Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/Πανσέληνος-Ζυγός-Άνοιξη-Μάρτιος-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη-Ελλάδα-Χείρωνας-Αφροδίτη-Κριός-Κρόνος-1014x487-1.jpg

Πανσέληνος στον Ζυγό. Αυτό σημαίνει πως η Σελήνη βρίσκεται στον Ζυγό και φωτίζεται ολάκερη καθώς στέκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο που βρίσκεται τώρα στον Κριό (αφού είχαμε και την Εαρινή Ισημερία). Το αξιοσημείωτο είναι πως τώρα ο Ήλιος δεν βρίσκεται μόνος του, μα σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα. Δηλαδή η Αφροδίτη βρίσκεται ακριβώς στην ίδια μοίρα με τον Ήλιο. Έκανε αυτό που ονομάζουμε “Καζίμι” και είναι πολύ σημαντικό για την Αφροδίτη που τονίστηκε Τόσο σημαντικό που αφιέρωσα σε αυτό το τελευταίο μου βίντεο.

Δες το βίντεο ΕΔΩ

Οπότε η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, της ομορφιάς και της γαλήνης, τονίζεται τώρα. Η Αφροδίτη είναι σημαντική και για έναν επιπλέον λόγο όμως, καθώς είναι κυβερνήτης της Πανσελήνου. Γιατί; η Πανσέληνος συμβαίνει στον Ζυγό και κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη.

Η Σελήνη στέκεται απέναντι από τον Ήλιο, τον Χείρωνα και την Αφροδίτη. Και με τα 3 αυτά πλανητικά σώματα σχηματίζει αντιθέσεις ακριβείας. Τι σημαίνει αυτό;

Πως για αρκετούς θα είναι δύσκολο να διαχειριστούν την ενέργεια των επόμενων ημερών. Δύσκολο γιατί τα συναισθήματά μας νιώθουν πληγωμένα ακόμα κι αν δεν έχουν λόγο, ακόμα κι αν με τη λογική συμφωνούμε πως είμαστε καλά, εξακολουθούμε να νιώθουμε ασφυκτικά.

 

Ας μη ξεχνάμε πως είναι η πρώτη Πανσέληνος (και σημαντική φάση της Σελήνης) μετά την Εαρινή Ισημερία που από μόνη της συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα. Καθώς η Άνοιξη ξεκινά, έτσι κι εμείς έχουμε την διάθεση να αναπτερωθούμε, να ξεκινήσουμε κάτι νέο, να προχωρήσουμε μπροστά, να ανθίσουμε. Όλη η φύση ξυπνά και η ενέργεια μας παρασέρνει.

Όταν όμως έρχεται μια Πανσέληνος αμέσως μετά, αυτό δείχνει πως κάτι μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε. Σαν να επιθυμούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας αλλά τελικά να διαπιστώνουμε πως κάτι δεν καταλάβαμε από το προηγούμενο και αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε σελίδα πίσω προκειμένου να το διαβάσουμε σωστά. Στη πράξη αυτό σημαίνει πως εμπειρίες οι οποίες μας καθόρισαν τις οποίες βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα, έρχονται τώρα φορτισμένες με νέα ενέργεια. Αλλά γιατί έρχονται στην επιφάνεια; Προκειμένου να τις αναγνωρίσουμε και να τις ελευθερώσουμε, να τις αφήσουμε να φύγουν. Να μην μας καθορίζουν πλέον τραύματα και στεναχώριες που ζήσαμε.

 

Αν δεν έχετε ξαναδιαβάσει άρθρο μου για Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο, ίσως δεν γνωρίζετε πως φροντίζω να δίνω βάση στον sabian συμβολισμό της μοίρας. Η συγκεκριμένη μοίρα αυτής της Πανσελήνου, η 8η του Ζυγού έχει την ερμηνεία (σας τη δίνω στα Ελληνικά για ευκολία): «Τρεις πίνακες με “αρχαίους διδασκάλους” είναι κρεμασμένοι στον τοίχο ενός σημαντικού δωματίου σε μια γκαλερί.»

 

Αυτή η μοίρα μας δείχνει αρχικά τη σημασία του παρελθόντος και το πως μπορούμε να μάθουμε από την σοφία των παλαιών. Οι πίνακες είναι εκεί για να τους βλέπουμε και να μας εμπνέουν. Η κληρονομιά είναι ανεκτίμητης αξίας – μας προσφέρει την βάση πάνω στην οποία χτίζουμε την ζωή μας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, μιας που από την οπτική της χώρας μας παρατηρούμε τον Κρόνο, με όλη του τη σοφία, να στέκεται στο χαμηλότερο σημείο του χάρτη, αυτό που συμβολίζει την πατρίδα. Δεν μπορώ να μην κάνω τον συνειρμό με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, δεν γίνεται να μην ξυπνήσει η θύμηση της ιστορίας για την ελευθερία και το πως από το πουθενά, χωρίς καν να το καταλάβουμε, έχουμε βρεθεί για τον έναν ή τον άλλον λόγο, να στερούμαστε ορισμένες ελευθερίες. Φυσικά δεν είμαι εδώ για να κάνω κανένα μάθημα ή να γράψω κάποια πολιτική άποψη, απλώς είναι έτσι αξιοσημείωτο θεωρώ το όλο σκηνικό, το πως ταιριάζει με τον τρόπο που παρατηρούμε από πίνακες το παρελθόν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε το παρόν.

