Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στους Δίδυμους

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/05/ανάδρομος-Ερμής-Ιούνιος-2021-προβλέψεις-ζώδια-αστρολογια-Φαίδρα-Θεολόγη-αστρολογικό-καπέλο-1280x853.jpg

Ο Ερμής είναι στάσιμος προς ανάδρομος το Σάββατο 29 Μαΐου και μετά ξανά στάσιμος προς ορθόδρομος στις 23 Ιουνίου. Ο Ερμής θα αφήσει την “σκιά του” – δηλαδή θα φτάσει πάλι την μοίρα που βρίσκεται τώρα, στις 7 Ιουλίου. Άρα αυτά που γράφω ισχύουν για το όλο το επόμενο αυτό διάστημα.

 

Το γεγονός πως ο Ερμής, από τώρα που είναι στάσιμος ακόμα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, λέει πολλά για την συγκεκριμένη αναδρόμησή του. Δείχνει πως νιώθουμε κάπως αποπροσανατολισμένοι. Σε ένα επίπεδο ίσως έχετε παρατηρήσει το πως επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε λίγο πιο χαλαροί, πιο “φλου” να το πω, λαμβάνουμε αποφάσεις με κριτήριο το ένστικτο και την διαίσθησή μας ευκολότερα. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα είναι μια όψη για την οποία πολλά λέγονται (συνήθως όχι και τα καλύτερα) αλλά θεωρώ πως όσο κανείς εξοικειώνεται μαζί της, μπορεί να βιώσει ευχάριστες εμπειρίες.

Τώρα λοιπόν, με τον Ερμή ανάδρομος στους Δίδυμους, αν κάποιος νιώθει μπερδεμένος, πως περισσότερο σκέφτεται το πως θα δράσει, παρά να παίρνει όντως πρωτοβουλία, τώρα βλέπει πως βρίσκει ευκολότερα το κέντρο του. Αυτή η χαοτική σκέψη, η υπερανάλυση δίχως αποτέλεσμα, τώρα γειώνεται ευκολότερα και μπορούμε να κάνουμε κάτι στην πράξη. Όπως το βλέπω, ξεκινά να υπάρχει μια αισθητή διαφορά. Εκεί που κάποιος αγχωνόταν, τώρα είναι ευκολότερο να βρει έμπνευση.

 

Ο  Ερμής θα είναι ανάδρομος στους Δίδυμους, στο ζώδιο που κυβερνά. Ο Ερμής κόβει ταχύτητα και κινείται φαινομενικά ανάδρομος. Αυτό συμβολίζει καθυστερήσεις (ανάλογα και τον οίκο μέσα στον οποίον τον συναντάμε) αλλά δείχνει και την ανάγκη να χαλαρώσουμε, να ρίξουμε τους ρυθμούς προκειμένου να εκτιμήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Οπότε ναι, αν έχω μια συμβουλή για το επόμενο διάστημα είναι να παίρνουμε τα πράγματα χαλαρά, να μην υπεραναλύουμε και να φτάσουμε να εκτιμήσουμε τις καταστάσεις που βρισκόμαστε.

 

Κάτι ακόμα που μπορούμε να περιμένουμε τώρα, είναι πως ορισμένα πράγματα ξεκινάνε να φαίνονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, η οπτική του οδηγού στο αυτοκίνητο είναι διαφορετική από την οπτική του συνοδηγού. Δεν σημαίνει πως η αντίληψη του ενός είναι λάθος και του άλλου σωστή. Η κάθε μία αποκαλύπτει διαφορετικά σημεία ώστε να καταλάβει κανείς την γενικότερη αντικειμενική εικόνα. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό δείχνει και το πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Μπορούμε να αντιληφθούμε τον εαυτό μας μέσα από την δική μας οπτική, μέσα από την οπτική που γεννάται από έναν βαθύ διαλογισμό, από την οπτική που αντικατοπτρίζουν σε εμάς οι γονείς μας, από όσα ο σύντροφος προσδοκά κλπ. Αυτές οι “οπτικές” είναι όλες διαφορετικές και δεν σημαίνει πως είναι κάποια λάθος. Νομίζω πως η ομορφιά είναι να επιτρέψουμε σε όλες αυτές τις διαφορετικές οπτικές να μας αποκαλύψουν το πως κολλάμε εμείς οι ίδιοι με τους άλλους. Όχι να δούμε ποιος είναι περισσότερο σωστός, γιατί η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ τόσο περιορισμένη ή απόλυτη.

 

Θέλω να αναφέρω και κάτι ακόμα. Υπάρχουν ορισμένα κλισέ που συνοδεύουν τον ανάδρομο Ερμή. Όπως για παράδειγμα πως προσέχουμε τι υπογράφουμε (αυτό ισχύει πάντα!), ή πως καλό να μην κάνουμε νέα ξεκινήματα. Όλες αυτές οι μεμονωμένες εκφράσεις εξαρτώνται από το που βρίσκεται κάθε φορά στον γενέθλιο χάρτη σας. Σίγουρα αν σε κάποιον είναι κυβερνήτης του ο Ερμής (δηλαδή είναι Δίδυμος ή Παρθένος) πρόκειται για κάτι που τον επηρεάζει ευκολότερα. Όμως και πάλι, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός (όπως και ο κάθε γενέθλιος). Ως μια γενική κατεύθυνση πάντως, αυτές οι μέρες είναι όντως ιδανικές για μια ανασκόπηση των πραγμάτων, να δρούμε βάση του ενστίκτου και να διευρύνουμε την αντίληψή μας. Είναι επίσης καλή εποχή να έρθουμε σε επαφή με άτομα από το παρελθόν με τα οποία ποτέ δεν μπήκε πραγματική τελεία. Έρωτες, φιλίες που λίγο χαθήκαμε και λόγω των περιστάσεων κ.ο.κ. Γι’ αυτό και είναι καλή περίοδος για επανασυνδέσεις.

 

Τέλος, ο ανάδρομος Ερμής το επόμενο διάστημα είναι μια άριστη ευκαιρία να δούμε το πού επιλέγουμε να δίνουμε την ενέργειά μας. Τι μας απορροφά την ενέργεια; Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάθονται να “τσακώνονται” στα σχόλια του ίντερνετ με τις ώρες ή άλλοι που επιλέγουν να δίνουν μεγάλη αξία στα δράματα άλλων ανθρώπων. Τέτοιες συμπεριφορές είναι συνειδητές και φτάνουν να μας κάνουν να νιώθουμε εξουθενωμένοι, πραγματικά μας ρουφάνε την χαρά, την ζωή. Ας σκεφτούμε λοιπόν το πού εμείς επιλέγουμε να έχουμε απώλεια ενέργειας και φυσικά αν θέλουμε να συνεχίσουμε.

Δες επίσης: ο Ερμής στα 12 ζώδια

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.