Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/01/νεα-Σελήνη-Υδροχόος-Αστρολογικό-Καπέλο-τίγρης-Κρόνος-Ουρανός-προβλέψεις-2022-1280x800.jpg

Πρωτομηνιά με νέα Σελήνη – τι πιο όμορφος τρόπος ώστε να ξεκινήσει ο Φεβρουάριος!

Και δεν ξεκινά μόνο ο μήνας αλλά και το Σεληνιακό έτος με αυτή τη νέα Σελήνη! Το Σεληνιακό έτος ξεκινά με την δεύτερη νέα Σελήνη του χρόνου και είναι επίσης η έναρξη του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Δηλαδή η νέα αυτή Σελήνη σηματοδοτεί την έναρξη της χρονιάς του Τίγρη!

Στο δια ταύτα τώρα, η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο εκτός από τον Ήλιο (απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε το φαινόμενο της νέας Σελήνης) και με τον Κρόνο. Ενώ σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό που είναι και ο κυβερνήτης του Υδροχόου. Ο Ήλιος σχηματίζει εδώ και μέρες τετράγωνο με τον Ουρανό, μάλιστα έχω γράψει και ένα μικρό αρθράκι σχετικά

Ήλιος τετράγωνο Ουρανός

Η ενέργεια του Υδροχόου μέσα από την νέα Σελήνη μας βοηθά να καθαρίσει η σκέψη μας. Πραγματικά το μυαλό είναι πιο ξεκάθαρο, οι σκέψεις πιο συγκεκριμένες. Είναι γεγονός πως ο Ερμής θα συνεχίσει να είναι ανάδρομος μέχρι τις 04 Φεβρουαρίου, κι όμως, η νέα αυτή Σελήνη βοηθά αρκετά να ανοίξει η σκέψη, να καταλάβουμε, να γίνει αυτό που λέμε πνευματική προαγωγή. Προάγεται η νόηση και το πνεύμα.

Φυσικά να μην ξεχνάμε εδώ πως η λέξη προαγωγή, έχει ως συνθετικό το “άγω” που δείχνει μια πρωτοβουλία. Προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη που σημαίνει οδηγώ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οτιδήποτε κι αν συμβαίνει τώρα, δεν συμβαίνει έτσι από μόνο του. Υπάρχει μια δική μας κίνηση, μια πρωτοβουλία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί η ενέργεια του Υδροχόου συχνά μας παρασέρνει σε απραξία, σε τεμπελιά.

 

Η ενέργεια του Κρόνου μας φαίνεται συχνά σκληρή και ίσως μας τρομάζει. Όμως δεν χρειάζεται να είναι κάτι σκληρό. Ναι δείχνει έναν περιορισμό. Εκτιμώ πως ανάλογα τον οίκο που συμβαίνει η νέα αυτή Σελήνη, θέλεις εκεί να προχωρήσεις, αλλά υπάρχει εμπόδιο. Ένα εμπόδιο που μπορείς όμως να προσπεράσεις. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε πως αναφέρεται σε μια προαγωγή στην δουλειά. Το θέλεις αλλά κάτι σε εμποδίζει. Τι είναι αυτό; Ίσως υπάρχει τρόπος να το παρακάμψεις, να το συζητήσεις, να μην σε σταματάει πάντως.

Ο Κρόνος φαίνεται εδώ πως είναι μια απαραίτητη ενέργεια. Συχνά οι άνθρωποι δεν θεωρούμε πως κάτι αξίζει αρκετά, αν δεν έχουμε παλέψει για αυτό, αν δεν είναι δύσκολο. Είναι σαν να διψάμε για έναν βαθμό δυσκολίας. Θεωρώ πως ο Κρόνος ουσιαστικά αυτό αντιπροσωπεύει. Ο Κρόνος πάντα σχετίζεται με ανταμοιβή, εκτός από τιμωρία. Και τελικά το ποια πλευρά του θα εκφραστεί, έχει να κάνει με την δική μας ελεύθερη βούληση.

