Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ωροσκόπος: Αιγόκερως ♑

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/02/Ωροσκόπος-Αιγόκερως-Αστρολογικό-Καπέλο-Κρόνο-ζώδια-wroskopos-aigokeros-xaraktiristika-astrologia-1280x800.jpg

Ο ωροσκόπος σαν έννοια είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει, γνωρίζουμε ίσως και σε ποιο ζώδιο ανήκει ο δικός μας. Όμως τι είναι πραγματικά;

O ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει την στιγμή της γέννησής μας. Όταν δηλαδή ανατέλλουμε κι εμείς. Είναι το σημείο που αν μπορούσαμε να δούμε παντού γύρω μας ανενόχλητοι κατά την στιγμή της γέννησης, το σημείο που βρίσκεται εντελώς ανατολικά, στον ορίζοντα.

Έτσι, το ζώδιο που ανατέλλει, το σημείο εκείνο, μας βοηθά κι εμάς να ανατείλλουμε και μας χρωματίζει. Δεν μας καθορίζει (όπως ΤΙΠΟΤΑ δεν μας καθορίζει) αλλά επηρεαζόμαστε ευκολότερα ως προς την εμφάνισή μας, ως προς το πως εμφανιζόμαστε στον κόσμο. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες εμφανίζονται στην ανατολή και ξεκινούν να ανεβαίνουν, έτσι κι εμείς, εμφανιζόμαστε από την μήτρα της Γης και εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Είναι ο ωροσκόπος εκείνο το σημείο που μαρκάρει ολόκληρο τον χάρτη, που του δίνει προσανατολισμό. Είναι η λεγόμενη οικοθεσία, οι οίκοι που λέμε του χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι η ακμή (το ξεκίνημα) του 1ου οίκου (υπάρχουν σύνολο σε όλους τους χάρτες 12 οίκοι, όσα και τα ζώδια).

 

Ο Αιγόκερως έχει για κυβερνήτη τον Κρόνο. Ο Υδροχόος επίσης διαθέτει για παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο, αλλά εκφράζεται εντελώς διαφορετικά. Αρκεί να πούμε πως όσα έχουμε στο νου μας για τον Κρόνο (που ίσως και λίγο τον φοβούνται αρκετοί), αυτή η εικόνα ταιριάζει περισσότερο στον Αιγόκερω. Έτσι, με ωροσκόπο Αιγόκερω σε διακρίνει μια σοβαρότητα. Όχι σοβαροφάνεια. Είναι κάτι πραγματικό που το αναγνωρίζουν και οι γύρω σου. Ακόμα κι αν κάνεις πλακίτσα και αστειεύεσαι με φίλους, υπάρχει κάτι “σοβαρό” ή έξυπνο χιούμορ από πίσω. Και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που αρκετοί κωμικοί έχουν ωροσκόπο Αιγόκερω. Είναι που δεν θα χασκογελάνε μέχρι να ολοκληρώσουν το αστείο τους. Γελάμε ουσιαστικά όταν κάτι μας εκπλήσσει. Και ο ωροσκόπος Αιγόκερως ξέρει σίγουρα να κάνει εκπλήξεις.

Αληθεύει πως γίνομαι ο ωροσκόπος μου μετά τα 30;

Γενικά ο ωροσκόπος Αιγόκερως αποπνέει επιτυχία. Ξεχειλίζεις από αυτήν βασικά. Σου ταιριάζει να ντύνεσαι κομψά, προσέχεις την εικόνα σου. Και αυτό έχει αποτέλεσμα γιατί σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία σου, συνήθως καταφέρνεις όντως να επιτύχεις. Ναι, το αντίθετο πάντα μπορεί να συμβεί. Μιλάμε για Κρόνο, άρα ακραίες καταστάσεις εδώ. Δηλαδή εξίσου εύκολα θα ντυθείς και θα εμφανιστείς εντελώς ατημέλητος. Όμως δε θα είσαι πραγματικά. Είτε ετοιμάζεις έξοδο για την πλατεία Εξαρχείων, είτε για την όπερα, θα φροντίσεις να εκπέμπεις με κάθε τρόπο αυτό που επιθυμείς.

 

Συχνά βλέπουμε πως ο ωροσκόπος είναι η προσωπικότητα που η οικογένειά μας θα ήθελε να είχαμε. Για παράδειγμα, τον ωροσκόπο Καρκίνο οι γονείς τον λένε “ευαίσθητο”. Τον ωροσκόπο Κριό “ανεξάρτητο” κλπ. Στην περίπτωσή σου είχες τον ρόλο του “υπεύθυνου”. Το άτομο στο οποίο μπορούσαν να βασιστούν. Και με τον καιρό υιοθετούμε αυτούς τους ρόλους, είτε σαν μηχανισμούς να ανταπεξέλθουμε στην κοινωνία, είτε απλά και από συνήθεια. Πάντως ο ωροσκόπος Αιγόκερως συχνά φτάνει να καλλιεργεί μια ισχυρή αίσθηση της παράδοσης, να υμνεί την οικογένεια και τις αξίες μέσα στις οποίες μεγάλωσε. Είσαι όντως υπεύθυνο άτομο από μικρή ηλικία. Σχεδόν θα έλεγα δεν ήσουν το παιδί που ήταν τα υπόλοιπα αν υπήρχε τέτοιο βάρος επάνω σου.

