Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/05/Ερμής-ζώδια-Δίδυμοι-Παρθένος-ωροσκόπιο-ωροσκόπος-γενέθλιος-αρχέτυπο-μυθολογία-1014x487-1.jpg

Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης και έχει μεγάλη σημασία στην αστρολογία! Ο αγγελιοφόρος των θεών, κυβερνά την επικοινωνία και επειδή δεν απομακρύνεται ποτέ περισσότερο από 28 μοίρες από τον Ήλιο, μέσα στον προσωπικό γενέθλιο χάρτη βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο ή σε κάποιο γειτονικό.

 

Μυθολογικά συνδέεται φυσικά με τον Ολύμπιο θεό Ερμή, όμως ήταν γνωστός και στη Βαβυλώνα, που αρχετυπικά συνδεόταν με τον Nabu, θεό της σοφίας και της γραφής. Στη Ρωμαϊκή μυθολογία είναι θεός του εμπορίου, των ταξιδιών αλλά και των μικροαπατεώνων, καθώς όπως και στη δική μας μυθολογία, ο Ερμής (Mercury), είναι κατεργάρης θεός, όπως ο Loki της Σκανδιναβικής και ο Θωθ (ή Τοτ) των Αιγυπτίων, γραμματέας και σύμβουλος. Τα αρχέτυπα εμφανίζονται σε όλες τις μυθολογίες, εμείς χρησιμοποιούμε την Ελληνική καθώς εκεί βασίστηκαν τα ονόματα των πλανητικών σωμάτων και είναι φυσικά πιο κοντά σε εμάς που όσο να ‘ναι, την διδασκόμαστε και στο σχολείο.

 

Ο Ερμής μας σπρώχνει να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους, να ανταλλάξουμε ιδέες, να επικοινωνήσουμε, να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό. Είναι γρήγορος στις κινήσεις του, κυβερνά τον διάλογο, το γράψιμο, την αλληλογραφία, ακόμα και το φλερτ!

Δες εδώ την ερμηνεία του πλανητικού συμβόλου.

Στην Αστρολογία συμβολίζει τον κατώτερο νου, το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που λαμβάνει τις πληροφορίες, τις επεξεργάζεται και μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε. Είναι η κατώτερη οκτάβα του Ουρανού, που κυβερνά αντίστοιχα τον ανώτερο νου.

 

 

Ο Ερμής κυβερνά δύο ζώδια, τους Διδύμους και την Παρθένο. Και τα δύο αυτά ζώδια διαθέτουν Μεταβλητή Ποιότητα, ταιριαστή με τον κατεργάρη θεό. Στους Διδύμους αντιπροσωπεύει την πιο Αέρινη μορφή του (άλλωστε ο Ερμής μπορούσε να πετάει με τα φτερωτά του σανδάλια!) Εδώ ο Ερμής εκφράζεται πιο ατόφια όπως τον έχουμε στο μυαλό μας, μέσα από την λογική και την επικοινωνία. Είναι αεικίνητος, συμπεριφέρεται ως έφηβος, αλλάζει συνέχεια γνώμη και φύση. Δεν είναι τυχαίο πως οι Δίδυμοι είναι δύο, εκφράζοντας ακριβώς αυτή του τη διττή ενέργεια. Ο Ερμής διαθέτει άλλωστε ταυτόχρονα θηλυκή ΚΑΙ αρσενική πολικότητα. Είναι ένα ερμαφρόδιτο όν (λέξη που βγήκε και ετυμολογικά από τον Ερμή).

 

Στην Γήινη Παρθένο, ο Ερμής είναι πιο πρακτικός και αναλύει όλες τις καταστάσεις σε βάθος, μπορείς να τον λογικεύσεις και θέλει να μαθαίνει συνέχεια περισσότερα! Οι Δίδυμοι είναι πιο λογικοί, εκεί που η Παρθένος είναι πρακτική αλλά και οι δύο προτιμούν να μένουν στα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το πως λειτουργούν τα πράγματα. Αν και το μυαλό είναι επίσης προσαρμόσιμο και έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων, παραμένουν προσγειωμένοι στις λεπτομέρειες και τα δεδομένα.

 

Είναι από τα αγαπημένα μου αρχέτυπα προσωπικά, καθώς κυβερνά επίσης την αστρολογία (μαζί με τον Ουρανό). Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξα η σελίδα του fb να δημιουργηθεί έχοντας τον Ήλιο στην Παρθένο και την ιστοσελίδα του astrologyhat.gr με τον Ερμή σε Καζίμι. Είναι η ένδειξη της επικοινωνίας που διατηρούμε μεταξύ μας!

