Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ήλιος σύνοδος Ποσειδώνας

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ήλιος-σύνοδος-Ποσειδώνας-αστρολογικό-Καπέλο-αστρολογία-Καζίμι-Ποσειδώνα-Ιχθύς-διαλογισμός-αρχέτυπο-1280x800.jpg

Το Καζίμι του Ποσειδώνα συμβαίνει μία φορά τον χρόνο και φέτος είναι στις 13.03 το μεσημέρι. Ήλιος και Ποσειδώνας έρχονται σε επαφή, στην ίδια μοίρα του ζωδιακού, στην 22η των Ιχθύων.

Ο Ποσειδώνας μας καθοδηγεί να σκεφτούμε διαφορετικά, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις μας και μας θυμίζει πως υπάρχουν πολλά μυστήρια στην ζωή που δεν καταλαβαίνουμε. Σίγουρα προσπαθούμε συνεχώς να καταλάβουμε, να εξηγήσουμε γιατί η κάμπια γίνεται πεταλούδα. Γιατί μία μορφή τέχνης μας αναστατώνει τόσο. Γιατί βιώνουμε ζέστη κοντά σε ορισμένους ανθρώπους και κρύο κοντά σε κάποιους άλλους. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τον Ποσειδώνα. Να βάλουμε σε “κουτάκια” το μυστήριο. Αλλά δεν μπαίνει. Γιατί τότε παύει να είναι μυστήριο – παύει να μας συνεπαίρνει. Όμως ορισμένα παραμένουν ανεξήγητα. Ευτυχώς.

Το φετινό Καζίμι του Ποσειδώνας (σημ. Καζίμι = σύνοδος με τον Ήλιο) συμβαίνει στο ζώδιο των Ιχθύων. Στο ζώδιο που ο Ποσειδώνας κυβερνά. Αυτό σημαίνει πως τα όνειρα και η διαίσθηση (δύο ακόμα “ανεξήγητα” φαινόμενα) είναι ισχυρά. Ο Ποσειδώνας είναι επίσης ο πλανήτης της συλλογικής συνείδησης. Και της ανιδιοτελούς αγάπης.

 

Στο Καζίμι λοιπόν τώρα αυτές τις μέρες, όλα αυτά τα θέματα τονίζονται. Αυτό είναι υπέροχο σίγουρα, όμως παρουσιάζει και τις δυσκολίες του. Επειδή υπάρχει όλο αυτό το μυστήριο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε τα πράγματα λογικά και καθαρά. Δεν είναι οι κατάλληλες μέρες να πάρουμε πρακτικές αποφάσεις. Η κρίση μας γενικά δεν είναι κοφτερή. Ο Ποσειδώνας τα καλύπτει όλο με ένα ονειρικό και όμορφο πέπλο. Όμως αυτή η ίδια ενέργεια είναι που δυσκολεύει την λογική μας.

Η περσινή σύνοδος Ήλιου – Ποσειδώνα (βίντεο)

Πολλοί ωραιοποιούν την ενέργεια του Ποσειδώνα βέβαια και δεν θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο. Γιατί ο Ποσειδώνας έχει και δύσκολη πλευρά – όπως γνωρίζουν όσοι έχουν όψη Ήλιου – Ποσειδώνα (ή Σελήνης ή Ποσειδώνα πάνω σε γωνία του χάρτη τους). Ο Ποσειδώνας μπορεί να φαίνεται κάτι τέλειο – είναι το ουτοπικό, ο παράδεισος, αλλά συχνά κρύβει πόνο. Κρύβει θυσία. Είναι ο ίδιος ο Ποσειδώνας που κυβερνά τις μεγάλες καταστροφές. Είτε τις φυσικές, είτε αυτές που προκαλούνται από τον άνθρωπο.

 

Η ενέργεια αυτές τις μέρες μας κάνει να θέλουμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Να αφήσουμε την γείωση και όχι να απογειωθούμε, αλλά να βυθιστούμε στα έγκατα. Αυτό σημαίνει να διαλογιστούμε ή να πέσουμε με τα μούτρα στο νέτφλιξ και να δούμε 10 επεισόδια στην σειρά. Σημαίνει επίσης πως είναι ευκολότερο να καταναλώσουμε αλκοόλ ή άλλες ουσίες που διαστρεβλώνουν την αντίληψη – η ανάγκη να ξεφύγουμε είναι ισχυρή. Ας το γνωρίζουμε λοιπόν αυτό κι ας αναζητήσουμε βοήθεια αν πιστεύουμε πως την έχουμε ανάγκη.

Ο ομίχλη (υδρατμοί – νερό) την αυγή, μας δυσκολεύει να δούμε. Αλλά τα κάνει όλα όμορφα. Μοιάζει σαν να κατέβηκαν τα σύννεφα από τον ουρανό στην Γη.

 

Πως μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε την σύνοδο; Ορίστε κάποιες ιδέες που μου ήρθαν έτσι στα γρήγορα:

  • Να καταγράψουμε τα όνειρά μας
  • Να κάνουμε ένα μπάνιο πραγματικής κάθαρσης – σώματος και πνεύματος.
  • Να δημιουργήσουμε στην μορφή τέχνης που μας ελκύει περισσότερο (η έμπνευση είναι αυξημένη τώρα)
  • Να διαβάσουμε κάτι Ποσειδώνιο (όπως για παράδειγμα το De Profundis του Όσκαρ Ουάιλντ που το έγραψε όσο βρισκόταν στην φυλακή)
  • Να κάνουμε έναν κατευθυνόμενο διαλογισμό (διοργανώνω έναν την Κυριακή, αν ανοίγεις τα newsletter μου κάθε πρωτομηνιά πρέπει να έλαβες ήδη την πρόκληση!)

 

Εύχομαι ένα όμορφο Ποσειδώνιο Καζίμι!

Με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.