Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Βαρύτητα – ορισμένες προσωπικές σκέψεις

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/06/Βαρύτητα-ασρολογία-αστρονομία-άποψη-Ήλιος-Δίας-Κρόνος-Σελήνη-Γη-Φαίδρα-Θεολόγη-Αστρολογικό-Καπέλο-1280x800.jpg

«Την στιγμή που σηκώσαμε το βλέμμα μας προς τους ουρανούς ήταν η στιγμή που γίναμε, αν όχι κάτι λιγότερο από αγγέλους, τότε έστω κάτι περισσότερο από ζώο.

Μόνοι ανάμεσα σε όλα τα έμβια όντα, η ανθρωπότητα τολμά να κοιτά ψηλά από την Γη και να ονειρεύεται άλλους κόσμους. Αυτοί οι κόσμοι, όσο απόμακροι, είναι συνδεδεμένοι με τον δικό μας με μια δύναμη τόσο απέραντη και κυρτή που πέρασε απαρατήρητη το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας. Κι όμως τώρα ξέρουμε πως η ίδια ακριβώς δύναμη η οποία στέλνει ένα ψίχουλο στο πάτωμα της αίθουσας, κρατά τη Σελήνη δεμένη στην τροχιά της. Μιλάω, ασφαλώς, για την δύναμη της βαρύτητας, η οποία ασκεί αμοιβαία και ίση έλξη μεταξύ δύο σωμάτων, όποια κι αν είναι η διαφορά της μάζας τους…»

Απόσπασμα από το βιβλίο “The Lady’s Guide to Celestial Mechanics” της Olivia Waite. Το μετέφρασα η ίδια στα Ελληνικά ώστε να το μοιραστώ μαζί σας. Αν και δεν με ενθουσίασε συνολικά το βιβλίο (υποθέτω περίμενα κάτι διαφορετικό) αξίζει να σκεφτούμε λίγο την βαρύτητα.

Όχι, δεν θα κάνω μάθημα φυσικής, το αναλογίζομαι πιο φιλοσοφικά.

 

Βαρύτητα είναι η δύναμη των υλικών σωμάτων να έλκουν και να έλκονται αμοιβαία. Δηλαδή όταν πέφτει ένα αντικείμενο στην Γη, η Γη του ασκεί μια δύναμη αλλά ασκεί επίσης και το αντικείμενο την ίδια (μα αντίθετη) δύναμη στην Γη. Η ίδια δύναμη της βαρύτητας είναι επίσης που συγκρατεί τους πλανήτες σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Νιώθουμε την βαρύτητα συνεχώς. Όταν στεκόμαστε. Όταν έχουμε απέναντί μας κάποιον. Υπάρχει ανάμεσά μας βαρυτικό πεδίο. Μας ελκύει λιγότερο ή περισσότερο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται, με το ίδιο τρόπο που δεν αντιλαμβανόμαστε συνεχώς την βαρύτητα που μας ασκεί η Γη. Και σίγουρα υπάρχουν ισχυρότερες δυνάμεις γύρω μας από την βαρύτητα των ανθρώπων. Αλλά κι αυτή υπάρχει. Σοβαρά το λέω  – υφίσταται βαρύτητα μεταξύ των ανθρώπων. Και αν νιώθει την ισχυρή δύναμη της έλξης ο ένας – τότε το πιο πιθανό να το νιώθει και ο άλλος.

Οι σχέσεις χτίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό, υποχωρήσεις, καλή επικοινωνία κλπ όμως σκέφτομαι πως η βαρυτική ισορροπία είναι κάτι το σπάνιο. Και η δύναμη που έχουμε, η “μάζα μας” με μια ευρύτερη έννοια, δεν σχετίζεται μόνο με την δύναμη που μας ασκεί η ίδια η Γη. Ίσως να σχετίζεται επίσης και με την δύναμη που μας ασκούν και τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα. Ακόμα και η θέση του Ήλιου την κάθε δεδομένη στιγμή κάτι μας αλλάζει. Το νιώθουμε. Είμαστε διαφορετικά τη νύχτα και διαφορετικά την μέρα. Νιώθουμε αλλιώς το Καλοκαίρι κι αλλιώς τον Χειμώνα. Υπάρχουν συνεχώς αλλαγές σε αυτό που είμαστε, σε αυτό που ζητάμε και σε αυτό που εκπέμπουμε. Σε αυτό που ελκύουμε και μας ελκύει.