 

Ας δούμε τώρα με λίγα λόγια πως εκφράζεται σε έναν γενέθλιο χάρτη ανάλογα το ζώδιο που τον συναντάμε:

 

Ο Ερμής στον Κριό κάνει το μυαλό να κινείται γρήγορα και αποφασιστικά. Θέλει να μάθει όσα περισσότερα γίνεται, πολύ – πολύ γρήγορα! Όλα με τη μία αν είναι δυνατόν! Βαριέται εύκολα και τότε περνά στο επόμενο θέμα που τον εξιτάρει. Εδώ ο Ερμής δεν μασάει τα λόγια του, λέει ό,τι είναι να πει έξω από τα δόντια, ακριβώς όπως το σκέφτεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να πληγώνει τους γύρω του με τα λόγια που ξεστομίζει. Όμως είναι ευχάριστος, και οι άνθρωποι εδώ αμέσως θα γελάσουν, δύσκολα θα προσβληθούν ή θα παρεξηγηθούν.

 

Ο Ερμής στον Ταύρο ρίχνει λίγο τους ρυθμούς του και επικεντρώνεται σε εκείνα τα θέματα που πραγματικά τον ενδιαφέρουν, χωνεύοντας τα δεδομένα αργά, ώστε να αισθάνεται σίγουρος πως έχει κατανοήσει τα πάντα σωστά. Αυτό βοηθά γιατί μπορεί να ασχοληθεί ακόμα και με τις πιο πολύπλοκες ιδέες και να τις ελαφρύνει σε πιο απλές έννοιες. Αυτός είναι και ο λόγος που μιλά πιο αργά, ήρεμα, επαναλαμβάνοντας συχνά τα ίδια. Προτιμούν όμως και να ακούν, γιατί ξέρουν πως έτσι θα μάθουν κάτι που δεν τον γνωρίζουν ήδη. Όμως όταν μιλά και εκφράζει τις απόψεις του, ο Ερμής εδώ είναι αρκετά ευθύς. Το αρνητικό είναι πως δύσκολα του αλλάζεις γνώμη.

 

Ο Ερμής στους Διδύμους, στο ζώδιο κυριαρχίας του, έχει ένα ελεύθερο μυαλό, ενθουσιάζεται με κάθε θέμα και μετά πηδά αμέσως στο άλλο. Η σκέψη χρειάζεται μόνιμη διέγερση και διασκέδαση, αλλιώς η μικρή διάρκεια προσοχής που μπορεί να δώσει θα εξαντληθεί οδηγώντας στη βαρεμάρα – ο χειρότερος εχθρός. Το μυαλό είναι το δυνατό σημείο του, μπορεί να μάθει γρήγορα και να μιλήσει ανάλογα με το ποιόν έχει απέναντί του με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Στην αρνητική του έκφραση, γίνεται απαιτητικός, ενώ οι πολλές πληροφορίες μοιάζουν να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τη δίψα του για μάθηση. Εδώ πρόκειται για ένα μυαλό το οποίο γνωρίζει πολλά (αν και συνήθως λίγο απ’όλα), δεκτικό στην αλλαγή. Η επικοινωνία είναι πάντως το δυνατό του χαρτί, ενώ και το να μάθει ξένες γλώσσες συμβαίνει με μεγάλη ευκολία.

 

Ο Ερμής στον Καρκίνο διαθέτει και πάλι ευφυΐα, αλλά την λεγόμενη συναισθηματική. Επηρεάζει πάρα πολύ από τα συναισθήματα που λαμβάνει αλλά και όσα οι άλλοι σκέφτονται. Το δυνατό του χαρτί είναι η ενσυναίσθηση, που σημαίνει πως μπορεί να καταλαβαίνει το πως νιώθουν οι άλλοι, σε σημείο που συχνά γίνεται αρκετά προσωπικό και δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από τα προβλήματά τους. Είναι ένας Ερμής εσωστρεφής που χρειάζεται να κάνει προσπάθεια έτσι ώστε να εκφράσει τις αδυναμίες του και τον εαυτό του. Είναι επίσης ένας Ερμής που εκνευρίζεται και γι’αυτό αποφεύγει συχνά να συναναστρέφεται με άτομα που διαφωνεί – κάτι που τον φυλακίζει τελικά μέσα σε μία φούσκα και εμποδίζει την πραγματική επικοινωνία. Όμως ο Ερμής δεν φυλακίζεται, έχει φτερά και θέλει να εξερευνήσει. Είναι κρίμα να μην εκφραστεί ο Ερμής εδώ, και δυστυχώς αρκετοί δυσκολεύονται να το κάνουν τη σημερινή εποχή. Αυτό δημιουργεί άγχος και στεναχώρια. Το στοίχημα είναι αντί να κλειστεί στον εαυτό του, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει – να εκφραστεί!

