Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αφροδίτη στον Σκορπιό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/11/Αφροδίτη-Σκορπιός-συμβουλές-προβλέψεις-ζώδια-Αστρολόγος-αυτοπεποίθηση-ερωτας.jpg

Πολλά έχουν γραφτεί για την Αφροδίτη στον Σκορπιό. Σαγηνευτική, μυστηριώδης, παθιασμένη κι ερωτική είναι μόνο κάποια από τα βασικά που θα διαβάσετε. Σε «θέση αδυναμίας» όπως χαρακτηρίζεται η Αφροδίτη εδώ, μόνο αδυναμία δεν εκφράζει. Και αν θέλετε να ξέρετε πως θα μας επηρεάσει από το ζώδιο του Πλούτωνα για όλο τον Νοέμβρη (07-30/11), καθόλου αδυναμία δεν δείχνει, η Αφροδίτη δεν υποτάσσεται, όπως ακριβώς ο έρωτας δεν περιορίζεται.

 

Επειδή πρόσφατα η Αφροδίτη αποχώρησε κιόλας από μια όψη τετραγώνου από τον κυβερνήτη του Σκορπιού, Πλούτωνα, μου δημιουργείται η αίσθηση της τέχνης της Αγάπης και το πώς αυτή έχει άμεση σχέση με τη σκιά, το σκοτάδι. Δηλαδή το πώς αγαπάμε τις δικές μας σκιές και πως τις σκιές των άλλων. Το ζήτημα που δημιουργείται αυτές τις μέρες του Νοέμβρη όμως είναι το πώς το να συμπεριλάβουμε κάποιον στα δικά μας σκοτάδια (μυστικά, φόβοι, ντροπές, προσωπικές σκοτεινές σκέψεις) ή η προσπάθειά μας να μας συμπεριλάβουν άλλοι στα δικά τους, δεν είναι πάντα μια πράξη Αγάπης, αλλά συχνά τρόπος ελέγχου. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι η φράση: «Είμαστε εγώ κι εσύ μαζί, ενωμένοι μέσα σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο. Γνωρίζω τα τραύματά σου όπως κι εσύ γνωρίζεις τα δικά μου και τώρα μπορούμε να μείνουμε μαζί για πάντα φροντίζοντας ο ένας τις πληγές του άλλου».

 

Μπορεί σε κάποιον να φαντάζουν εξωφρενικά και παράλογα αυτά τα λόγια αλλά για κάποιον που δεν έχει μάθει να αξιοποιεί την Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι πιθανό να γίνουν μύχιες σκέψεις. Όπως ακριβώς ο άνθρωπος διαθέτει κατώτερο και ανώτερο εαυτό, έτσι συμβαίνει και με τα ζώδια. Ο κατώτερος εαυτός του Σκορπιού λοιπόν στη σφαίρα της αγάπης, σχετίζεται με αυτό του είδους τον σκοτεινό ρομαντισμό όπου το ενδιαφέρον εκφράζεται με τον ψυχικό πόνο που μπορεί κανείς να αντέξει και τον έλεγχο που παραδίδει.

 

Προσοχή όμως μην οδηγηθεί κανείς στο άλλο άκρο. Η ερωτική αγάπη δεν σημαίνει πως δεν χρειάζομαι τίποτα από τον άλλον και πως στην ιδανική περίπτωση είμαστε δυο τέλεια φωτεινά όντα τα οποία γεννιούνται αέναα μαζί. Η ερωτική αγάπη στη σφαίρα που ζούμε είναι από τη φύση της εγωιστική. Το θέμα τώρα είναι πόσο ικανοί είμαστε να δίνουμε και να λαμβάνουμε αγάπη με μορφή απελευθερωμένη από παιχνίδια εξουσίας, εξαπατώντας ή γεμίζοντας τύψεις τον άλλον προκειμένου να κάνει αυτό που θέλουμε.

 

Υπάρχουν τέχνες της αγάπης οι οποίες καθιστούν δυνατόν μια αρμονική σχέση, όπως η εξάσκηση της συναίνεσης, η εκμάθηση να ζητάμε αυτό που θέλουμε με άμεσο τρόπο, η καλλιέργεια της αίσθησης της προσωπικής αξίας πως δικαιούμαστε να ζητάμε κλπ. Όταν αυτή η προσωπική μεταμόρφωση συμβεί τότε σταματάμε να προβάλλουμε τις ανικανοποίητες ανάγκες κι επιθυμίες μας πάνω στους άλλους, παύουμε να αισθανόμαστε αδύναμοι βάση τις πράξεις ή τις ιδέες των άλλων για εμάς τους ίδιους. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό, στην ανώτερή της έκφραση, προσπαθεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτού τους είδους την συναισθηματική ανεξαρτησία. Έτσι ανταλλάσσουμε δύναμη στις σχέσεις μας – ενθαρρύνοντας όμως ο ένας τον άλλον και επιτρέποντάς του να γίνει μια πιο ζωντανή, πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού του μέσω της δομής της σχέσης. Έτσι κι εμείς μπορούμε να μεταμορφωθούμε και να εξελιχθούμε μέσα από αυτές.

 

Όσο περισσότερο είναι συνειδητοποιημένος κανείς πάνω στα θέματα του Σκορπιού, τόσο περισσότερο γνωρίζει το πώς να ζητά και να λαμβάνει συνειδητά και τόσο λιγότερο αισθάνεται πως πρέπει να το κάνει αυτό έμμεσα, γλιστρώντας κι εξαπατώντας τον άλλον να τον αγαπήσει.

 

Είναι επίσης σημαντικό τώρα με την Αφροδίτη στον Σκορπιό να μην βασίζουμε την προσωπική αίσθηση αυτοεκτίμησης με το κατά πόσο «έχουμε» ή «δεν έχουμε» εκείνα που επιθυμούμε. Γιατί όταν παίρνουμε και όταν δεν παίρνουμε αυτό που ζητάμε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε την δικιά μας αξία να λάβουμε. Μερικές φορές το Σύμπαν μας βοηθά να εξελιχθούμε με το να μας προσφέρει αυτό που θέλουμε και άλλες φορές με το να μας το στερεί. Γιατί να θεωρούμε πως μόνο η δεύτερη περίπτωση αποτελεί μάθημα για εμάς; Τα πάθη είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, όχι απλώς μια δύναμη την οποία χρειάζεται να υπερβούμε την στιγμή μάλιστα που παραμένουμε όντα τα οποία διαθέτουν επιθυμίες.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Διάβασε επίσης: Πανσέληνος στον Ταύρο Νοέμβριος 2017

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.