Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αφροδίτη στον Σκορπιό 2020

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/11/Αφροδίτη-στον-Σκορπιό-ατρολογία-σχέσεις-ζήλια-οικειότητα-αγάπη-σύντροφος-έρωτας-ζώδια-Florin-Radu.jpg

Η Αφροδίτη περνά στον Σκορπιό στις 21.11 και θα παραμείνει έως τις 15 Δεκεμβρίου

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό, όπως επίσης και η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα (10.12), με κάνουν να σκέφτομαι το παραμύθι “η πεντάμορφη και το τέρας”. Για να το πω πιο απλά, με την Αφροδίτη εδώ μας προσελκύει το σκοτεινό, το μυστηριώδες, το περίπλοκο, το δυνατό ή και το επικίνδυνο. Ουσιαστικά εδώ κρύβεται η ανάγκη μας να μεταμορφωθούμε μέσα από την αγάπη που μας δείχνουν οι άλλοι, να μας μεταμορφώσει η αγάπη, η σχέση (ό,τι είδους σχέση κι αν είναι αυτή). Άρα θα μιλήσουμε για τις σχέσεις. Κυρίως τις ερωτικές μιας που εδώ συνήθως εκδηλώνονται εντονότερα, αλλά και τις φιλικές, οικογενειακές κλπ.

Αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει επίσης όταν ερχόμαστε κοντά με ανθρώπους που είμαστε εντελώς διαφορετικοί εξ’αρχής. Όπως η πεντάμορφη και το τέρας, ο κάθε ένας έχει κάτι που λείπει στον άλλον. Αυτό το αρχέτυπο ενεργοποιείται ουσιαστικά τώρα, ανακαλύπτουμε κάτι νέο στο οποίο είχαμε έλλειψη. Συν τοις άλλοις, η επιθυμία να μεταμορφωθούμε, να αλλάξουμε με τη βοήθεια του άλλου, δημιουργεί μια βαθιά σύνδεση, δυναμώνει την “χημεία”.

 

Όμως η διαφορετικότητα έχει και από τη μία την ανάγκη μεταμόρφωσης έχει από την άλλη και πιο σκοτεινά επακόλουθα. Όπως για παράδειγμα να κάνουμε προβολή των δικών μας χαρακτηριστικών και ανησυχιών στον άλλον, αφού αδυνατούμε να αντιληφθούμε το πόσο διαφορετικός είναι όντως. Μπορεί να βγάλει επίσης κτητικότητα, αυτή η αίσθηση πως αφού σε βοηθάω να μεταμορφωθείς, κατά κάποιο τρόπο μου “ανήκεις”. Μπορεί επίσης να βγάλει στις σχέσεις το επόμενο διάστημα και χειριστικότητα. Όποιος είναι στον κάθε τομέα περισσότερο άνετος, να προσπαθήσει να κατευθύνει, να χειριστεί συναισθηματικά τον άλλον. Οπότε τις επόμενες εβδομάδες, ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τις 3 αυτές αρνητικές εκδηλώσεις είτε από την δική μας μεριάς, είτε από τους γύρω μας:

  • α. προβολή των δικών μας προβλημάτων ή ανησυχιών, αντί κατανόησης,
  • β. κτητικότητα και
  • γ. χειριστικότητα.

 

Αυτές τις μέρες, και ειδικά μέχρι τις 03 Δεκέμβρη που βρίσκεται και ο Ερμής στον Σκορπιό, είναι καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε το γιατί μας προσελκύει συνεχώς ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπων. Τι μας τραβάει ακριβώς; Κάποιες φορές με λίγη σκέψη ίσως μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τη βαθύτερη αιτία. Άλλοτε πάλι, μια μελέτη εξελικτικής αστρολογίας μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες για αυτά τα ασυνείδητα προγράμματα που παίζουν μέσα μας και τα βρίσκουμε “ανεξήγητα”, ενώ στη πραγματικότητα είναι κάποια ανάγκη της ψυχής που εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να επιλέξετε τον σύνδεσμο παραπάνω για να μάθετε περισσότερα.

 

Ας θυμόμαστε πως ανεξάρτητα από το πόσα “επικά” περιστατικά συμβαίνουν σε μια σχέση (ειδικά για όσους τους τραβούν οι πιο έντονες εμπειρίες), στη πραγματικότητα είναι η προσωπική συνειδητοποίηση των μοτίβων που επαναλαμβάνονται και ειδικά βλέποντας το που ακριβώς υστερούμε (όπως π.χ. το τέρας υστερούσε στην ομορφιά και η πεντάμορφη στα πλούτη) το οποίο προκαλεί την μεγάλη Σκορπίσια μεταμόρφωση. Η μεταμόρφωση που συμβαίνει τις επόμενες μέρες δεν είναι μόνο προσωπική, έχει να κάνει και με την ίδια τη φύση των σχέσεων. Με το να επιδιώκουμε εσωτερική σοφία, να μελετάμε αστρολογία, ψυχοθεραπεία, τα αρχέτυπα ή και με το να είμαστε συνειδητοί μέσα μας απέναντι στις επιθυμίες και στα κίνητρα, μπορούμε να δούμε καθαρότερα τα ασυνείδητα μοτίβα συμπεριφοράς που εκφράζουμε μέσα στις σχέσεις. Αυτό είναι μια μεγάλη προσωπική *νίκη* -αν μπορώ να την πω έτσι- καθώς οδηγεί σε μεγαλύτερη δύναμη, ουσία και βάθος σχετικά με τις συναινετικές επαφές. Μας ανοίγει τον δρόμο για πιο ειλικρινή επικοινωνία αλλά και ξεκάθαρα όρια – σε αντίθεση με την τάση που συχνά οι άνθρωποι διατηρούμε να παίζουμε παιχνίδια εξουσίας, χειρισμού και εκμετάλλευσης.

 

Εύχομαι να αξιοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αναπτύξουμε μια πιο ουσιώδης επικοινωνία, να εμβαθύνουμε την οικειότητα των σχέσεων και να αντιληφθούμε την ευθύνη του τι προσελκύουμε και του τι τελικά έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.

 

Σας παροτρύνω να διαβάσετε και το άρθρο για την Αφροδίτη στον Σκορπιό που είχα γράψει το 2017, αφού η ενέργεια ατόφια παρουσιάζει πολλά κοινά.

Αφροδίτη στον Σκορπιό 

 

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από Florin Radu

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.