 

Ο Ερμής στον Λέοντα είναι ένας ηχηρός, δραματικός Ερμής, αρκετά καλός στο να διασκεδάζει τους ανθρώπους! Είναι καλός ομιλητής, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να μαγνητίσει και να αιχμαλωτίσει την καρδιά του ακροατηρίου που έχει κοντά του. Γι’ αυτό παρατηρούμε συχνά να έχουν Ερμή στον Λέοντα ηθοποιοί, τραγουδιστές ή πολιτικοί. Ο ενθουσιασμός του Ερμή εδώ δεν εξαντλείται. Η φωτιά παραμένει αναμμένη, έστω κι αν συχνά σιγοκαίει όταν πέφτουν συναισθηματικά. Μέσα από την αξιοποίηση του Ερμή όμως, από την επικοινωνία με κόσμο και την έκφραση των ταλέντων, αυτό εύκολα ανατρέπεται κάνοντας τη Φωτιά να ξαναφουντώσει!

 

Ο Ερμής στην Παρθένο βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας και έξαρσης – άρα εκφράζεται ατόφια. Τα μάτια του Ερμή εδώ περιεργάζονται τα πάντα και προσέχουν κάθε μικρή λεπτομέρεια, κάθε λάθος και κάθε ατέλεια. Και έχει την διάθεση να τα διορθώσει. Γιατί ο Ερμής εδώ έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο που πιστεύει του πως πρέπει να είναι τα πράγματα και δεν διστάζει να τον εφαρμόσει. Είναι πολύ λογικός, του αρέσει να συλλογίζεται και επεξεργάζεται λίγο στυγνά τα δεδομένα. Αυτόν τον βοηθά όταν είναι να κάνει κάτι πιο σκληρό (όπως το να είναι ένας ιατρός που δεν τον επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό ο πόνος του ασθενή αλλά επικεντρώνεται στην θεραπεία), όμως συχνά τον αντικρίζουν οι υπόλοιποι ως αυστηρό κριτή οπότε δεν τον αντέχουν και τόσο… Το υπολογιστικό μυαλό είναι μεγάλο δώρο αλλά συχνά μπορεί να γίνει βάσανο για αυτόν που το κουβαλάει.

 

Ο Ερμής στον Ζυγό προσπαθεί συνέχεια να ζυγίσει και να ισορροπήσει δύο διαφορετικές ιδέες στο μυαλό του. Οι απόψεις ταλαντεύονται και είναι αναποφάσιστος στο τι τελικά να πράξει. Μπορεί φυσικά να διακρίνει καθαρά τις δύο γνώμες σε μία διαφωνία και αρκετά διακριτικά δίχως να λάβει μέρος να επιλύσει τα ζητήματα. Δεν θα πάρει θέση, απλώς μπορεί να καταλάβει το πως βλέπουν οι άλλοι τα πράγματα. Είναι ευγενικός στον λόγο του και επιλέγουν να αποφεύγει τους ανθρώπους με τους οποίους δεν επικοινωνεί στο ίδιο μήκος κύματος. Μισεί τους διαπληκτισμούς, αντίθετα, επιλέγει να τους αντικαταστήσει με λογική και καλοπροαίρετη κατανόηση.

 

Ο Ερμής στον Σκορπιό είναι ο γνωστός ψυχοπομπός και έχει κατά καιρούς εμμονές με ό,τι κάθε φορά τον ενδιαφέρει. Το μυαλό γραπώνει οτιδήποτε ασχολείται ή μαθαίνει, προσπαθεί να το ξεζουμίσει όσο περισσότερο μπορεί και τελικά αισθάνεται πλήρης αλλά θέλει κι άλλο. Ο Ερμής εδώ δεν είναι τυπικός ή συνηθισμένος με κάτι (ή με κάποιον). Πηγαίνει βαθιά να εξερευνήσει τις βαθύτερες αλήθειες, να μάθει περισσότερα, τους φόβους, τα μυστικά, όλα όσα εκείνα κρύβονται. Είναι άψογος ακροατής και αναλύει περισσότερο απ’ότι οι άλλοι νομίζουν. Επικοινωνεί με πάθος κι ένταση, ξέρει τι θα πει σωστή έρευνα και η αντίληψή του επηρεάζει τον τρόπο σκέψης των άλλων γύρω του.

