Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Σούπερ νέα Σελήνη στον Σκορπιό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/σουπερ-νεα-Σελήνη-στον-Σκορπιό-ζώδια-αστρολογία-Δίας-Πλούτωνας-ευκαιρίες-τύχη-Νοέμβριος-1014x487-1.jpg

Κάθε νέα Σελήνη είναι υπέροχη. Το ξεκίνημα, η έναρξη. Η στιγμή που φυτεύουμε τον σπόρο. Μέσα στο χώμα έχει σκοτάδι. Όμως ο σπόρος γρήγορα θα ανθίσει, όπως το φεγγάρι θα ξεκινήσει να γεμίζει προς την Πανσέληνο.

 

Μου αρέσει να συντονίζω τις μέρες μου με τις φάσεις της Σελήνης, γιατί είναι μια ενέργεια πάντα προσβάσιμη και εύκολα αντιληπτή. Μας βοηθά και μας κατευθύνει στο να δρούμε την κατάλληλη στιγμή. Η συγκεκριμένη νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι πραγματικά ξεχωριστή. Είναι όσα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε. Και εξηγώ:

Πρώτον, από την οπτική της Ελλάδας συμβαίνει ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο. Αυτό σημαίνει πως όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα κατά τη στιγμή της νέας Σελήνης (15.11 και ώρα 7:07μμ) αντιλαμβάνονται ευκολότερα την ενέργεια. Και μπορούν να την αξιοποιήσουν για νέα ξεκινήματα.

Δεύτερον, είναι αυτό που λέμε “σούπερ” νέα Σελήνη. H τρίτη και τελευταία για το 2020. Αυτό σημαίνει πως την αισθανόμαστε εντονότερα και μας προσκαλεί με τεράστια επιμονή να πάρουμε από την ορμή την οποία προσφέρει. Το (τρίτο και τελευταίο) εμφανίζεται ξανά και με τη σύνοδο του Δία-Πλούτωνα που κορυφώθηκε τρίτη και τελευταία φορά στις 12.11 και είναι ακόμα στενά ενεργή. Επίσης η Σελήνη σχηματίζει εξάγωνα με τα πλανητικά αυτά σώματα. Άρα συνολικά θα έλεγα πως πρόκειται για μια ενέργεια επιπλέον καλοδεχούμενη, γιατί είναι σαν να προσπάθησε άλλες δύο φορές να εκπληρωθεί. Και τώρα είναι η τρίτη και τελευταία. Η τυχερή. Το μοτίβο που παρατηρήσατε πως προσπαθούσε να εκδηλωθεί στη ζωή σας, να γεννηθεί, και κάτι το σταμάτησε 2 φορές, τώρα έρχεται η λύτρωση. Η πραγματοποίηση.

Τρίτον, η νέα αυτή Σελήνη σχηματίζει μόνο εύκολες όψεις. Αυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αξία στην γενέθλια αστρολογία (δες ΕΔΩ) αλλά στις διελεύσεις έχει μια βαρύτητα, καθώς δεν αισθανόμαστε “πίεση”. Βέβαια δίχως πίεση ενδεχομένως να μην κινητοποιηθούμε ώστε να ξεκινήσει κάτι νέο. Μα θέλω να πιστεύω πως δεν χρειαζόμαστε αρνητική ενθάρρυνση για να πράξουμε (πχ φόβος, ανησυχία). Χρειαζόμαστε απλά θέληση. Και τύχη. Και από αυτά η νέα Σελήνη προσφέρει σε αφθονία.

Τέλος, η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό, το ζώδιο της “πτώσης” της. Πολλοί θα σας πουν πως η Σελήνη εδώ είναι αδύναμη. Μην τους πιστέψετε. Η νέα αυτή Σελήνη είναι πολύ πιο δυνατή. Γιατί μέσα από τον Σκορπιό η Σελήνη μας σπρώχνει να βυθιστούμε στα πιο δύσκολα συναισθήματα που είχαμε καταπνίξει. Εκείνα που νομίζουμε πως θα φέρουν μόνο απελπισία. Όμως τώρα τα αντέχουμε. Μάλιστα τα καλωσορίζουμε γιατί μας προσφέρουν εκείνο που μας έλειπε. Η πιο διευρυμένη, καλύτερη οπτική. Και ελπίδα. Προσφέρουν ελπίδα για όσα έχουμε και νιώθουμε τώρα.

