Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ωροσκόπος: Σκορπιός ♏

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ωροσκόπος-ΣΚορπιός-1280x800.jpg

Ο ωροσκόπος σαν έννοια είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει, γνωρίζουμε ίσως και σε ποιο ζώδιο ανήκει ο δικός μας. Όμως τι είναι πραγματικά;

Ο ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει την στιγμή της γέννησής μας. Όταν δηλαδή ανατέλλουμε κι εμείς. Είναι το σημείο που αν μπορούσαμε να δούμε παντού γύρω μας ανενόχλητοι κατά την στιγμή της γέννησης, το σημείο που βρίσκεται εντελώς ανατολικά, στον ορίζοντα.

Έτσι, το ζώδιο που ανατέλλει, το σημείο εκείνο, μας βοηθά κι εμάς να ανατείλλουμε και μας χρωματίζει. Δεν μας καθορίζει (όπως ΤΙΠΟΤΑ δεν μας καθορίζει) αλλά επηρεαζόμαστε ευκολότερα ως προς την εμφάνισή μας, ως προς το πως εμφανιζόμαστε στον κόσμο. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες εμφανίζονται στην ανατολή και ξεκινούν να ανεβαίνουν, έτσι κι εμείς, εμφανιζόμαστε από την μήτρα της Γης και εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Είναι ο ωροσκόπος εκείνο το σημείο που μαρκάρει ολόκληρο τον χάρτη, που του δίνει προσανατολισμό. Είναι η λεγόμενη οικοθεσία, οι οίκοι που λέμε του χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι η ακμή (το ξεκίνημα) του 1ου οίκου (υπάρχουν σύνολο σε όλους τους χάρτες 12 οίκοι, όσα και τα ζώδια).

Αληθεύει πως γίνομαι ο ωροσκόπος μου μετά τα 30;

Ο Σκορπιός είναι το μόνο ζώδιο που έχει δύο κυβερνήτες. Τον Πλούτωνα και τον Άρη. Ο Πλούτωνας υπερισχύει όμως ως ενέργεια, είναι αυτό που σε κάνει να διαφέρεις. Είναι αυτό που κάνει τους άλλους να ξέρουν πως δεν μπορούν να σε έχουν του χεριού τους. Ο τρόπος σου εμπνέει σεβασμό, οι κινήσεις σου μια κυριαρχία. Μάλιστα ίσως αρκετοί και να σε φοβούνται. Είτε έχεις σιωπηλή, είτε πιο θορυβώδης παρουσία, διακρίνουν οι άλλοι κάτι το δυναμικό. Την αποφασιστικότητα του ωροσκόπου Σκορπιού.

 

Γενικά είναι δύσκολο να μην σε προσέξουν. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντα στην καθημερινότητά σου, όμως ισχύει γενικά στην ζωή. Είσαι άτομο που πιθανότερο να σε προσέξουν στην ζωή. Να κάνεις όνομα. Να ξεχωρίσεις με κάποιο τρόπο.

 

Εκτιμάς την ιδιωτικότητα και το απόρρητο – δεν διαλαλείς όσα κάνεις στην ζωή σου. Μάλιστα συνήθως άτομα με ωροσκόπο Σκορπιό δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – εκτός κι αν το κάνουν πίσω από ψευδώνυμο ή με πιο αόριστο τρόπο – παρά να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες.

 

Η σκιά του ωροσκόπου, εκείνο που μπορεί δηλαδή να εκδηλωθεί σε περίπτωση που δεν βρισκόμαστε σε αρμονία με την ενέργεια, είναι η κτητηικότητα ή ακόμα και η παράνοια. Όχι μόνο λόγω ζήλιας – οποιαδήποτε έμμονη ιδέα. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να προσέχουν τα άτομα με αυτόν τον ωροσκόπο.

Υπάρχει και μια ακόμα σκιά με τον ωροσκόπο Σκορπιό. Οι εντάσεις. Επειδή η ζωή έχει ενδιαφέρον να είναι “ζωντανή” αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να εκδηλώνεται με νεύρα και διαφωνίες. Δεν είναι εδώ τα νεύρα της Παρθένου ή του Υδροχόου. Είναι κάτι που υποβόσκει. Είναι αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι άλλοι πριν σε κάνουν εχθρό τους.

 

Αν και ο Σκορπιός ανήκει στο στοιχείο του Νερού, ο Πλούτωνας κυβερνά τον κάτω κόσμο. Άρα με αυτόν τον ωροσκόπο είσαι προσγειωμένο άτομο. Κάτι που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα, στην δουλειά αλλά και στις σχέσεις. Είσαι άτομο που θέλει να δεσμευτεί γιατί διαθέτεις και την υπομονή και την γνώση πως έτσι χτίζεται κάτι στέρεο. Ξέρω πως για τον Σκορπιό ακούγονται διάφορα σχετικά με το σεξ ή την απιστία – αλλά με αυτόν τον ωροσκόπο δεν θέλεις τα επιφανειακά, όσο το αληθινό “μαζί”.

 

Σε χαρακτηρίζει μια αποφασιστικότητα – μιλάμε δηλαδή για ένα δυναμικό άτομο. Και το παράδοξο είναι πως σε βλέπουν ως ευαίσθητο. Και δεν λέω πως δεν διαθέτεις ευαισθησία – αλίμονο. Απλά είναι παράξενο που αυτό οι άλλοι παρατηρούν – ειδικά κιόλας αφού τους κάνεις τόσο εντύπωση.

Αντιπαθείς οτιδήποτε ψεύτικο, την υποκρισία. Είσαι ικανός να διακρίνεις εύκολα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των ανθρώπων. Τους φόβους και όσα τους παρακινούν. Αυτό είναι που τους μαγνητίζει – ή άλλους τους απωθεί.

 

Πάντως πολύ συχνά βλέπω επιτυχημένους ανθρώπους με αυτόν τον ωροσκόπο. Κι αυτό επειδή έχεις την ικανότητα να συγκεντρώνεσαι, να επικεντρώνεσαι στον στόχο. Τους οποίους ακριβώς λόγω της επιμονής, τους συνήθως τους πετυχαίνεις. Η επιτυχία φυσικά πηγάζει και από την ικανότητα να “διαβάζεις” τους ανθρώπους.

 

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά για τον ωροσκόπο Σκορπιό. Η θέση του Άρη και του Πλούτωνα (το ζώδιο, ο οίκος και οι όψεις που σχηματίζουν) είναι ΠΟΛΛΗ σημαντική. Οι ενέργειες που αναμιγνύονται δηλαδή διαμορφώνουν σημαντικά το πως εκφράζεται ο ωροσκόπος.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Δες και για τους άλλους ωροσκόπους ΕΔΩ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.