 

Η σκιά του ωροσκόπου σου είναι οι εσωτερικές αμφιβολίες. Και εντάξει, μπορεί να σκεφτείς πως όλοι αμφιβάλλουν τον εαυτό τους συχνά πυκνά. Όμως εδώ υπάρχει μια υποβόσκουσα ανασφάλεια ως σκιά του ωροσκόπου. Αναρωτιέσαι αν κάνεις αρκετά, αν αξίζεις όσα έχεις και παλεύεις συνεχώς να βελτιώσεις την κατάσταση. Και αυτό αν όντως συμβαίνει είναι σκιά. Είναι σκιά, είναι δηλαδή μια αρνητική έκφραση του ωροσκόπου. Γιατί σίγουρα, καλό να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπιροούμε. Αλλά αν είναι να μην απολαμβάνουμε και όσα έχουμε και απλά να παλεύουμε συνεχώς, τότε καταντά απλώς κουραστικό. Και εξαιρετικά αγχωτικό επίσης σχετικά με το τι θα γίνει στο μέλλον. Θυμίζω πως οι σκιές είναι εύκολο να εκφραστούν ειδικά σε περιόδους που δεν νιώθουμε καλά. Και είναι ενέργειες που μπορούμε να δουλέψουμε όταν γνωρίζουμε πως έχουμε την συγκεκριμένη αδυναμία.

 

Η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα όπως ίσως νομίζουν οι άλλοι. Ίσως το κάνεις να φαίνεται έτσι επειδή έχεις την υπομονή και την διάθεση να δουλεύεις σκληρά προς έναν στόχο. Και εδώ είναι ακόμα μια σκιά. Είναι εύκολο να πιστέψεις πως χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι προκειμένου να πετύχεις – ειδικά αν υπάρχει κι έντονος Ποσειδώνας στον γενέθλιο χάρτη.

Πάντως πολύ συχνά με αυτόν τον ωροσκόπο, βλέπω ανθρώπους αυτοδημιούργητους. Ανθρώπους που ξεκίνησαν από το μηδέν, αρκετά δύσκολα στην αρχή, όμως κατάφεραν να αλλάξουν την ζωή τους. Διατηρούν όμως έναν διακριτικό αέρα επιτυχίας. Σπάνια το διαλαλούν.

 

Η οικογένεια είναι σημαντική, και η ευτυχία επίσης. Η δουλειά όμως δεν είναι και τόσο. Μπορεί να μιλάω για επιτυχία και αυτό όντως σηματοδοτεί συχνά μια επαγγελματική και οικονομική επιτυχία. Αλλά τα χρήματα και το στάτους δεν είναι ο σκοπός. Είναι κάτι απαραίτητο στην κοινωνία απλά. Ναι, σου αρέσει να ψωνίζεις και να ζεις άνετα. Και σίγουρα, η ανάγκη αυτή υπάρχει περισσότερο από άλλους ωροσκόπους. Όμως η μεγαλύτερη ανάγκη είναι αυτή της ευτυχίας. Που συχνά περνάει και μέσα από την οικονομική άνεση.

Άνθρωπος πειθαρχημένος που συχνά προσελκύεις ανθρώπους οι οποίο ζητούν απλά κάποιον να βασιστούν επάνω του, αν όχι να εξαρτηθούν κι εντελώς. Αυτό θέλει μια προσοχή επίσης, καθώς στην βάση του, ο ωροσκόπος Αιγόκερως σε κάνει να πονάς τους άλλους και να θες να βοηθήσεις. Είναι εύκολο δυστυχώς να το εκμεταλλευτούν.

 

Η θέση του Κρόνου (το ζώδιο, ο οίκος και οι όψεις που σχηματίζει) είναι ΠΟΛΛΗ σημαντική. Οι ενέργειες που αναμιγνύονται δηλαδή διαμορφώνουν σημαντικά το πως εκφράζεται ο ωροσκόπος. Με έντονο Ερμή ή τον Κρόνο στους Δίδυμους για παράδειγμα, βλέπουμε ένα άτομο που συνεχώς κινείται και προχωρά μπροστά αξιοποιώντας τις γνώσεις.

 

Από την φύση σου προσεκτικός και κάπως απαισιόδοξος λόγω του ορθολογισμού που διαθέτεις. Επίμονος αλλά διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά. Ακόμα κι αν κάνεις τα πράγματα με τον δύσκολο τρόπο (κάτι που συχνά συμβαίνει). Διαθέτεις επίσης μια υπερηφάνεια που σε κάνει να αρνείσαι εξωτερική βοήθεια. Να δυσκολεύεσαι να δείξεις αδυναμία. Είσαι άτομο υπεύθυνο και σε βλέπουν οι άλλοι ως ώριμο και απόμακρο όμως. Νιώθουν πως μπορούν να βασιστούν πάνω σου σε μια δύσκολη στιγμή. Πως θα παραμείνεις ψύχραιμος.

 

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά για τον ωροσκόπο Αιγόκερω . Η θέση του Κρόνου όπως ανέφερα είναι πολύ σημαντική από ζώδιο και οίκο, όπως επίσης και οποιοσδήποτε πλανήτης πάνω στον Ωροσκόπο ή σε όψη με τον ωροσκόπο, διαμορφώνουν αντίστοιχα τα χαρακτηριστικά αυτά.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Δες και για τους άλλους ωροσκόπους ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται)

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.