 

Ο Σκορπιός συνδέεται με τη μελαγχολία της αβύσσου. Και είναι γεγονός πως αρκετοί αισθανόμαστε πολύ πιεσμένοι με τα νέα δεδομένα. Υπάρχει έτσι ένα υποβόσκον αρνητικό συναίσθημα, μια ματαιότητα. Φυσικά αυτό δεν πηγάζει μόνο από τα συναισθήματα, είναι και οι καταστάσεις που πιέζουν και περιορίζουν προς μια διαφορετική νόρμα. Όμως πραγματικά, ακόμα κι αν μας συνεπάρει αυτό το συναίσθημα, να δούμε πως η λύτρωση πάντα ακολουθεί. Γιατί όσο κι αν η νύχτα είναι τώρα σκοτεινή δίχως φεγγάρι, μετά μόνο να γεμίσει μπορεί. Και μαζί του θα ξεκινά να γεμίζει η αισιοδοξία, η διάθεση να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν. Ο Νοέμβρης είναι ένας δύσκολος μήνας με όλες τις όψεις, τις θέσεις και την έκλειψη ακόμα την τελευταία του μέρα. Όμως στην καρδιά του, στο κέντρο του τώρα στις 15.11, φέρνει μια ανάσα. Μια τρίτη ευκαιρία για κάτι που δεν πέτυχε όπως θα θέλαμε τις άλλες δύο φορές. Μπορεί να είναι θέμα θέλησης, όπως για παράδειγμα μια δίαιτα στην οποία δεν καταφέραμε να μείνουμε πιστοί. Ίσως είναι θέμα συνθηκών, μια δουλειά που πάντα στράβωνε. Ό,τι κι αν είναι, η ευκαιρία τώρα προσφέρεται.

 

Ο Sabian συμβολισμός της μοίρας στην οποία συμβαίνει η νέα Σελήνη έχει την ερμηνεία: Έχοντας ακούσει έναν σοφό να παραδίδει μία “επί του Όρους Ομιλία”, ο κόσμος επιστρέφει σπίτι του. Και αυτό δείχνει πως δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την κατάσταση μιας εμπειρίας. Δεν μπορούμε να ακούμε συνεχώς τα διδάγματα. Κάποια στιγμή τα παίρνουμε μαζί μας ώστε να τα κάνουμε μέρος της δικής μας καθημερινής ζωής. Η επιστροφή στο σπίτι είναι αυτό που αποκομίζουμε. Όσο ακούγαμε όλα μπορεί να μας φαινόντουσαν όμορφα ή απλά. Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής μας, τους περιορισμούς. Όμως όπως εμείς επιστρέφουμε, έτσι και φέρνουμε μαζί και τις εμπειρίες. Ακολουθούμε τα παραδείγματα και την σοφία άλλων. Αλλά τα προσαρμόζουμε στην δική μας μοναδική περίσταση (μου αρέσει το πως αναφέρεται το όρος και ο Αιγόκερως συμβολίζει παραδοσιακά το βουνό. Στον Αιγόκερω τώρα βρίσκονται Δίας-Κρόνος-Πλούτωνας που σχηματίζουν εξάγωνα με την νέα Σελήνη)

Μου αρέσει το πως ο sabian συμβολισμός μιλά για πλήθος, δεν είναι κάτι ατομικό που εκφράζεται εδώ. Έτσι και η νέα αυτή Σελήνη αναφέρεται κυρίως σε ομαδικές περιπτώσεις. Μια γέφυρα χρειάζεται να χτιστεί μεταξύ των ιδεών και των πράξεων. Να κάνουμε εκείνα που σκεφτόμαστε. Να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας γιατί έτσι θα έρθουμε πιο κοντά. Και οι γύρω μας νιώθουν μάλλον τα ίδια. Δεν είμαστε μόνοι.

 

Και ακόμα κι αν συχνά τα συναισθήματα μας διακατέχουν, να ξέρουμε πως δεν είμαστε όσα νιώθουμε. Είναι απλώς κάτι που μας ανήκει, αλλά δεν μας καθορίζει. Με τον ίδιο τρόπο που μπορώ να είμαι απολαμβάνω τον καφέ μου ακόμα κι αν ξύπνησα από έναν φριχτό εφιάλτη.

 

Εύχομαι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που η νέα Σελήνη στον Σκορπιό δίνει να ανακαλύψουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας. Να κάνουμε ενδοσκόπηση. Να συζητήσουμε και με άλλους που αισθάνονται το ίδιο. Να εκφράσουμε το πόσο ευάλωτοι μπορούμε να γίνουμε. Το πόσο εύθραυστοι είμαστε πραγματικά. Όλοι είμαστε. Και αυτό μας ενώνει.

Μου αρέσει πολύ η ενέργεια της νέας αυτής Σελήνης. Κάθε νέα Σελήνη είναι υπέροχη. Το ξεκίνημα, η έναρξη. Αυτή μου αρέσει λίγο παραπάνω γιατί την αισθανόμαστε. Και έχει ουσία.

 

Και μια αγαπημένη εκδοχή ενός εξίσου αγαπημένου κομματιού που θεωρώ ταιριάζει με την νέα Σελήνη

 

Είθε να έχουμε μια αισιόδοξη νέα Σελήνη. Να απολαμβάνουμε όσα έχουν αξία. Να διεκδικούμε εκείνα που μας αξίζουν. Να υλοποιούμε στην καθημερινότητά μας ευκολότερα όλα όσα διδασκόμαστε.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι του Ernesto Rodriguez

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.