Υπάρχουν δυνάμεις ανάμεσά μας. Μπορούμε να επιλέγουμε να το λέμε μαγνητικό πεδίο, αύρα, βαρύτητα ή αστρολογική συμβατότητα. Για εμένα δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά. Αρκεί να γνωρίζουμε τι εκπέμπουμε, τι προσελκύουμε. Να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Να αναγνωρίζουμε τις δονήσεις που μας τραβούν και κατά πόσο πράγματι θα καταφέρουμε να σχηματίσουμε ένα αρμονικό βαρυτικό πεδίο ανάμεσά μας. Τουλάχιστον με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρει ή και -γιατί όχι;- γενικά με την ίδια την ζωή.

 

Η αστρολογία πάντως μπορεί να διακρίνει (και να μεταφράσει) αυτές τις δυνάμεις που μας ασκούν τα τεράστια πλανητικά σώματα. Ο Κρόνος, ο Δίας, ο Ήλιος, ο Ουρανός… Αναγνωρίζει και συνεχώς μελετά το πως μας επηρεάζουν. Τι αλλάζει; Τι γεννάται; Τι προσελκύουμε; Συχνά προσελκύουμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων. Συχνά προσελκύουμε υλικά αγαθά. Άλλοτε την χαρά και το παιχνίδι. Και τελικά πως μπορούμε να ελκύσουμε εκείνο ακριβώς που επιθυμούμε με τον πιο γρήγορο τρόπο την κατάλληλη στιγμή. Πως να ισχυροποιήσουμε το δικό μας “μαγνητικό πεδίο”. Πως να θέτουμε όρια που κρατάνε μακριά όσους δεν τα σέβονται. Με ποιόν τρόπο να προετοιμαστούμε και τελικά να υποδεχτούμε την δόνηση που μας είναι συμβατή. Το Φως.

 

Αν σε αγγίζει ο τρόπος που προσεγγίζω την αστρολογία κι ενδιαφέρεσαι να δουλέψουμε μαζί σε αυτή την βάση, θα χαρώ να μου στείλεις μήνυμα ΕΔΩ, αυτή την περίοδο δέχομαι νέους πελάτες.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

ΥΓ. Σας έχω πει στο παρελθόν πως διαβάζω (πολλά) βιβλία. Αστρολογίας, αυτογνωσίας, μυθιστορήματα… Αυτόν τον μήνα, καθώς είναι και μήνας Υπερηφάνειας, επέλεξα και ορισμένα βιβλία με πρωταγωνιστές ΛΟΑΤΚΙ+ . Φυσικά διαβάζω οποιονδήποτε μήνα queer αναγνώσματα, απλά μέσα στον Ιούνιο φροντίζω κάθε χρόνο να συμπεριλαμβάνω έστω 2-3 από αυτή την κατηγορία. Σε ένα από αυτά τα βιβλία έπεσα πάνω στο παραπάνω απόσπασμα, το οποίο μετέφρασα από τα Αγγλικά ώστε να το μοιραστώ μαζί σας. Το βιβλίο λέγεται “The Lady’s Guide to Celestial Mechanics” και είναι της Olivia Waite. Δεν με ενθουσίασε συνολικά, ακόμα και το απόσπασμα ενθαρρύνει τον σπισισμό, άλλωστε υπάρχουν κι άλλα ζώα εκτός από τον άνθρωπο που κοιτάζουν τα αστέρια για κατεύθυνση – ίσως και για να ονειρεύονται, ποιος να ξέρει; Το βιβλίο πάντως μου έδωσε αφορμή να μιλήσω για την βαρύτητα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.