τους πλανήτες ή τις ενέργειές τους στον χάρτη. Συχνά χρειάζεται φαντασία ώστε να μπορέσει κανείς να ενσωματώσει, να αναμείξει το μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα του ωροσκοπίου του στη πορεία της ζωής. Ένας αστρολόγος μπορεί να βοηθήσει, να δείξει τον τρόπο θρέψης και φροντίδας των ενεργειών εκκινώντας από τον Ήλιο και τη Σελήνη. Τότε αισθανόμαστε τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που κυριαρχούν μέσα από κάθε θέση και σχηματισμό όψης. Γιατί σας θυμίζω πως ➡δεν υπάρχουν “αρνητικές” όψεις – ειδικά στον γενέθλιο. Μόνο περισσότερες ευκαιρίες για αυτογνωσία και εξέλιξη.

 

Με ποιο τρόπο φροντίζεις εσύ τους πλανήτες σου;

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.