Με αυτό σχετίζεται και η Πανσέληνος συνολικά. Και για το πως μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία σε όσα συνέβησαν στο δικό μας, όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, με αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα. Ό,τι έγινε – έγινε, όπως κι αν αισθανόμαστε γι’ αυτό, το θέμα είναι να βρούμε το κουράγιο να το αφήσουμε πίσω, και να προχωρήσουμε.

 

Κι όμως ο συμβολισμός της μοίρας μιλά και για την τέχνη, για την ομορφιά που αποτυπώνεται αιώνια για να συγκινεί, να εμπνέει. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα “σημαντικό δωμάτιο”, ας νιώσουμε ξεχωριστοί πως είμαστε καλεσμένοι σε αυτό. Πως μπορούμε να θαυμάσουμε τα έργα που εκτίθενται εκεί. Θεωρώ πως αυτή η αίσθηση του να νιώσουμε σημαντικοί στην ίδια μας την ζωή, είναι κάτι σπουδαίο που συχνά το παραλείπουμε καθώς δίνουμε περισσότερο βάρος στους αγαπημένους μας, στο γενικότερο καλό ή γενικά κάνουμε σπουδαίους Άλλους. Δίνουμε σε εκείνους τελικά πρόσβαση στο σπέσιαλ δικό μας δωμάτιο, αντί να θαυμάσουμε οι ίδιοι την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας. Γιατί οι 3 αυτοί διδάσκαλοι μπορούν κάλλιστα να αναπαριστούν εμάς τους ίδιους. Ο πρώτος την παιδική μας σοφία, εκείνη που τα έβλεπε όλα γεμάτα φαντασία και χρώματα. Ο δεύτερος την παρούσα, που πλέον γνωρίζει από δυσκολίες αλλά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο 3ος, ο μελλοντικός μας εαυτός, που μας δίνει δύναμη και μας θυμίζει να παίρνουμε αποφάσεις που “μετράνε” πραγματικά και θα μας κάνουν και μελλοντικά ευτυχισμένους όταν τις αναπολούμε.

 

Θα ήθελα να αναφερθώ στο μεγάλο Τρίγωνο που σχηματίζει η Σελήνη με Κρόνο και Άρη. Τα μεγάλα τρίγωνα είναι ένας σχηματισμός σπουδαίος που απαιτεί 3 πλανητικά σώματα που σχηματίζουν όλα όψεις τριγώνου μεταξύ τους. Το μεγάλο αυτό τρίγωνο τώρα συμβαίνει στο στοιχείο του Αέρα και δείχνει πως η ενέργεια κυλά εύκολα, αβίαστα. Πως δηλαδή αν θελήσουμε κάτι να κάνουμε προκειμένου να προχωρήσουμε, να αφήσουμε πίσω όσα μας ενοχλούν και μας πληγώνουν, να αλλάξουμε, μπορούμε να το καταφέρουμε με ευκολία. Ας πάρουμε τον χρόνο αυτές τις μέρες λοιπόν, να αναλογιστούμε πόσο σημαντικούς θεωρούμε τους εαυτούς μας, πόσο θεωρούμε πως αξίζουμε να βρεθούμε στο δικό μας σπέσιαλ δωμάτιο, πόσο τιμάμε το παρελθόν και υμνούμε το παρόν, αντί απλώς να αφήνουμε προβλήματα να μας κατακλύζουν.

 

Ο αστεροειδής Χείρωνας που εδώ είναι πρωταγωνιστική φιγούρα, ονομάζεται επίσης και πληγωμένος θεραπευτής. Και ναι, είμαστε πληγωμένοι, οι πληγές βγαίνουν στην επιφάνεια τώρα με τον Χείρωνα στο Καζίμι και την Πανσέληνο απέναντί του. Μα μόνο έτσι μπορούμε πραγματικά να εκφράσουμε και την άλλη ιδιότητα του Χείρωνα, εκείνη του θεραπευτή. Να φτάσουμε να θεραπεύσουμε τα προσωπικά μας παρελθοντικά τραύματα που μας κρατάνε πίσω.

Περισσότερα για τον Χείρωνα ΕΔΩ

 

Εύχομαι μια ευτυχισμένη Πανσέληνο, την πρώτη της Άνοιξης, να μας βοηθήσει να ανθίσουμε κι εμείς, σε όποιον τομέα της ζωής μας αισθανόμαστε πως χρειάζεται να ανοίξουμε τα πέταλά μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.