 

Ο Ερμής στον Τοξότη είναι αισιόδοξος, γεμάτος χιούμορ, ειλικρίνεια και καλή διάθεση! Δεν τον ενδιαφέρει τόσο το “πότε” και το “πως”, όσο το “γιατί” και το “αν όμως”. Ανανεώνει συνέχεια τις γνώσεις του και έχει μια τάση προς τη φιλοσοφική σχέση η οποία συνήθως τον κερδίζει από μικρή ηλικία.  Είναι καλός δάσκαλος γιατί έχει τον τρόπο να διαμορφώνει και να αλλάζει τον τρόπο που σκέφτονται οι άλλοι, δίνοντάς τους διαφορετική προοπτική και ουσιαστικά αναδεικνύοντας τον δικό τους Ερμή. Ο μεγάλος ενθουσιασμός ως στάση ζωής μπορεί να στοιχίσει όμως, διότι ο Ερμής εδώ παρασύρεται εύκολα και τελικά η κρίση του δεν είναι όσο αντικειμενική ήλπιζε.

 

Ο Ερμής στον Αιγόκερω είναι σοβαρός, πειθαρχημένος και προσεκτικός, ο οποίος θα προτιμήσει να ειρωνευτεί όποιον θεωρεί κατώτερό του πνευματικά. Μπορεί να ισορροπήσει την μεγαλύτερη εικόνα με την μικρότερη που βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Σκέφτεται ορθολογιστικά αλλά είναι αρκετά σκληρός με τον εαυτό σου, συνέχεια τον κρίνει και αυτό οδηγεί σε άγχος και απόγνωση. Το μυαλό είναι ο χειρότερος εχθρός αλλά οι γύρω του τον θαυμάζουν γιατί είναι αρκετά αποστασιοποιημένος αλλά ταυτόχρονα φιλικός, κάτι που τον καθιστά άριστο ηγέτη. Δυσκολεύεται όμως να ανοιχτεί, γιατί η συγκρατημένη και ορθολογιστική κοσμοθεωρία που εκφράζει έρχεται σε αντιπαράθεση με τα δυνατά του συναισθήματα.

 

Ο Ερμής στον Υδροχόο είναι ειλικρινής με έναν άψογο επιστημονικό τρόπο σκέψης που μπορεί εύκολα να κατανοεί ακόμα και τις πιο πολύπλοκες επιστημονικές έννοιες. Είναι σαν να βλέπει από μια άλλη διάσταση, να παρατηρεί και να επεξεργάζεται τα πάντα από ένα σημείο που οι άλλοι απλώς αδυνατούν ακόμα και να φανταστούν. Είναι δίκαιος και επικοινωνεί με μια ζεστασιά, δείχνοντας κατανόηση. Ο ανεξάρτητος τρόπος σκέψης χαρακτηρίζεται ως “έξω από τα συνηθισμένα”, εφευρετικός και τον ελκύει οτιδήποτε πρωτοπόρο, ακόμα κι αν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Εμφανίζεται εκκεντρικός, αλλά ουσιαστικά οι ιδέες του είναι προχωρημένες. Φαίνεται σαν η σκέψη του να είναι μπροστά από την εποχή του.

 

Ο Ερμής στους Ιχθύες εκφράζεται με φαντασία και ένα δυνατό ένστικτο. Έχει επίσης μεγάλη ενσυναίσθηση και τον ενδιαφέρει πως κάτι τον κάνει να αισθάνεται. Η σκέψη δεν περιορίζεται στα όρια της πραγματικότητας και του ορθολογισμού. Εδώ ο Ερμής μπορεί να επικοινωνεί με καθαρότητα και έχει πρακτικό μυαλό, απλώς δεν σταματά εκεί. Έχει ισχυρή διαίσθηση και μαθαίνει γρήγορα πως μπορεί να την εμπιστευτεί. Ελκύεται από την τέχνη, καθώς κι αυτή είναι ένας μέσο έκφρασης. Ονειροπολεί συχνά, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως εσωστρεφής. Έχει επίσης την ικανότητα να συμπονεί και να νοιάζεται αληθινά για τον συνάνθρωπό του, αν και συχνά δυσκολεύεται να βάλει μια ροή στη σκέψη του και τελικά χάνεται στις διάφορες ιδέες που πετάγονται στο μυαλό του.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σελήνη στα 12 ζώδια

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.