(Πάντως στον χάρτη της νέας Σελήνης από την οπτική της Ελλάδας, ο Κρόνος είναι πολύ δυνατή ενέργεια στέκεται πάνω στον ωροσκόπο, ενώ από της Κύπρου δεν τονίζεται ο Κρόνος ιδιαίτερα)

 

Η Ποιότητα που υπερτερεί σε όλο τον χάρτη είναι η Σταθερή. Σε συνδυασμό με τον Κρόνο, θέλω να δώσω μια συμβουλή: Αν θέλεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, να γνωρίζεις πως ότι ξεκινάει με αυτή τη νέα Σελήνη έχει την τάση να διαρκέσει. Αν θέλεις να δεσμευτείς σε κάτι, είναι καλές μέρες να γίνει η αρχή. Καταλαβαίνω πως ο ανάδρομος Ερμής αποτελεί κάτι που μας εμποδίζει συχνά να ξεκινήσουμε. Όμως είναι λίγοι οι χάρτες στους οποίους ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να σταθεί εμπόδιο τώρα. Για τους περισσότερους, η ενέργεια αυτή είναι ιδανική για νέα ξεκινήματα.

Η Σταθερή Ποιότητα

Αν με ακολουθείς ξέρεις πως φροντίζω να αναφέρω τον συμβολισμό της μοίρας σε κάθε νέα Σελήνη και Πανσέληνο. Η ερμηνεία της 13ης του Υδροχόου (12°-13°) είναι: Ένα Βαρόμετρο.

Τι είναι ένα βαρόμετρο; Δεν θα μπλέξω με τεχνικές ορολογίες απλά θα αναφέρω πως μετρά την ατμοσφαιρική πίεση (Υδροχόος) και μας δίνει προβλέψεις για το μέλλον (κάτι που σχετίζεται με τον πλανήτη Ουρανό).

Έχει να κάνει λοιπόν με το μέλλον η ενέργεια τώρα. Αλλά και με τον έλεγχο του μέλλοντος. Προνοούμε για να πέσουμε μέσα στις προβλέψεις μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος – σοβαρά. Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτώ πως αύριο θα φάω το φαγητό που θέλω, είναι να έχω προνοήσει να έχω αγοράσει τα υλικά και να τα μαγειρέψω.

Αλλά ακόμα και αυτά που δεν περνούν από το χέρι μας, υπάρχει κι εδώ η έννοια της πρόβλεψης που σχετίζεται με τον Υδροχόο. Συνήθως οι μαθητές της αστρολογίας όταν ακούν για πνευματικότητα ή ένστικτο, σκέφτονται αμέσως τα υδάτινα ζώδια. Αλλά ο Υδροχόος είναι ο βασιλιάς της πρόβλεψης, της γενικευμένης αντίληψης και του πνευματισμού.

Πάντως είτε κανείς βασίζεται στην παραδοσιακή διαίσθηση, στην Αστρολογία ή σε ένα βαρόμετρο για να μετρήσει την ατμοσφαιρική πίεση, αναζητάμε τρόπο να προβλέψουμε το μέλλον. Έτσι ώστε να νιώσουμε προετοιμασμένοι και να διαμορφώσουμε ανάλογα την πορεία μας.

Το βαρόμετρο μετράει το μέλλον συγκριτικά με το παρόν. Και αυτό κάνουμε κι εμείς στην ζωή μας συνεχώς, προσπαθώντας να την κατανοήσουμε. Να μετρήσουμε αυτά που έχουμε και αυτά που θέλουμε. Να την κάνουμε καλύτερη.

Η νέα αυτή Σελήνη είναι ένα νέο ξεκίνημα για να κάνουμε την ζωή μας ΠΟΛΥ καλύτερη. Να αποκτήσουμε έναν καλύτερο έλεγχο στα συναισθήματά μας. Να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

 

Εσύ τι θέλεις να βελτιώσεις; Που μπορεί να σε βοηθήσει η ενέργεια του Υδροχόου και του Ουρανού αυτή την περίοδο;

 

Ευτυχισμένη νέα Σελήνη με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Προβλέψεις στην Αστρολογία

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.