Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

ΥπερΠανσέληνος Ιουνίου

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/06/ΥπερΠανσέληνος-στον-Αιγόκερω-Ιούνιος-Αστρολογικό-Καπέλο-αστρολογία-προβλέψεις-Πανσέληνος-Δίας-ανάδρομος-Καρκίνος-1280x800.jpg
ΥπερΠανσέληνος στον Αιγόκερω

 

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου έχουμε Πανσέληνο, η οποία θα ήταν αρκετά χαοτική ενέργεια που θα μας παρέσερνε προς χίλιες δυο κατευθύνσεις, αλλά συμβαίνει στον προσγειωμένο Αιγόκερω, που Αρχετυπικά μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες αστάθειες στην δόνηση και να τις εξισορροπήσει.

Για την ακρίβεια ο Αιγόκερως φημίζεται αστρολογικά για την ικανότητά του να επικεντρώνεται, να προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο και να είναι πρότυπο αρχηγού, να δείχνει δηλαδή ο ίδιος με το παράδειγμά του πως καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ακούγονται τόσα πολλά για τον Αιγόκερω και την καριέρα. Όμως στην βάση του, ο Αιγόκερως αυτό που επιθυμεί είναι να τιθασεύσει τον εαυτό του. Να προάγει την αυτογνωσία. Να βρει την ισορροπία μέσα του.

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ακριβώς απέναντι ζώδιο, τον Καρκίνο (η Πανσέληνος είναι ουσιαστικά η αντίθεση της Σελήνης με τον Ήλιο). Οπότε βλέπουμε το Νερό εδώ έντονο και από την άλλη την Σελήνη στον Γήινο Αιγόκερω. Όμως ο Αιγόκερως συμβολίζεται από την αμφίβια κατσίκα. Ο Αιγόκερως είναι κατσίκα με ουρά ψαριού. Αισθάνεται πολύ άνετα με οτιδήποτε υδάτινο γιατί είναι επίσης μέρος του.

Και τώρα, με την υπερΠανσέληνο, η Σελήνη βρίσκεται σε όψη εξαγώνου με τον Δία από τους Ιχθύες. Τον Δία που μόλις ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του. Άρα το νερό είναι ΠΟΛΥ έντονο (οι Ιχθύες είναι υδάτινο ζώδιο). Προσοχή όμως:

Εκεί που συνήθως σε μια Πανσέληνο παρατηρούμε μια κόντρα των αρχετύπων (και των ζωδίων), ένα δίλημμα ή μια εσωτερική σύγκρουση, τώρα εδώ βλέπουμε αρμονία των δύο αλληλοσυμπληρούμενων στοιχείων. Η Γη έχει ανάγκη το Νερό για να την θρέψει. Και το Νερό έχει ανάγκη την Γη για να σταθεί πάνω της. Δεν υπάρχει καμία κόντρα εδώ. Οπότε αν παρατηρήσουμε στην ζωή μας κάποια αμφιβολία σχετικά με το τι να κάνουμε, ή νιώσουμε την κλασσική “πίεση” που συνοδεύει τις Πανσελήνους, ας γνωρίζουμε πως η καλύτερη στρατηγική αυτές τις μέρες είναι να συνδυάσουμε τις όποιες καταστάσεις ίσως φαίνονται αντίθετες.

 

Ο Sabian συμβολισμός της μοίρας που συμβαίνει η Πανσέληνος (στις 3° 27’ του Αιγόκερου) έχει την ερμηνεία: Μια ομάδα ανθρώπων εξοπλίζει ένα μεγάλο κανό για να ξεκινήσει ταξίδι πάνω στο νερό.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε αμέσως αμέσως πως για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την ενέργεια της Πανσελήνου δεν δρούμε μόνοι. Έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με την βοήθεια άλλων, μιας ομάδας. Δεν υφίσταται πως κάποιος υπερτερεί. Ο σκοπός υπερτερεί πάνω από τους ανθρώπους.

Βλέπουμε το πως μπλέκεται η Γη (το κανό = ξύλινη στέρεη κατασκευή) πάνω στο Νερό. Πως δηλαδή αξιοποιούμε την αποτελεσματικότητα της λογικής για να επιτύχουμε αυτό το οποίο θέλουμε.

Παρατηρώ επίσης την έννοια της καλής οργάνωσης και της αποτελεσματικότητας. Πως κανείς φροντίζει από την αρχή να εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα. Είναι μέρες που προνοούμε.

 

Είναι η πρώτη Πανσέληνος μετά τις εκλείψεις. Τώρα η ενέργεια ηρεμεί. Καταλαγιάζει η συναισθηματικά έντονη περίοδος. Σίγουρα το ταξίδι μας έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να υμνήσουμε και να απολαύσουμε την χαρά όταν την βρίσκουμε.

Η Πανσέληνος αυτή (σε συνδυασμό με το Θερινό Ηλιοστάσιο και την αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα) μας θυμίζει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πως όλα μπορούν να ανατραπούν, οπότε καλά θα κάνουμε να απολαύσουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Γιατί οι εγωισμοί τύπου “όλο εγώ πηγαίνω/στέλνω” ή και οποιαδήποτε αξία δίνουμε στα μικρά της ζωής, καταλήγουν να μας στερούν την ευτυχία και την απόλαυση που κρύβεται στο τώρα (ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με την αλληλοεπίδραση που έχουμε με τους άλλους, τις σχέσεις)

Και τελικά ίσως ξεχάσουμε πως να αξιοποιούμε την Παρορμητική Ποιότητα που τώρα υπερτερεί. Ίσως ξεχάσουμε να είμαστε αυθόρμητοι. Ίσως φτάσουμε να επικεντρωθούμε τόσο πολύ στις υποχρεώσεις και το “πρέπον” που τελικά ξεχάσουμε να ζούμε. Από εμάς εξαρτάται. Η Υπερ-Πανσέληνος είναι μια άριστη ευκαιρία πάντως να θυμηθούμε αυτή την πλευρά μας. Ειδικά για όσους έχουν έντονη την Παρορμητική Ποιότητα στον χάρτη ή αισθάνονται πως έχει τελευταία ασθενήσει. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο:

Η Παρορμητική Ποιότητα

Εύχομαι μια ευτυχισμένη Υπερπανσέληνο! Μας επηρεάζει όλους, ειδικά όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των: Κριός, Καρκίνος, Παρθένος, Ζυγός, Αιγόκερως, Ιχθύες.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

ΥΓ. Είναι μια άκρως ερωτική Πανσέληνος, καθώς γενικά οι μέρες διακρίνονται από έναν ερωτισμό. Γι’αυτόν τον λόγο (και για να υμνήσουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο) παίζει προσφορά -20% μέχρι την Παρασκευή στην ανάλυση Μακροβιότητα & Καρμικοί Δείκτες. Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.