Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής Φεβρουάριος-Μάρτιος 2020

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/02/ανάδρομος-Ερμής-Ιχθύες-Υδροχόος-Ιχθύς-επικοινωνία-σχέσεις-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη-ζώδια-αστρολογία.jpg

Η πρώτη αναδρόμηση του Ερμή για το 2020 ξεκινά στις 18 Φεβρουαρίου στο ζώδιο των Ιχθύων. Παρακάτω είναι το χρονοδιάγραμμα της ανάδρομης κίνησης του Ερμή για τους μήνες Φλεβάρη – Μάρτη:

 

  • 03.02.20 Ερμής στους Ιχθύες
  • 16.02.20 Ερμής Στάσιμος προς ανάδρομος στις 12° 48’
  • 18.02.20 Ερμής Ανάδρομος στις 12° 47’
  • 04.03.20 Ερμής ξεναεισέρχεται στον Υδροχόο
  • 09.03.20 Ερμής στάσιμος προς ορθόδρομος 28° 15’
  • 11.03.20 Ερμής ορθόδρομος στον Υδροχόο 28°15’
  • 16.03.20 Ερμής στους Ιχθύες

 

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας, είναι αυτός που κυβερνά το μυαλό, τη νόηση, την ικανότητα της κριτικής σκέψης. Και όταν κινείται ανάδρομος, μας ανοίγει τις πύλες του ασυνείδητου και άρα μπορούμε ευκολότερα να συνδεθούμε με πιο προσωπικές, εσωτερικές και ίσως “κρυφές” σκέψεις.

 

Είναι επίσης γεγονός πως, επειδή παραμένει πλανήτης της επικοινωνίας, δημιουργεί προβλήματα η ανάδρομη κίνησή του στην επικοινωνία, στην κατανόηση, στο να συνεννοηθούμε τέλος πάντων. Συχνά άλλα λέμε, άλλα καταλαβαίνουν και τώρα αυτό συμβαίνει ακόμα εντονότερα γιατί μιλάμε για το ζώδιο του Ιχθύ. Το ζώδιο του ονείρου, του φανταστικού. Της προσδοκίας. Οπότε άλλα λέμε και καταλαβαίνει ο καθένας εκείνο που ελπίζει. Αντίστοιχα, είναι πιθανό να πέσουμε στην ίδια παγίδα και να μην καταλάβουμε σωστά. Να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

 

Αν και πέρυσι, ο πρώτος ανάδρομος του 2019 ήταν και πάλι ο Ερμής στους Ιχθύες, η φετινή ενέργεια αν και έχει ορισμένα κοινά, ξεφεύγει από εκείνο το μοτίβο. Θεωρώ πως έχει ένα ενδιαφέρον κανείς να θυμηθεί τι συνέβη τότε, μπορείτε να διαβάσετε και το αντίστοιχο άρθρο φυσικά που παραμένει στο αρχείο του Αστρολογικού Καπέλου (όλοι οι σύνδεσμοι ανοίγουν σε νέο παράθυρο).

Ανάδρομος Ερμής Ιχθύες 2019

Ο τρόπος να αξιοποιήσουμε πλήρως την τωρινή αναδρόμηση του Ερμή, είναι με το να εξετάσουμε σωστά τις “απόψεις” μας, να το πω. Το να ονειροπολώ ή να οραματίζομαι κάτι είναι η μία όψη ενός νομίσματος. Αλλά το να χτίζω στο μυαλό μου ιστορίες για άλλους και τα κίνητρά τους, μπορεί να με κάνει να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Ξέρω πως η πρώτη αντίδραση σε αρκετούς είναι να πουν αμυντικά “εγώ αυτό δεν το κάνω, δεν βγάζω συμπεράσματα”, όμως επειδή και η φύση του Ερμή στους Ιχθύες είναι αυτή, υπάρχει η τάση να γίνεται ακόμα περισσότερο τώρα κάτι που λίγο – πολύ όλοι κάνουμε. Για παράδειγμα μπορεί να θεωρούμε πως ο Χ μας αγνοεί επειδή του στείλαμε δύο μηνύματα και δεν μας απάντησε. Είναι λογικό να το υποθέσουμε. Όμως πριν το θεωρήσουμε ως δεδομένο, ίσως θα έπρεπε να μάθουμε πως ο Χ δεν είναι καλά ψυχολογικά αυτή την περίοδο και έχει ανάγκη από απόσταση και κατανόηση, παρά την δική μας κριτική. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

  1. Πως δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στις αντιλήψεις των άλλων και
  2. Την πιθανότητα να κάνουμε λάθος στα συμπεράσματα που βγάζουμε  και καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε ή τουλάχιστον να έχουμε την αμφιβολία πριν όλες μας οι υποθέσεις ξεκινήσουν να χτίζουν μια εντελώς διαφορετική ιστορία και θολώσουν τον τρόπο που αντικρίζουμε τον Άλλον.

 

Ο Ερμής είναι φυσικός κυβερνήτης της Παρθένου (και των Διδύμων), του ζωδίου που βρίσκεται απέναντι από τους Ιχθύες. Είναι σημαντικό κανείς αυτή την περίοδο να θυμάται σε στιγμές κρίσεων πως καθημερινές ασχολίες όπως η φροντίδα του σώματος, οι λογαριασμοί, η καθαριότητα του σπιτιού κλπ έχουν την ικανότητα να μας γειώνουν στην πραγματικότητα και τελικά βοηθούν την κατάσταση. Η καθημερινότητα έχει έλλειψη μαγείας μόνο όσο εμείς πιστεύουμε ότι έχει. Ναι, η λογική της Παρθένου είναι απαραίτητο αντίβαρο στην αναδρόμηση του Ερμή στους Ιχθύες και μπορούμε να κάνουμε τελικά όλη μας την ρουτίνα μια πνευματική πρακτική. Είναι ο τρόπος που ο καθένας αντικρίζει τα πράγματα. Και στην τελική, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος με τον τρόπο αυτόν, η φαντασία του Ερμή στους Ιχθύες μπορεί να δώσει το έναυσμα να σπάσει η συνήθεια και να ξεκινήσουμε να αντικρίζουμε την καθημερινότητά μας ποιο πνευματικά.

Η αναδρόμηση του Ερμή μας επηρεάζει όλους αλλά λίγο περισσότερα τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) και 4-16 Μαρτίου όσους έχουν γεννηθεί τις τελευταίες μέρες στα Σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

 

Ας σημειώσουμε επίσης πως λέμε ότι καλό είναι να μην κάνουμε νέα ξεκινήματα με ανάδρομο Ερμή γιατί μετά θα καλεστούμε να επανεξετάσουμε και θα έχουμε δεύτερες σκέψεις. Αυτό ισχύει αλλά συχνά μπορούμε να το παρακάμψουμε ανάλογα με το που βρίσκεται ο ανάδρομος κάθε φορά στο προσωπικό μας ωροσκόπιο ή κατά πόσο προετοιμασία έχει προηγηθεί για το εν λόγω ξεκίνημα. Αν είναι να προσέξουμε κάποια στιγμή, αυτές είναι όταν ο Ερμής είναι στάσιμος που πραγματικά είναι ακίνητος, δεν κουνιέται τίποτα. Όλα τότε μπαίνουν σε μια παύση. Μια ηρεμία που έχει μεγάλη γαλήνη και μας ζητά να την απολαύσουμε αντί να προσπαθούμε να πιέσουμε τις καταστάσεις. Σχετικά με το πότε θα είναι στάσιμος ο Ερμής αυτή τη φορά, έχω σημειώσει στην αρχή του άρθρου.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.